För 2 år sedan

Hade jag galet ont, Alice var nämligen på väg ut=) 10.03 är hon född den 30 oktober 2009.



Just nu roar sig väldens bästa 2 åring med att sitta och gosa i sin nya morgonrock framför tvn och kika på sin nya Dora dvd hon fick imorse:) Hon fick även ett helt eget rosa nagellack som jag fick måla på, på direkten:)

Sen ska vi kalasa här och öppna mer paket, nu frukost:)

Stress lördag

Vi är tidsoptimister verkligen.. Igår blev det kaos, gardiner överallt, mat, disk, dammsugare, tvätt ja u name it. Allt låg framme, och jag och Fredrik var så trötta. Så vi sket i kaoset och gick och la oss ist. Det får vi äta upp idag. Ser ut som ett krig här hemma. Ska ta iordning lite och sen ner på stan. Fick ju skippa overallen igår för den tiden fanns inte. Så ska ner och kika på den innna vi börjar städningen.

Fredrik drömde att vi fick en till bebis<3 Men han var ytterst tveksam till att den lilla flickan var hans då hon var svart som natten:P Att hon sen vägde 50 kilo var inte så där viktigt:P Stackars mig säger jag bara! haha:P

Själv drömde jag som vanligt något realistiskt, mina drömmar brukar vara så. Kommer ej ihåg vad det var men det var något med en campingplats vet jag.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt kaffe innan denna stressiga lördagen börjar:)

Lång lista på saker att göra..

Nu börjar en stressig helg.. Alice fyller 2 år på söndag och massor ska fixas tills dess. Eller ja massor är de la inte men vi är inte precis "familjen snabb" så det tar sin lilla tid när vi ska göra något..

Idag till exempel ska vi städa överallt, laga kroppkakor, tvätta, sätta upp en gardinstång, byta gardiner, köpa vinteroverall till Alice, hämta en tröja jag lagt undan till mig, handla lite till kalaset. Och städa på Alice rum.

Och här sitter jag och gungar på en halvt sovandes Hugo.. Slutar jag gunga på vagnen så vaknar han.. Så jag får ju inte mkt gjort. Sen när han väl har sovit färdig så vill han inte ligga ner/sitta själv så då ska han vara hos mig och då är jag låst igen. Annars hade jag tänkt diska. Jag har nämligen fått dammat och dammsugit överallt, UTOM i krigszonen.. Alice rum. Kom på att där inne är det inte dammat eller dammsugit på länge! Plus att alla hennes saker ligger i en hög mitt på golvet. Måste organiera där inne. Kanske inte idag men det måste ju göras innan kalaset.

Ljuva fredag var de ja.. Undra om jag kanske kan få diska. Nepp nu vakande herr Hugo..Haha han kan tajma han!


Vinteroverall

Har börjat spana på vinteroverall till Alice nu. Kanske lite sent ute men vi har ju varit sjuka så det har inte blivit så mkt ute lek på det senaste. Men nu tycker jag nog att vi måste köpa en overall till henne.

Kan erkänna att jag stirrat mig blind på märkesoveraller, för dom är väl bäst eller...?
Iaf så kikade jag lite på testfaktas hemsida. Hittade ett test på 2011s overaller och den som jag nu är lite intresserad av är kappahls kaxs. 700:- spänn och kom på 3:e plats efter Reima (1800:-) och P.o.p (1400:-). Verkligen prisvärd! Vi är ju nya i djunglen.. Alice har bara haft en overall innan och det är en everest. Den är vi ju nöjda med och hade hoppats att hon skulle kunnat haft den i år också, men den är liiiiiite förliten tyvärr:( Den är ju knappt använd:/ Blir att försöka sälja den. Eller så får Hugo ha den nästa vinter. För vinröd kan la killar ha. Tycker jag iaf!

Ska nog dra ner på stan idag och kika på den faktiskt.

Vad har ni för overaller till era barn? Köper ni helt nya eller begagnade?

BVC 4 mån- och 2 års koll

Idag var det ju en tur till bvc. Hann först (läs knappt) in på H&M en sväng och köpte en Hello Kitty tröja till Alice. Hon är ju väldigt förtjust i Hello Kitty, av någon lustig anledning som jag inte vet.. för jag har bara nämnt Hello Kitty och visat henne att det är katten som heter så. Hon gillar väl bara Kitty för att det är just en katt haha:P

Sen vägdes och mättes barnen.
Hugo 4 månader: 6555 gram och 65 cm lång (Alice 4 månader: 6655 gram och 65,8 cm).
Alice 2 år: 14,4 kilo och 92 cm.

Våran underbara bvc sköterska tyckte de lät som att jag hade fullt upp med en trottsig 2 åring så hon bokade in mig på ett möte med barnpsykologen. Inte för att det är något fel på någon men för att jag ska kunna få lite tips och råd om hur jag ska ta Alice nu när hon är så trottsig.

Alice är på en helt ny nivå... Hon lyssnar inte.. Hon gör tvärtemot.. Hon bråkar och retas.. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller göra för att få henne att lyssna på mig. Jaja hon växer snart ur de, även om det är frustrerande just nu.

Nu ska jag knoppa mig:) Alltså gå och lägga mig=) Sa så härom dagen och Fredrik bad mig prata svenska och sluta prata småländska:P Men frågan är om det är småländska eller om det är något som bara sägs i min familj?...
I vilket fall, godnatt alla.

