Yey it´s FREDAG!

Äntligen! Underbara fredag jag hälsar dig välkommen=)

Morgonen börjar med mensvärk och ömma muskler... Gick en promenad igår som var lite väl mkt uppförsbackar..
Alice är jättearg, hon missade Dora imorse och då blir dagen aldrig bra.. Vi gick nyss upp nämligen, skönt med lite sovmorgon.


Igår skrek Hugo 1 timma. Han har väl inte kolik längre, då måste de skrikas 3 timmar på ett dygn 3 ggr i veckan, och de har han verkligen inte gjort! Han har knappt skrikigt alls. Bara varit jätteorolig och lättirriterad. Han sitter ju hos mig hela kvällarna, ska underhållas hela tiden. Hade jag lagt honom ner hade han börjat skrika. Så lite ont har han nog ändå. Han har även börjat att äta igen på nätterna. Innan sov han hela natten, kanske för att han var utmattad efter att ha skrikit i 3-4 timmar.. Nu är han iaf vaken för ett mål mat, sen ett tidigt matmål vid typ 5-6. Gör inte så mkt, bara de att jag ammar ju sovandes typ, vilket gör att det blir som en sjö i sängen..

Idag går de icke i många knop. Känner att huvudvärken kommer krypandes. Ska iaf gå och handla sallad till tacosen som vi ska ha ikväll:)

Nu ska jag bada Hugo, han stinker sur mjölk stackarn:P

Tjing!


Lika som bär...?


Fel sida

Idag har jag vaknat på fel sida.. Shit va sur och arg jag är, och ledsen.. Jag misstänker pms här. För jag har ingen anledning till att vara sur, arg och ledsen. Jättetråkigt.. Tappade all lust att göra något idag.

Godissugen är jag också.. Är så synd om mig idag!

Bebis i vår säng


Detta är en bild som är någon dag gammal, men så här ser de ut varje natt i våran säng:P Hugo ska egentligen ligga på sin lilla blå kudde, men de händer aldrig. Så han ligger i mitten sen ligger jag jämte och puttar nästan ut Fredrik. Ska tillägga att sängen är 160 cm och inte 180 cm:P Så de är trångt varje natt. Och varmt. Och mysigt!


Snabb update.

Oj oj mamma sitter ner! De va som satan...

Badat barn, plockat undan och städat, ätit lunch.. Nu sover ena och den andra vill ha uppmärksamhet. De var mina 5 min i lugn och ro.

Åh va jag älskar mina barn! Va hade jag gjort med all tid om dom inte fanns..?
Även om man aldrig får mkt tid över till sig själv så är detta de bästa med livet, tycker jag iaf=)

Monday morning...

Uff.. vill sova meeeer! Är inte alls på hugget idag.

Så mkt att göra.. Så lite tid.

Ska iaf ner till stan och hämta mig en jacka jag lagt undan. Frågan är, röd eller svart..?!
Tar jag en svart kommer jag garanterat ångra mig, har nämligen alltid velat ha en röd. Tar jag en röd kommer jag också ångra mig då jag kommer vara så "röd" om ni hajjar. Har en svart vinterjacka redan, från Everest. Fasen va den har hållt bra! Skulle lätt kunna ha den en vinter till. Så därför tro jag de blir en röd jacka, har ju redan den gamala svarta liksom.

Båda barnen sover, iofs brukar Hugo sova så här dags men Alice brukar vara uppe och pigg vid denna tiden.
Låter som om Hugo är påväg upp iaf.

Få dricka upp mitt kaffe lite snabbt och se vad han pysslar med där inne:P

Ny skötväska

Köpte en ny skötväska häromdagen. Våran Emmaljunga höll inte i fästet längre och då fick de bli en ny. Vilken djungel de är! Skötväskor finns inte både praktiska, stora och billiga! Nej små, njuttiga design väskor med hemska mönster.. Till slut hittade vi en grön från Brio som var helt OK. Priset var de bästa, 495:- och den hade kostat 895:-.

Hur mkt skit rymmer en skötväska egentligen...?


Våran gamla Emmaljunga


Våran nya Brio


Jättenöjd! Saknar bara utrymme för en vattenflaska på Brion:/ Men de är de enda minuset.

(Är köpt i Falkenberg på babyproffsen för de som snabbt vill sticka dit och fynda, finns röda också!)

Titt-ut!

Igår lekte jag titt-ut med Hugo, och han gav ifrån sig sitt första riktiga skratt! Jag ropade snabbt på Fredrik som var påväg ut. Han skrattade riktigt, så himla mysigt:D


Min underbara lilla pojke!

Löööördag

Som vanligt börjar lördagen segt:) Snart blir de scones, som också hör lördagen till. Eller iaf helgen till=)

Hugo sover fortfarande, han skrek inte igår!!! Hurra! Vet ni hur glada vi är? Visst de kan ju vända och han kan börja skrika igen men nu känns de ändå som om de är på bättringsvägen:)

Alice sitter och tittar på Nalle puh. De gamla riktiga! Fredrik överraskade med två dvder igår, för att se om hon gillade de. Finns många fler filmer. Så nu får hon nog någon nalle puh dvd när hon fyller år=) Skönt för både henne och OSS att se något annat än Dora:P

Idag ska vi på jakt efter höstjacka till Alice. Hade velat åka till Gekås egentligen. Men att ens komma fram till barnavdelningen är knepigt nu, och speciellt längst in där alla overaller och jackor är.. Folk är ju som tokiga! Kanske kan åka senare på em.. Få se.

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och gå och se på när Fredrik gör scones=)

Kanske väcka Hugo också:P

3 månaders vaccination

Idag var de dags för den UNDERBARA 3 månaders vaccinationen... =(
Men de gick ganska så bra. Jag är ju van att Hugo skriker så jag reagerade inte precis på att han tjöt som en stucken gris. Men båda bvc sköterskorna ojjade sig och ville att jag skulle trösta honom. Är inte van att han precis går att trösta heller, vilket han inte precis gick att göra då heller. Till slut lugnade han sig dock.

