Personlighetstest

Gjorde ett personlighetstest helt gratis, lite kul!

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Tycker de stämde rätt så bra=)

Yrkerna som är markerade är yrken som jag själv tänkt på. Lärare vill jag ju helst bli.

 

Testet hittar du här och det är helt gratis och kräver ingen idiotisk registrering etc.


Uff..

Trött, ont i huvudet och känns som om jag ska kräkas.

Sjuk eller kanske bara för trött?
Att de känns som om jag ska spy är pga den mega stora chokladsemlan jag nyss tryckte i mig:P
Det var lite för mkt så att säga efter Fredriks goda middag=) Mätt x10 nu=)

Vatt på stan, köpt fiiiin pjamas till Kotten, visar imon!
Nu ska jag jäsa på soffan en stund innan de blir sängen för min del.

Tjing!

Måndag

Och ny vecka. Snart är Harry här, haha:P
Nä men tiden går faktiskt helt galet fort! När jag tänker på de blir jag deppig, snart är jag ju 23!! Gammal..

Idag har jag och Alice tagit oss ett morgonbad. Jag frågade henne om hon ville bada, svoooosh sa de så stod hon redo utanför badrumsdörren med leksak och tutte och skulle bada:P Så vi tog oss ett bad och sen en fm lur på de:) Där efter vare lunch och sen hade jag världens planer på en lååångpromenad och sen till stan för ett ärende. Blev en kort promenad på 50 min och ingen tur till stan.
Få ta de imon ist.

Efter 16 ska jag och Martina ner till stan och kika lite.

Innan dess ska jag ta mig lite fika, glömt äta idag.. Ja jag gör så. Äter frukost sen blir det stressigt vid lunch och så glömmer jag äta. Jag är inte så hungrig på dagarna, det kommer runt 18. Och nu har jag blivit känslig för lukt igen så jag kan kanppt äta något som luktar för mkt. Svårt detta med graviditets luktsinne.

Hörs senare!

I rymden finns inga känslor

Vi har precis sett den 3:e filmen vi hyrde nu till helgen.
I rymden finns inga känslor.


Jag verkligen avskyr svenska filmer! Tycker dom är så pinsamt dåliga! Skådisarna spelar riktigt illa och allt känns tillgjort. Utom i Zingo, Smala Sussi och så denna, jag absolut älskade i rymden finns inga känslor!

Vi skrattade, skrattade och skrattade!


Jag gillar Cecilia så mkt! Hon är ju underbar!

Har du sett den? (se den annars)
Vad tyckte du?


Söndag

Glömt att blogga idag. Skulle gjort de imorse men sen blev det så stressigt att jag hann aldrig.

Idag har vi varit uppe i Kungsbacka och kika på syskonvagn. Sen blev det även en tur på Kungsmässan och kikade lite där. Fikade och sen åkte vi hem. Och nu har vi precis kommit hem. Alice ska ha lite mat och sen händer de inte så mkt mer idag.

Bjuder på en bild:)


Så här brukar hon sitta när jag sitter vid datorn:)
Så sött!!

Resident Evil: Afterlife

Precis sett Resident Evil Afterlife

Resident Evil filmerna är så bra. Men dom tar ju aldrig slut! Denna trodde både Fredrik och jag skulle vara sista, men det kan de omöjligt vara så som den slutade. Känns ganska så hopplöst nu. Dom kommer aldrig hitta en frizon utan smitta och leva lyckliga i alla sina dagar..Eller?

Denna filmen var sämst av alla Resident Evil filmerna, tyckte vi båda. Men ändå sevärd, OM man sett de tidigare filmerna. Man måste ju se dom iordning:)


Milla Jovovich som Alice i Resident Evil

Sett den? Vad tyckte du?

Lördags kväll

Gjorde tacos idag ist för igår som vi först tänkt. Blev ju spontant bjudna på smörgårstårta hos Alice farmor och farfar:) Så tacomys idag ist=) Gjorde guaccamole, världens godaste kan jag säga! Satt och åt de med sked, så gott var de! Vet inte vad jag gjorde annorlunda denna gången.. Kanske att jag är gravid som gör att smakerna blir bättre pga känsligare luktsinne..? Inte vet jag men fasen va gott de var! Åt så mkt så det tog emot på slutet. Men här pressar vi=)

Magen fylld med tacos och bebis!


