Grattis Hugo!!


Idag fyller min älskade son 1 år, hans första år susade förbi och har gett hela familjen såååå mycket lycka!
Sen första gången min blick mötte hans så visste jag att detta är mitt lilla hjärta, mammas pojke!

Idag av ren slump faktiskt bar jag samma tunika som jag bar dagen då han föddes!
Fast de blev ingen tur till förlossningen idag utan en tur till leklandet (som heter lekstugan).

Hugo klättrade och åkte rutchkana helt själv, han var helt vild och överlycklig! Han verkligen trivdes och älskade de!
Alice är mer försiktig av sig, ville inte alls åka rutchkana utan sprang runt och klättrade med en nyfunnen äldre tjejkompis:) Till slut vågade hon åka i mitt knä så lite rutchkana åkte hon med:)
Jag/vi tog mängder med bilder! Synd att de tar en evighets evighet att ladda upp en bild här för mig:/ Slänger ut några på facebook ímon:)

Efter lekstugan så åkte vi till Falkenberg och köpte en kavaj till mig som jag kikat på i söndags men kunde inte bestämma mig för då, sen hem och lagade hamburgare (hemmagjorda såklart) och sen åt vi tårta och öppnade paket. Hugo och Alice fick varsin egen liten tårta att äta själva, kladdigt ja tack de var de! Duschen blev de sen för bägge två:P

Alice fick en bok, flytpuffar till armarna och en käpphäst. Hugo fick leksaker, någon bil, morgonrock, gosedjur, böcker, t-shirt och en virkad figur som jag gjort=)
Vi tyckte att Alice med kunde få någon paket nu när hon är så liten och inte riktigt förstår detta med födelsedagar. Hugo fick ju faktiskt någon när hon fyllde 2 år:p

Nu sover barnen sen några timmar tillbaka och jag ska strax gå och lägga mig.

Imon ska jag och min lillebror gå på stan och sen tvätta hela em;) Gött med sällskap av min bror tills iaf torsdag:)


Ops

Hehe hejsan!
Glömt blogga hela veckan, har haft så mkt skoj för oss så tiden har verkligen inte funnits! Nu har jag kämpat med virkningen hela kvällarna så jag sitter knappt vid datorn längre. Jag älskar att virka! Trots att jag inte kommit någonstans, fått slita upp filten 6 gg och nu precis börjat på ett annat mönster, som inte heller blir bra. Men de är så kul iaf=)
Måste ner och köpa mer garn nu idag, inte för att de är slut utan för att de har blivit så "slitet" nu när jag virkat-dragit upp-virkat-dragit och så vidare...


Nu ska jag förbereda lite mat och sen ska vi gå ut på en promenix och sen ner till staun:)

Tjing!

Måndag..

Usch så fort denna helgen flög förbi! Men vi hade en superbra helg, iaf söndagen:)
Fredrik lagade kroppkakor till lunch och bjöd farmor & farfar på de. Till och med Alice gillade de, men hon äter ju allt den;) Så gott! Därefter så gick jag och älskling på bio, helt själva! Woho! Såg Prometheus. Den var helt rätt så bra. Jag hade velat ändra en del grejer i filmen som jag retade mig på (jag hade själv gjort filmen bättre;))
Gött med lite egentid iaf! Fredrik fick biobiljetterna som julklapp från sitt jobb, 4 st fick han så vi kan gå på bio en gång till i höst hehe:P

Idag ska jag städa. Städ måndag.

Och nu vakande Hugge hör jag..

Tjing!

Fredag

Haft sååå mkt att göra så jag har inte hunnit sitta vid datorn, om ens jag suttit? Jo haha jag har ju börjat virka en filt så jag sitter ju ner och virkar hela kvällarna:) Har inte kommit nån vart än knappt... De går inte snabbt:P

Marsvinen har ju flyttat, de gick fint! Han som köpte dom hade två barn i 7 och 10 års åldern så dom kommer bli mkt ompysslade=) De var inte så sorgligt, men komiskt nog hade jag precis skurit lök till tacosen när han kom och ringde på, så tårarna bara sprutade och Fredrik skrattade och skämtade om att hon är så ledsen för att marsvinen ska flytta:P För en sekund där tro jag han trodde de, han blev lite paff först men sen direkt sa vi ju att de var pga löken jag grät:P Jag är jättekänslig emot lök så. Räcker med att jag hackar purjolök så börjar ögonen rinna som en kran:/ Till och med ibland när jag äter tillagad lök i maten så kan jag reagera och de börja svida i ögonen och ögonen rinna. Barnen var inte hemma när marsvinen åkte, dom var hos farmor & farfar. Lika bra de, Alice lipade ju över att sopgubbarna kom och hämtade våra sopor härom dagen.. Så jag tänkte att då ska hon inte vara hemma när Siri & Nala flyttar. Vi trodde de skulle bli mkt tårar och gråt när hon märkte att dom var borta. Men när hon kom upp och marsvinen var borta gick hon och letade lite och frågade vatt dom tagit vägen. Jag förklarade att dom flyttat till en annan familj.  "Jaha" sa hon sen var de inge mer med den saken.