Emma hade haft alla alla barnen ute i väntrummet och lekt. Men när Hugo hade börjat gråta hade Alice blivit upprörd och velat springa bort och kolla vad som hände. Hon hörde att de var Hugo som skrek:/ Hon gillade de inte alls! Verkligen tur att Emma och pojkarna (plus Engla) kunde hänga med idag så Alice slapp se när dom stack Hugo.

6125 gram vägde han och var 61 cm lång=) Han vägde 100 gram mer än vad Alice gjorde vid sin 3 månaders koll, trots att Hugo vägde nästan 300 gram mindre än henne när han föddes=P



Så här låg han för en stund sedan, febrig och utslagen.

Inget tecken på att koliken ska sätta igång dock!!!!!!!

Nu börjar han snurra här i vaggan. Kanske matdags, jag har aldrig koll på när han äter:P

Go kväll=)


Äntligen fredag

Även om veckan ha gått fort kunde inte fredagen kommit segare. Idag är de 3 månaders vaccination för lille Hugge. Jag minns hur Alice skrek, skrek och skrek.. Hela vägen hem från bvc.. Fast hon är ju makalös.. Om hon slår sig så de gör riktigt ont så kan hon inte lugna sig. Det går inte. Hon skriker tills hon somnar, och DÅ blir hon lugn. Alltid varit sån. Hugos mage brukar ju sätta igång om han får skrika, så han har jag aldrig knappt hört skrika för ingenting annat än magen. Få se hur han tar detta.

2 dagar på rad har de varit skrikfritt här hemma. Igår var han relativt glad med. Jag var såå trött... Vid halv 21 la jag mig i sängen med honom jämte och försökte sova. De gick inte. Han började skrika som en besatt och då var de bara att flyga upp fort som attans och försöka lugna han innan magen satte igång. De gick. Han lugnade sig snabbt och blev glad igen. Så höll vi på i 2 timmar.. Han ville verkligen inte ligga ner, han var inte trött såklart! Han somnar ju alltid runt 23 när han skrikit klart! Så han var inte trött och ville ju inte sova då.. Dum man kände sig när man väl kom på de. Och till slut, strax innan 23, så somnade vi alla så gott och sov hela natten till 20 i 6=)

Jag äter inget annorlunda, gör inget annorlunda nu än innan. Så tänk om de är på väg att vända!

Visseligen så har han varit så orolig de 2 senaste kvällarna. Jag måste prata, vyssa och skojja med honom hela tiden.. Får knappt titta åt ett annat håll.

Nu mera kaffe, sen diska lite och klä på lite barn och möta Emma och pojkarna nere i stan. Kika lite på h&m och efter de bvc.


Torsdag

Tänk, Hugo skrek aldrig igår. Han var en "normal" bebis som gnällde och var missnöjd bara. Men han kom till ro och hade aldrig någon skrikattack! Jag var tvungen att ge honom saltlösning och använda nässugen på honom innan vi skulle lägga oss, han var ju så tät i näsan stackaren.. Så både jag och Fredrik tänkte att nu sätter vi väl igång något när vi gör honom upprörd. För så har de funkat med hans mage, att blir han upprör kan han få en skrikattack på några timmar. Men var tvungen för jag såg på honom hur jobbigt de var för honom. Så jag använde den och jisses va han skrek. Han skrek säkert 10 min i ren panik. Sen lugnade han sig och vi kunde gå och lägga oss (gissa om vi var förvånade!). Dock var han orolig länge, somnade nog inte förens runt midnatt. Tänk om magen håller på att bli bättre!? Vågar knappt hoppas på något... Ska ju oftast bli bättre runt 3 månader, och 3 månader blir han nästa vecka (redan!).

Idag går de inte i många knop. Jag har sovit väldigt lustigt och ryggen värker.. Få se om jag städar lite och kanske sticker ner på stan en snabb sväng.

Först ska jag dricka mitt kaffe och se hur länge Hugge har tänkt sova idag:P


Onsdag

Idag har vi måååååålat:)
Regnade så mycket ute idag så fick bli en innedag ist:)

Målade med akryl färg, till Alice förtjusning!

Målade så fint så!


Jag- Alice får inte äta färgen, åt Alice färgen?
Alice- Nääää, ajja!

Vad tro ni? En liten vals drog hon tro jag allt;)


Fick bada och även då måla, med fingerfärg:D


Alice målade så fint så! Hon gick loss riktigt på denna tavlan:P


Denna gjorde hon först innan alla färger hade blandats:P


Så vi har allt en lite konstnär här hemma:) Alice önskar sig akrylfärg och canvas tavlor när hon fyller år;)
Tur att vi bor nära gekås, är grymt billigt där!

Sen var hon helt slut, sov 3 timmar! Jag fick 25 min i lugn och ro sen vaknade Hugo och levde rövare:P

Vid 16 kom Fredrik och sen strax där efter kom Emma med familj och åt kvällsmat här, spaghetti och köttfärssås blev de:) Sen fikade vi och tjötade lite:)

Alice sover och Hugo sitter här i mitt knä, jätteorolig... Han kommer snart börja kolikskrika:/ Han skulle börjat för 45 min sedan... men de kommer snart.. få tänka positivt ist- han kanske inte skriker idag. Han har ju ändå haft 3 skrikfria dagar på 8 veckor.

Nu lite kaffe sen TB:)

Tvillingar...?

Här skulle de varit en bild på min mage, då hade ni tappat hakan hihi:P

Jag menar våran syskonvagn. Så fort vi/jag är ute och går med barna i den och möter folk hör man ofta lite tyst (kanske är de tvillingar?) Hela tiden. Är de bara för att jag valt att ha båda barnen emot mig och därför så måste de vara tvillingar. Har till och med mött folk som har flygit fram och kikat under sufletten och hojtat "är de tvillingar du har".. Riktigt påflugna.. Folk skiner som solar, så är tvillingar de ultimata? Är det de som är "top notch"?

