Söndag

Idag blir Hugo 5 veckor och solen skiner=)
Dock vakande Alice med 38.5 graders feber:/ Hörde henne skrika imorse och bad Fredrik gå upp till henne och redan då kände han hur hon brändes. Tyvärr hade vi ingen alvedon hemma till henne! Men som tur var så var klockan halv 7 och affärerna öppnar 7 så hon fick snabbt i sig alvedon. Sen drack hon 200 ml välling och senare 300 ml äppeljuice. Få hoppas de bara är feber och inge annat.

Så idag blir vi inne. Hade iofs inte precis kunnat göra något.. När Fredrik var ute vid 7 var de 20 grader och kvavt. Ingen värme vi tar ut ungarna i, spciellt inte Hugo som verkligen inte gillar värmen.

Tro dock jag tar en kvällspromenad när de blivit svalare ute.

Min mjölkfria diet går relativt bra. Finns ju soyamjölk och havremjölk att dricka/ha i maten. Dock har vi inte lagat något med de men soyamjölk har jag haft i kaffet och jag tyckte faktiskt att de blev mkt godare än med vanlig mjölk! De blev liksom sötare:) Märker ingen skillnad på Hugo precis, han var så nöjd igår men de kan ju vara slumpen. Eller så kan mitt te börja göra nytta. Köpte sånt amningste igen som jag dricker flitigt!

Hugo ligger här jämte i sin vagga och kikar, somnar till lite då och då också=) Alice och Fredrik ligger i soffan och kollar på Alice nya Dora film (vad annars).

Inatt har Hugo använt mig som napp... Han vägrade ligga i sin lilla hörna utan skulle ligga jämte mig..Så nu är jag rätt så trött kan jag säga!

Nu är de nog matdags här för Hugo=)

Gekås

Igår var vi ju på Gekås. Gick bra med 2 barn där också=) Dock var vi bara där inne 2 timmar så vi hann varken med blöjbyten eller amning, skönt de för de var grymt mkt folk! Trodde inte de skulle vara så mkt folk efter klockan 15 men där hade vi fel. Fick köpt saker till barnen, som vanligt:P

Märktes att Hugo är en kille, så fort vi kom in på Gekås började han gnälla:P Nä men han tyckte inte om att jag stannade med vagnen hela tiden, precis som Alice så ska det gungas hela tiden. Till slut somnade han och sov så gott=) Och Alice kissade inte ner sig denna gången! Hon kissar sällan igenom blöjorna men flertalet gånger har hon kissat igenom just på Gekås:P Tur i oturen, där finns de ju kläder att köpa=)


Mjölkfritt

Hugo har de senaste dagarna, eller ja blir nog en vecka nu, skrikit på kvällarna. Han är jättegasig och har såå ont i magen! Det svider i hjärtat att se honom sån:( Han skriker och skriker och skriker.. Sen när knipet väl tar en paus någon minut så öppnar han ögonen och söker kontakt med oss, helt glansig och matt:( Jag önska jag kunde ta hans onda!

Så nu är jag på mjölkfri diet över helgen. Min bvc sköterska, som jag ringde och bad om råd idag, sa att vi testar de och ser om han blir bättre. Hon ringer på måndag och kollar läget. Jag hoppas både att de hjälper, men samtidigt är jag lite självisk och hoppas att de inte är mjölken. För en helt mjölkfri kost, ja det är svårt! Är ju mjölk i de mesta:/

Sitter här absolut vrålhungrig och vi har inget hemma som är mjölkfritt, kvällsmat blev pasta och grönsaker..Kul liksom... De som är mjölkfritt hemma nu är kött, fisk och fågel då men inte känner jag för att ställa mig och laga de nu. Fredrik erbjöd sig men jag tro hellre jag går och lägger mig nu.

Nu ligger Hugo här jämte i vaggan och sover. Ikväll hade han inte så ont som han brukar. Och visst, halva dagen har jag undvikit mjölk (sen efter samtalet med bvc) så kanske är mjölken som är boven. Eller så har mitt amningste (som jag börjat dricka igen) börjat verka=)

Nu ska jag fixa mig en kopp te och sen ska jag nog lägga mig faktiskt.

Tjing!


I am number four


Denna såg vi igår. Hmm vad ska man säga.. Den var väl helt OK. Dålig början och dåligt slut men mitten var bra. Jag tyckte den var lite läskig faktiskt:P "Monstren" eller vad jag ska kalla dom (utan att spoila för er som ej sett den) tyckte jag var lite obehagliga. En film i min smak som kunde varit asbra, OM de vatt en bättre inledning och ett bättre slut.

En 3 av 5 möjliga skulle nog jag sätta. Fredrik sätter med en 3a.


Försäkringskassan

..Är inte så kända för att varken vara speciellt förstående, trevliga eller snabba i sina ärenden. Men de otroliga har hänt, 2 gånger faktiskt!

Jag är jävligt dålig på att hålla kolla på mina pengar, så länge de finns pengar på mitt kort bry jag mig inte om varifrån dom kommit faktiskt. Så när Alice var liten fick jag inte någon hel föräldrapenning på 6 månader, de märkte vi av en slump! Så då ringde Fredrik och vi fick de utbetalat relativt snabbt, och han fick en personlig ursäkt från dom också (kors i taket!).

Nu när jag skulle anmäla föräldrapeng för Hugo nu innan han var född så glömde jag både skriva under blanketten och fylla i den korrekt.. Så jag fick givetvis hem den igen och skickade in en rätt ifylld blankett snabbt. Sen hörde vi inge mer. Igår ringde jag och då låg de ärendet "vilande". Så ingen utbetalning skulle se! Tur att jag ringde! Han jag pratade med sa MAX en vecka till att jag skulle få min utbetalning. Men de otroliga hände, jag fick utbetalningen redan igår!

Vad har hänt med försäkringskassan?

Tummen upp iaf!

Ingen tid

Finns ingen tid till att blogga nu mera. Även om de inte tar många minuter och skriva ett par rader. Så fort jag sätter mig här kommer Alice "Oppa oppa" och sätter händerna under mitt lår och ska lyfta upp mig för hon vill sitta vid datorn och titta på Bumbi björnarna.. Ska köpa den på dvd till henne när den kommer ut, ett jädra tjat om dessa "bumbii" hela tiden:P

Hugo har börjat ta napp! Lite så där... Han suttar en stund och sen somnar han och spottar ut den, skönt att han iaf kan somna på sin plats i sängen och inte jämte mig vid mitt bröst. Han har en egen hörna i våran säng med kuddar och filtar, som en lite borg=) Han tar halva sängen, den andra halvan ligger jag och Fredrik på så de är lite trångt men de är bara mysigt=) Tacka för att de inte är så varmt som de var när Hugo var helt ny, då var de klippigt att ligga så trångt!

