Magen 3 dagar efter förlossning


Känner mig såå smal och smidig haha:P
Tycker magen dragit ihop så såå mkt snabbare än vad den gjorde med Alice faktiskt.
Dock har jag "bara" tappat något kilo sen Hugo kom, typ 5 kanske. Våran våg är ju lite som den är och jag hann inte väga mig inne på förlossningen innan han föddes och glömde väga mig när han var ute också. Så hur mkt de rör sig om vet jag inte precis.


Min Prins

Började på en förlossningsberättelse för någon timma sedan, men de går ju inte att skriva en sån berättelse när man har en sån här liten goding hemma! Han är så mjuk och go, lugn och fin! Alice är förtjust, klappar, tittar och skrattar åt honom :P Kunde inte gått bättre idag när vi kom hem från BB!

Så nu tar vi en paus och återkommer när vi har landat:)


<3

Hugo<3

Nu har våran Hugo kommit!

I söndags 17.35 föddes en pojke på 3395 gram och 49 cm, så underbart fin!



Hugo finns även ute på Webbisar

Vi är så underbart lyckliga!

Hört om fixeringsvärkar..?

Det är iaf de jag har. Bebeisen låg ju så jädra högt så de jag känt som värkar har varit hur han borrat sig ner, precis som värkar fast mer brännande fram i magen.

Vi var inne på förlossningen och bm kände och jag hade inte öppnat mig ett skit, för nej först fixerar sig bebisen och det kan kännas så här. Suck säger jag bara. Men när jag väl var på förlossningen ville jag bara hem och sova. HAAA tro ni jag har fått de eller? Nope.. De största mellanrummet mellan "värkarna" har varit 10 min. Så jo jag har slumrat till och vaknat så med mins mellanrum i typ en två timmar.. Sen gav jag upp. Inget har jag kunnat äta heller. Varje tugga gör mig illamående och allt snurrar. 28 timmar har jag varit uppe nu. Jag börjar se duddelt och må skit. Jag ska klocka lite värkar nu efter ett bad på över en timma, se om de är lite tätare kanske och mer regelbundna. För in på förlossningen ska jag snart för jag måste ha ut bebisen nu eller så får dom söva ner mig så jag slipper ha så här ont och vara så här trött.

Har man en bra graviditet utan foglossning och besvär får man tydligen äta upp de sen på förlossningen.. Rättvist? Ja kanske de...

Värkar...vs förvärkar?

Hur ska man veta?

Nu kommer mina ganska tätt, typ 5 min mellan. Gör så ont så jag nästan lipar till och från. Vetekudden hjälpte inte och tog för en halvtimme sen 2 alvedon men tycker inte de gjort något alls.

Jag tro inte de är dags att åka in än, men när en "värk" kommer så vill jag bara flyga in på förlossningen så dom tar bort de onda:P

Nu ska jag lägga mig i ett bad och sen om de släpper.


Dagens mage


BF+3 :)  (115 cm i omkrets :P)

Nu snart kommer vår bebbe!


Ingen midsommar bebbe iaf

Tjohej här sitter vi!
Tro alla är lite uppstressade, Alice ska inte sova och Fredrik är förvirrad^^

Själv hade jag gärna gått och lagt mig nu medan de är lugnt. För "värkarna" har typ gått över nu. Kommer någon då och då men när de väl kommer är de starkare. Mer slemmis har också kommit. Och just nu är jag skit trött, så jag ska nog snart gå och lägga mig. Alice vill inte alls. Hon sov typ en timma sen vakande hon och gallskrek. Vi kom på att hon hade ej bajsat idag så vi mixade lite torkade katrinplommon och mjölk och gav henne. Få se om hon har tänkt lägga ett lass eller ej.. Verkade innan som hon hade ont i magen så därför fick hon komma upp. Nu vågar ingen lägga henne pga att hon kommer gallskrika och de fixar jag inte nu. Men får hon skrika lite brukar hon bajsa. Känns elakt mot både henne och våra grannar..

Fredrik har verkligen vatt förvirrad idag, glömt saker hela tiden och bara vatt allmänt snurrig:P Frågade om han är lite nervös nu när jag börjar få ondare, "jaaaa" fnissade han:P Det märktes så tydligt på honom att han gick runt och var nervös:P

Nu ska jag nog göra lite välling till Alice så får hon äta i sin säng och kanske somna, eller skrika sig till lite bajs och somna sen. För nu vill jag inte vara uppe längre ifall de skulle dra igång något inatt eller imon.

Tjing på er!

Och ja hoppas ni haft en trevlig midsommar! :)


Bebis på G?

Vid kvart över 13 tyckte jag att de kändes som om de hela började.
Sen dess har jag klockat lite värkar och de tätaste är typ 3 min och de högsta är ca 15 minuter. Men de gör inte så ont. Det är hanterbart. Men de känns i magen att det är lite annorlunda. Tog alvedon vid lunch, för jag kände redan då att jag började få "mensvärk". Inte fasen hjälpte alvedonen precis. Tog 2 till nyss och har en varm vetekudde emot svanken. Få se om de lugnar sig. Annars så blir de nog bebis snart:) Så här började de ju med Alice. Men då vet jag att redan någon timma in i klockandet hade jag så ont att jag fick andas genom värkarna lite. Nu behöver jag inte de och har ändå haft de i 5 timmar. Så det kan la hända att detta bara är förvärkar, kraftiga sådana. Men antingen hela eller iaf en bra bit av slemmisen släppte innan:) De gjorde de dagen innan med Alice, eller om de var samma dag och i samband med värkar.. Minns inte riktigt.

Spännande detta:)

Midsommar

Tjohej! Imorse fick jag sovmorgon till 10:) Härligt de!

Alice skulle upp halv 5 imorse. Men knepet var att låta henne tro att jag bara skulle kissa och sen ta upp henne. De funkade bra för hon somnade medan jag var och kissade och hon låg kvar i sin säng och väntade:P
Hon sov till 8 sen och då gick Fredrik upp med henne.

Inatt har jag haft lite ont, jag vaknar varannan timme av att jag har så ont i höften så jag måste vända sida, och när jag vänder mig om sätter de igång lite förvärkar som håller mig vaken en stund. Har väldigt mycket "mensvärk" i ryggen och nere i magen. Det känns som om riktiga värkar kan sätta igång när som helst. Det är bättre när jag ligger ner och har något varmt emot ryggen, då gör de inte ont alls. Men nu när jag vatt uppe en stund och rört mig har jag skit ont igen. Så tillbaka till soffan nu igen.