Personligen är jag rädd för tvillingar. Alltså inte tvillingar-personer. Nej utan att själv få tvillingar. Jag vill verkligen inte ha tvillingar. Är nästan lite ledsen, vågar vi skaffa fler barn..? Jag vet faktiskt inte. Jag vill ha en bebis i taget, endast 1 att fokusera på. 2 är 1 för mkt. Så för mig går de bort.

Vi har tvillingar i släkten. Min mamma är själv tvilling.

Ursäkta alla tvillingföräldrar där ute som läser, men jag skriver bara vad jag tycker. Skulle jag få tvillingar så får jag anpassa mig och tänka om. Fast.. helst inte.

För mig är de ultimata en flicka och en pojke, en Alice och en Hugo =)


Bumbo!



Igår invigde Hugo Alice gamla bumbo. Han tyckte det var intressant, sen blev han trött och somnade nästan:P

12 veckor efter

12 veckor efter Hugo föddes och 13 kilo lättare



Bara 8-9 kilo kvar till startvikten. Men bara något kilo till så är jag nöjd=)

Tänkt målet 65 kilo till jul kanske. Väger 68-69 kg nu så det ska väl inte vara omöjligt.
Finns tiden bara så fixar jag de=)

Ny header

Tryck f5 och spana in min nya header=)

Vad tycks?

Måndag

Usch vilken dag. Hade inte Hugo skrikit ikväll hade jag tackat för mig och gått och lagt mig.

Slappa eller inte slappa.

Har verkligen beslutsångerst nu. Lägga mig på soffan och vila så långe jag kan medan de råder frid i huset, eller ta disken och plocka undan kaoset... Grejen är att lägger jag mig och somnar kommer jag aldrig orka mig ner till stan och gå på banken.. Men jag är helt slut så hur ska jag orka om jag inte vilar...?

Vilket problem va..=/

Brrr..

Fy f*n va jag fryser. Har huvudvärk, haft sen igår kväll:(
Känner mig inte helt 100.. Jädra så typiskt. Fick vara den friska förra veckan som tog hand om de andra sjuka, nu är de väl min tur att må kasst=( Jag hatar dessa förkylningar som kommer så fort de blir höst!

Och vi som skulle gjort så mkt idag! Har även ett ärende till banken, som jag nog måste göra. Och städa skulle de behövas göras.. Få se vad jag orkar med egentligen...

Alice sitter och läser och Hugo sover. Hade jag vetat att han skulle sovit så här länge hade jag lagt mig och slappat på soffan, kanske kunnat sova en stund. Känns som om mitt huvud och bihålor hade behövt de.

Men så här kan jag vara, jag kan vara förkyld ena dagen och nästa kan de vara som bortblåst! Tycker Alice är sån med, vissa dagar rinner näsan som en kran och hon är jättedålig. Medan kommande dag så är hon helt frisk!

Få hoppas detta försvinner snabbt, har inte tid eller lust att må dåligt!

Nu ska jag klä på Alice, hon sitter just nu på köksbordet och sjunger. Hon får inte sitta där men inte f*n lyssnar hon på mig när jag säger till henne! 2 års trotts är underbart! Eller inte..

Tjing!

Nackträning



Hugo låg på sängen och tränade lilla nacken, och självklart kom storssyster direkt och visade hur de skulle gå till;)

Techno- a la fjortisdunk?



Jag och Hugo sitter och diggar då kommer Fredrik suckandes..

Fredrik:
Säg inte att du kommit in i fjortis-dunk träsket nu igen för då flyttar jag.

=D

Virkad skallra


Ikväll har vi roat oss med att skrika konstant i 2 timmar, sen gny och gnälla 1 timma. Förutom de har jag fått virkat en blå skallra till Hugge Bugge. Tog bara 3 timmar.. suck.. Blev lite fel här och var, så därför är skiten inte runt utan oval. Den fyller sin funktion iaf. Köpte en kattpingla idag så det pinglar så fint=) Hoppas den uppskattas. Kommer väl få göra en till Alice med annars blir hon la förkrossad. Men det var pisstråkigt så kanske kan göra något annat till henne:)

Önska jag hade haft mera tid, virka är så skööööj!

De var min fredakväll de.

<3






Fredag

Yes va härligt med fredag! Alice är inne och röjjer på sitt rum och Hugo sover fortfarande, eller så är han vaken men tyst, han ligger iaf fortfarande kvar i sängen:)

Idag är alla bättre, iaf Fredrik som skuttade iväg till jobbet och Alice som var på hugget och skulle in på sitt rum och leka. Fredrik hade inte mkt på jobbet att göra så han kunde nog komma hem tidigare, härligt!

Få se hur det är med Hugge Bugge. Hoppas han är bättre! Han har inte rosslat inatt iaf.

Igår började han skrika kvart i 20. Somnade kvart över 20 och sov nog tills kvart i 21, sen vaknade han igen och höll på till 23 tro jag. Usch fick hopp där när han somnade kvart över 20.

Idag ska vi till stan, förmodligen med Alice kusin Elsa och mamma Carro. Inte hört något om dom är friska eller ej men håller tummarna för de. Annars går vi ner själva, hittade ju ett par jeans som jag skulle byta som jag köpte till Alice förra veckan. Jädra unge som inte har någon storlek, hon är mittemellan 92 och 98:/ Måste även hitta en födelsedagspressent till näst största kusinen Emma som fyller år=)

Fredrik messade nyss och rapporterade att det var 5 grader ute (enligt bilen). Kallt! Men mysigt:) Snart juuuuuul!

Nu kaffe:)

Trevlig fredag alla!