Nu väntar vi på att en envis Alice ska somna så vi kan sätta på en film och gosa ner oss i soffan:)

Gekås

Blev en tur till Gekås iaf. Körde dock väldigt sent så vi hade bara lite mer än 1 timma på oss där inne. Men de gick. Vi kan ju Gekås så vi vet vart allt är:P

Kvittot löd:
Grillkorv (till farmor & farfar)
Fotoalbum
Ljuschoklad
Mörkchoklad
Vaxkritor
DVD
Sparkskydd bilsäte
Anteckningstavla
Haklapp
Ritblock
Shampoo
Tvättmedel
Raklödder
Shampoo
Tvål
Tvål refill
Baby body Mumin
Nivea duscholja
Shampoo
Herr boxer
Avfallspåsar
Aliminium folie
Disktrasor
Bärkasse

777:- slutade de hela på. Inte så illa. Men de flesta vi plockade till oss var ju tråkiga saker som disktrasor och shampoo. Alice fick sina kritor och papper iaf=) Harry fick en fin body, dock storlek 68 för de fanns inte mindre. Men den var så söt så den kan han ju ha till hösten=) Fast jag tyckte den såg så liten ut! Och tänk att han kommer vara mindre när han föds.. Pytteliten ju!


De första vi köpt till Harry=)

Första mammabyxorna

Vilken skillnad på graviditeter jag har! Med Alice hade jag redan haft mammabyxor i ca 6 veckor, med Harry köpte jag mina första par mammabyxor igår:P

Har en helt annan mage nu, inte så fläskig utan mer hård och rund. Den är dock bred på sidorna, som med Alice. Fast inte så mkt som med henne, kanske brer ut sig senare, en typisk tjejmage sägs de ju;)

Hittade ett par från mamalicious på rea igår. Kostat 500 och nu bara hälften:) Sånt gillar vi! Hade lätt kunnat köpa fler par om de bara funnit storlekar!! Blir tokig, finns bara stora storlekar! Okej visst på rea är det utplockat men kikar man på h&m så finns det bara stora storlekar där med. Vad handlar alla som är smala? Jag är väl relativt smal så jag har bara ett litet problem. Har 36-38 i byxor, finns inte på h&m, inte ofta iaf! Och inte på de h&m jag varit på. Där börjar alla byxor på 40:/ Hittat ett par i storlek 36 men dom var självklart för korta... Man får inte vara lång och smal och gravid tydligen..

Men dom jag hittade igår satt på provdockan, storlek 27/34. Haha tyckte de var kul att jag och den smala provdockan hade samma storlek:P Med tanke på hur tjock jag var för bara 1 år sedan!
Provade flera par i storlek 28/34 men fan de var för stort.. Får återkomma dit och kika om det finns några kvar i storlek 28 om en månad. Kommer nog komma i dom då haha:P

Nu sitter dom perfekt, kommer säkert töjas lite men dom kommer nog inte bli som en sopsäck då iaf=)

Vad tycks?


Jag älskar mammabyxor! Är så gott att ha över magen, och varmt=)


Oh happy day

Vaknade av att Alice låg och gjorde så söta ljud:) Klockan 9!! Jag och Fredrik låg och fnissade åt henne en stund sen fick hon komma till oss och gosa. Vi alla låg och myste en bra stund, Harry var med också:) Hela magen gungade, dock inga såna karatesparkar som det brukar vara. Sen strax innan 10 gick vi upp. Både jag och Fredrik ville göra något skoj idag. Synd att de inte finns något lek och bus land här i Vbg. Närmaste är Halmstad eller Göteborg och det är ca 7 mil till vilket som. Åker ju lätt helst till Göteborg. Men idag när Alice hade lite feber igår.. Nä vi skippar de tills hon mår helt 1oo. Så vi tar nog ne tur till Gekås idag. Köpa lite kritor och pappersark till Alice så hon kan måla lite=) Får hon fatt i en penna och papper så ska hon måla! Så tänkte att då kan vi ju åka dit och handla de idag.