Fredrik och Alice badar och strax ska dom ner till stan och kika om hemmakväll har öppet och hyra lite filmer. Det blir en sån midsommar:P Sen ska vi äta lite sill och potatis lunch och sen bara vara hemma och kika på film och gosa i soffan. Låter perfekt tycker jag=)

Jag ska nog ta mig en dusch och ta på mig kläder iaf:P Lite väl slappt att gå runt i gårdagens trosor och nattlinne eller vad:P

Glad midsommar på er alla!

Namnsdag

Idag har Alice namnsdag. Tyvärr var de ingen här som såg de förens hon gått och lagt sig för natten:/ Hon kunde iaf fått en glas suckar jag nu:P Men hon får de imon ist=) En bloggläsare påminde mig, dålig man känner sig när man själv inte sett de:P Fast oftast brukar jag kika på våran kalender (förstårligt nu när jag räknar ner till bebis ska komma) och kolla namn till kommande bebis på de som har namnsdagar:P Men idag har jag inte gjort de, konstigt nog.

Jag: Idag har ju Alice namnsdag, visste du de?
Fredrik: Näää.. Eller jo visst de har hon ju! Hon och Hitler.

Suck.. Rolig karl man har.



Midsommar bebbe?

Nope ingen bebis än..
Men jag känner att nu är det nog dags snart.

Har MYCKET förvärkar och sammandragningar. Det liksom bränner i ryggen och nere i magen likt mensvärk. Bebben är helt vild och sparkar mycket (det gjorde Alice också när de satte igång minns jag), kanske är det en oro bebben känner inför de som komma skall? Vad vet jag. Extremt hungrig, lite smått illamående. Känner mig "sjuk" i kroppen. Så som jag minns att de var dagen innan med Alice. Dock ingen slemmis eller mera tecken på de.

Jag tror inte jag kommer gå länge till, de blir nog imon eller till helgen. Fasen va nervös jag är nu!

Bu och bää

Tro de blir bebis idag eller imon. Känns som de.

Magen är konstant hård av alla sammandragningar och jag har ihållande "mensvärk" i ryggen och nere i magen. Och bebis är vild och sparkar och har sig så jag blir såå sjösjuk pga de. Jag har så ont mellan bena också, de är antingen foglossning eller så trycker bebis på så mkt. Känns inte gött alls. Så idag sitter/ligger jag ner. Stackars Alice idag, ha en sån mamma som bara sitter/ligger idag. Hon spydde imorse också, i mitt knä men på täcket då. Vet ej om de är någon magsjuka eller varför hon kräkte. Hon är piggare nu så kanske var de inget. Få avvakta och se. Mår hon bättre sen när Fredrik kommit hem från hon hänga med honom och göra lite ärenden idag. Hon måste aktiveras lite när hon bara suttit här inne med mig idag.

Och jag ska fortsätta vila och se vad som händer.


Morrn!

Idag är sista dagen på denna veckan, sen är Fredrik ledig=) Ska bli mysigt, ser verkligen fram emot de!

Midsommar har vi inget planerat precis. Bara vara hemma och äta sill och potatis:P Kanske åka till något sånt dansställe om de är OK väder så Alice får dansa lite. Vill inte åka långt ifall vattnet skulle gå och vi måste ta oss till sjukhuset. Eftersom bebis ej är fixerad så måste jag in till sjukhuset på direkten. Suck.

Kunde inte sova inatt. La mig runt 23, pratade med Fredrik fram till 00, sen låg jag vaken fram till nästan 2. Fredrik hade också svårt att sova. Jag hade förvärkar, och faktiskt när den första kom så kändes de som "kanske är en början" vilket jag sa till Fredrik, gissa vad han svarar då.. Alltså män.. "Nej men jag är inte redo" Vafan? Va då inte "redo":P

Låg och diskuterade namn. Fredrik är knepig och inlåst på flera namn som jag inte är så glad i precis.. Samma var de med namnen till Alice. Fredrik "övertalade" mig att det var en Alice vi fått, vilket jag iofs höll med om men jag ville verkligen ha ett annat namn på henne, men de passade hon inte alls i. Får hoppas bebisen passar till något av våra namn iaf=)

Nu ska jag gosa ner mig i soffan med Alice och dricka lite kaffe. Sen ska vi bara vara inne idag och gosa och kolla film:) Hon har börjat att kolla på Disney filmer med mig:D Kan sätta på nästan vilken film som helst och hon sitter kvar och kollar:) Igår kollade vi på Draktränaren, fast hon var lite rädd för drakarna så jag fick se de mesta själv, men filmen köpte vi ju till oss vuxna:P Såg aldrig klart den så det ska jag göra idag iaf=) Jag älskar den filmen!

Förvärkar har jag haft mkt inatt. Men ingen känsla på att bebis kommer än, men nu får bebben lugna sig lite tills efter helgen:P Tro ni den gör de? Nepp får säkert idag eller imon bara för de:P

Usch, jag börjar bli lite nervös nu när jag tänker på hur nära de är! Jag är ju så sjukhus rädd! :(

Tjing!

Final Countdown!


BF idag då.. Men idag blir det ingen bebis. Inga känningar på att det kommer bli snart heller. Lite förvärkar men de har jag haft till och från i snart 3 veckor så jag börjar bli van.

Nu känns de ändå rätt bra, det är dagen fram tills idag som man räknar ner och väntar ivrigt. Att gå över sen är egentligen ingen fara, för man glömmer de liksom. Iaf var de så med Alice. Jag längtade som en tok fram till bf, och när jag gick över så var de ingen mer intensiv väntan. Då tog jag bara dagarna som de kom. Förhoppningsvis vaknar jag imon och bara tar dagen som den kommer:) Jag ser fram emot att Fredrik ska vara ledig lite längre nu i helgen, och en helg går sjukt snabbt! Så jag vet att snart kommer bebisen vara här iaf=)
Hoppas de blir i början av nästa vecka. Måndag hade vatt bra så midsommar varit över så jag fått äta min sill och mina potatis ifred, kan vi säga de bebben min? :P


Kanske inte den bästa godnattsage läsaren..?

Fredrik läser en bok för Alice..