Dagarna rullar på

Oj va fort tiden går, trots att vi varit inne och levt med nerrullat hela veckan (okej var ute i måndags då).
Fredrik är hemma idag med, fast han är mkt bättre men ville bli helt frisk. Alice verkar piggare, Hugo är fortfarande snuvig. Och jag mår bara fint:) Känner lite i halsen men jag tro inte jag blir förkyld ändå. Kanske har jag sluppit de denna gången? Time will tell heter de ju^^

Igår skrek herr Hugo i över 3 timmar, och jag fixade de verkligen inte. Så Fredrik fick ha honom i 1 en timme i ett annat rum medan jag tittade på True blood ifred. Herregud va skönt de var att ha de lite skrikfritt! Men så fort TB var slut fick jag en hemsk klump i magen, hur kunde jag lämna min bebis! Så jag flög in i sovrummet och hämtade en illröd, trött liten kille. Så fort han kom till mig blev han tyst. Sen åt han och somnade för natten.

Jag är så trött på detta, jag har lessnat totalt nu. Spelar ingen roll om han skriker endast 1 timma, jag orkar inte för jag ser inget slut på de:/ 
Känns taskigt att lägga de på Fredrik.. För en timme av konstant skrikande gör en fan knäpp. Vi sa de igår att detta är sånt dom borde använda som tortyr till krigsfångar (om de inte redan har gjorts), bebisskrik alltså. Jag har alltid avskytt bebisskrik, och mina egna barns skrik är de värsta som finns! De riktigt skär i mitt hjärta:(

Men ny dag och nya tag. Kanske skriker han inte så länge idag.. Förr kunde jag tänka så, nu är det mer "HAHAA KLART HAN KOMMER SKRIKA OCH HAN KOMMER SKRIKA FÖRBANNAT MYCKET". Känns som om man inte kan tänka positivt längre:/ Men ja det går över... Kan de inte gå över NU?

Idag ska vi bara vara inne. Tänkte städa lite. Blir nog inget bakande idag:P Kanske lite frallor bara om jag hinner.
Fredrik har börjat retas och kallat mig för hemmafru nu när jag bakat 2 dagar i rad:P Men när man är sjuk ska man äta gott och mysa, och vad är godare än kakor och bullar inne i soffan under täcken? Nä precis.

Ha en bra dag!


<3


Onsdag-Fortfarande sjuka

Idag är alla fortfarande sjuka, bara jag som är helt frisk. Alice börjar bli bättre men är fortfarande lite snorig. Fredrik är med på bättringsvägen. Hugo är jätterosslig i halsen och snuvig stackaren=(

Idag vaknade vi inte förens strax efter 8! Vi var trötta allihopa. Sen har vi segat och segat.. Jag och Alice bakade schackrutor, eller jag bakade och hon åt deg:P Sen fikade vi gott på de:)

Trist att vara inne så mkt men lika bra så som de blåser här!


Febrig kille



Åter igen har han somnat i mitt knä till...



...denna låten.

Hugo gillar den verkligen!!

Han började skrika vid 18.45, sen höll han på en timma och sen somnade han så gott i mitt knä. Och självklart vaknade han när jag la ner honom i vaggan.. *suck* ...
Så har vi gjort några ggr nu. Fredrik kom på de att de kanske inte är magen han skriker för utan pga förkylningen.Vi ringde sjukvårdsupplysningen och de sa att vi kune ge honom en alvedon. Vi tog då febern innan vi gav den och märkte även då att han hade lite feber:( Så han fick sin första alvedon idag. Jävla förkylning!

Nu hoppas jag att han inte vaknar när jag lägger ner honom..

Tisdag-sjuka

Igår gick de bra på BB, barnmorskan som kollade på Hugos grepp när han åt idiotförklarade nästan barnläkaren.. Alla barn tar olika grepp och Hugo tar bara väldigt litet grepp men han tar rätt och får inte i sin mer luft än vad han hade fått om han tagit ett större grepp sa hon. Hon tyckte han åt bra och var en väldigt glad och charmig liten kille:)
Han åt klart sen fjantade han och busade och log så stort och bm sa att han kunde inte vara nöjdare!

Framåt kvällen blev han mindre nöjd och började skrika halv 21 och höll på till kvart över 22.. Men han var/blev förkyld underkvällen så vet inte om de var därför han skrek.. Iaf så viftade han inte med bena så mkt och han varken bajsade eller fes när vi använde windin. Slutade med minifom igår så kanske var de hans mage reagerade på, eller så har bara inte koliken blivit bättre trots att han inte skrek någon i söndags alls. Iofs sa barnläkaren att när de väl blir bättre kan de komma och gå någon vecka, eller bara bli bra över en natt, det är så olika. Så kanske håller hans mage på att ordna upp sig..?

Idag skulle Carro och Elsa kommit hit och vi skulle traskat till staaaun men blev icke så, hemskt väder ute! Sen är vi förkylda också. Eller ja alla utom jag. Alice snorar fortfarande, Fredrik med och är hemma från jobbet idag, Hugo också.. Han väckte mig inatt av att han inte fick luft så mkt slem hade han i halsen! Han var helt röd för han inte fick luft! Jag blev så rädd! Fredrik låg i vardagsrummet så han inte skulle smitta oss så jag kunde inte ropa på honom. Men de gick bra, slemet lossnade när jag satte honom upp och klappade honom i ryggen. Som han skrämde mig! Sen ville jag inte lägga honom ner utan bullade upp med kuddar och filtar så han skulle bli mer i sittande ställning när han sov. Men självklart skulle han inte sova där, det var ju hela 15 cm ifrån mamma... Så jag fick lägga mig på hans kudde så fick han ligga vid mitt bröst iaf. Då somnade han så gott! Han är så mammig, mammas lilla pojke<3

Idag råder de lugn, förutom Alice som är sjövild även om hon är förkyld..