Nu ska jag duscha och Fredrik dammsuga sen ska vi strax åka=) Om inte Alice har feber men det tvivlar jag på då hon inte var varm ens.

Vampires suck

Hyrde film ikväll, blev 3 stycken och den första vi såg ikväll var Vampire suck. Orkade inte med en film som man behövde tänka av.

Så vad tyckte jag.. Jag gillar inte Twilight, sämsta filmerna jag sett som handla om vampyrer. Men jag gillade denna parodin på filmerna. Okej, den var inte kul, men vissa sketcher var roande. Jag gillade hur dom överdrev och drev med inte bara kataktärerna ur Twilight utan själva personligheterna och storyn.

Fredrik avskyr Twilight. Och han asgarvade flera gånger till Vampire suck och gillade den mkt. Jag skulle kunnat sett något annat men visst den var ok, typ. Kommer nog inte se om den.



Har du sett den? Vad tyckte du?

Fredag

Underbart med fredag! Ska ha tacomys ikväll:) Undra ifall jag fortfarande gillar guaccamole? Åt avokado för någon månad sedan och höll på att spy så äckligt de var. Jag som gillar de annars. Och guaccamole älskar jag!

Fått gjort ganska så mkt av de vi planerat in idag faktiskt. Alice och jag tog ett bad tillsammans i morse, så mysigt!
Sen har vi sovit en stund och sen lunchat och nu precis städat lite.
Ska snart äta lite mellis och sen gå till babyhuset och där ska Fredrik hämta oss sen när han slutat och vatt hemma och bytt bil. Sen ska vi handla=)

Eventuellt hyra film på vägen hem sen också=) Något mys ska väl vi ha i helgen nu när vi väl är friskare=)


Alice gosar med Harry<3

Mirakel?

Idag är alla friska:) Typ.

Fredrik är och jobbar, Alice leker och jag äter frukost. Jag mår la sådär. Mådde illa igår kväll. Men idag är de bättre, har lite huvudvärk bara. Alice hade de jobbigt inatt. Somnade och vakande efter nån timma och skulle inte sova mer, försökte och försökte men de gick inte. När vi la henne vid halv 9 igår hade hon 39.1 och var så pigg och glad. Vi hade skojat och lekt lite och hon verkade inte alls varm. Hon fick alvedon och när hon sen vakande vid halv tolv så hade hon normal temp på 36.4:) Men hon kunde inte somna om så hon fick sova jämte oss i våran säng. Då somnade hon gott och sov ganska så bra, lite oroligt och mkt snurrande dock. Vid 8 vakande hon idag, jag hade gärna sovit längre! Så trött! Alice snuttar ju så högt på nappen ibland att hon väcker mig av de:/ Så till och från under natten har hon väckt mig med sitt snuttande och snurrande.

Idag måste de städas och Alice ska badas och handlas mat och jag vet inte vart jag ska börja.

Kanske med att ta en dusch.

Barnsele

Funderar på att köpa en sele till Alice snart. Kan vara bra att ha nu när hon ska börja gå lite mera själv ute, dels för stöd ifall hon trillar och sen när hon går bättre så är det ju kanon att ha på typ Ikea eller liknande. Eller bara på en promenad när hon ska gå själv vid en väg så man kan ha lite extra koll.

Sele till barn i form av en ryggsäck som ser ut som ett djur

Så söta!!

Vad tycker ni?

Sjuka=(

Idag var Fredrik hemma från jobbet. Lika bra de för han var inte alls bra:/

Alice var ganska så pigg imorse. Jag lika så. Tänkte att ja va kul, vi kan höra av oss till en vän och gå ut i solen efter lunch. Sen började Alice gnälla och jag la henne, självklart somnade jag.. som vanligt. Hon gnyr och gnäller till och från i sömnen, märker att hon är brinnande varm. När hon väl vakande var hon kokhet och jätteslö. Antog att hon hade feber. Gissade på 38,3, så högt har hon bara haft en endaste gång när hon hade tagit sina vaccinations sprutor. Vi tog feber och den låg på 39.5! Helt galet med tanke på att hon ligger på 36.2 när hon är frisk. Hon fick alvedon och mkt vatten. Sen lite lunch, som hon kräkte upp på hela sig själv, mig och golvet. Satte det fel och började hosta stackarn:( Så det var den maten som vi fick i henne som kom upp. Gav henne lite frukt som hon åt upp och nu somnade hon i Fredriks knä i soffan. Stackars Kotten=(

Jag kände nu vid 13.30 att jag börjde må dåligt. Nu har jag sprängande huvudvärk och är så yr, känner mig varm också. Typiskt.. Om jag blir riktigt dålig tills imon hoppas jag Fredrik är helt frisk så han kan stanna hemma och ha Alice. Eller så kan väl jag slippa bli sjuk så jag kan ta hand om min sjuka familj!