Ur konversationen hör jag:
Ingrid går till doktorn...  Hennes docka har plåster i hela ansiktet, hon har inte gjort som hennes man velat.
Nallen har ajja på sig också, nallen och dockan har vatt i slagsmål kanske.
Ingrid har mkt mat, hon är en rikemans dotter.

Jag vet ingen som är så kass på att läsa böcker för barn som Fredrik:P

Gääääsp

Go morrn!

Ingen bebbe nu heller. Känns inte som om de blir idag heller.
Idag vet jag ej vad vi ska hitta på. Jag har så ont i kroppen att det blir nog inte något aktivt iaf. Tro jag har lite foglossning mellan bena igen, haft pytte lite för ett tag sedan och nu känner jag att jag är stel och har lite ont. Får väl roa Alice så gott de går här inne. Kanske ta ett bad med henne, det tar ju en liten stund.

Oj vad mkt mer hon börjat prata och förstå, på bara någon dag. Nu säger hon "nää" och skakar på huvudet när man frågar henne något som hon inte vill. Strumpa, akta och lite andra saker har hon sagt. Dock härmar hon oss när vi ber henne säga de, fast igår hos farmor och farfar hade hon sagt "sitt" till farmor och farfar=) Tycker detta är så spännande med att hon börjar prata lite!

Nu ska jag dricka lite mera kaffe och sen tar vi nog ett bad. Eller om jag duschar själv, kanske inte kan komma ner eller upp ur badkaret:P Är ju lite knepigt med magen nu:P


Final Countdown!


Dagen före "doppare" dagen:P Men kan lova att detta är mer spännande än dagen före julafton!!!

In en sväng och kolla läget

Tjohej kvällen har spenderats på förlossningen, dock ingen bebis än!

Jag tröttnade på ihållande sammandragningar och ringde och hörde om dom kunde kolla ifall de var såna sammandragningar som gjorde nytta eller bara mesiga skit sammandragningar som inte gjorde ett piss.
Fick göra en ctg som visade att allt var bra. Oj va sur bebisen blev när bm satte en sån dosa på magen! Hon satte den precis på rumpan:P Och gissa vem som ej är fixerad, FORTFARANDE. Jo våran söta bebis.. Tro inte han kommer fixera sig alls innan förlossningen startar. Och helst inte vända sig heller så jag slipper snitt. Blir de snitt kan jag lika väl få de nu, vill inte gå och vänta på värkar för att sen få snitt. Men ja sånt kan man bara önska, inget man kan bestämma nu. Allt såg bra ut och jag och Fredrik roade oss med att läsa tidningar och leka 20 frågor. Shit va dålig min sambo är på de! De första han tänkte på var bil... De visste jag innan jag ens börjat fråga men tänkte att han är la inte såå dum så han tänker på något så uppenbart. Joho.. Leken var över snabbt kan jag säga. Efter kurvan kikade bm om jag var öppen något eller ej, självklart var jag inte de.. SUCK. Men hon drog och kände hårt så jag tro fan de gjorde lite nytta! Har ondare nu iaf. Så ej öppen, men tappen var mjuk och lite mindre än vad den "ska" vara. Typ 2 cm lång sa hon. Så de var ju en början på något men inte att det var på G för stunden sa hon. Well de kan gå snabbt, kanske bebis imon eller kanske inte.

Nu när vi var där fick jag en sån känsla "o shit nej jag har ångrat mig jag vill inte föda" Lite sent påtänkt men min skräck för sjukhus gjorde sig påmind och jag började svettas och skaka. Tanken på att jag får åka hem efter kurvan och undersökningen gjorde att jag stod ut, men jag undrar hur de blir när jag åker in med värkar och ska vara där en längre stund... Jag mår illa bara jag tänker på de! Jaja sent påtänkt som sagt.. Men de är ju värt de men jobbigt som fan ändå..=/

Nu ska jag faktiskt bara ta lite kaffe och sen hoppa i säng. Somnade inte idag när Alice sov på fm och jag känner verkligen att de är sån sömn som gör att jag klarar att vara uppe på kvällarna, för shit va trött jag är nu! Bm sa till mig att sova och vila så mkt jag bara kan nu innan förlossningen så jag är pigg. Får väl lyssna på henne då=)




Hängbuk= Bebis snart?

Fredrik tyckte magen börjat hänga idag, de är ju ett tecken på att de snart är dags.
Iaf så började magen hänga dagen innan med Alice. Då märkte jag iaf att magen kändes sitta längre än den gjort tidigare. Nu känns magen som vanligt men Fredrik säger övertygande att magen hänger.

Vad tycker ni?

För 6 dagar sedan


Idag


För 6 dagar sedan


Idag


Vad tycker ni?????!!!??

Kan de vara dags snart? Ge mig lite hopp folk!

Vet ni va

Jag är så jädra ledsen, upprörd, arg, sur och besviken så jag vet inte vad.

Och kan inte tala om vad det är heller för finns folk som läser min blogg som inte behöver veta. Men för er andra vill jag gärna berätta, kanske dags att skaffa en låst blogg för privata inlägg. Få nog klura på de.

Gissa BF och Könet samt längd och vikt på bebben!

Cecilia- BF 28 Maj * Pojke * 48 cm 3053 gram *
Irina- BF 28 Maj * Pojke * 51 cm 3800 gram *
Anna- BF 29 Maj * Pojke * 48 cm 3756 gram *

Martina- BF 7 Juni * Pojke * 52 cm 4230 gram *
Carro- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3360 gram *
Maja- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3760 gram *
Sofia- BF 17 Juni * Pojke * 50 cm 3380 gram *
Emma- BF 20 Juni * Pojke * 50 cm 4000 gram *
Emelie- BF 21 Juni * Pojke * 52 cm 3850 gram *
Amanda- BF 22 Juni * Flicka * 52 cm 3800 gram *
Sanna- BF 22 Juni * Flicka * 50 cm 3480 gram *

Sabine (jag)- BF 23 Juni * Hemligt * 52 cm 3865 gram *
Jessica- BF 24 Juni * Pojke * 52 cm 4210 gram *
Johanna- BF 28 Juni * Flicka *
Marie- BF 29 Juni * Flicka * 52 cm 4300 gram *
Fredrik- BF 29 Juni * Hemligt * 52 cm 3950 gram *
Millan- BF 4 Juli * Flicka * 51 cm 4100 gram *

Fler gissningar välkomnas:)

Strök några fler på listan idag, men än kan jag inte strycka Jessicas gissning:P

Morrn!