Nu ska jag diska och ta iordning lite, kanske ställa mig och baka om svärmor min har lust att åka och handla åt oss:) Vill inte lämna Fredrik sjuk med 2 barn som är gnälliga och jag vill inte dra med mig Hugo ut i denna stormen. Det är typiskt bullväder ute så de vore mysigt=) Någon som vill komma på fika:D Vi smittas inte, lovar;)

Barnmottagningen

Jepp fick konstaterat nu igen att de är kolik Hugo har, och de görs inget emot de. Jag är iaf glad att de "bara" var kolik och att han inte hade något fel på tarmarna. Vi gör redan allt vi kan så läkaren kunde inte ge oss något tipps, jävligt trevlig barnläkare faktiskt! Hon tyckte vi skulle stressa ner och inte ha så mkt måsten, leva varje dag och inte planera in så mkt- som jag alltid gör... Jag stressar hela dagarna för att hinna klart med så mkt som möjligt tills 17 (då Hugo brukar börja skrika). Nu ska jag sluta med de tyckte hon..

Oj va hon berömde Hugo! Han charmade henne totalt och log och skrattade under hela kontrollen:P Så otroligt fin han är sa hon, vilken liten charmknutte=) Han vägde 5890 gram (5800 för 3 dagar sedan) och det var bra. Han var 61 cm lång också:)

När vi var klara ville Hugo äta och då fick vi sitta kvar i undersökningsrummet ifred, så snällt av läkaren=) Hon kom tillbaka för att säga att hon tyckte vi kunde testa någon dag utan minifom, nu när vi ändå inte tycker de gör så mkt skillnad. Hon kikade på Hugo när han åt och tyckte han tog litet grepp om min bröstvårta, de har han alltid gjort! Han klöks om den kommer för långt in i munnen, därför har vi ju sånt problem med nappar! Hon ringde därför till BB och hörde om dom på amningsmottagningen skulle kunnat hjälpa oss med att lära Hugo ta större grepp. Att han tar litet grepp kan i sin tur leda till att han sväljer för mkt luft och de kan reta magen och tarmarna. Så nu strax ska vi gå upp till sjukhuset igen och in på BB. Massa små bebisar, Hugo kommer vara kolosal haha:P

Ska bara väcka barnen, båda sover och även jag fick mig 20 mins sömn innan:)


Hallå!

Här sitter jag, med en mage full med kantarellmacka:)

Grannarna knackade på igår och ville låna mattpiska, vilket vi ej har, men ist fick vi kantareller av dom=)
Alice var helt till sig nu när jag stod och gjorde stuvningen, och självklart fick hon smaka när de var klart, från min tallrik då. Kantareller är ju så svåra att skära smått när de är tillagat.. Plus att Alice är dunderförkyld så jag trodde inte hon skulle haft någon aptit. Men hon åt, så mkt smak kan hon inte känt, så förkyld som hon är, men hon gillade de iaf=)

Så jisses va mätt jag är nu! Så snälla grannar vi har! =)

Snart ska vi till barnläkaren med Hugo. Är nervös för de. Igår kväll skrek han INGET!!! Helt tyst var de.. Dock var han orolig hela natten, åt och åt och åt och var så arg när de tillslut var slut på mjölk. Fattar inte att han inte kräkte kaskader... Han har haft 2 dagar på raken en gång i sommar som han inte skrek. Sen började de igen.. 2 dagar på 7 veckor.. Nu 3 dagar på 7 veckor.. Tar gärna flera skrikfria kvällar! Även om de var skönt igår att han slapp ha ont och vi slapp skriket så satt jag ändå som på nålar och vågade knappt andas. Jag får lite panik när han inte börjar skrika i "tid", för att börjar han senare kan de ju hålla på hela kvällen, kanske in på natten (?), och de vill jag inte..

Igår skrek han inget, i lördags skrek han 4 timmar på raken.. Undra hur denna kvällen blir, 2 timmar kanske (det kan jag leva med om jag måste)

Nu ska vi göra oss klara, Alice ska till farmor så hon slipper hänga med till läkaren. Tur de för hon är inte så värst glad när hon är förkyld!

Återkommer med vad barnläkaren har att säga sen i em.

Tjing!

Musik från förr


Gekås och Skobo

Undra om vi kommer iväg idag.. steg nyss upp.. Skulle varit där nu snart.. Vi är så sega!

Jag kan passa tider relativt bra. Fredrik med. Men tillsammans blir vi hemska tidsoptimister... Mist 30 min sena blir vi alltid:P

Nu ska jag in i duschen och sen få fart på Fredrik så får vi se om vi kör eller ej.

Tjing!

Det finaste i världen


Lillebror & Storasyster <3

Kolik helvete

Hugo skrek och skrek sen igår...

Och idag var vi på bvc för att prata lite samt väga Hugo. Våran sköterska fixade en till till barnläkaren på sjukhuset på måndag, hon tyckte någon skulle kolla på Hugo och kanske skriva ut något laxerande som hjälpte hans mage. Hon var osäker på vad dom kunde göra men hoppades att de fanns något. Hon tyckte så synd om oss, oj va jag hör de jämt.. Att de är så synd om oss. Och visst de är de. Våra kvällar är hemska.. Vi är frustrerade, arga, ledsna, irriterade. Tycker hela dagarna har blivit såna nu med. Jag är jämt irriterad och har så ont i magen och huvudvärk. Alice skriker mest hela dagarna, förstår henne.. Blir jag ju irriterad och påverkad av Hugos skrik så blir ju klart hon det med. Jag tycker synd om henne.

Hugo hade inte gått upp så mkt i vikt, från 5640 gram till 5800 gram på 2 veckor. Men de var ingen fara sa våran sköterska, det brukar lugna sig på växt fronten när dom är så här stora. De vet jag ju att de gjorde med Alice med så jag är inte orolig så.. Han äter ju bra och blir ju mätt. Ersättning ska jag inte ge honom, inte med hans känsliga mage. Det kan förvärra koliken, som jag misstänkte då barn som får ersättning kan bli förstoppade.