Inte kul alls:/

Oj nu snurrar allt här! Måste lägga mig ner en stund. Kanske bud på att ta en alvedon till och med, ja så dåligt mår jag så jag till och med överväger de! Ja det måste bli en alvedon nu.

Krya på oss!

Testar gränser

Alice testade oss idag. Jag bad henne att inte kasta legot i soffan. Alice kastade legot i soffan. Vi sa till. Hon försökte igen. Vi tog legot och förklarade att hon får inte kasta det här i soffan utan gå in på sitt rum. Tänkte inte mer på de fören hon drämde tvdosan i golvet så den gick i bitar. Suck.

Hur ska man reagera i ett sånt läge? Vad lyssnar dom på? Hon åkte in på sitt rum i sin säng, hon blev arg. Hört att man inte ska göra så men i Alice fall hjälper de. Vi lämnar ju inte henne där eller stänger dörren utan jag sitter ju med i hennes rum till hon lugnat sig och pratar med henne. Detta var andra gången hon hamnade i sin säng. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska ta såna här situationer, för det är så nytt. Sen var det bra. Nu kommer hon här med tvdosan och gav den till mig (vilket hon inte brukar göra). Så lite effekt kanske det hade. Iaf för stunden.

Hur gör ni när erat barn testar gränser och gör saker de inte får?
Vilket är det bästa sättet att ta såna här situationer?
Olika för alla barn?

Mitt på dagen

Hej!
Fredrik kom hem för en stund sedan, jättesjuk:( Hon slocknade på soffan nu. Fattar inte att han kan sova här ute när vi sitter här med tv på och Alice som läser sin bok jättehögt, verkligen.

Alice verkar liiite piggare nu. Ska ta och lägga henne om en stund och sova lite em. Jag har sån sjuk huvudvärk! Hoppas de går över när jag tar en lite lur. Jag gillar nämligen inte att ta alvedon. Och verkligen inte som gravid. Jag undviker allt som är dåligt och som kan vara dåligt och som jag tror kan vara dåligt. Så alvedon går bort.
Dock sitter jag här och dricker ett halvt glas cola så lite dubbelmoral har jag allt. Tänker på koffeinet i colan nu.

Nu slet hon precis sönder sin favorit bok! Jag blir tokig! Har varit såå rädd om den och så tror man att hon ska kunna sitta själv 5 min och läsa den utan att ta sönder den men icke.. Jaja såg att den går att beställa på Gobokens hemsida så får köpa en ny sen som både hon och Harry kan ha. Stackars Tuff tuff tåget nu=(

Hoppas alla har det bra och att ni är friska!


26 januari

Dagens mage


Älskade bulan!

Ge mig styrka

Ge mig styrka till att klara av denna dagen med Alice. Hon mår inte bra och är så skrikig, jag mår inte heller bra och vill också ha någon som tar hand om mig:(
Fredirk mådde inte heller bra, men gick iaf till jobbet. Han kommer nog om någon timma tro jag för han var inte pigg alls.

Nu ska jag slänga mig på soffan och hoppas att Alice kan hålla sig lite lugn.

Hej å hå sammandragning!

För ett tag sedan fick jag en sammandragning, vilket jag tyckte såg hemskt kul ut!

Bulan!


Bulan så som jag såg den:P


Sen kom Alice och skulle gosa med Harry! Finaste syskonen!


Hon klappar och kelar med magen så fort jag säger "Harry". Då kommer hon flygande och ska gosa=)

Tro hon kommer älska sitt syskon så mkt!
Dom kommer älska varandra:)

Alla sjuka utom jag

Fredrik är näst intill döende och Alice var inte heller pigg idag:/

Jag mår sådär. Känner mig varm i kroppen och har huvudvärk. Men jag känner mig inte sjuk, än.