Hugo har börjat få magknip på kvällarna.. Han skriker och skriker och skriker:( De enda som funkar är kolik massage på magen i en evighet, då kommer de fisar och/eller bajs och de går över. De tar oftast lång tid så hela kvällarna går åt till att trösta honom. Stackars lilla gubben! Köpt semper droppar så hoppas att dom gör någon verkan.

Nu ska vi rulla vidare här. Göra oss iordning och kanske ta en tur till Gekås sen i em. Få se=)


Hugo 1 månad!

Tjoho!
Idag firar våran stora kille 1 hel månad! Kan inte ens minnas hur dagarna såg ut innan han kom! Känns som om han alltid varit hos oss=)

Skulle lagt upp en massa bilder, men Hugo ligger i sin vagga och sover här jämte och jag vågar inte flytta på vaggan ifall han skulle vakna. Han har varit skit knepig ikväll, inte kommit till ro alls! Vid 20 åt han, sen har han tuttat och tuttat och tuttat. Eller nej, han tuttar tills mjölken rinner till, sen tar han bort munnen och låter mjöken spruta överallt! Sen när de slutat så hugger han igen och så gör vi om samma sak igen... Jag är trött på att användas som napp nu.. Men kan säga att igår natt tog han den bröstnappen vissa stunder och inatt tog han en annan latex napp:) Nu ska han bara ha den nappen och inte bröstnappen. Bara han tar någon napp är jag nöjd! Man får dock trixa lite för att han ska ta den, och han spottar gärna ut den efter en stund och vrålar, men de går om man är envis.

Han har blivit så stor.. Helt galet stor! Han växer så snabbt=)

Här var han lite mer än en vecka:)


Här är han idag, 4 veckor. Se ni så redig han sitter, så stabilt=)


Här är magen 4 veckor efter förlossningen. Ser ut som jag gjorde typ 4 månader efter förlossningen med Alice, så jag känner mig rätt så smal redan nu kan ni tänka er haha:D Tro inte magen kommer dra ihop sig mera, nu får jag jobba lite för de=) Men ska inte börja träna fören efter mitt återbesök hos bm i augusti. Vågar faktiskt inte nu innan då jag märkt att bara att damsuga gör att jag får ont i fogarna.


Har ca 12 kilo kvar att gå ner sedan jag är tillbaka på de jag vägde innan jag blev gravid. Men jag tro nog jag bara ska gå ner 7 kilo till, kände att de var lagom att väga 65 kilo ist för 60 kilo. Fast få se, känner mig inte tjock nu ens så vore de inte för magen skulle jag nog inte gå ner alls. Kommer i alla mina gamla byxor i bena, kan bara inte knäppa dom, så de mesta av mina kilon ligger på magen och brösten.

Kan tala om att jag längtar redan efter mera bebisar! Men nej nu ska vi inte ha flera förens vi är en bit över 30 iaf, om ens då. Har ju en av varje "sort" nu och är rätt så nöjd med de=) Fast en liten skrutt till kanske om si så där 10 år:P Vem vet=)


Go kväll

Ska strax gå och sova, trött var ordet. Men innan dess ska Hugo matas med grymt mkt mat så han sover gott=) Han börjar vakna nu, men de kan ta låång tid för honom att vakna. Precis som hans pappa!

Idag har vi handlat påsar till infrysning av bröstmjölk och sen en napp till nappflaskan som ska simulera ett bröst, allt för att vara så likt amning som möjligt. Vill ju kunna pumpa ut lite så Fredrik kan mata Hugo också, det är en mysig närhet jag vet båda två skulle uppskatta=) Sen att jag skulle kunna få sova lite mera på nätterna gör ju inget:P Men ska vänta med att ge honom i flaska fören han är iaf 2 månader så amningen ha kommit igång riktigt.

Hugo vaknade, matdags!

Tjing!

Bvc-Hugo 4 veckor

Tjohej!
Idag var vi alla på bvc. De märks såå mkt att man är en extra speciellt när man har bråttom haha:P Vi skulle vara där 10.15 och alla var klara, utom Hugo. Han låg och sov i sin pjamas:P Kan erkänna att jag nästan glömt bort honom! Han gjorde inget större väsen av sig och vi andra stressade, då blir de så ibland. Så jag tvättade av honom och bytta kläder och blöja, kom på att han kanske ska äta lite innan vi sticker också. Yes underbart att komma på de i sista minuten!

Iaf så var vi där exakt 10.15, hur vi nu gjorde vet jag icke men men=) Dock vi vi iaf vänta på våran bvc sköterska, tur de så vi hann varva ner. Tina kom och kände knappt igen Alice:P Lång tyckte hon att Alice blivit, ska bli intressant att se hur lång hon är och vad hon väger på 2 års kollen i oktober.

Tina tyckte att Hugo var en bedårande liten man:) Lite lik Alice tyckte hon med, även om vi inte precis ser några likheter. Jag hörde med henne om Hugos mage men hon trodde inte att han fes och höll på så var pga något jag åt. Eftersom han inte rapar (knappt alls) så fiser han ist. Och han sväljer ju mkt luft när han använder mig som napp så det är självklart att de måste komma ut de med. Så hon tyckte jag kunde dricka mjölk iaf. Eftersom jag gjort de hela tiden och han verkar inte ha haft ont innan, de började för någon dag sedan. Och jag vet nog med mig att han har tuttat mer=mer luft i magen=mer fisar. Sen vägde vi Hugo, gisses va han gått upp bra i vikt! 4520 gram vägde han nu. Både jag och Tina blev helt chockade när vi såg vad vågen visade:P Med tanke på vad han vägde bvc besöket gången innan. Han har gått upp 700 gram på 11 dagar, och 1,2 kilo sen vi åkte hem från BB=)
55 cm lång var han också, 6 cm längre än när han föddes=)

Han fäster blicken bra och gav Tina ett svars leende när hon snackade med honom:D Jag tyckte att han log häromdagen, så mysigt:)

Efter Bvc åkte vi ner till Falkenberg och kikade på Fynda. Tänkte kolla efter nappar på Babyproffsen. Hittade latex nappar från MAM. Vi har ju MAM nappar i silicon som han vägrar, men latex ska ju vara mjukare så vi köpte såna. Sen köpte vi en napp från nuck (tro jag de hette) som ska simullera en bröstvårta. Nappen ser helt knasig ut, i silicon.. Men vi tänkte att de kanske var något iaf så vi köpte den också.