Mina förvärkar är borta, och imon är de bf. Jahapp.. Bf efter ul då. Bf efter senaste mens är ju den 24 juni. Så det blir säkerligen då.

Idag är jag trött! Alice började gny och ha sig halv 6. Vid 6 gick hon och Fredrik upp och jag fick sova till 7 iaf:) De behövdes! Nu ska jag dricka lite kaffe och försöka vakna, ser fasen dubbelt typ!

Idag händer inte mkt. Andningslarmet har kommit, kikade efter kolli nr:et på posten och såg att de hade kommit till Vbg. Så förhoppningsvis får vi ett avi idag och kan hämta de:) Fast de står på Fredrik (skrev de på han ifall de skulle vara så att jag låg på BB så han kunde hämta de) Så han får hämta de själv sen i em.

Kanske stor städa lägenheten idag..? Jag orkar inte ens ett rum utan sammandragningar och värk så kasnke kan sätta igång något. Antingen de eller så får jag jävligt ont och får ligga på soffan hela kvällen sen:/

Nu, kaffe iaf:)

Swedish House Mafia


Denna låten gillar vi:) Och videon är så bra! Alice älskar den, är ju vovvar med! :)

Final Countdown!


Jahopp... Ingen bebis i sikte än. Kommer gå över med en vecka eller två^^

Ny vecka

Jahapp.. Bf denna veckan då. Jag har inga planer på att bebisen kommer nu snart. Känns inte som de.

Men kommer bebis snart så blir de säket på midsommarafton, bara för att jag helst inte vill ha just den dagen! Skulle vilja fira midsommar hemma eller borta, iaf inte på förlossningen eller bb. Men med min tur så kommer bebisen komma antingen den 23 eller 24. Så nu vet vi de:P Kan nästan lova de haha:P

Idag spöregnar de.. Fast de ser ut som om de blir ljusare ute nu. Men de kan lika väl regna hela dagen idag. Natten var inte rolig och både jag och Alice kommer nog sova hela em. Det började med att jag la mig sent. Sen så hade Fredrik någon jävla kli-attack. Han kliade.. och kliade.. och kliade... Jag blev fan galen! Så vid typ halv 2 så gick han upp och tog på sig kläderna och körde en sväng. Jag sov när han kom tillbaka men vid 3 vakande jag igen, då började Alice snurra och sucka inne i sitt rum. Då låg Fredrik på soffan och kliade där ist. Sen så somnade jag inte precis om. Låg och snurrade fram till 5 sen var jag vaken typ. Vid 7 gick vi alla upp. Konstigt nog är jag inte trött än, men de kommer la. Alice ligger här på mattan och snurrar. Känns som om halve dagen gått men klockan är inte ens "mellanmåls" dags...

Jädra Nalle puh.. Jag får inte sätta på något annat för Alice.. Och jag fixar inte mer Nalle Puh nu! Jag lägger mig hellre inne i sovrummet och glor i taket än sitter framför tv och ser en minut till av Nalle Puh. Jag är bara hatis mot detta "nya" Nalle puh, de animerade. De tecknade jag själv såg när jag var liten har jag inga problem emd. Ska fasen gå ner till hemmakväll i stan och köpa en sån riktig Nalle Puh dvd till Alice.

Fast inte nu, nu började de regna igen.


Final Countdown!


Och nu har jag återgått till mitt normala. Känner inga känningar alls längre, inte mer än lite förvärkar. Så himla lustigt!

Idag var jag ute och gick i 1,5 timmar, sen sov jag 2 timmar. Sen lekte jag med Alice på lekplatsen iaf i 30 min. Borde vara helt slut men jag känner mig ändå rätt pigg, även i kroppen. Inte ont någonstans. Får väl börja med 1,5 timmars promenader nu och se till att bebisen kommer ut i juni iaf:P

Söndag

Dagarna rullar på, redan söndag!

Idag ska vi nog bara vara inne och pyssla lite. Mina jädra gardiner ska upp idag! Har sagt de i 2 månader ju typ men idag så ska dom upp (lika troligt att dom kommer upp idag som att bebis dyker upp..typ..) Ska iaf försöka få upp dom. Fredrik skulle hjälpa mig men han somnade med Alice för en timma sedan och när jag väckte honom nu vaknade givetvis hon också så nu ligger dom där inne i sovrummet och försöker somna om, eller ja han försöker få Alice att somna om.

Haft en hemsk natt.. Så varmt! Och ont i ryggen (gick för långt igår).. Fönstret fick vara lite öppet och precis här utanför är de ett stråk, alla genar här förbi inklusive fulla människor som går till och från stan. Fasen va folk kan låta säger jag bara! Vaknade runt 3 och fick lyssna på ditten och datten, skrik och gaaaaap. Jag låter gammal men fan att man inte kan hålla häften när man är 18 plus och går genom bostadsområden... Lite vett får man fan ha!

Så var de inte gapande folk som väckte mig var de en suckandes Fredrik (för han kunde inte heller sova) eller så var de värmen. Oh ja jag vakande med munnen full med spya också en gång.. Jävla halsbränna! Min reflex var att svälja, gott...

Nu ska jag ta mig en glassbåt och sätta mig på balkongen och svalka av mig. Badade nytt i typ 40 grader, smart jag som redan var varm! Men de var skönt för ryggen iaf.


Final Countdown!


Sååå varm

Jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag kokar upp! Jag är så varm och svettig, fast kall på kroppen. Jag mår illa och är så trött.. Men nej inga förvärkar eller slemmis.. Jag bara mår skit. Jag är såå varm! Det plågar mig! Är 14 grader ute på balkongen och det spöregnar, men jag tycker de är lagom varmt, men inte fasen kan jag sitta där ute inatt:/ Kan inte ha öppet heller för de andra fryser ju då. Och stackars Alice som inte sover med täcke och bara i shorts och t-shirt.. Hon lär ju vakna iskall om jag ska ha öppet inatt:( Kommer bli en hemsk natt känner jag så hemskt varmt som de är. Jag tackar för att de inte är 30 grader nu, då hade jag dött! De ska vara svalare väder fram till midsommar, skulle vatt bra om jag fått föda nu och sluppit vara gravid i värmen, jag fixar nog inte ett sånt högtryck igen som de var för någon vecka sedan!