Onsdag

Igår hann jag inte blogga.. En liten kille hade bestämt sig för att köra mat-maraton igår. Nä men seriöst, jag tro inte jag har tillräckligt med mökkle längre. Och så verkar de som om han kommit in i en sån där växa-period. Han snuttar och tuttar och blir aldrig klar och inte heller nöjd. Så har det varit någon dag nu och jag har verkligen försökt göra allt för att öka mjölken. Få se hur det går.

Idag ska vi iaf till Bvc och ha 4 månaders koll och 2 års koll=) Ska bli kul att se vad Alice väger:) Säkert iaf 14 kilo:P
Tänkte gå in och väcka henne nu och göra henne klar, hade velat gå en runda på stan innan bvc (önsketänkande haha)

Uppdaterar sen, om tiden finns:)

Ny vecka, så mkt att göra..

Tjohej!
Idag har jag sååå mkt att göra att jag vet inte vad jag ska börja...
Ska städa hela lägenheten, bada alla barnen, fixa med julklapparna, sätta upp en annan gardinstång oh byta gardiner, gå ner till stan och köpa gardiner (måste ju göras innan jag ens kan sätta upp några gardiner!), köpa tyg och grejer och sy en adventskalender (lika bra att börja i tid för det kommer ta ett tag..), göra matlista och handla mat, tvätta sångpåsen, diska, organisera i Alice rum..

Vart ska man börja ja.. Tro jag börjar med att bada lite barn. Bara de tar ju nästan hela fm.
Vill helst inte dra med min barnen ut, dom har börjat få riktigt läskiga host-attacker=/ Massa slem som ska upp! Hugo ligger här på golvet och hostar upp en massa, som han sen sväljer. Alice kräker upp de ist. Det är ju bra, förutom hostan mår ju alla bra här hemma nu. Slemmet måste ju upp.

Igår var vi tillräckligt bra för att ta oss ut iaf. Så vi åkte till barnmarknaden. Blev en tröja till Hugo och en body, samt en leksaks stjärna. Alice fick en klänning. 40 spänn=) Sen var vi ändå halvvägs till Gekås så vi tog en sväng dit. Var faktiskt inte så mkt folk som jag trodde de skulle vara! Fredrik skulle sitta i bilen med Hugo så skulle bara jag och Alice gå in och köpa termobyxor till henne. Men Fredrik ville följa med (ovanligt att män vill gå på Gekås:P) Så det blev 4 timmar där inne med lunch och hela kittet.. kom ut med ännu mer julklappar:P

Nu fick jag inte sitta här längre, Alice springer runt med frostskrapor och skrapar på möblerna.... låt bli och sluta lyssnar la inte den kotten på:P

Helg helg..

Åh ljuva helg.. Har inget planerat idag. Vi är fortfarande sjuka. Nu ligger Fredrik i soffan med typ ingen röst och mår skit. Alice har kräkt upp slem 1 gång imorse och Hugo låter som en gammal rökare med lunginflamation=/ Själv kliar de i halsen och trycker i öronen, fortfarande.. Men jag känner mig pigg. Hade de vatt fint väder ute hade jag nog tagit en kort promenad. Men nu är det inte fins väder alls så jag skippar de. Jag längtar så efter att komma ut! När vi blir friska så ska vi vara ute hela dagarna! Eller ja, väldigt mkt iaf.

Fast jag får nog ta mig ut ändå idag. Måste handla lite om inte Fredrik orkar.

Imon är det barnmarknad.. Jag vill så gärna gå! Hoppas Fredrik är bättre så vi iaf kan gå en kort sväng. Annars blir jag lite ledsen. Men visst är man sjuk så är man ju.

Vet ni hur trött jag är på detta nu?! Gud nåde er som smittar oss nästa gång! När vi blivit friska från detta ska vi inte vara sjuka resten av året, det känns rättvist tycker jag allt.

Nu har jag klagat klart. Ska gå och ta mig en halstablett och vira in mig i en filt och lägga mig hos Fredrik på soffan. Hinner väl bara lägga mig ner innan herr Hugo vaknar..

Ett år sedan ett glädje besked=)


Tidigt den 21 oktober 2010 plussade jag med Hugo=)
Jag minns att jag sa till Fredrik att de är säkert inte positivt, för jag kände mig inte alls gravid. Men min mens var borta så behövde ju testa. Strecket blev starkt på direkten och jag blev så glad, fast fattade de nog inte:P
Fredrik blev med jätteglad, men han fattade inte det än heller.

Så det blev en tur till apoteket och köpa lite mer test.
Detta tog jag på kvällen sen, ingen tvekan om att jag var på smällen då inte:)


Och idag ligger Hugo här jämte och sover<3 Tänkt så mycket som kan hända på ett år!

Fredag

Våran fredag började tidigt, redan strax innan 6 så vakande jag av en tuta. Men det var stackars Hugo som hostade! Han lät som en tuta så rosslig och hes var han. Han fick knappt luft! Gav honom lite hostmedicin och sen åt han lite. Sen nös han och kräkte upp allt+lite slem. Han fick knappt någon luft stackaren! Sen tog det en stund och han hostade upp massa slem, men inte blev rosslet bättre för de. Han kunde iaf äta lite mera och somna om i mitt knä.

Kul början på dagen=( Hoppas han låter bättre när han vaknar sen annars får en läkare lyssna på hans lungor! Han låter inte alls roligt=(

Alice har hostat till en endaste gång nu sen hon gick upp för en timma sedan. Hon verkar frisk idag. Iaf mycket bättre.