Väl hemma kokade vi napparna och till våran besvikelse tog han INGEN. MAM var lite goda, men samma visa där.. Tuttade typ 20 sek sen en grimas och spotta ut nappen. Men hör och häpna, när han grinade innan så la jag honom på min arm vid mitt bröst och tog fram den bröstnappen och han tog den med mkt om och men:) Han tuttade länge och såg till och med nöjd ut! Sen började han bli trött så jag la ner honom i sin vagga, halvs sovandes och både jag och Fredrik tänkte att nu kommer han spotta ut den. Men ICKE! Han somnade tuttandes på bröstnappen och sover fortfarande med den i munnen och tuttar då och då:D Han har säkert sovit 30 min nu, jag och Fredrik är helt överlyckliga! Hoppas innerligt att detta är en napp för honom!! Bara för de spottade han ut den nu, men han sover fortfarande iaf=) Snälla, låg nappen funka!





Äntligen fredag

Inte för att de spelar någon roll nu för oss, Fredrik har ju semester=)
Men lite helg-lyx vill man ju ha=)

Haft en hemsk natt, som nästan varje natt. Inatt har Hugo haft ont i magen.. Jag testade att inte dricka mjölk på hela dagen igår men de gjorde ingen skillnad. Ska dock fortsätta några dagar och inte dricka mjölk. Igår fick jag bara i mig lite mjölk i kaffet och maten. De kanske var tillräckligt..? Eller så är de något annat hans mage inte gillar. Knäckebröd? Kaffe? Smör? Lök? Lök kan de kanske vara.. Vi äter mkt lök här hemma, har de nästan i all mat. Få försöka lista ut vad de kan vara.

Nu strax ska vi till bvc för Hugo ska ha sin 4-veckors koll=) Redan.. Tiden rusar förbi! Dagarna är såå korta, hinner ingenting!

Inatt har jag sovit kanske 3 timmar, och då inte inhållande:P Först en 30 min sen vaknade vi och åt och rapade och bytte blöja, sen somande inte Hugo om förens vid 1. Sen var de dags igen vid lite efter 2, då var vi uppe till halv 5.. Sen somnade jag strax innan 5 och vaknade strax innan 6. Och var vaken till halv 7, och precis när jag somnat vaknade Alice. Men jag lyckades somna om och sov till halv 8:P Helt galet hur kroppen kan fixa att ha de så här. För så här har vi haft de ett bra tag nu.. Sova får man göra när barna är mer självständiga, typ när dom är utflugna om 18 år:P

Återkommer med vikt och längd på Hugo sen i em=)

Tjing!

Torsdag

Inatt vaknade Hugo halv 1 och höll på till 5. Sen vakande Alice strax innan 6, men Fredrik tog henne. Sov fram till 7 och då började Hugo igen. Sen låg vi och snozzade fram till halv 9. Känner mig sjukt slö. Inte undra på att Hugo sover så mkt på dagarna, har är ju igång hela nätterna. Han snurrar, gnyr och gnäller. Och detta flaxandet med armarna.. Snart flyfter väl ungen och flyger iväg. Imorse hade han ont i magen, skrek ganska så duktigt och fes som jag vet inte vad. Han fiser väldigt mkt, kanske är mjölk han inte tål. Jag får sluta dricka de och se om han blir bättre. För något jag får i mig gör ju honom så fisig. Mjölk måste de vara.

Igår var vi på en 4h gård och tittade. Alice klarade värmen bra, var över 20 grader igår. Hugo klarade den mindre bra stackaren:/ Han fick värmeutslag och var inte alls glad. När vi kom hem sen kräkte han ner hela våran säng och sig själv i 2 stora kaskad kräk, misstänker värmen.. Så vi får undvika att vara ute när de är så varmt.

Idag har vi inte mkt planerat. Städa lite. Sen ska jag sova. När Hugo somnar sen ska jag gå och lägga mig också så får Fredrik roa Alice.

Dålig anknytnig skadar barnet

Läs inlägger här

Jag har jättesvårt för att låta mina barn ligga och skrika, jag vill ta upp dom på direkten. Och de tycker jag att man ska göra.

Söta barn




Måndag

Inatt har Hugo vrålat. Varit såååå missnöjd verkligen. Vi har gjort allt.. Men de enda som duger är att tutta på mig. Det blir som en ond cirkel, tuttar på mig-dricker mjölk-blir övermätt-kräks-rapa-tutta på mig-dricker mjölk-blir övermätt-kräks-rapa and so on.... Jag har så ont i brösten nu! Och hela jag är klibbig av söt bröstmjölk, och Hugo måste vi nog bada idag för han luktar både bröstmjölk och kräk:/ Sen 4 har jag vatt vaken i stort sätt. Somnade nog strax innan 6 och halv 7 vrålade Alice och skulle upp. Och vi 7 gick jag och Hugo upp, för han vaknade av Alice och då började vi om på vårat amnings maraton och de orkade jag fan inte med. Nu ligger han tyst och stilla i vaggan här jämte, kikar lite och snackar. Han håller på att somna.. Utan mig, woho!

Idag ska vi låna ut Alice till hennes farmor och åka och storhandla. Har inte gjort de sen innan Hugo föddes utan handlat lite då och då och de är så mkt krångligare än att veckohandla som vi brukar. Sen efter vi handlat ska vi leta napp. Något måste finnas. Jag vill inte agera napp hela nätterna. Försökte med napp inatt, han gör världens grimas och illtjuter och spottar ut nappen. Men han tar den ofta iaf någon minut, om jag håller i den och skakar den lite. Suck.


Kaffe, mer kaffe och mängder av kaffe nu så man piggnar till.

Oh gissa vem som kvicknade till och ska upp:P



3 år och 3 veckor

Idag är det exakt 3 år sedan jag och Fredrik träffades för första gången:) Och idag blir även vårt andra barn 3 veckor.