Nu ska vi överleva helgen och sen träffa läkaren på måndag. Om det fortsätter, blir de bättre i helgen skulle vi avboka tiden sa sköterskan, men de vettifan om jag gör. Fast slutar han skrika så kanske vi inte går, men de vore ju ett mirakel.

Hugge diggar






Denna sitter vi och diggar till:) Vet inte om de är gunget i låten han gillar men han är tyst iaf:)

Städning

Jupp städat lite då. Dammat och dammsugit, började innan 8 och blev klar nyss;)
Så stort har vi ej, utan varför de tog sådan tid (ja alla småbarnsföräldrar vet ju varför) är ju för alla pauser man få göra när man har barn som är vakna när man städar. Alice skulle ha ny blöja, hon skulle dricka vatten, sen se Dora. Samtidigt som hon svansade efter mig och dammade allt jag redan dammat med Hugos kräktrasa:P Sen var hon med ute på balkongen och ristade av den;) Snacka om härmapa;P

Hugo sov.. och sov.. vakande en bra stund efter 8 och åt lite, sen somnade han om igen! Så han låg nog tills efter 9 och sov i våran säng. Hann dammsuga överallt förutom vårat sovrum och Alice rum innan han vaknade. Men han var så glad att jag fick dammsuga av även inne i sovrummet samtidigt som Alice höll honom sällskap i sängen. Otroligt snälla barn jag haft idag! Sen la jag mig jämte och gav Hugo mat igen, då la sig Alice tillrätta och sa att hon ville nana. Såg på henne att hon var jättetrött, redan! Hon var iofs uppe tidigast av oss alla imorse och kollade på nickelodeon medan vi andra drog oss till iaf 6:P Tro hon gick upp 05.40:P Och då hade hon redan varit vaken en stund. Så hon var ganska så trött vid 9. Snabbt lite mellanmål och sen plocka undan på hennes rum och städa där sen la jag henne i sin säng:) Självklart skulle jag både sjunga varg- och trollsången innan jag tillslut fick gå ut. Och dörren ska hon ha stängd med, bara lite på glänt. Ovanligt att barn vill ha sin dörr stängd så kan jag tycka. Men hon vill de iaf=)

Trodde jag skulle få full rulle nu med en pigg Hugo, men icke. Han hade somnat i sin vagn medna jag la Alice:P

Så vad ska jag hitta på nu... Sova är ingen mening för jag avskyr att bli väckt när jag inte sovit färdigt. Och Herr Hugo kan ju vakna om 10 min, eller om 2 timmar..

Tro jag passar på att virka lite:)


Morrn morrn!

Tjenna!
Här sitter jag nyduschad och påklädd med mitt kaffe:)
Idag står de städning på schemat. De behövs:P Förutom de ska vi nog bara hänga inne. Kommer säkert regna idag. Om de dock inte gör de blir de väl en promenad.

Inatt sov Hugo hela natten igen, tror jag :P
Minns inte att jag ammade honom från halv 00 iaf. Han åt nu i morse och somnade sen om och jag gick upp.
Så han sov nog hela natten.

Hugge sover sällan hela nätter, men vi ammar halvsovandes så det stör mig inte=)

Nu börjar dagen här, Hugo håller på att vakna:P Jag som tänkte ta fram min virkning nu gaah:P

Redan mitt i veckan

Herregud, redan onsdag...!

Idag försov sig Fredrik, så jag fick ingen hjälp idag. Annars brukar han alltid ge Alice välling och byta hennes blöja. Som tur var har inte Hugo vaknat än så jag kunde ägna mig åt Alice en stund=) Gav henne sin välling och hon gosade ner sig i soffan. Sen tog jag lite kaffe och satte mig här=) Alice ropar att hon är klar med vällingen, hon vill att man ska ta den och ställa den på soffbordet så hon slipper gå upp från soffan (vilket jag förstår för hon är nerbäddad så gott). Men jag var inte tillräckligt snabb och glömde de. Nästa gång jag ska ta lite mera kaffe står vällingflaskan på diskbänken i köket:P

Nu ska jag gå in och se om Hugo vaknat, pussa lite på min lille Hugge Bugge! Jag älskar nyvakna bebisar:) Speciellt han för han vaknar så lugnt och är så gosig!

Idag blir de nog en dag inne, de blåser som satan och sen nu snart ska de nog komma regn. Iaf enligt smhi.

Fast blir nog en jävligt snabb sväng till stan och byter Alice jeans bara. Om de inte regnar för mkt sen.


Och idag har vi..


Idag träffade vi Emma och killarna, till Alice förtjusning=D
Dock var Alice väldigt bråkig.. Hon sov ju inte fm och hon blir ett riktigt monster då. Hon åkte in på sitt rum och tillslut upp i spjälsängen. När hon väl tystnade var de dags för de andra att åka hem och då blev Alice ledsen över de såklart. Hann bara vinka av Emma vid dörren och gå tillbaka till soffan, tog inte många minuter, då hade Alice redan somnat där:P Så hon fick sova en stund och sen lånade vi ut henne till Farmor och vi stack ner på stan (efter 16 då Fredrik kommit hem från jobbet). Fick bytt mina skor, är ändå osäker på dom så få se om, jag behåller dom.. Och bytte ett par jeans som jag köpt till Alice på H&M. Köpte ist 2 par jeans på Lindex. Tänkte att hon får pröva de hemma och se vilket par som satt bäst. Självklart var båda för små (storlek 92), nästan. Så få gå ner imon och byta båda två. Hugo fick två mössor också, som jag måste prova på honom och se om dom blir bra.

Ikväll skrek Hugo först 1,5 timmar. Mellan 18 till halv 20. Sen somnade han och de var underbart! Sen skulle jag flytta honom strax innan 21... Då började han igen.. Höll på iaf 30 min innan han åter igen kom till ro. Sen vågade vi inte ens titta på honom ifall han då skulle börja igen. Fast ikväll var de inte så farligt, han verkade inte ha fullt så ont som han haft de senaste dagarna! *PEPPA PEPPA FÖR FAN*

Få hoppas de inte återgå till att skrikas upp emot 5 timmar igen, DET var pain för oss alla.