Idag ska jag (eller Fredrik) hämta en sångpåse! Hittade en för 200 med hela 18 sångfigurer! Begagnad då men det gör väl inget, går ju att tvätta=) En helt ny sån påse med endast 6 sångfigurer kostar över 200:- (inklusive frakten)! TACK säger jag till dig som bjöd över mig på tradera för någon dag sedan! Nu får jag ju mer sångfigurer hurra!
Tänkte göra så att Alice får en sångfigur varje dag i sin julkalender:) Smart va!

Nepp nu tro jag Hugo börjar vakna lite. Han sitter nästan rakt upp i sin vagn och sover. Vågar inte lägga honom ner med den hostan.

Jo-jo sjuka?

Idag är jag sämre, och Hugo med... Han hostar och har sig, riktig slemhosta=( Och jag har så ont i halsen så de känns som om jag svalt en boll med taggar på. Öronen känns inte heller bra... Jag finner inte ord för hur j*vla trött jag är på detta nu! Har inte varit ute och rört på mig (promenad) på över en vecka. Om man inte räknar 1 km till vc förre fredagen. Iofs var vi ju på Gekås förra lördagen. Men sen dess har jag/vi inte varit ute alls. Men idag ska vi ut, måste åka och skriva på Hugos vårdnadspapper och sånt blä. Alice ska få vara hos farmor och farfar, vilket hon kommer älska, den kotten verkar bättre idag. Men hon har också riktig slemhosta...
Idag fyller farfar år så vi ska äta där sen då vi missade kalaset i söndags (låg ju sjuka då självklart..)

Igår var det den 19:e, vilket betyder att jag väger mig då. -2 kilo på en månad igen. Jag går alltid ner 2 kilo på en månad, hur jag än gör. Har varken ätit nyttigt eller rört på mig denna månaden precis. Nu har jag 1 kilo kvar till mitt mål som jag har till julafton. Känns ju bra=)
Kanske ska sätta 63 som mål till julafton, 3 kilo tills dess bör väl gå.

Nu vakande Hugo.

Tjing!

Vem är din tandläkare?

Jag avskyr tandläkare... har inte besökt en tandläkare på 4 år. Vilket jag förträngt. Men nu börjar de svida och sticka i flera tänder vilket har orsakat mig mardrömmar:/

Men härom natten hade jag en ypperligt trevlig dröm med en helt underbar tandläkare!
Och av någon anledning känner jag att jag måste nog gå till tandläkaren, Mr Northman sa ju att jag hade 8 hål:P
Sen ändrade drömmen karaktär men de går jag inte in på här;)


Här är min dröm-tandläkare:) Hade man haft honom i verkligheten hade min tandläkarskräck varit som bortblåst *dreglar*

Så vem är din dröm tandläkare? ;)

Mitt i veckan

Nu är det exakt en vecka sedan Alice blev sjuk.. Hon är bättre idag. Snoret rinner dock mera och hon nyser. Men hon hostar knappt. Sen både verkar hon piggare och ser piggare ut. Själv fick jag upp och trycka i mig ipren inatt och halstabletter:/ Fast nu känner jag mig piggare. Vi sov till 9.... Hugo ligger fortfarande i sängen. Tro han börjar vakna nu. Han har sån hosta stackaren=(

Så det blir ännu en innedag för oss sjuklingar. Hoppas vi är bra till helgen iaf. Då är det barnloppis i Rolfstorp:)

Nu får jag gå och ta upp Hugo, Alice står redo att springa in till honom för han har hostat någon gång. Hon vill så gärna vara med när jag går in och säger godmorgon. Hon blir ledsen om hon missar de. Så nu går vi och säger godmorgon åt lillebror=)

Sjuklingarna


Så här såg det ut nyss i min säng, två sjuka små kottar.

Ser slutet..

... På denna sjukdoms veckan. Jag mår mkt bättre och Alice är piggare. Snorig och hostig är Alice men mkt mindre än igår.

Idag är det rent skitväder ute, så de gör inget att vi behöver vara inne idag också:P Nen vad ska vi pyssla med..
Alice har vänt upp och ner på sina legolådor, i sitt rum. Så hon har att göra där. Jag hade tänkt slagit in lite födelsedagspaket/julklappar till Alice, Hugo och gemensamma paket till mig och Fredrik:P

Sjuka=(

Det blev en tur till Gekås i lördags. Alice var hos farmor och farfar och hade de gött=)

Kan tala om att varenda j*vel i södra Sverige var nog där.. Jag har aldrig varit på Gekås när de varit så mkt folk..
Så vi skippade barnavdelningen, det gick inte att komma fram där. Tänkte att vi får åka en vardag på em ist och endart koncentrera oss på kläder. Hugo var så snäll, sov jätte mkt! Vaknade när vi satt och åt vid 11 och då fick han ny blöja och mat sen var han lugn tills vi kom hem=) Haha när vi skulle gå ut från Gekås så satte jag på honom overallen och på något sätt så var de tillräckligt med stöd för honom så han satt käpprakt upp i vagnen och tittade utan något uppbullat runt omkring. Såg så kul ut att en sån liten satt så bra och tittade på alla:P

När vi kom hem började jag må skit. Mådde även sämre inne på Gekås men tänkte att jag kanske var trött.

Sen kom feber och halsont och öronont. Jag hade en hemsk natt! Säkert riktigt hög feber:( Hugo fick också feber och Alice började hosta och nysa, sån riktig slemhosta=( Så igår låg vi på soffan alla 3 och sov till och från. Endast Fredrik mådde bra, som tur var! Idag mår jag bättre. Har fortfarande ont i halsen och är slö i kroppen men har ingen feber iaf. Hugo hade inte feber igår kväll men han hostar lite:/ Och Alice är fortfarande lika illa:( Hon skriker när hon hostar, så hon måste ha jätteont i halsen=(

Nu ska jag fixa lite med Alice och sen dricka lite varm oboy och ta lite alvedon. Hugo sover fortfarande och jag hoppas han sover en bra stund till så jag kan passa lite på Alice.