C-vitamin och en go säng blir det nu!



Feber

Alice var varit helt vild och kenpig hela dagen. Haft utbrott efter utbrott. Hon var till och med inne i sitt rum och hämtade en rosa plastskål och kom och kastade den på mig! Jag skickade ut henne från toaletten nämligen.. Hon är så arg och ålar sig när man ska krama henne. Så jag tog febern och visst hade hon feber:( Hon mår nog inte så bra alls! Ska lägga henne nu och hoppas hon sover hela em så jag kan få en paus. Mitt huvud klarar inte så här många utbrott när jag själv har ont i huvudet.

Nu kom hon här i tårar så jag måste ta henne:( Stackars min lilla Kotte!!

Tisdag

Go morrn!

Idag vakande Alice strax innan 10! Helt galet att hon sov så länge! Hörde henne lite vid kvart över 7 men sen måste hon somnat om för sen vakande jag inte fören vid 8 av att hon gnydde till. Men sen somnade vi båda om igen:P Nu är jag jätteseg! Måste göra något för att komma igång! Tänkte ta Alice i vagnen och gå en lång promenad efter lunch så man vaknar till. Om jag orkar.

Idag skulle jag vilja åka och kika på syskonvagn. Vi har nog bestämt oss för två nu av alla vi tänkt på. Så nu måste vi bara prova dessa och sen vem som är bäst=)

Vi behöver inte så mkt grejer till Harry. Bara en säng. Men känner jag mig själv rätt så kommer han sova jämte mig och Fredrik iaf några månader:P Men kan ju vara bra med en säng till honom också.

Vill börja kika på sånt nu iaf=)

Nu ska jag iaf slänga mig på soffan en stund.

Alice och jag för en stund sedan. Hon har fortfarande jamasen på sig=)

Kvällsblogg

Sitter här och bloggar i min ensamhet. Fredrik diskar och är snart klar så då ska vi gå och lägga oss. Sänger är obäddad och jag är på tok för lat för att bädda själv. Eller ja jag orkar fan inte börja mig. Har ont i ryggen idag. Var nere på stan och köpte semla för att överraska Fredrik med innan, var snor halt ute så gick och spände ryggen. Såg 3 som trillade i backen och en som trillade med cyklen, så halt var de!

Tur att jag hade vagnen annars vet jag inte hur det kunde gått med mig och magen! Halkade till säkert 5 gånger på bara den korta biten till stan:/ Gravida, håll er inne när det är halt!

Imon beroende på hur pass pigg jag känner mig kanske vi ska träffa E på stan och hennes son:)
Hoppas jag mår fint! Har haft sån huvudvärk ikväll! Och Fredrik mår inte alls bra! Han mår bättre nu än när han kom hem men han är fortfarande dålig.

Bort med alla sjukdommar nu!

Teen mom

Någon som har sett MTVs serie "Teen Mom"?

Vi (jag & Fredrik) har följt dessa mammor sedan dom var med i "16 and pregnant" och nu får man följa dom i deras vardag och hur det egentligen är att vara ung mamma. Vissa klarar det relativt bra och gör allt för sina barn medan vissa inte sätter sitt barn i första hand och klarar sig sämre. Fast det med att inte sätta barnet i första hand ser man mer i 16 and pregnant. Vissa mammor där ser knappt sina små nyfödda bebisar. Det enda dom har i huvudet är antingen vännerna eller festa. Ok, vissa lämnar sina barn för att kunna åka till skolan och plugga, det är väl ändå mer OK.

Men iaf, Teen mom följer jag och Fredrik nu varje söndag och vi avskyr verkligen en tjej där som heter Amber. Hon har problem.. Hon slåss och kastar saker, är riktigt våldsam. Hoppas hennes Ex tar deras barn och anmäler henne till socialen. Hon behöver hjälp den stackars tjejen:/

Vad tycker ni om Teen mom? Vem gillar ni mest och vem gillar ni minst?

Jag tycker mog mest om Maci, hon som har sonen Bentley. Hon verkar vara helt OK. Farrah också fast jag gillar inte hennes sätt att vara, men hon är en bra mamma överlag.