Det kryper i kroppen och jag är såå varm, helt sjukt!

Ska gå och lägga mig nu med öppet fönster, så får Fredrik stänga de sen när han lägger sig.


Lördag

Hejsan!
Dagen har rullat på, galet sanbbt!
Fick sovmorgon till halv 10, lika bra att passa på att sova om förlossningen skulle starta. Så därför får jag nog sovmorgon imon också, även om de är Fredriks tur då:P

Idag har vi gått ner till stan. Kikat lite efter present till lilla Jamie. Hittade en så söt gosekanin:) Sen var vi uppe på sjukhuset och träffade Emma och lilla Jamie:) Så himla liten och söt! En kopia av sin bror, helt otroligt lika!

Alice har lärt sig säga både "Emma" och "Jamie" idag, samt "docka" :P Fast ytterst sällan man får ur henne de riktigt.
Hon klappade på Jamie och tittade lite. Hon var inte så intresserad, mest lockande var gosedjurna i hans sån bb vagn:) Undra hur hon kommer vara mot våran bebis. Hon gillar ju inte när bebisar skriker och gråter. Fast säg något barn som inte reagerar på bebisskrik?

Nu sitter Alice och kollar på Nalle puh, som vanligt.. Och jag fick flytta mig från min goa plats i soffan.. Jag fixar inte att se den jädra filmen EN GÅNG TILL. Jag blir tokig!

Nu ska vi äta tacos och sen gos i soffan, till någon annan film än Nalle puh!

Nej ingen bebis än. Inte mkt förvärkar heller idag. Suck..

Tjing!


Gissa BF och Könet samt längd och vikt på bebben!

Cecilia- BF 28 Maj * Pojke * 48 cm 3053 gram *
Irina- BF 28 Maj * Pojke * 51 cm 3800 gram *
Anna- BF 29 Maj * Pojke * 48 cm 3756 gram *

Martina- BF 7 Juni * Pojke * 52 cm 4230 gram *
Carro- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3360 gram *
Maja- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3760 gram *
Sofia- BF 17 Juni * Pojke * 50 cm 3380 gram *
Emma- BF 20 Juni * Pojke * 50 cm 4000 gram *
Emelie- BF 21 Juni * Pojke * 52 cm 3850 gram *
Amanda- BF 22 Juni * Flicka * 52 cm 3800 gram *
Sanna- BF 22 Juni * Flicka * 50 cm 3480 gram *
Sabine (jag)- BF 23 Juni * Hemligt * 52 cm 3865 gram *
Johanna- BF 28 Juni * Flicka *
Marie- BF 29 Juni * Flicka * 52 cm 4300 gram *
Fredrik- BF 29 Juni * Hemligt * 52 cm 3950 gram *
Millan- BF 4 Juli * Flicka * 51 cm 4100 gram *

Fler gissningar välkomnas:)



Final Countdown!


Andningslarm

Skickde efter ett sånt här idag.


Snuza Halo som man fäster i blöjan. Bestämde oss för att ett sånt man kan använda överallt är nog bäst nu i sommar när det blir att man är mkt ute och rör sig och bebisen kommer sova i vagnen. Känns bra! Hoppas de hinner komma innan bebis nu bara haha:P

Du hittar den här

Fredag

Glömde blogga imorse, sen precis när jag satte mig runt lunch kom Alice och skulle gosa, missade mitt ben som hon skulle luta sig emot och dunkade rätt in i databordet och började blöda på läppen:( Så då blev de heller inte av att jag skrev för Alice blev så ledsen och sen gick vi och la oss och sov middag i 2 timmar:P

Idag har vi förberett lite inför bebis:) Jag fick sytt ett kuddfodral till en liten babykudde. Första misslyckades helt, skyller på Alice för hon var helt vild och skulle sno nålar och saxar och tyg.. Notering till mig själv, börja inte sy något när hon är vaken eller jag är ensam med henne. Det var kalabalik en stund. Sen tröttnade hon och jag fick sytt iaf ett fodral, någelunda rätt. Hon kan verkligen stressa upp mig den ungen haha:P

När Fredrik kom hem åkte vi alla till Jysk och köpte en skummgummimadrass. Skulle ha ock klippa ut små madrasser, en till Harrys vagga och en till mjukliften till vagnen. Hittade en sån madrass som kostat 900 som de reade ut för 300:) Kalas tyckte vi! Och ännu bättre var de att hon i kassan var så snäll och lät oss köpa den för ett bättre pris, nämligen 150 spänn:) Dom skulle rea ut den för de priset nästa vecka men hon tyckte vi kunde få köpa den för 150 redan nu=) Kanon! Det var en riktigt bra madrass, nästan synd att klippa sönder den:P Men det har vi pysslat med ikväll. Alice åkte i säng för hon kunde inte låta bli att pilla på madrassen när vi mätte och klippte, dumma som vi är påbörjade vi de när hon var vaken.. Men de gick bra att lägga henne så utan välling, för välling hade hon redan druckit i soffan. Vi har tänkt börja med att hon inte ska somna medan hon dricker välling utan att hon ska få de uppe i vaket tillstånd och sen läggas och somna själv så. Det går alltid bra att lägga henne så på dagarna och de gick bra ikväll:)

Nu ska jag värma mig en pizza. Ingen var hungrig idag så vi skippade kvällsmaten. Dock började jag bli hungrig nu:P Tur att jag köpte en sån pizza:) Hoppas den är god!

Trevlig kväll alla:)


Bebis insikt

Nu tro jag att jag börjar fatta detta, har bara tagit 40 veckor.. Vi ska ha en bebis till, vi ska få en familjemedlem till.. En till liten kotte, vilket ansvar det är! Hela tillvaron kommer vändas upp och ner och rutiner och allt kommer bli rubbat och helt galet. Jag har inte precis tänkt på de så.. Idag la sig Alice vid tvn (Fredrik la henne där och bäddade ner henne) och jag och Fredrik låg kvar i sängen och gosade. Fredrik sa att tänkt om de var lördag och vi kunde somna om här, det hade vi kunnat nu när hon är så stor. Då slog de mig, sånt kan vi inte göra länge till. Lite lustigt känns de, men samtidigt väldigt kul för man vet ju hur skoj barnen kommer ha tillsammans och så roligt vi kommer få de som en större familj. Men jag måste erkänna att en liten bebis är ändå väldigt skrämmande. Nu är jag överlycklig över att Fredrik kommer vara hemma så mkt i sommar, annars vet jag inte vart jag hade tatt mig till. Bra planering där.