Gekås

Tar väl en tur till Gekås nu snart. Tänkte julshoppa lite innan julruschen börjar, om den inte redan har börjat...?

Eller ja, beror på hur bra Alice mår när hon vaknar. Hon ska vara hos farmor och farfar idag, OM hon inte är sämre än igår.

Listan vi ska shoppa är lång så vore gött att få de gjort utan Alice=) Hon gillar Gekås, dock inte så mkt som jag:P
Hugo måste jag ju ha med mig, han är verkligen ingen fan av Gekås. Men jag tar med mig bärselen så får han sitta där i.


Mammas pöjk


Så här ska Hugge sitta, gosa in sig vid min hals och kika på vad jag gör.


Mammas pojke helt klart=)

VC update

Hemma från vårdcentralen. Herrejisses så mkt klistermärken Alice har nu:P Hon var så duktigt, doktorn berömde henne och sa att det är sällan barn är så här lugna och duktiga när dom ska undersökas. Alice verkade nyfiken idag och gick runt och tittade. Hon tog stick i fingret idag med, fick plåster med elefanter på och klistermärke och en liten tapperhetsknapp som pappa fäste i hennes tröja=)

Så hennes sänka var 25, så det är högt. Men hennes urinprov visade 0 så det var bra=) Hade sänkan varit så hög igår så hade hon fått antibiotika (då visade urinprovet något men doktorn misstänkte att de inte var rent så därför ogillades de). Så vi ska låta henne vila och dricka och äta och sen höra av oss om hon blev sämre. Men doktorn trodde hon skulle bli piggare nu. Idag hade hon inte så värst hög feber heller. Och när vi kom hem åt hon 2 mackor och drack saft=) Så jag tror nog hon håller på att piggna till=)

Hoppas nu att Hugo slipper detta! Ja och att vi föräldrar slipper de med såklart, men Hugo är viktigast tycker jag allt.

Nu sover barnen och trots att jag var uppe redan vid halv 7 så är jag inte alls trött. Kanske var alla koppar kaffe jag hinkade i mig tillsammans med Fredrik nyss:P Ska rota upp något att tugga på och sen vila lite i soffan tills någon vaknar=)

Fredag

Kan konstatera att ta ett urinprov på sin 2 åring är svårt..

Fredrik mådde inte helt 100 idag.. Alice är hes och har hostat lite. Tror vi kan utesluta urinvägsinflamation. Är nog ett elakt virus som hon fått.

Vi har inte tid att vara sjuka nu, händer så mkt till helgen..

Nu ska jag gå och kika om Alice har kissat i sin påse. Hon vet att hon har den på sig och jag tror att hon håller sig faktiskt...

Sjukstuga

Hejsan
Glömde visst skriva en rad igår. Well kan dra dagen snabbt nu. Var inne på fm, gick ut på em. När vi kom in så märkte jag att Alice var varm, då hade hon nästan 40 grader-IGEN.. Var ju förra veckan som hon var så sjuk i hög feber.. Skulle skiten komma tillbaka nu... Japp tydligen..

Hon har haft feber sedan dess. Inatt vid 4 vakande hon och skrek, då hade hon 39.9 och var jättedålig. Hon och Fredrik gick upp och båda somnade i soffan nästan på direkten. Sen bar han in henne till mig och Hugo när han åkte till jobbet. Och vi alla sov till nästan 9. Då kom Fredrik hem på frukost och hjälpte mig med Alice. Hon hade 39.5 då.

Nyss efter 2 timmar med ipren i kroppen hade hon 38.5.

Hon är helt röd i ansiktet och ser jättesjuk ut, fast hon är ändå piggare än förra veckan då hon hade lika hög feber. Jag undrar vad det är för feber hon har..

Hoppas de går över snabbt, i helgen är de både dop och kalas som vi ska på. Och hoppas vi andra inte blir sjuka nu! Jag har sån hemsk huvudvärk, men det beror nog på att jag sov förlänge idag.

Nu ska jag bädda ner mig, Alice och Hugo i soffan.


Grått

Det blåser som f*n och är helt becksvart ute. Mitt kaffe smakar blä, förmodligen för att Fredrik gjort kaffet extra starkt nu på morgonen. Ont i ryggen och ont i magen har jag med. Detta kommer bli en trist dag. Men äsch, få bli en mysig innedag ist. Bada lite barn nu på fm och sen kanske baka i em. Tro de får bli så.
Av någon anledning är jag väldigt glad, eller ja.. glad över ingenting egentligen. Har inte hänt något kul alls. Men snart fyller Alice 2 år och det ska bli väldans kul:) Tro det är de jag går runt och är glad över:P

Tänkt köpa en sångpåse till henne när hon fyller år. Bjöd på en på tradera men självklart bjöd någon f*tta 1 krona över mig igår så jag vann den inte. Nu blir de dyrt, får ju beställa en från en webshop ist. För Alice älskar när vi sjunger, hon skulle verkligen gilla sångpåsen. Gör en själv? Njaa bara de att de små "figurerna" är sydda och de skulle inte jag kunna göra. Sen blir de nog kostnaden lika stor ändå om jag gör den helt själv. Tänkte iaf göra någon figur, virka ett litet troll t.ex =)

Nu måste jag väcka Alice, annars blir hon inte trött till sin sovstund, och sover hon inte på dagen blir hon ett monster sen:P


Son och mor

Jag undrar om sönder har något speciellt band till sin mamma. Alice var aldrig sån här. Hugo är mammig på en helt ny nivå. Jag får inte gå utom synhåll och han är aldrig nöjd hos någon annan, eller jo korta stunder då. Jag tycker hans ögon riktigt skiner upp när han ser mig, precis som om mamma är hans allt. Visst är det så med bebisar men Alice kändes mer självständig och tuff, Hugo är bara mammig och liten:P

Ni föräldrar som har både söner och döttrar, upplever ni samma?