Som sagt, Amber gillar jag inte. Tycker synd om den tjejen, hon behöver hjälp med sitt humör!

Läste precis att Amber blivit anklagad för att slagit sitt ex och kan få upp till 3 års fängelse och (eller) böter 10.000 dollar. Hoppas detta är ett wake up call för henne.


Bild: Google

Teen mom visas på MTV på söndagar 19.00

Måndag

Go morrn!
Oj va gott jag har sovit inatt! En av de få nätter som jag sovit hela natten utan att behöva gå upp och kissa, sen oktober! Jag hade ingen aning om att jag var gravid men ca 1,5 vecka innan jag plussade började jag vakna minst 1 gång varje natt och behöva kissa. Sen har det fortsatt, tills nu. Hoppas jag slipper vakna nu mera, iaf ett tag:)

Dock har HELA familjen väckt mig i morse:P Först Fredrik när hans alarm ringde 5:50. Sen Harry vid halv 8 för jag hade lagt mig på mage när jag somnade om, han sparkade hejvilt mot magen som låg mest ner i sängen. Blev väl trångt.. Sen väckte Alice mig vid halv 9. Då var Harry igång igen. Han sparkade en bra bit över naveln, så hårt att jag hoppade nästan till. Lyfte på täcket och tittade på magen och visst ser man de! Hela magen gick som i vågor och sen såg man sparkarna så tydligt! Ungefär så som jag såg med Alice i magen i vecka 28-30. Helt galet att det syns så tydligt och känns så mkt så här tidigt. Häftigt iaf. Han är i fullgång nu när jag sitter här vid datorn också. Sällan att han är still den plutten. Undra hur det blir när vi kommer upp i vecka 30+.. Kommer ju se fötter tryckta genom magen haha!

Alice står framför tvn och kollar på Nicelodeon. Hon sitter sällan ner framför tvn. Det verkar vara något bra nu för hon har tittat säkert 10 min.

Fredrik är typ sjuk idag. Han har ont i halsen och känner sig inte pigg. Jag har huvudvärk och mår lite lustigt jag med. Så idag blir det nog en lugn dag. Kanske går jag och Alice ut en kort sväng om jag orkar.


Jag älskar dig!


Alice sitter här med mig och pussas, gosar och är såå mysig!
Det är för såna här stunder man lever!

Söndag

Kul att några hittat hit:) Som sagt, bloggen är "under construction".

Jag kommer ha kvar min gamla blogg men snart lösenordsskydda den, för jag ska inte använda den så då tycker jag den kan vara låst lika väl.

Det är alltså här ni kan läsa fortsättningen på våran resa=)


Välkomna!

Scrolla ner och gör er bekanta med min nya blogg!
Nu ser den ut som fan i Explorer, men BYT till Mozilla för det är bättre=)
Jag ska ändra lite mer sen, om jag kan få hjälp kanske;)

Hoppas ni gillar bloggen=)

Sparkas hela tiden

Imorse fick Fredrik känna sin andra spark. Han kände en när jag var i vecka 16, nästan 17. Jättetidigt! Med Alice var jag nog i vacka 20 innan han kände något.
Undra hur Alice kommer reagera när hon känner Harry sparka:P Hon satt och sov i mitt knä innan och lutade sig mkt emot magen, Harry var skit förbannad:P Skarkade hejvilt tills jag flyttade henne lite bort från magen:P

Idag kände Fredrik sin andra spark:) Jag har ju känt varje dag sen i slutet på vecka 16 så för mig hör de till de vanliga nu. Det är verkligen skillnad på att ha moderkakan i framvägg och i bakvägg! Sparkas hela tiden nu=)
Väldigt mysigt=)

Denna tog jag nyss.
Tycker magen börjar bli lite större nu=)

Ännu kan jag knäppa flera av min vanliga jeans, och de jag inte kan knäppa har jag en liten hårsnodd i knapphålet och sen trätt runt knappen:) Känns skönt att inte gått upp så mkt.
Fortfarande 4 kilo + sen jag blev gravid. Äter väldigt lite nu med så det är inte så konstigt har ingen matlust längre, vissa dagar får jag tvinga i mig mat. Mitt sug på juice är borta nu också. Nu är det soya som är intressant. Soya och ris. Drömmer om soya. Konstigt eller hur;P

På måndag ska jag till sjukgymnasten. Min rygg pallar inte mer och jag måste ha hjälp. Är inte foglossning utan antingen en muskelknuta eller en nerv i kläm. Kom nu med denna graviditeten. I vilket fall gör de ont!