Fredrik sa att jag inte njuter nu, det är sista gången jag är gravid på minst 10 år. Och det håller jag med om! Ska inte ha flera barn fören jag är lite över 30 (om ens då). Risken för tvillingar är ju ganska så stor så skulle vi få för oss att få en 3:a så får vi räkna med att det kan bli en 3:a och 4:a och så många småbarn vill jag inte ha inom de närmsta åren. Så det gjorde mig lite ledsen, att jag kommer liksom inte ha denna fina magen så länge till och på många år. Klagar mkt gör jag men fy sjutton vilken enkel och lätt graviditet jag haft egentligen. Ingen foglossning eller bristningar (mer än de jag fick med Alice). Inga problem alls, mått väldigt bra egentligen.

Och nu snart kommer en bebis, vare sig vi är redo eller ej. Är vi redo? När jag känner förvärkarna och hur jag nu börjat få mensvärks liknande smärta i ryggen också så vet jag att de närmar sig, kan säga att jag får lite smått panik då. Men nu får vi bara tuta och köra, för bebisen kommer snart:)

Hoppas på en snäll bebis så vi inte blir helt avskräckta inför att skaffa fler barn längre fram:P
Fast 2 kanske räcker mer än väl, jag gillar ju jämna nummer;)

Nu frukost och släppa mina tankar om bebisen, den kommer när den kommer-vare sig vi är redo eller ej.
Oj va många gånger jag både sagt och skrivit de! :P

Tjing!


Någon fick iaf bebis idag!

Grattis till Emma och Totte som fick sin son nu ikväll!

Skulle träffat henne ikväll men icke att hon svarade på sms.. Misstänkte bebis faktiskt:D

Så nu har hon fått sin bebis, nu kommer jag få vänta en stund på min plutt:P

Men den som väntar på något gott....:D



Final Countdown!


Jag mår illa och har ont. Känner mig EXTREMT trött och hungrig (trots att jag inte bör vara hungrig precis) Kanske bebis på G. Jag har sagt frasen "det är nog dags snart" så många gånger till Fredrik att han är trött på de nu. Evigt tjatande tycker han nog.. Men jag blir ju lurad hela tiden!

Falskt alarm säkerligen.. 6 dagar kvar med detta "lurandet".. Det gör mig tokig!
Om de iaf hade fått vatt lugnt tills de var dags så hade de inte vatt något.. Jädra skönt jag hade de med Alice, allt hände inom 1 dygn. De som hände inom 1 dygn har dragits ut på 2 hela jädra veckor nu...

OM de skulle ske något inatt vill iaf jag ha hunnit sova lite innan så nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, tidigare än vanligt fast klockan är redan 22...

Håll tummarna nu för bebis!

Mvc 16/6

Sf mått: 35 cm
Hjärtljud: 145 slag per minut

Som vanligt såg allt bra ut. Min bm tycker jag är exemplarisk, jag följer kurvor så bra haha:P
Mitt sf mått är mkt mindre nu än med Alice, då hade jag 37 eller 38 i vecka 39+0. Magen var mkt större då. Men hela jag var större så kanske inte så konstigt. Bebisen är inte fixerad nu heller, men de gör inget för han snurrar nog inte runt. Fick kika med ul för att se att de verkligen var rumpan som låg upp och inte huvudet, inte för att min bm var osäker men det var nog mer för en kul grej plus att jag sa att jag ville gärna ha en garanti:P Shit va stor ungen är nu! När man gör rul ser man ju hela bebisen så bra, nu kunde man inte se alls så bra för han var kolosal! Men lagom stor för sin vecka. 39+4 räknade bm ut mig till, är ju i 39+0 idag så de stämde ganska så bra:) På lördag är bf om man ska gå efter ul nu då. Men de gör jag inte:P Bm sa att de var gott om plats för bebisen i magen, bra mängd fostervatten och allt såg så fint ut. Skönt att höra. Bara undrar om all plats gör att han väljer att stanna där inne och gotta till sig till sig ett bra tag till....  Jaja min bebis gör som den vill. Jag vet att tiden går fort, helt plötsligt kommer bebben vara en så där 4 veckor och man undrar vad som hände:P Vet ju hur de var med Alice, dagarna innan och efter bf var de drygaste jag vatt med om.. Men sen helt plötsligt var allt förbi och jag tyckte tiden gick sååå fort.

Mitt järnvärde var 124, jättebra de med=) 

Tycker jag är klar med denna graviditeten nu faktiskt:)
Helt nöjd med detta, nu är miraklet välkommet:)

Torsdag

Tjohej!
Inatt har jag knappt fått sova heller, alltid är det något som stör ens sömn.. Inatt var de Alice som drömde mardrömmar och skrek efter mig. Fredrik gick in till henne medan jag gjorde välling, märktes tydligt att hon ville komma upp till mig när hon fick syn på mig. Undra vad hon drömde stackarn:/ Hon höll på att gny och skrika om vatt annat i jag vet inte hur länge. Sen när jag vakande imorse så hade jag slängt av mig täcket så jag var helt iskall, sitter fortfarande här och fryser och är sååå kall. Jag gick upp halv 7 för jag tänkte att nu snart vaknar säkert Alice så jag kan lika väl gå upp.. Men icke, hon sover fortfarande! Kanske om jag tar mig lite frukost, då vaknar hon nog!

Idag ska jag till mvc. Sista kollen innan bf. Har ett datum uppskrivet i slutet på juni också, men de hoppas jag att jag slipper gå på=) Egentligen bryr jag mig inte hur förlossningen startar, jag har vatt med om en förlossning som startade av sig själv och gick kanon. Kanske igångsättning vore något? Jag skulle inte ha något emot de, få ett bestämt datum liksom så man slipper denna ovetande väntan. Jag har ingen lust att gå över hur länge som helst, vet ej hur länge man får gå över här i vbg heller.. Man behöver ju inte få tidigare än bf bara för att de är ens andra barn liksom.

Vågar nog på mig lite frukost ändå, jag börjar bli hungrig!