Själv har jag hört från folk att "har du en son, då får du inte mkt gjort om dagarna med honom på armen" "pojkar ska bara tutta och vara nära mamma, hela tiden". Lite så känns det med. Känns som ett starkare band på något sätt. Tro det är just de med självstädnigheten. Hugo klarar sig inte utan mig medan Alice hade jag ju kunnat skicka ut och campa när hon var 6 månader;)

Tjohej

Tjohej!
Igår blev de en tur till Ikea:) Köpte en docksäng till Alice, ett bord och två stolar, en stekpanna och en grind.
Så igår plockade vi bort hennes spjälsängs ena sida och satte grinden i hennes dörr, för att minska eventuellt spring. Men hon steg inte alls upp ur sängen. Hon protesterade lite när hon la sig men hon låg kvar i sängen hela tiden, och sov hela natten=) Nu imorse kikade jag in och då var hon vaken men hade inte gått upp än:P Då steg hon dock upp och sken som en sol, gav mig en bamsekram och slängde sig i soffan framför nickelodeon. Där ligger hon nu och dricker välling. Hugo ligger och sover, eller ja han börjar vakna nu.. Han har ätit hela natten.... Vid halv 2, vid halv 3, vid halv 5 och vid 7 och sen nu vid 8 med...

Nu får jag springa in och ta upp honom, han har börjat "hosta" argt så som han gör innan han börjar skrika:P

Tjing!

Mina älskade barn<3


Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar dessa små kottar!
Mina fina, älskade barn:)