3 år är ingenting, men gud så mycket de hänt på den lilla tiden. Om detta är vad livet har att erbjuda så längtar jag såå mycket emot de kommande året, för fy va underbart vi har haft de dessa 3 åren:)

Vi bodde 20 mil ifrån varandra i början men ändå har vi aldrig varit ifrån varandra mer än 5 dagar i rad. Jag har aldrig saknat någon så som jag saknade honom då vi bodde på olika orter. Jag var så olycklig utan honom. Aldrig känt så förr inför någon!

Fredrik är min bästa vän, min älskade, min underbara! Kan inte bli bättre=)

Vi flyttade snabbt ihop, eller vänta först blev jag ju gravid efter ca 6 månader tillsammans, sen flyttade vi ihop=)
Vi fick Alice, en vinter och vår gick och sommaren kom. Började fundera på syskon till Alice. Sen blev jag gravid igen och nu sitter vi här med två fina barn, en flicka och en pojke! Min familj, vår familj!

Jag är så himla lyckligt lottad!

Sovmorgon deluxe!!!!

Idag vakande jag vid 9, resten av familjen hade gått upp vid 7. Jag var på väg upp, men tydligen så somnade jag om innan jag hann de och Fredrik väckte mig inte heller:P Jag hade kunnat sova längre om jag inte vaknat av bröst sprängdfyllda med mjölk, så jag flög upp och letade upp min son som inte alls visade några tecken på att vara hungrig. Han sov sååå gott i sin vagga. Men fick mata honom i sömnen för att lätta på trycket haha:P Ni som ammat vet ju hur de känns när brösten är så fyllda, de är inte gott!

Han vakande inte utan åt i sömnen och ligger nu åter igen och sover i vaggan. Alice och Fredrik ska åka och handla frallor till frukost och även mat tills ikväll+ingredienser till kanelbullar=) Idag är sånt trist väder så vi ska vara inne och baka sa vi och ha lite mys<3

Nu vaknade Hugo, helt tyst och lugnt-Han är nöjd min skatt=)

Tjing tjing!

Graviditeten med Hugo

När fick du reda på att du var gravid? I slutet på oktober 2010, tro de var 21:e
Blev det en chock? Jaa absolut! Jag kände mig inte alls gravid och hade de inte vatt för att mensen var typ en vecka sen hade jag nog inte tagit något test alls.
Hur gammal var du? 22 år
Hade du mycket halsbränna? Nej ytterst lite på slutet bara
Spydde du mycket? Nej aldrig=)
Var det någon favoriträtt som ändrades? Pasta som jag älskar kunde jag icke äta.. Äcklades av bara tanken!
Hade du mycket foglossning? Nej absolut inte.
Hade du sammandragningar? Njaa på slutet var de ganska mkt men inget i början.
Ditt sf mått som störst? 35 cm
Har du fått bristningar? Nej inga denna graviditeten men hade redan mängder sen första graviditeten.
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag visste att de var en pojke, såg snoppen på ul i vecka 16 redan:D
Hoppades du på? Spelade ingen roll, men visst tankarna flög ju åt att de skulle vara hemsk skoj med en pojke denna gången:)
Hade du mycket vätska i kroppen? Ja! Har de fortfarande..
Hur mycket gick du upp i vikt? 22 kilo:P
Hur ser du på graviditeten idag? Jättebra överlag, fast viktökningen var ju lite trist men men.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Att jag skulle klara mig utan bedövning och att de skulle gå relativt snabbt.
Gick du över tiden? Ja 4 dagar
Födde du för tidigt? Nej
När började din förlossning? Jag vet ej när mina riktiga värkar började. Tro mig minnas att värkarna blev starkare runt 12 på dagen den 26 juni.
Hur lång tid tog det? Inne på förlossningen tog de 1 timma och 25 minuter.
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 6 cm.
Vad tyckte du var jobbigast? Att de gick så snabbt att jag inte ens fick gå upp och kissa.
Var du rädd för något? Att det skulle bli komplikationer, att spricka!
Grät du? Nej
Skrek du? Jaa jag skrek i krystvärkarna, men de var för att få mer kraft:P
Tog du nått smärtstillande? 3 Akutunktur nålar bara.
Blev du sydd? Nej
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? Fredrik och en barnmorska och en undersköterska
Hade du någon nära med dig? Fredrik
Hur stor var bebisen? 3395 gram och 49 cm lång
Blev det en pojke eller flicka? En pojke
Vad fick den heta? Hugo
Hur ser du på förlossningen idag? Jag tyckte de var så häftigt att föda utan bedövning! De gjorde inte speciellt ont och man kände en helt annan kraft än vad jag kände med EDA som jag hade med Alice. Jag skulle lätt göra om detta, inga problem!
Var allting värt de? Jaaa absolut=)

Loca People


Blir sååå party sugen när jag hör denna:)

Lördag

Go morrn!
Idag fick jag sovmorgon. Men Hugo låg kvar inne i sovrummet jämte mig, och inte gick de att sova då för han hade magknip och låg och suckade och stånkade och fes om vart annat. Undra vad jag ätit som han är känslig mot nu plutten. Så fick inte någon extra sömn, men var gött att vila en stund iaf=)

Hugo har börjat intressera sig för saker runt omkring nu så han vill titta, se och höra allt:) Han hänger på min axel och tittar nyfiket runt, de älskar han=) Igår låg han på skötbordet och tittade på sina fiskar (en mobil som vi hängt över skötbordet) och han var så intresserad:P När jag tog bort honom började han grina lilla gubben:) Han ville ju titta på fiskarna:)

Nu ska vi göra oss klara och se vad vi ska hitta på idag=)

Åh ja!

Hurra för idag är Fredriks sista jobbdag! Nu har han 5 veckors semester, underbart!

Tänk att vi kunde planera in en bebis så bra haha:P Tanken var ju faktiskt att bebisen skulle komma i samband med Fredriks semester, de pratade vi om innan jag ens var gravid:) Sån tur att de blev som vi ville:)

Wheels & Wings börjar idag. Tyvärr är Hugo för liten för barnvakt så de blir en nykter sådan, men vad gör de:D Igår var iaf sista dagen på min antibiotika, pga inflammationen i livmodern efter förlossningen. Hurra för de, för nu kan jag ta mig en öl i helgen:) Ska faktiskt be Fredrik svänga innom systemet och köpa en Red Stripe åt mig=) För en öl kan man ju ta, de ska inte vara någon fara för Hugo. Annars har jag iofs fryst bröstmjölk, just in case.