Gissa BF och Könet

Cecilia- BF 28 Maj * Pojke * 48 cm 3053 gram *
Irina- BF 28 Maj * Pojke * 51 cm 3800 gram *
Anna- BF 29 Maj * Pojke * 48 cm 3756 gram *

Martina- BF 7 Juni * Pojke * 52 cm 4230 gram *
Carro- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3360 gram *
Maja- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3760 gram *
Sofia- BF 17 Juni * Pojke * 50 cm 3380 gram *
Emma- BF 20 Juni * Pojke * 50 cm 4000 gram *
Emelie- BF 21 Juni * Pojke * 52 cm 3850 gram *
Amanda- BF 22 Juni * Flicka * 52 cm 3800 gram *
Sanna- BF 22 Juni * Flicka * 50 cm 3480 gram *
Sabine (jag)- BF 23 Juni * Hemligt * 52 cm 3865 gram *
Johanna- BF 28 Juni * Flicka *
Marie- BF 29 Juni * Flicka * 52 cm 4300 gram *
Fredrik- BF 29 Juni * Hemligt * 52 cm 3950 gram *
Millan- BF 4 Juli * Flicka * 51 cm 4100 gram *

Strycker två gissningar idag, fortsätt gärna gissa ni som inte har gjort de:)

Final Countdown!


Dagens mage


*BABOOOOM*

Morrn!

Inatt har jag haft lite förvärkar, typ som svaaaaag mensvärk i ryggen med. Drömde också första förlossningsdrömmen i morse:) Harry vägde 3635 gram och var 52 cm lång:) Vi åkte in för en koll tiiiidigt på morgonen och hade Alice med oss för vi hade ingen som kunde ta henne just då. Fredrik skulle köra hem med henne vid 07 på morgonen så skulle hon vara hos farmor och farfar, men så långt kom dom inte för Harry föddes på direkten när vi kom in på förlossningen. Inge skrik eller gap, gick galant=)

Få se när de lä ske, sitter här med förvärkar och mensvärk. Inge som går att klocka, det kommer liksom hela tiden och är inte så starkt. Kan absolut vara början till något! Det behöver ju inte börja med en klockren värk så som de gjorde med Alice. Det kan ju smyga sig mer på denna gången. Tro de är de som jag inte riktigt fattar. Får nog inse att nu snart kommer de en bebis, kanske idag eller i veckan. Eller nästa vecka, eller veckan därpå. Men snart iaf:) Nu kan bebisen dock vänta tills fredag för nu har vi lite att göra idag och på torsdag ska vi iväg.

Kanske blir en midsommar bebis? Bara bebisen vet=)

Nu kaffe! Sen ska vi gå runt och mysa här inne, blåser och ser ut att vara svinkallt ute:/

Final Countdown!


Go morrn

Förvärkarna lugnade sig när jag gick och la mig. Tänkte att dom kunde la ökat ist men icke. Dock har jag haft den hemskaste natten sen jag blev gravid.. Vaknat varannan timme av att jag "kräkts" lite, och svalt de igen:( Sån halsbränna har jag haft! Gick och hämtade amningskudde och bullade upp med den och mina kuddar i sängen så jag har suttit upp och sovit lite. Dock har jag kasat ner, och då har jag lagt huvudet på sidan av kudden och liksom kasat på örat så jag har vaknat av att de "vikt" sig och gjort ont som fasen. Och har inte de väckt mig så har de vatt 3 kissebesök inatt. Kan tillägga att jag somnade vid 1 och gick upp vid 7. Så inte mkt sömn i natt alls.
Men känner mig ganska så pigg ändå.

Ska kika lite på smhi nu och sen göra oss klara för en promenad=)

Aj aj

Hmm har riktigt kraftiga förvärkar nu.. Inga som jag precis behövts andas genom men jag har vrålat till av smärta då och då. Och ofta kommer de också. Några mins mellanrum bara. Bebis har världens hicka och är helt vild, tro det är därför som sammandragningarna kommer så tätt för det är full rulle i magen:P Kanske början på något?

Well jag ropar inte hej än. Ska gå och lägga mig nu och sova, få se om det utvecklas till något eller ej.
Med Alice visste jag ju från första värken att nu var de på riktigt. Jag vet ju att det är olika med alla förlossningar, men kan de inte komma riktiga värkar behöver de la inte komma några förvärkar nu heller kan jag tycka:/

Natti natti


Final Countdown!


Måndag

Oj jag hade visst glömt blogga idag... Gör jag de ej på morgonen så blir de liksom inte av.

Idag har vi haft besök av Martina och Nelli på fm. Lite lek och bus här inne hos oss=)
Sen vid 13 gick jag och Alice och la oss och sov em, i 3 hela timmar. Ja vi brukar la sova typ så länge.. Fast jag brukar alltid vakna någon gång och kolla klockan, nu vaknade jag efter 3 timmar av att Alice sitter och klappar på mig:P Jag var väl väldigt trött helt enkelt:P

Sen kom Fredrik hem och vi lagade mat och tog de lugnt. Nu har jag precis kommit hem efter en promenad längs havet med Martina, snacka om tur med vädret för när vi kom hem till mig igen började de precis dugga ute och nu öser de ner:P

Jag ska börja med att tvinga mig själv till längre promenader varje dag nu tills bebis har kommit:) Dels för motionen och dels för att promenader sägs ju ha en viss verkan till att de ska sätta igång. Men så vitt som jag förstått de så är det bara när bebisen är fixerad och ligger långt ner, då ska de "trycka på" så en viss hormon börjar produceras vilket ska sätta igång en förlossning. Men lite nytta kanske de gör iaf=)

Ska ta och snurra in mig i en filt och sätta mig på balkongen med lite kaffe och andas den friska regnluften medan Fredrik gör chokladbollar=)


Final Countdown!