Sen var de ju sista avsnittet av Desperate Housewives avslut i tisdag. Jag blev så besviken över slutet! Men jag var inte ensam om de. Jag undrar varför ingen talade om för de som gjorde serien vilken skit slut de var, någon måste ju reagerat! De kändes ihopkastat och förvirrat.. Nä så besviken är jag!

Men nu är de fredag och de är ju skoj:) Varit nere på stan och träffat E & pojkarna på en lekplats:) När vi skulle gå hem ville inte Alice gå hem, hon skrek och slogs hela vägen hem.. Givetvis mitt i allt bråk och skrik glömde jag lämna tillbaka Hugges byxor, sista dagen är ju idag. Alice påminde mig om de när vi kommit hem.. Så får igen gå ner till stan och göra de. Ska iaf möta Fredrik uppe vid hajen vid 16 så då går man ju genom stan så kan ju göra de då.

Nu ska jag snart plocka fram lite mellanmål och sen röra oss neråt stan. Idag får Alice inte sova alls. Hon behöver inte sova på dagen längre tro jag, visst hon är trött och hängig nu hela em/kvällen men sover hon bara 1 timma, knappt de, så blir hon för pigg tills 19.30 då vi har satt som läggtid nu för barnen. Måste försöka hålla oss till lite mer rutiner på kvällarna. Hugo är ju så duktig, han blir trött ungefär vid halv 19 och somnar oftast utan problem mellan 19-20 :)

Nu tro jag han vaknade, han har bara sovit 35 minuter nu, och de är de enda på hela dagen sen han gick upp vid halv 8! Han kommer vara trött ikv!

Tjing!

Btw, cheesecake med brownie bitar i var heaven! Har dock hittat ett recept där man gör allt i ugnen samtidigt och "blandar" ihop cheesecake och brownie smeten som en tigerkaka. Kan nog bli smaskigt! :)

Hejdå DH och marsvinen

Idag är sista avsnittet av Desperate Housewives...:/ Jag är superledsen!
Idag flyttar även Siri & Nala till sin nya familj. Känns inte så ledsamt, skuldkänslorna över att inte ha tid för dom är för jobbiga för mig. Jag skulle helst vilja ha dom i knät jämt och pyssla med dom men jag hinner inte de. Nu är klockan nästan 11 och de är först nu jag sätter rumpan ner. Ja jo jag satt ner när jag åt frukost. Annars har jag städat, plockat undan, diskar & gjort guaccamole. Hur jag än vänder och vrider på de så är de alltid något vi pysslar med och marsvinen kommer i sista hand, och de blir sällan någon gostid:/
Så därför ska dom flytta. Vilket känns bra!
Alice såg sopbilen idag. Hon grät över att den tog hennes sopor.. Så hon få jag gå iväg med när marsvinen åker annars blir de nog väldigt jobbigt för henne.

Nu ska vi äta en tidig lunch sen ut och gå så barnen får sova i vagnen. Lagom road av de när de blåster så mkt.. Men dom sover ju inte inne längre knappt.. Eller Hugo gör de inte. Igår sov han kanske 30-40 min på em. Han brukar sova 1,5 timmar. Så han var jättetrött hela em/kvällen.
Efter promenaden ska vi till garnaffären och se om de är öppet så vi kan köpa lite garn.
Därefter bvc med Alice och kolla hennes knän.
Sen hem lämna barnen hos farmor och sen upp till oss och bada, klippa klor och klippa päls på djuren så dom är fina innan dom flyttar.
Sen laga kvällsmat snabbt som katten, städa undan allt och sen lägga ungarna efter lite bus.
Sen, äntligen kan jag sätta mig ner igen och slappna av och kolla Dh.

Så ser min dag ut=)

Nu lunch, lagade supergod mat igår som Alice älskade! Halv min förtjänst, andra halvan tackar vi Ica för då currysåsen kom därifrån (burk). Jättegott!

Dagens tisdags gotte består av cheesecakebrownie, om de blir gott lägger jag in recept här sen:)

Tjing!

Måndag

Gomorrn!
Här sitter jag och väntar på att lite barn ska vakna. Hugge svängde och vred på sig när jag var där inne nyss så förhoppningsvis vaknar han snart, tänkte gå ut en runda på fm så han får sova i vagnen då och sen sova inne i em då jag har så mkt att göra. Ska baka brownies som sen ska skäras i mindre bitar och sen i en cheesecake. Tisdagskladdkakan byts ut med cheese/browniecake :) Imon är ju sista avsnittet av Desperate Housewives:( Jag kan nästan lova att jag kommer lipa när de slutar. Jag har följt de sen de började, inte missat ett avsnitt. Min absoluta favorit serie!

Sen ska vi till bibblan idag och kika efter en bok om virkning. Tänkte börja virka lite filtar till barnen:)

Nu får jag nog gå och väcka Hugge, annars kommer vi inte ut nu på fm.

Tjing!

Mc Donalds

Rösta på min chicken cheeseburger, för hur gott hade de inte varit med en lite mindre chickenburgare, precis lagom som en cheeseburgare fast med kyckling då! *Dreglar* så rösta nu:) Antingen på min (helst min;)) eller iaf på någon som påminner om min så kanske den kan få besöka mc donalds:)

RSS 2.0