Nu vaknade Hugo, dags att gå:)

Go morrn!


Och här sitter vi, ganska så nyvakna. Alice har sovit hela natten, minus en period då hon drömde vid 4. Då var Hugo också vaken och skulle upp så vi satt och kikade på MTV en stund, sen somnade han vid bröstet på mig och då smög jag in och la ner honom försiiiiiktigt och se på fan vi sov till klockan 6 sen=)

Varannan timme har de vatt matdags inatt, sen har jag bytt några blöjor också.. Han äter som en häst! Bytt 2 blöjor nu på en timma och tro de är dags för 3:e nu snart.

Ser såå fram emot Fredriks semester, jag ska sova!! Inatt drömde jag att vi köpte ny fluffig säng och jag somnade i den i affären:P Ett tecken på att jag får för lite sömn nu kanske:P


Mitt i veckan

Gomorrn.. Inatt var Hugo billig. Vi la oss vid 23, vakande halv 01 för mat, eller vad man kan kalla de för Hugo somnade vid tutten nästan på direkten..Men när jag la ner honom började snurrandet och vi var vakna tills 03. Och med "vi" menas jag och Hugo. Fredrik sov som en klubbad säl halft utanför sängen, som vanligt. Längtar tills nästa vecka när Fredrik har semester så han kan ta Hugo någon natt så jag får sova lite mera=) Vid 3 somnade vi och sov till 4 iaf och då var de dags för mat igen, två blöjbyten och mera mat. Sen upp vid 6 nu. Så inatt har jag inte sovit mkt. Det känns i huvudet kan jag säga!

Ska hålla båda barna vakna så länge som möjligt och sen gå och lägga oss allihopa och hoppas vi sover lika länge som igår. 2,5 timmar sov vi ju vid lunch igår:D

Nu vill Hugo ha min uppmärksamhet, han är sällskapssjuk även när han inte ska tutta och vill bli klappad och pratad med. Social unge verkligen:)

Bvc- Hugo

Igår var vi på besök på bvc, och oj va Hugo har gått upp bra i vikt:) Bvc sköterskan sa de på direkten när hon såg honom att de syntes att han hade gått upp sen hon såg honom. Så han hade gått upp 252 gram på en vecka:) Kanonbra=)

Hugo nyfödd: 3,395 gram och 49 cm
Hugo 2 dagar: 3,265 gram
Hugo 8 dagar: 3,600 gram
Hugo 15 dagar: 3,852 gram

Trots att Hugo vägde typ 300 gram mindre än Alice när de föddes är han nästan uppe i samma vikt som hon när hon var lika gammal, så duktigt av honom=)


Alice och Mamma


Tjejorna fördriver lite tid online:P

Måndag-första dagen ensam

Jahopp här sitter vi. Jag och Hugo då. Alice sover fortfarande, men hon lär vakna snart. Säkert mitt i matandet av Hugo, bara för att liksom:P

Inatt har jag sovit så dåligt.. Hugo skulle äta vid 02, och han äter läääänge... Till 03 höll han nog på. Sen vid 04 var de dags igen för att tutta lite, fast de var nog mest för närheten för då somnade han nästan på direkten i mitt knä. Dock vaknade han till när jag la ifrån mig honom och sen låg han och snurrade fram till 06 och då ringde klockan för oss. Han är fortfarande klarvaken den plutten. Sitter här och gäspar hela tiden dock så han slocknar säkert snart iaf. Jag ska hinka lite kaffe och försöka vara lite allert.

Idag ska vi göra nada. Ta dagen som den kommer helt enkelt. Hoppas veckan går snabbt så Fredrik kommer hem till oss igen:) 5 veckors semester nu är ju inte fel:) Så mysigt vi kommer ha de! Jag älskar att umgås med honom, han är så himla underbar och vi har så kul ihop=) Sen att vi har helt förträffliga barn gör ju inte saken sämre precis;)

Snart har vi varit ihop i 3 år. Tycker tiden gått snabbt. Och de har hänt sjukt mkt på bara 3 år! 2 barn har vi liksom.. Jag räknade ut att jag varit gravid halva tiden vi varit ihop:P Så Fredrik har verkligen sett mina sämsta sidor (AKA graviditets monster..) och ändå hängt kvar hos mig, de är ju bra haha:D

Nepp kaffe vare ja. Tjing!

Hugo 2 veckor


Herr Hugo och Mamma:) Han ser ut som en liten farbror med sina kala fläckar på huvudet:P

Nu har han börjat hänga med lite mera. Idag var han vaken över 3 timmar på raken. Han gillar inte att ligga ner då utan ska sitta så rakt i ryggen som möjligt. Så vi har bullat upp med kuddar i hans vagga, och det duger en stund. Sen ska han till mig och tutta. Idag har han hållt på varje timme nästan. Jag vet att jag har mjölk, och äter sig mätt gör han så det bubblar ur honom på alla håll, så jag används som napp. Dock kräker han inte så som Alice gjorde, vilket är jätteskönt. Han bubblar bara lite, för blir de för mkt mjölk för honom brukar han ta bort huvudet från tutten. Alice gjorde ju inte de utan åt tills hon kräkte ist.. Knas fian!

2 veckor har gått snabbt. Känner mig inte alls redo för att bli lämnad ensam med barna imon. Fredrik jobbar ju en vecka nu sen har han semester. Så jag får la överleva. De viktigaste här hemma är att iaf försöka få vardagen att gå runt på någelunda rutiner, för Alice skull. Jag kommer nog inte våga mig ut imon tro jag. Alice ska ju inte åka vagn bara för nöjetsskull.. Och lägga henne för att sova och sen chansa på att Hugo gör detsamma ja de känns lite vågat. Så enkelt de hade vatt om han tagit napp! Känner mig stressad över att behöva slänga fram tutten, ja alltså över att hitta en bra plats i skuggan där vi alla får plats och kan tutta ifred. Så få se vad vi hittar på. Lekplats är ganska så uterslutet då Alice gör den klassiska "titta på mamma och vänder och springer" så jag får jaga henne.. Vi ska iaf till bvc imon och väga Hugo. Ska vara där 16.15 så jag tänkte att jag försöker gå vid 15:P Tar 15 min att gå till bvc men varför chansa.. Säkert någon som bajsar eller ska ha mat i sista stunden. Brukar ju få springa pga förseningar med ett barn så vad väntar inte imorgon då när vi ska passa en tid med två barn:P

Nu ska jag gå och lägga mig, inatt fick jag sitta upp och sova med Hugo vilandes mot mina uppvikta ben. Jag vaknade av att jag hade kasat ner från min kudde emot väggen med huvudet så jag vilade på den hårda sängkanten i huvudändan.. Snacka om värk i nacken! Men Hugo ville sitta upp och sova så vad gör man inte... Älskade barn!