Lista

Brukar du komma i tid: Beror på hur många barn jag ska ha med mig;)
Vad hade du i din mun senast: En napp..:P
Har du bra kondition: Inte så bra som graviditeten innan Hugo, men mkt bättre än innan graviditeten med Alice.
Hur lång är du: 175 cm
Hur känner du dig just nu: Trött..
Hur upplever du dig själv som person: Stressad, många bollar i luften..
Vanligaste färg på dina kläder: Svart och sen glada färger:)
Kan du laga mat: Njaa kan jag väl..
Vad pluggar du: Inget just nu
Vad har du på dig just nu: Mjukisbyxor och amningslinne:)
Har du någon fobi: Jaa.. tvestjärtar..
Hade du en bra kväll igår: Njjjja Hugo skrek inte så mkt så den var ok:)
Senaste inköp: Något till barnen:P
Ska du sova i din egen säng i natt: Ja, som vanligt:)
Senaste alkoholintag: En 3,5a öl för någon dag sedan, jag älskar öl:)
Har du haft mörkt hår: Ja mörkbrunt, men gillade de inte. Blondiner har roligare;)
Är du morgonpigg: Jag har blivit pga barnen som ska upp med tuppen varje dag, 365 dagar om året^^
Vem snackade du med senast: Hugo, fast han sa inte mkt tillbaka:P
Stjärntecken: Fisk
Varm favoritdricka: Latte!
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten
Alkoholhaltig favoritdricka: ÖL! Eller gin.
När gjorde du senast något riktigt dumt: Minns ej
När hånglade du senast: Hångel? HAHA vem har tid för de:P Här blir de snabba pussar när man går förbi varandra:P
Saknar du någon just nu: Ja..
Hur ofta loggar du in på LunarStorm: Aldrig
Gillar du dokumentärer: Jaaa om de är om rymden, bebisar eller något intressant.
Vilka språk kan du prata: Svenska och Engelska
När fikade du senast: Nyss, Carros goda äpplepaj=)
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Helt olika från person till person
Senast sedda filmen: Hmm... sucker punch tro jag.. jävla skitfilm!!
Senaste impulsköp: En mössa till Hugge
Favoritgata: Huh? Min gata då..
Fikar gärna hos: Någon med gott kaffe:)
Bästa lunchställe: Hmm... vet ej
Bästa Middagsställe: Big thai!
Favoritgrönsak: Gurka och morot
Favoritfärg: Varma nyanser
Favoritmat: Thaimat, sallader och något med avokado!
Favoritmärke: På skor är de vagabond, reebook, fred perry som gäller. Kläder köper jag aldrig några "märken" precis.
Favoritdjur: ...Är inte så förtjust i djur. Fast jag vill gärna ha en nakenkatt:)
Favoritskor: Hmm.. just nu är de mina utslitna reebook.
Motionerar: Så gott jag kan.
Det dyraste jag köpt: Hm. Någon teknikpryl säkert.
Dansar helst till: Barnlåtar;)
Bästa romanen: Vet icke, läser inte så mkt längre. Tiden räcker inte!
Favoritprodukt på Apoteket: Windi! Tacka gud för den nu med Hugos kolik.
Bästa förfestmusiken: Låtar som ALLA kan;)
Reser helst till: Magiska intressanta sevärda platser=)
Älsklingsljud: Mina barns skratt!!
Mitt sämsta köp nånsin: Måste vara något klädesplagg som inte var så fint när man väl kom hem:P
Är du bekymrad över något just nu: Jaaa.. :(
Favoritland förutom Sverige: Spanien, Skottland, Irland.
Längtar efter: Att få krypa ner i sängen jämte mina älsklingar<3
Gillar du Allsång på Skansen: Nej....
Senast lästa papperstidning: Varbergsposten tro jag de var
Senaste telefonsamtal: Hmm tro de var Fredrik
Haft sex med en av ditt eget kön: Hmm.. privat fråga de där va..
Kär: Ja:)
Varit i Polen?: Nope
Hur gammal var din mamma när hon födde dig: 40.... Jävligt sent påtänkt kan jag tycka...
Vill du ha barn: Jag har redan två, en flicka och en pojke<3
Hur många resväskor äger du: Två, eller fler.
Tittade du på tecknat när du var liten: Jaaa, de gör jag fortfarande=)
Vad var den senaste musik du lyssnade på: Lyssnar på spotify nu, lady gagas "you and I":)
Vad är det bästa med dig: Att jag är ganska så snäll kanske;)
Vad är det sämsta med dig: Att jag är lite förvirrad:P
Hur var du som barn: Jobbig.
Har du bra kontakt med din familj: Nej verkligen inte.
Har du varit kär: Ja några ggr men aldrig så som jag är nu i Fredrik.
Hur stora fötter har du: 39-40
Hur ofta filar du dem: Ytterst sällan
När var du riktigt full senast: Oj... riktigt full var de Sthlm för över 1 år sedan:P
När ångrade du senast något du gjorde på fyllan: Hm något ons innan jag träffade Fredrik tro jag.
När dansade du senast: Igår med Alice till babblarna
Följer du någon Tv-serie: Desperate housewifes, true blood.
Vad gjorde du nyårsafton 1999: Minns inte, var bara 12 år då så jag var säkert hemma;)
Vilken roll hade du i skolan: Hmm beror på vilken skola vi pratar om.
Vart vill du åka på storstadssemester: London
Vart vill du åka på solsemester: Inte till något skitställe iaf!
Vill du gifta dig: Njaa om den rätte frågar så kanske;)
Hur långa ögonfransar har du: 3 meter... ööh.
Brukar du bada på sommaren: Badar bara i insjöar, är inte så gott om de här vid havet:/
Älskar du alla former av sport: Öh nej verkligen inte.
Lyssnar du på radio? Vilken kanal: Lyssnar sällan på radio
Är du med i någon fackförening: Nej
Har du gjort något kriminellt: Ja då.
Vad är det första du gör på morgonen: Ger Hugo mat
Vad är det sista du gör innan du somnar: Ger Hugo mat
Vad äter du oftast till lunch: Något snabbt, micromat eller macka (jag gillar inte att äta mitt på dagen)
När åt du kött senast: Nyss, åt kroppkakor
Sopsorterar du flitigt: Neeh
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Hmm, allt från 1-6. Blir inte så mkt kaffe i längden då jag bara gillar de varmt, så jag häller nästan alltid ut de mesta av mitt kaffe:P
Har du några allergier/handikapp: Blodapelsin tål jag inte haha:P
När besökte du ett gym senast: Oj herregud.. har de ens hänt..
Äger du en cykel: Nej cykla är inte min grej. Om vi inte räknar träningscykeln:P
Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Allmänt glad=)
Favoritgodis: Choklad eller lättsaltade chips=)
Är det nåt du absolut inte äter: Fiskbiffar, musslor, lever och andra inälvsgrejer..
Musik just nu: Barnlåtar och annat med gung i:P
Vad sa du senast: "Usch va trött jag är nu.. sova kanske" till Fredrik.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Hmm hade nog valt 1500-talet.. Fast alla sjukdomar som fanns då låter inte så skoj..
Sommarplaner: Nästa sommar.. är för långt bort för att planera tycker jag.
Hur många kuddar sover du med: 3, 2 under huvudet och 1 mellan låren-Alltid haha:P
Favoritväder: Soligt och en lätt, varm vind=)
Om du var fast på en öde ö, vilka 3 saker skulle du ta med: Fredrik, en båt och massa mat=)
Spelar du nåt instrument: Nepp
Morgon- eller nattmänniska: Anpassningsbar
Sparare eller slösare: Motvillig spara, går sådär...
Vem är viktigast för dig: Mina barn och Fredrik
Bästa film: En vampyrs bekännelse såklart=)
Tror på liv på andra planeter: Ja absolut
Tror du på mirakel: Jaa till viss del
Ser du på kärleken som ett misstag: Va.. eh nej.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Trodde jag ville ha många, men 2 räcker gott och väl. Iaf för stunden=)
Bio eller promenad: Bio är lyx, promenad är vardag.
Är du kittlig: Nej inte precis
Snarkar du: Ja ibland
Rädd för insekter: Jaa lite så..
Äckligaste insekten: Tvestjärt, gråsugga, tusenfoting, fästingar... usch!!!!!!
Största svaghet: Otålig
Det här är jag bra på: Att vara mamma=)
Bästa bok: Hm, jag vet inte riktigt
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Bara en? Skulle nog välja stålmannen power:D
Vad vill du jobba som: Vill helst inte jobba.. vill bara vara rik med en hobby:P
Chips, morötter eller godis: Chips
Pizza eller hamburgare: Hm pizza tro jag
Skriver du dagbok: Nej inte mer än här i bloggen
Har du nån partner: Japp
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig: Har redan, planerar fler tatueringar:)
Stökigt eller välstädat: Stökigt är de ofta här, så länge de inte är smutsigt! De fixar jag inte!
Gungar du på stolen: Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: Vet ej...
Vilken hand håller du gaffeln i: Höger
Hur är din drömpartner: Som Fredrik:)
Hur många syskon har du: En lillebror och 3 äldre halvsystrar
Vad är du mest rädd för: För att Fredrik och mina barn ska bli sjuka eller dö.
Är du rädd för blod: Nej
Saltar du på maten: Aldrig
Gillar du att sjunga: Sjunger för barnen bara:P
Vilket gymnasieprogram gick du och varför: Samhäll, de bara blev så.
Anser du att du är stark: Njaa
Brukar du sola: Inte längre, finns ingen tid till de.
Vad gör du om du får hicka: Minns ej, vara mååååånga år sedan jag hade hicka:P
Kaffe, te eller inget: Kaffe!
Har du en besatthet: Virka.. försöker iaf men får sällan tid. Men man blir lätt besatt av de:P
Första bästa kompis: Julia hette hon:)
Första husdjur: Några hundar:)
Första semester: Kanarieöarna
Första jobb: Har aldrig haft ett jobb:P
Första köpta skiva: Minns ej..
Första piercing: Öronen när jag var liten, näsan när jag var 14 (gjorde själv) :P
Första konsert: Åh.. minns ej
Sista spelade CD: Någon Disney skiva:P