Hej på er!



Ultraljudet med Harry

Idag gjorde vi ett ultraljud på mvc! Allt såg jättefint ut och den var en så söt bebis! Fick reda på vad Harry är för kön också! Men det talar vi inte om innan han är född:P Och låt er inte luras av att jag skriver "han" eller kallar "honom" fortfarande för "Harry". För de är så han heter i magen, kille som tjej:P Alice hette ju Nisse i magen:P Men de var inte helt 100 att könet stämde så vi ska göra ul om 2 veckor igen bara för att vara på den säkra sidan:)

Jag har ett sparkskydd! Jag bad om de denna gången;) Nä men med Alice så låg ju moderkakan i framvägg neråt och hon sparkade sönder mina revben. Hon sparkade så hårt att jag grät:( Så denna gången bad jag att snälla låg mig få ett sparkskydd för mina revben! De fick jag:) Moderkakan ligger i bakvägg och sen uppåt så den kommer nog täcka revbenen lite iaf:D De kan förklara varför min mage är mindre nu än med Alice. Moderkakan "fluffade" ju till de hela lite:P Men 15 kilos övervikt innan jag blev gravid med Alice gjorde nog sitt också:P

Det var otroligt häftigt att se Harry:) Han låg och flaxade med armarna och bena hela tiden. En liten vilde! När vi kom ut från mvc höll jag på att börja böla, jag fick veta vad vi väntar! Jag blev sååå lycklig! Det gjorde det hela 100 ggr bättre! Jag känner sån lycka som jag kände när jag första gången såg vad Alice var för kön när hon föddes:) Kommer lätt vilja veta könet på mina kommande barn! Denna lyckan är helt magisk!

Här är våran lille plutt!! Han låg och suttade på tummen till och från, mammas sötnos!!


Hjärtljud vecka 16

Harrys hjärtljud i vecka 16:) Man hör mest i början och slutet. De stora bruset är när jag flyttar dosan, de mindre brusen är sparkarna:)

Välkomna till min nya blogg!

Så nu byter vi blogg, nu kommer jag ju inte vara endast "Nisses Mamma" så jag tyckte det var dags att byta:)
Nu är det så att vi ska få en till bebis! I juni väntas han dyka upp:) Tycker denna graviditeten har gått superfort! Nyss pratade vi om att vi kanske skulle börja med att försöka få ett syskon till Alice och nu är jag gravid och har gått över 15 veckor (när jag skriver detta). Snart är det dags för rutinultraljudet och eftersom vi redan gjort en massa ultraljud är jag inte nervös alls, för jag vet att allt är bra med Harry. Japp han kallas för Harry i magen nu:) Blir det en kille får han heta Harry, om det passar. Blir det en tjej får hon heta Lova, eller Lovisa. Jag gillar även Otto och Maja men Fredrik är mindre förtjust till dom namnen. Finns fasen inga fina killnamn! Det gör de inte. Jo Adrian. Men Alice och Adrian blir för många ungar på A. Jag vill ha barn med olika bokstäver!

Så nu kan jag avslöja att all min motion och viktmindskning våran/sommaren 2010 berodde på att vi hade tänkt börja försöka få syskon till Alice under vintern 2010/2011 och då ville jag absolut inte bygga en graviditet till på övervikt! Går jag upp 20 kilo nu så väger jag mindre än vad jag vägde 1 månad efter de Alice hade fötts! Så ja jag både vägde mkt innan jag blev gravid, ca 15 kilo mer än denna gången, sen gick jag även upp ca 18 kilo. Det ska vi inte göra om. Till vecka 17 hade jag bara gått upp 3-4 kilo nu med Harry så det känns bra med tanke på att jag gick nog upp de dubbla med Alice. Få se vad det slutar på denna gången:) Så jag motionerade som fasen för att nå mitt mål på 65 kilo. Vilket jag nådde i somras. Men vi tyckte de var lite tidigt att skaffa syskon så vi väntade, och hade tänkt vänta till december med att börja. Men vi fuskade lite och bebis blev de:P Ett plus var ju att jag hade hunnit gå ner till 60 kilo innan jag blev gravid:P Nu väger jag inte ens 65 kilo och är gravid i 4:e månaden:P