Lördag

Bara idag och sen imon också sen börjar vardagen här hemma, då är Fredriks 10 pappar dagar över. De har gått snabbt! Men de var ju de jag sa... Man väntar och väntar på sin bebis och minuter och dagar känns sååå långa! Sen kommer bebisen och vipps så har de gått flera veckor på en sekund och man sitter där och undrar vad som hände med tiden.. Imon blir Hugo redan 2 veckor!

Nu ska vi strax gå ut och gå en promenad. Barna ska sova lite i nya vagnen=) Hugo sover redan och har gjort någon timma, men han har redan haft sin vakna period imorse så han ser vi inte till förens till kvällen:P Han sover och äter hela dagarna, sen vaknar han till lagom tills jag blir trött och vill gå och lägga mig:P Kanske har de att göra med värmen, han blir trött och slö på dagen och sen när de blir svalare framåt kvällen vaknar han.

Japps nu var hälften av familjen klar, nu ska jag försöka mata en sovandes Hugo.. De är skit svårt kan jag säga!

Tjing!

Fredag

Hejsan
Här rullar allt på. Jag börjar känna mig bättre och orka mera. Så idag ska vi plocka undan lite och städa. Förhoppningsvis låter Hugo mig vara så pass länge så mina gardiner kommer upp idag, kan ju hoppas.
Han använder mig som napp och ska sutta på mig allt från var 15 minut till att de kan gå någon timma mellan snutten. Han suttar HELA nätterna.. Så jag får ligga helt stilla och försöka sova så gott de går för napp tar han inte, och gör han de går de några minuter sen spottar han ut den skit sur.. Inatt var han till och med vaken en stund och låg och kikade så då passade jag på att sova lite:P Sen hörde jag honom grymta så var de dags igen..

Nu har han legat i sin vagga i snart 40 min, vaken och nöjd. Men nu ska han upp och snutta verkar de som.
Allt går så sakta med en snuttig bebis, inte mkt blir gjort mellan snutten.


Hejsan

Vad det är för dag eller vad klockan är bry vi oss inte om:P Vi tar dagen som den kommer och mattider och sovtider har blivit helt tokiga! Få försöka få iordning på de till helgen, för de är la snart helg..? :P

Idag har jag mått liiiite bättre så jag hängde med och handlade innan. Och innan dess stannade vi på en lekplats så Alice fick leka en timme. Hon hittade en kompis där som hon lekte bra med så hon är riktigt trött nu ikväll=) Sen handlade vi men jag och Hugo stannade i bilen ist, de går lite snabbare då:)

Nu ska vi städa lite här hemma, har haft framme dammsugaren typ 3 dagar nu för vi skulle dammsugit vårat sovrum men jag har inte orkat pga inflammationen och Fredrik har inte hunnit. De märks redan nu att de är en extra i familjen:P Tiden räcker inte till, och mycket mera tvätt!! Och då har vi ändå ingen kräk bebis:)


Tjing!!!


Livmodersinflammation

Tjohej här sitter jag med inflammation i livmodern. Alltid lika upphetsande..

Fick de med Alice och ville verkligen slippa de nu men icke. Med Alice så blödde jag ju som ett skadat djur en vecka innan jag fick akut ont i magen och fick åka in till sjukhuset. Denna gången har jag inte blött något typ, avslaget har vatt en droppe eller två. Men i lördags fick jag ont i magen och sen har de bara blitt värre och värre. Igår fick jag ringa gyn och som tur var hade dom precis fått ett återbud så vi kunde komma om någon timma. Allt såg jättefint ut! Hon som undersökte mig sa att det varken syns i underlivet eller i livmodern att jag fått barn nyligen:) De hade dragit ihop sig jättebra och var inge blod alls där inne eller några rester (som de var efter jag fått Alice). Men när hon kände på magen så gjorde de svinont verkligen. Så hon skrev ut antibiotika som jag kunde hämta ut om jag fick mer ont eller fick feber. Så vi hämtade inte ut de när vi väl var på sjukhuset utan åkte hem ist och hoppades att vi ej skulle behöva hämta ut de. Väl hemma sen började jag bli trött och seg så jag och Hugo gick och la oss innan bvc sköterskan skulle komma hem till oss. Sov kanske 1 timma. Mådde bara sämre och sämre. Sen efter de bvc sköterskan vatt här började jag frysa och få ont i magen så då skyndade vi oss till apoteket och hämtade ut min antibiotika. Vilken jädra tur att vi gjorde de för innan de jag kommit hem igen hade jag fått feber och jätteont i magen. Smärtan var hemsk! Jag fattar inte hur folk förr i tiden överlevde detta!! Jag gick och la mig med ett lakan och två sommartäcken sen när vi kom hem.. Jag frös så jag höll på att dö! Hugo fick ett ryck igår och skulle bara vara hos mig så han låg hos mig och de var svårt att låta bli att lägga på honom något täcke, det var ju så kallt! Men de var min feber bara.. Var ju säkert 25 grader i sovrummet..

Natten har varit hemsk, Hugo använder mig som napp och vaknar varje gång han tappar bröstet.. Napp funkar inte alls, mitt lillfinger funkar sådär men samma där, han vaknar när han tappar de:( Så en suttandes bebis plus värmen och hög feber var inte de roligaste inatt kan jag säga..

Få hoppas jag blir bättre snart för detta är inte skoj.. Har inte precis ont i magen nu men jag känner mig febrig och slö, snurrar lite i huvudet också:( Alvedonen hjälper bara lite grann faktiskt.