Lördag

Denna dagen blev långt ifrån så som jag hade tänkt mig den. Iaf halva dagen...
Kvällen blev bra och trevlig, hade besök av svärisarna och Alice kusin med familj:)

Nu skulle de varit en bild här men det funkar inte att ladda in den!

Tanken är ju god iaf:)

Imon, IKEA! Förhoppningsvis!

Trevlig kväll:)

Hej

Glömde skriva igår:P Vatt ute på en promenix med barnen, första på lääänge nu när Alice haft feber.
Hon är bättre nu men idag verkar hon lite förkyld:/

Sen kom Emma och Jamie på besök, resten av hennes pojkar dök också upp senare och även Fredrik:)

Fredagen gick ovanligt snabbt kan jag säga!

Nu sitter jag här och försöker ladda in en bild men de går inte:(

Få se om det går senare=)

Tjing!

Selen

För ett tag sedan köpte jag en sele till Alice. Hon vill ju så gärna gå mera själv nu, och hon är jätteduktig på de. Vi är stenhårda på att hon ska hålla antingen i vagnen eller i handen, och de gör hon. Men när jag är ute och går med barnen själv och hon inte vill åka längre är denna kanonbra! För jag kan faktiskt inte lita på henne till 100%. Hon kanske ser något intressant och sticker ifrån mig, då kan jag inte bara lämna Hugo och springa efter.

Folk vänder sig om efter oss och ler stor, förmodligen tycker folk detta är en bra grej:) Det ser inte ut som om jag är ute och går med hunden iaf:P Däremot har hon en hundvalp på ryggen, som hon älskar! Sen håller jag bara i svansen på vovven=)



Köpte den på barntrygghet

Friskare

Idag är Alice bättre, fortfarande feber fast väldigt lite. Men hon är väldigt tetig och slö. Upprörd över minsta lilla. Men hon har ätit välling och nu ville hon ha "pys".

Hon blir la förhoppningsbra till helgen iaf=)

Tänka sig, idag sov vi alla till 8.30:)

Så vi är fortfarande i jamas här hihi:P

Så nu ska jag passa på att duscha lite snabbt medan Hugo sover=)


1 av 2

Hugo är uppe, han har börjat bli morgonpigg igen:/ Innan kunde han sova till 8 halv 9.
Nu sitter han här i mitt knä med världens hicka:P Alice sover fortfarande, och har sovit mkt bättre inatt. Tro febern har sjunkt mkt nu. Få se när hon vaknar. Idag blir vi iaf inne, ska BAKA (haha) om jag får vara ifred för barnen:)

Nu ropar Alice.

39.7


39.7 grader hade Alice här, då var hon ändå pigg och uppe en sväng.
Hemskt med sjuka barn! Gör så ont i ens hjärta att se dom må dåligt:(

Heeeela dagen har Alice haft feber, dock har den varit nere på 38.2 (tackar iprenen för de).
Så hon var lite pigg ett tag och tog sig ett bad, det behövde hon så mkt som hon har svettats nu när hon haft feber.

Nu ligger hon i sin säng inne hos oss, med Fredrik jämte i våran säng. Snart ska jag och Hugo lägga oss också.
Han sitter här i mitt knä, lagom missnöjd och slickar på min hand:P Igår skrek han inget och ikväll har de varit lugnt, gnälligt men inget skrik. Fast de kommer nog om jag inte avrundar nu..

Hoppas feberhelvetet är borta imon.