Storm ute, mysigt att sova i de=) Ska nog smyga in i sovrummet och tända lite ljus innan killarna kommer och lägger sig=) Nej vi sover inte med ljusen tända, men mysigt att lägga sig till de ljuset=)

Godnatt godnatt=)


Tisdag

Hej å hå
Egentligen borde jag inte sitta här. Jag borde väcka Hugo och hålla honom vaken så jag och Emma får en lugn stund sen när hon ska komma hit och jag ska visa henne hur man virkar:) Men jag är för trött för att roa honom just nu. Nu sitter jag och hinkar kaffe och funderar på om jag ska ta på mig mina nya skor och gå runt i och känna lite. Köpte storlek 39 i dom, och de var precis lagom i mina tunna strumpor. Har tatt på mig tjocka strumpor nu och tänkte prova dom igen. Tro nog jag måste byta, men få se.

"Pappa jobb, haaajdååå" sa Alice nyss när hon vinkade hejdå till Fredrik=) Hon har börjat prata jättemkt. Och kommer ihåg saker! Häromdagen sjöng jag "när trollmor har lagt de 11 små trollen" "oooajajaja buff" och igår gick hon runt och sjöng "oajaaajaa boff oajajaaaaja ooff" :) Har bara sjungit den då häromdagen, annars är de en helt ny sång för henne, som hon ändå minns så bra. Jag ska sjunga antingen "vaaaaj" (varg) eller "toll" (troll) eller "bäääää" (får), så antingen vill hon höra vargsången ifrån Ronja, eller trollmorsvisa eller bä bä vita lamm=)

Igår när vi var på stan sa jag att nu hade de väl vatt gott med grönsakssoppa (de pissregnade och var riktigt soppväder). Var på Alice tjatar om soppa hela vägen hem så jag fick ställa mig och laga de sen:P

Nä nu får jag ta och ta på Alice strumporna igen och fixa iordning lite innan Emma och hennes pojkar kommer=)

Herr Hugo


Efter att ha skrikit 3 timmar ikväll så somnade han i mitt knä och sov iaf 50 min. Sen vaknade han glad och pratsugen:)
Men han brukar inte vara vaken nu.... så jag är så skraj för att han ska börja skrika igen:/


Ny vecka, börjas med regn...=/

Gomorrn!
Idag var de svååååårt att gå upp.... Var såå trött! Hörde inte Fredriks klocka imorse, och märkte inte när han gick upp. Var väl halvt vaken när han gick strax innan 7. Sen kom Alice in och väckte mig så de var den sovmorgonen de. Hugo sover fortfarande, mitt i sängen.. Han kan verkligen bre ut sig! Igår när vi la oss fick han äta sen så flyttade jag honom inte ens till hans pöl i sängen, tänkte att stackaren kunde få sova jämte mig inatt. Men när Fredrik skulle lägga sig hade vi tagit hela sängen så Hugo fick snällt lägga sig i sin pöl iaf. Så då åt han vid tolv sen åt han vid 6 nästa gång=) Så jag borde vara utvilad, sovit 6 timmar på raken liksom! Men icke.

Idag skulle vi ju gå ut och leka och mata ankorna. Dock äre inte så fint väder ute.. Men de kanske blir bättre=)

Jag är så pysslig! Hade bara Alice kunnat låta mig vara ifred med mitt garn hade jag kunnat sätta mig och virka. Men de går icke.

Nu tyckte jag att jag hörde ett litet joller inifrån sovrummet:)

Söndag

Första söndagen i september 2011, och Hugo blir 10 veckor=)

Idag hade vi besök av Emma med sina söner och sambo=) Deras stora kille är lite mer än 3 år och den lille plutten är 10 dagar äldre än Hugo:) Så alla barnen har varsin kompis, kanon=)

Det var trevligt=)

Mindre trevligt var att Hugo började skrika lite efter 17 och slutade nyss (nästan 4,5 timmar).. Han skrek i ren och skär panik, till slut tappade han rösten och gav bara ifrån sig höga väsande pip. Han var dyngsur av svett och illröd, tårarna bara sprutade..

Till slut somnade han. För en stund sedan, och nu ska jag strax lägga mig. Det var denna kvällen de.

Usch va jag känner att jag bara klagar, det blir ju bättre även om de inte känns så just nu.

Imon nya tag. Man får göra något vettigt på dagarna så man inte känner att all tid går åt till att trösta Hugo på kvällarna. Så imon ska vi mata ankan, Alice ville de. Om de är fint väder då. Sen ska vi på stan. Alice måste fortfarande ha skor och kläder, Hugo med.

Hejhej!


Pust och suck

Idag har varit en låååång dag. Man har inte dubbelt upp med 2 barn, nej minst trippelt upp.
Att shoppa på Kungmässan gick skit dåligt. Alice var hemsk i vagnen och skulle inte alls sova. Jag var nära på att åka hem flera gånger men Fredrik ville inte. Huvudvärk till MAX hade jag..

Tanken var ju att barnen skulle få skor och kläder. Men de blev inte så riktigt.
Jag fick köpt mig 2 par skor, en klänning från Lindex och en från Indiska.
Hugo fick en vinteroverall och Alice fick ett par gummistövlar, de var iaf lita av vad de behövde.
Hugo har inga byxor i 62 knappt och Alice har fortfarande inga höstskor.
På måndag blir de ner på stan här och kika efter lite till dom.