Hugo 1 vecka idag=)

I dag blir Hugo en hel vecka! Det är de lustiga, när man är gravid och närmar sig bf är dagarna sååå långa.. Sen när bebisen väl kommer flyger tiden förbi! Tycker nästan hans första vecka har gått lite för snabbt:P

I veckan har vi vatt på bb, kommit hem från bb. Tagit en promenad och lekt ute och matat ankorna, gått mer promenader. Haft besök av släkt och firat Hugo. Bara varit hemma en hel dag och kikat på tecknade filmer. Ja det är väl typ de vi gjort i veckan:)

Nu idag har de vatt as varmt ute så jag och Hugo har varit inne hela dagen, Alice och Fredrik var ute en sväng och då passade vi på att sova. Nu snart ska prins(ess)tårtan fram för att fira hans första vecka hos oss=)

Hugo och jag imorse=)



Förlossningsberättels

Det hela började redan den 25 juni, när vi var ute och gick en promenad. Det brännde och sved fram i magen, ner mot ljumskarna. Kändes inte som värkar, men något var de ju för att det gick att klocka dom och smärtan höll i sig i ca 40 sekunder. En hemsk promenad kan jag säga! Tog för tusan en timma att gå hem från stan! Brukar ta ca 15 min annars liksom..

Hela kvällen fortsatte jag klocka dessa "värkar".. Men dom kändes lustigt. Alice fick gå över en sväng till farmor och farfar för vi såg på henne att hon tyckte de var jobbigt att se mig ha ont.

Tro vid halv 22 så ringde jag förlossningen och frågade om vi skulle komma in, dom tyckte de eftersom de kom med 3-5 mins mellanrum och gjorde ganska så ont, men som sagt kändes de lustigt..

Vi åkte in, gjorde ctg som visade att de kom tätt men inte så starkt.. Säkert har de stannat av tänkte jag.. Jag fick göra 3 ctg, eller göra om kurvan 3 ggr så att säga. För först var bebben för vild, så jag fick gå upp och röra mig lite så han skulle lugna sig. Sen på nästa kurva så sov han så då fick jag dricka kall saft för att väcka honom och sen göra kurvan igen.. Suck vilkten tid de tog! Väl där efter kände bm ifall jag var öppen eller ej, vilket jag inte var:/
Hon sa bara att det kan göra så här ont när bebisen fixerar sig.

Så fixeringsvärkar kallade hon de (något jag aldrig hört om).. När vi åkte ifrån förlossningen tyckte hon att bebisen nästan var fixerad. Jag brydde mig inte ett skit. Jag ville bara hem och sova! Vid 2 på natten åkte vi hem iaf.

Och sova kunde jag givetvis inte! Värkarna kom med MAX 10 min mellanrum och minsta 2 min. Höll i sig allt från 30 sekunder till 50 och gjorde ont. Men jag kunde andas genom dom. Det som gjorde mig förbannad var att skiten inte slutade så jag fick sova! För jag var sååå trött! Fram på morgonen den 26 juni satt jag i soffan som ett vrak.. Jag var såå jävla arg! Fixeringsvärkar sa Bm.. gav mig 2 alvedon och sa att jag skulle gå hem och sova.. Jag ville slå ihjäl henne just då. Då började jag gråta, storböla som ett litet barn! Jag måste få sova, jag skiter i ifall dom drogar ner mig med morfin (som jag inte tål) jag måste få sova! Jag var vansinnig..

Värkarna var hanteringsbara, vissa var jobbiga men jag andades och räknade ner sekunderna tills dom skulle gå över på klockan här i vardagsrummet, varje värk är ett steg nämre bebisen tänkte jag. Jag fick övertala mig de för att bara tänka att de var fixeringsvärkar, ja det fick mig nästan att bryta ihop.

Jag badade med musik och mörkt i badrummet med endast 1 ljus tänt. Fredrik klockade värkarna. Tro jag låg där nästan 1,5 timmar. Sen gick jag upp och jag försökte klocka lite värkar. Dom var jävligt oregelbundna! Kunde vara allt från 5 min till 10 min och vara 35 sek till 1 minut långa. Men vid 15.20 ringde jag förlossningen och sa att jag måste komma in så dom får låta mig sova för jag pallar inte att vara vaken längre. Hon som jag ringde hette Sara och var supertrevlig verkligen! Hon sa att de låter inte som om de är riktiga värkar just för att dom är så oregelbundna och lugnar ner sig när jag vilar samt ökar när jag rör mig. Men ja sa att de finns bara 2 alternativ nu, jag åker in och antingen så låter dom mig sova där (ger mig morfin) eller så får dom dra ut bebisen. Sara skrattade och sa att de kan faktiskt vara lurigt med omföderskor och värkar så hon välkomnade mig in när vi kände att vi ville komma. Så vi väntade en stund men jag kände bara att till vilken nytta liksom? Antingen är de inte dags och jag bara drar ut på lidandet när dom lika väl kan ge mig morfin så jag får sova, eller så är de dags och bebisen kommer. Så vi åkte in. Fast först inom Willys för jag var bara tvungen att ha halstabletter för jag hade lite ont i halsen:P Solen sken och de var så sjuk varmt i bilen!

Väl framme på parkeringen utanför förlossningen envisades Fredrik med att hämta en rullstol till mig. Jag tyckte de var lite pinsamt och ville väl inte först men om sanningen ska fram så orkade jag egentligen inte gå. De hade tatt för lång tid och varit för jobbigt, är en bra bit till förlossningen från ingången.

Så vi rullade in, vi hann fram till förlossningens entré sen fick jag en värk, hann in på rummet till nästa (samma rum vi haft när vi var inne på natten). Där sjönk jag ner i en stol och jag var så arg. Arg för att de enda jag tänkte på var "ta två alvedon och gå hem och försök att sova" som bm hade sagt till mig natten då vi var inne, exakt 14 timmar tidigare. Nu hade jag inte sovit på 32 timmar och var helt utmattad. In kommer Sara, min barnmorska som jag pratat med tidigare. Jag sa bestämt till henne att vi åker inte hem, nu plockar ni ut bebisen eller så söver ni ner mig för jag orkar inte vara vaken längre. Hon tyckte att jag skulle föda så vi satsade på de sa hon. Jag sket i vilket, ville bara få de gjort. Fast jag ville ha de så här om jag hade fått välja: Att antingen var jag öppen något och bebisen var ute på mindre än 3 timmar eller så var de inte dags än och dom fick ge mig morfin så jag kunde sova! De var de enda jag tänkte på.