Tycker magen är mindre denna gången, fast det syntes tidigare att jag var gravid. Fick gömma magen från vecka 9 för folk. Men att magen är mindre nu kan bero på att jag vägde ca 13-15 kilo mer när jag blev gravid med Alice och sen gick jag upp mer i vikt i början än vad jag gjort nu.

Känner inget sug efter något speciellt. Bara apelsinjuice iofs:P Är man sugen på de sägs de ju att då ska de bli en tjej:) Jag tror nog de är en tjej i magen, men denna graviditeten är helt olika den med Alice så egentligen borde de vara en pojke.
Kanske tror jag de bara för att Alice var en tjej och vi först var så säkra på kille:P

Iaf, har mått stråladen hela tiden med Harry. Bara lite illamående vid lukter och efter jag ätit. På Alice 1 års kalas hade vi ju pastasallad, det tog mig 2 månader efter de att äta pasta! Så äckligt tyckte jag det var eftersom vi åt så mkt pasta under flera dagar, för våra gäster åt som höns! :P Sallad kan jag inte äta heller. Potatis som jag avskytt innan äter jag jämt. De var de enda jag åt de 3 första månaderna:P Nu börjar jag kunna äta lite mer varierat. Och kunna äta pizza igen:P

Jag kände Harry röra sig tydligare dagen innan nyår. Det var lite tidigare än med Alice. Tro jag känt Harry även någon gång i vecka 15 men inte helt säkert.

Vi har gjort flera ultraljud, så därför har jag fått ca 4 bf (inklusive bf enligt sista mensen) Eftersom jag varken kände mig gravid så plussade jag inte fören 1 vecka efter bim (dagen då mensen skulle kommit) Trodde inte alls jag var gravid. Det var en torsdag i oktober. Måndagen där efter ringde jag sjukhuset och bad att få ett vul (vaginalt ultraljud) för att bekräfta att jag ens var gravid. Vilket jag var. Men man såg inte ett piss. Såg en förstorad livmoder och en liten bubbla med gulsäck. Allt såg bra ut och bm sa att det var över 90% chans att det blev något. Fick tid för återbesök om 2 veckor och då slog det ett hjärta så fint:) Fick ett väldigt sent bf då. De var 2 helvetes veckor kan jag säga!

Efter de bokade jag tid för kub test. Ni som inte vet vad det är får googla för mer detaljer. Kan säga att det är ett test där man mäter nackspalten hos bebisen för att ta reda på om det finns några kromosomavvikelser. Sen togs de även ett blodprov på mig för att få en bättre syn på hur mkt risk vi hade. Risken var 1: (ca) 1400 i min ålder, väldigt låg med andra ord. På testet fick jag 1: (ca) 9000 så vi blev nöjda över de:) Vi skulle absolut älska ett barn med Ds (down syndrom) men vi kände att alla komplikationer som ett sånt barn kan få skulle vara väldigt jobbiga för oss att gå igenom så därför gjorde vi detta testet. Nu verkar Harry vara OK men man kan ju aldrig veta. Då fick vi ändrat bf. Och testet gör i två delar så när vi kom tillbaka en andra gång fick vi även då ändrat bf.

Nu väldigt snart ska vi på rutinultraljudet och får säkert ändrat bf då också. Så därför har vi sagt att vi inte säga säga vilken vecka jag är i. Utan bebisen kommer i juni när den är redo:)

Nu tycker jag att jag fått till en bra presentation av vad den nya bloggen ska handla om de närmsta tiden, de är alltså en gravidblogg och småbarnsblogg:) Följ vår resa och kommentera gärna för det gör mig så glad:)

Min fina gravida mage nyårsafton<3
Gravid i månad 4:)



Tjing!


Test

Detta är ett test för att se hur texten kommer se ut och jag gissar på att det kommer se helt knasigt ut:P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0