Vi kom hem lagom till 16, strax därefter började Hugo skrika. Och han skrek, skrek och skrek. Nu slutade han. 4 timmar i sträck, inte illa... Både jag och Fredrik kände att om bvc inte kan ge Hugo något så de blir bra så får dom skriva ut något till oss så vi orkar, för vi pallar snart inte längre. Ett talesätt, för man får ju palla ändå.. Vad ska man göra, Hugo vill vi ju inte låna bort även om de hade varit skönt att få ha en lugn em/kväll. För vem vill ta en kolikbebis en kväll? Någon? Fast jag tro att varken jag eller Fredrik hade kunnat slappna av om någon annan hade haft honom och vi vetat att han skrek.. Som förälder vill man ju trösta sitt barn, alltid.

Känns så tråkigt bara, både se honom sån men samtidigt så går hela våra kvällar till att försöka få Hugo lugn. Aldrig hittar vi andra på något tillsammans.. Alice stackaren blir helt undanputtad och far jätteilla när Hugo skriker=(

Men en ny dag imorgon och vi tänker varje dag, "tänk om han inte skriker ikväll" Tänk om han får le och vara glad på kvällen och somna gott och nöjd. Håller tummarna för att de inte är så många veckor kvar av detta... Men de finns ju barn som har detta i många månader.. Suck..




Lördag

Nu ska vi ta en heldag uppe i Kungsbacka:) Jag gillar Kungsbacka! Skulle kunna tänka mig att bo där, varför vet jag ej men staden känns så mysig=) Men de lär inte hända, men dagsutflykter dit går bra=D

Igår på dagen låg Hugo i vagnen här uppe, såå missnöjd.. Fm vill han helst vara vaken och bli buren, hade inte riktigt tid med de då Martina och Nelli skulle komma och de såg ut som kriget här hemma. Jag kom på den smarta idéen att om han vill ha sällskap så ska han få de:P Så jag la ett reklambrev från Viföräldrar uppe på suffletten, och uppe på suffletten är de ett genomskinligt fönster som man kan se igenom. På reklambrevet var de en bild av en glad bebis, och den la jag neråt så Hugo såg bebisen. Och oj vad han skrattade och pratade med sin nya kompis! Han sken som en liten sol i vagnen och jag fick diskat:P Tyckte jag var så smart där, alla knep är ju godkända om man kan få en lugn kille en stund iaf=)

Nu ska jag testa de igen och se om han vill prata lite med sin kompis så jag kan få äta frukost och göra mig iordning. De andra två här i familjen hänger på soffan, halvglada över att behöva åka iväg. Men Alice måste ha skor och jag har inget körkort så Fredrik måste köra:P

Ska lägga upp lite kort till datorn och ordna med de sen, har så fina kort på barnen=)

Tjing!

FREDAG!


Finaste fredagsbarnen:)



Jag avskyr

När Hugo skriker på kvällarna och armarna värker av allt vyssande och gungande.
Att se min lilla son skifta i rött och tårarna rinna ner för hans kinder.
Att se honom vrida och vända sig i smärta och skrika så han knappt får luft.

Nu jävla tar vi upp vagnen och kör honom i den. Dirket blev han tyst och somnade snabbt.
Kanske beror på vagnen, kanske beror på att han trots magknipet fick ätit lite och sen la han två mega rapar.

Jag avskyr kolik.

Torsdag morgon





Jahapp här sitter vi och har de gött=) Är lite "friday feeling" på denna torsdagsmorgonen faktiskt.
Nyduschad och fräsh, iaf jag. Ser ni kanske att jag klippt mig? Nu är de precis till axlarna. Håller ju på att fälla av allt hår nu sen graviditeten. Så äckligt med allt detta långa blonda hår överallt så nu är de iaf kortare, hade hellre velat klippa av allt men jag är för feg.

Idag visade vågen neråt 68 kilo, skoj skoj. De enda jag gjort nu är att sluta äta onödiga saker. Man behöver inte äta godis och kakor hela kvällarna. De har jag slutat med helt, och vips höll några kilon av. Provade alla mina vinterkläder häromdagen, jeans och klänningar. Insåg att om jag ska kunna ha annat än mjukisbyxor i höst måste jag gå ner lite nu snabbt. Iaf få bort mera på magen, hur man nu ska lyckas med de då oftast fett försvinner snabbast från baken.

Alice roar sig med att stå i fönstret och kolla efter åskan. Jag ville inte knöla med henne här framför datorn så jag bad henne kika om de blinkade ute. Hon gillar de=) Men de är lite läskigt ändå, jag flyttade stolen nyss så de skrapade i golvet och hon flög upp i knät på mig så rädd blev hon av de plötsliga ljudet. Inte för att jag tro de kommer åska, men de var lite grått på himlen en stund=P Nu ska hon titta om solen kommer ist, mindre läskigt.

Hugo ligger här jämte i vaggan och sover. Han är en lustig bebis, han powernappar hela fm. Sover 5 min, vaknar och är glad, somnar och sover 5 min till and so on. Fast över lag tycker jag han sover ganska så mkt, men alla bebisar är olika. Btw så ringde jag bvc igår för att höra om Hugos mage, vi testade minifom ju och de hjälpte inte heller så då står de på förpackningen att man ska höra av sig till en läkare. Så vi ringde dit, fick konstaterat att de är kolik han har ändå. Fast 3 timmar per dygn minst 3 ggr i veckan ska dom ju skrika, MEN Hugo skriker kanske 1,5-2,5 timmar och lugnar sig en stund och sen håller han på och småskriker hela kvällen oftast. Igår började han kvart över 17 med att vara orolig och kvart över 18 bröt helvetet lös. Sen skrek han till 20.20 innan han tillslut lugnade sig såpass så han kunde äta lite och sen somnade han. Men jag är iaf jävligt glad över att han inte skriker på nätterna, då hade jag ju fått tatt honom själv. Nä på nätterna sover han som en klubbad säl, jämte mig under mitt täcke:P

Nepp nu ska jag dricka upp mitt kaffe och göra barnen klara. Ska träffa Alice kusin och hennes mamma idag (hoppas jag, så många är ju sjuka nu så man vet ju aldrig).

Tjing!

RSS 2.0