Sara bad om mitt förlossningsbrev och sa att hon skulle kika igenom de och se vad vi kunde hitta på för att hjälpa mig. Hade med mig ett väl detaljerat brev om vad jag ville ha och vad jag ej ville ha:P
Jag ville ha: Ett bad eller en dusch, akupunktur, varm vetekudde, en gåstol etc för att lindra smärtan.
Jag ville ej ha: Lustgas, Spinnal, EDA eller morfin.

Sen gjordes en ctg kurva och värkarna kom ganska så regelbundet och var inte så hemska. Visst de kändes men jag överlevde helt klart. Även denna gången krånglade bebisen så jag fick vända och vrida på mig för att ctg kurvan skulle se bra ut. Låg med den en bra stund.. Sen så ville barnmorskan känna om jag öppnat mig något. Usch va jobbigt de var.. Var så rädd för att hon skulle säga att de inte var öppet alls. Men de var de! 6-7 cm men hon kunde töja mkt så det var nog lite mer cm ändå sa hon. Vilken lättnad! Så Sara sa att hon kommer förlösa mig:) Då frågade jag när hon slutade jobba:P Vid 22! Då såg jag målet! Klockan var nog säkert 17 då så jag kände att herregud de klarar jag att härda ut detta till:)

Men så länge behövde jag inte vänta på min bebis:)

Sara ville sätta en sån sond på bebisens huvud som mätte hjärtljuden, hon trodde mitt vatten hade gått! När då undrade jag för de hade inte jag märkt... I badet gissade vi på men nope de hade icke gått och de for vatten överallt när hon fäste sonden på huvudet på bebisen. Lite kul, blev till att byta lite i sängen men de gick bra:)
En annan bm kom in och tog av mig mitt linne och min bh och tog på mig en sån snygg sjukhusrock, lite svalare med en sån på sig bara! Hade inte haft tid till att byta:P Dom frågade om jag var säker på att jag inte ville ha EDA, men de sa jag bestämt ifrån till (för så ont gjorde de faktiskt inte). Sara frågade om lustgas också men de kände jag inte heller att de behövdes. Helt sjuk men de gjorde faktiskt inte så ont, inte så ont så de inte var hanterbart. Jag andades och räknade ist, det funkade för mig:) Sara frågade om hon skulle sätta någon nål på mig, akupunktur då. De gick jag med på, har ju aldrig provat de innan. Fick en i vadera fot och en i huvudet. Vet inte om de hjälpte något, men alltid värt att prova iaf.

Jag frågade om jag fick gå upp och kissa, men de fick jag inte på då skulle jag föda på toaletten sa Sara:P Jag tro inte jag fattade att de var dags, så snart! Bad Fredrik ta kort nu innan bebisen var född, men de hann han inte heller, eller han glömde kanske mitt i allt ståhej. För sen började krystvärkarna. Sara hade missat att skriva när i min journal men hon ringde mig häromdagen och sa att det var ungefär klockan 17:25 eller strax där efter. Så det var ju inte länge jag hade krystvärkar heller. Vid 17:35 tittade han ut! Vår första tanke när vi såg honom var, oj va liten han var! Och blå! Sara fick daska honom i rumpan lite för han var så chockad, de hade gått så fort och de kan bli lite mycket för dom då. Men han mådde så bra så även om han var chockad. Sen jädra blev de liv i honom! Skrek som en vilde! :)

Man glömmer ju hur små dom är, men han såg mkt mindre ut än Alice. Jag gissade på 3300 gram och 50 cm och Fredrik på 3200 gram och 49 cm. Jag var närmst på vikten och Fredrik på längden, 3395 gram och 49 cm lång:) Alice vägde 3645 gram och var 51 lång. Så lite skillnad ändå.

Min bm var stålande! Jag sprack inget och använde ingen bedövning, jo 3 akupunktur nålar bara då:)
Vi kom in 16.10 och Hugo föddes 17.35. Vilken jädra tur att vi åkte in då iaf! Jag tänkte att vi skulle stannat lite längre hemma, men tanken på att de kanske inte var på riktigt och att jag bara led i onödan gjorde mig så arg så därför åkte vi in.

Min bm berömde mig och sa att jag är ju som skapt för att föda barn:) Tänk om jag bara hade haft henne när jag födde Alice! Ens bm gör ju halva jobbet nästan:)

När Hugo var ute så fick vi vara ifred säkert 1 timma, vilket jag hade bett om i mitt förlossningsbrev:) Vi gosade, skrattade och myste med våran skatt, som otroligt nog var vaken nästan hela tiden! Sen skulle han tutta på mig, och oj va duktig han var på direkten! En naturbegåvning haha:)

Därefter var de en dusch för mig och de obligatoriska kisset som alltid måste göras på förlossningen innan man får åka upp till BB. Min bm Sara sa att jag skulle kissa i duschen med varm vatten rinnande för jag var lite skavd och de kunde svida. Med Alice minns jag hur sjukt ont de gjorde att kissa i början, och hur svårt de var att kissa efter förlossningen innan vi skulle upp till BB. Men denna gången fick jag springa till toa och kissade säkert 1 liter utan problem på toa, gjorde inte ont alls! Skyller på EDAn jag hade med Alice. Får jag fler barn ska jag absolut försöka föda utan smärtlindrig igen, jag mådde så mkt bättre denna gången! Inte yr i huvudet efter någon lustgas heller, kanon!

Sen var de upp till BB och där var det bara helt underbart! Underbar personal och jättegod mat! Hade de inte vatt för att jag har sjukhusskräck och längtade ihjäl mig efter Alice hade vi stannat längre:P Fick ha familjerum i 2 nätter så Fredrik var hos mig hela tiden, förutom korta rundor hem och så. Alice kom och hälsade på oss på BB, första mötet med lillebror gick jättebra! Hon tog honom i handen, skakade lite lätt och sa "Hej Hej":D

Och så började vårat liv som 2 barns föräldrar, vi kunde inte vara lyckligare! <3

Hugo, helt ny!


När han lugnat sig lite, kikade runt och var nyfiken på oss=)


Matdags för första gången:)


Pappa håller sin son<3


Mamma & Son<3





Syskonkärlek<3


Mina underbara barn!

RSS 2.0