Alice sjuk:(

Alice feber ökade, och ökade nu under kvällen:/ Hon blev bara mer och mer upprörd och vi var chockade över hur dåligt hon verkade må. Vi frågade vad hon hade ont och hon tog sig på magen och sa "aj mage". Vi tänkte att de är säkert så att hon inte riktigt vet vart hon har ont, för innan sa hon huvudet och feber. Sen när hon väl hade typ 39.2 så bestämde sig Fredrik för att åka och handla snabbt. Mitt i all kaos, Alice grät och hade ont i kroppen så som man kan få vid feber och Hugo smågnydde. Men Alice ville ha "pys"- loka. Så Fredrik åkte, de gick bra. Tills jag ska ta febern på Alice igen för jag tyckte hon var ännu varmare. Hon tar sig på magen och säger åter igen "aj mage". Hinner precis ta febern (i soffan med Hugo i famnen) innan hon kräker.. Hon ligger på rygg så hon sätter de ju först i halsen och får panik, jag nästan kastar Hugo ifrån mig och sätter henne upp, då kräker hon upp allt hon fått i sig under dagen på sig själv, mig och soffan. Hugo klarade sig iaf. Ringer Fredrik och bara vrålar att han få faaaan skynda sig hem för nu kräker hon. Jag vågar ju inte gå ifrån Hugo i soffan med Alice i famnen och jag vill inte gå ifrån Alice när hon är så ledsen. Så där sitter vi i kräket och Alice skriker så tårarna sprutar. Hugo var dock relativt tyst.. men där höll jag på att brista.. jag hatar kräk.. höll på att spy själv..

Fredrik var hemma på typ 2 min, långa minuter de där! Alice hade panik, hon hatar att spy:/
Fick duscha av henne och mina ben, hon bara skakade stackaren!

När jag tog febern hade hon 39.5 och sen efter duschen hade hon 39.7 (typ 20 min senare) så då fick hon en alvedon och vi la henne i våran säng. Ögonen bara rullade på henne och hon var helt förvirrad:(

Hon fick sova 30 min sen tog vi febern igen, 39.2 så den var på väg ner. Hon var precis som om hon vore full, hejade glatt på Hugo som satt i mitt knä, drack lite saft. Verkade lite bättre tro jag. Nu ligger Fredrik inne hos henne och läser lite böcker för henne, hon ville de lilla hjärtat<3

Ska ta febern om en stund och hoppas den är på väg ner.

Ber till en högre makt att inte Hugo börjar skrika nu ikväll iaf. Han sitter i mitt knä och sover, typ..

Undra hur denna natten blir:/

Pannkaka, promenad, feber och en kanelbulle

Dagen började bra, med pannkaka till brunch:P Trots att jag inte är så förtjust i pannkakor åt jag iaf två.
Där efter tog vi en promenad, 1,5 timmar längsmed havet. Jättegött=)

Sen när vi kom in var alla trötta, fast Alice var pigg och skrek "bulle" "snääällla" "följa" och drog mig i handen och ville att jag skulle ta fram bullar:P Så jag och Fredrik ställde oss och bakade kanelbullar:) Alice satte vi framför Nalle puh. Tyckte de var ovanligt tyst och stilla, hon brukar ju alltid vilja vara med och hjälpa oss i köket. Vi hann klart med degen och fyllningen precis när hon började stortjuta, tittar in på henne och hon ser helt drogad ut. Hon tog sig på pannan och sa "feber". Och rätt och riktigt så hade hon bra mkt feber för att vara Alice. Så alvedon och sen la sig Fredrik med henne tills hon somnade. Stackarn var helt förkrossad. Självklart började Hugo skrika pga hans mage med så de var full rulle.. Det blir alltid kaos när jag ska baka! Fredrik sa de med.. Nu får jag säkert aldrig mera baka:P

Nu sover båda barnen. Hugo var skit gnällig och inte alls på bra humör. Han hade iaf ingen feber, än. Han börjar vakna nu tro jag..


Fredrik satte sig framför xboxet nu, gulligt nog tror han att han ska få spela:P Kanske några minuter till sen vaknar nog något barn garanterat:P

Ca 3 Månader

Alice




Hugo



Lika?

Jag tycker inte precis de:P

Lördag

Dagen började med en tur till barnmarknaden:) Nej jag sålde inte mina barn;) Även om de hade varit gött med lite barnfritt:P

Fick köpt en jacka till Alice för 60 spänn, 1 par  jeans till Hugo, 1 par snickar byxor, en tunika till Alice, 1 par bebis byxor, en tigr, en nalle puh, en ior, en häst, en docka, en nalle puh tallrik, en bebis bok, en leksaks mask till Hugo. Tro de var allt:) Gick på lite över 200 spänn, helt ok tycker jag:)

Folk var som galna... rev och slet i kläderna på borden.. Alice hade jag i koppel och hon gillade inte alls att gå där inne och trängas med folk.. Hugo satt hos Fredrik i bärselen och var missnöjd han med. Så efter ett tag fick jag ta Hugo och Alice och gå till bilen. Hugo skrek och Alice grät så tårarna sprutade. Trötta var dom båda, och varma.. Alice hade Fredrik klätt på och hon hade 2 fleece tröjor på sig... Varför två kan man undra:P

Därefter åkte vi och köpte en ny kökslampa:)

Sen lagade Fredrik en kycklingpaj och en skaldjurspaj som vi bjöd Emma och alla pojkarna på:) Och dom hade med sig en jättegod äpplepaj som Totte gjort:) Kalastrevligt!

Nu sitter jag här med en snyftandes Hugo... han har lugnat sig nu efter en skrikattack. Jag avskyr kvällarna.

Får nog gå och lägga mig nu med honom så han blir lugn..

Kul att lägga sig innan 23 en lördag:/

Men haft en bra dag så det får man vara nöjd över:)

Imon ska vi mysa<3


För 1 år sedan

Exakt för 1 år sedan så vnn jag Hotell Timell på Mix megapol=)

Var en väldigt rolig helg vill jag lova!
Och de bästa med helgen måste ändå vara Hugo!
1 år sedan jag blev gravid med andra ord;)
Jaaa vilken helg säger jag bara:D


Lite grejjor vi fick=)



Minns ej detta kortet:P Var ju openbar på golden hits:P

RSS 2.0