Den ultimata nedräkningen börjar......NU

Veckosluuut

Tjo ho!
Precis roat mig med att vaxa Fredriks rygg:P Jag tycker de är så kul när han vrider sig i plågor haha:P Så himla känslig! Han svor och var så argsint av sig.. "Detta är sista gången du gör detta på mig" "Sluta nu jag får hellre vara halv-hårig än denna smärtan" "Detta är inte värt de, sluta" så lät han hela tiden, plus allt gapskratt:P Jag höll på att pinka ner mig haha:D Tog sin lilla stund, försökte göra de noggrant.. Men de är inte så lätt när han vrider och vänder sig heeeela tiden^^

Iaf, nu är han len och mjuk, få se imon hur mkt jag missat haha:P

Köpte såna wax-stripes på Gekås.
Samt bebissaker och lite till Alice

Spann och spade och annat strand skoj
Nappar till Alice
Leggings till Alice
Body till Harry
Bäddsätt till Harry
Skötbädd till Harry
Pjamas till Alice
Trosor till Alice
Tandborstar till oss alla
Diskmedel
Deo
2 Dora dvder till Alice
En stor boll till Alice

Sen var det säkert något mer plock men man glömmer ju:P
Alice fick även ett par pax sandaler från skobo. Lyckades till slut hitta ett par som inte var skrikande grisande rosa. Jag förstår seriöst inte varför alla skor till tjejer går i rosa, lila, rött.. Sandaler till killar kan man ju såklart köpa, MEN där är det mest mörka färger och de vill vi inte ha eftersom Alice har så ljusa kläder. Skulle vilja ha gråa/vita sandaler med färgglada ljusa detaljer. Men de finns ju typ inte.. Dessa är vita med lite rosa på, och väldigt lätta! Så de är vi nöjda med=)

Efter de åkte vi till Fredriks farmor och farfar och fikade lite. Sen en snabbhandling och hem och äta. Vi var svultna allihopa när vi kom hem, ingen åt någe vidare lunch.. Ändå är jag vrålhungrig nu igen.. Ska äta lite jordgubbar nu och se om de kan släcka min hunger:)

Ingen bebis idag heller. Förvärkar som kommer och går. Bryr mig inte längre om hur ofta de kommer.. Känns så meningslöst med att klocka dom.. Magen är orolig och jag mår lite konstigt. Men jag är pigg i kroppen! Har inte ont någonstans faktiskt.. Bara väldigt trött i huvudet och behöver nog strax sova. Få se när jag kommer i säng:)


Söndag

Go morrn.
Idag steg jag upp med Alice vid 8. Fredrik gick upp vid 9, lite sovmorgon fick han iaf på sin sovmorgonsdag:P
Nu ska vi lägga Alice i vagnen och gå ut på en promenad. Sen en supersnabb sväng till Gekås för i em ska vi till Fredriks farmor och farfar och fika lite. Det står på schemat idag.


Promenad och bebis-shoppat

Hej å hå.
Fortfarande lugnt gott folk:) Är jag inte inne och skirver här eller på facebook börjar folk smsa och fråga vart vi är:P

Men jag lovar att jag skriver en rad när jag får värkar, eller om vattnet går. Fast går vattnet och vi är ute hinner jag nog ej de för bebis är ej fixerad så måste åka in på direkten då. Men ni som har mig som vän på Facebook lär ju se min statusuppdatering, för en sån ska jag la hinna med haha:P

Idag var vi och "handlade" lite till bebisen. Vi ska hämta vagnen på onsdag så då hämtar vi de andra också. Lägger vi sakerna på en order tillsammans kommer vi upp i en viss summa som behövs för att få ett presentkort på 500:- Visst, sakerna vi köper hade vi kunnat köpa mkt billigare på Gekås till exempel. Men jag gillar att ha garanti på allt+ servisen man får från de trevliga på Babyhuset=) Blev madrass, skötbädd, vagnsparasol, dinglis, sufflett till Alice britax, kudde, myggnät till spjälsängen. Tror de var allt. Kom sen på att vi behöver en spelmobil också. Får köpa den på onsdag när vi ska hämta allt.

Alice var hos farmor och farfar medan vi var och beställde de. Hon var övertrött när vi kom hem så vi la henne i vagnen och gick en promenad, allt för att få igång förlossningen nu vett ni haha:P
Köpte varsin kycklingkebabbrulle och åt ute i parken, självklart vaknade Alice.. 40 min sov hon bara ungen.. Så då gick vi till en lekplats och lekte lite. Man såg på henne att hon var för trött egentligen, hon satt mest still och plockade med sina älskade stenar.. Jag är glad bara hon inte stoppar in något i munnen, vilket hon blivit bättre på *peppar peppar*. Idag var precis lagom varmt, typ 20 grader och lite vind. Ni kan inte gissa hur många sammandragningar/förvärkar jag hade under promenaden.. Typ hela tiden medan vi gick. Men de gick bra. Kände dock när vi kom in på gården här hemma att jag fick håll och de började ta emot. Sån tur att vi var hemma just då=)

Hemma sen träffade vi på Fredriks bror och hans familj hos farmor och farfar. Alice minsta kusin har precis lärt sig gå och det är så roligt för nu kan de traska iväg tillsammans:) Alice sträckte fram ett lock till sin kusin, när hon stärcker sig efter locket drar Alice tillbaka handen och går iväg, i hopp om att kusinen ska jaga henne:P Så tyket! :P

Sen ikväll har vi inte gjort ett dugg. Vi åt lite rester från igår, Paella. Inte helt fel=) Sen tog jag mig ett bad och när jag kom ut så hängde en övertrött Alice på pappas arm=) Hon somnade gott kan jag säga:)

Nu har jag suttit här en stund och magen är stenhård och de trycker neråt. Ont gör de inte men lite obehagligt är de. Känner mig "skitnödig" trots att jag inte är de. Jättejobbigt. Men man ska ju bli lite sådär i magen någon dag innan förlossningen sätter igång. Kroppen ska liksom automatisk tömma tarmen har jag hört. Minns ej om jag hade de med Alice men nu märker jag en skillnad. Alla ni som är gravida och äter järntabletter vet hur ens mage blir då:/ Med järntabletter har jag gått från att skita sten till att skita smör nu på bara någon dag. Och jag han inte minnas att jag ändrat min kost under någon dag. Hoppas de är ett gott tecken, för ett tecken ska de ju vara iaf=)
Ärsch.. bebis kommer när den är redo, så enkelt är de. Men man hoppas ju och väntar ivrigt=)



Lördag

Hej å hå.
Här äre lugnt på bebis fronten! Nu börjar jag må bättre igen, kanske har de att göra med att vädret har blivit svalare? Ingen aning med gött iaf=)

Snart kommer Emma med familj hit och dricker lite kaffe. Sen ska vi iväg till babyhuset och kika på de sista till bebben.

Nu kom Emma och Jason=)

Fredag

Jag har haft sån halsbränna inatt.. Hemskt! Trodde jag skulle spy när jag vakande imorse:/ Dock har de aldrig vatt så illa denna gången som med Alice, då var de fruktansvärt! Detta är ändå inom ramen för vad som är OK.

Dock uppskattar jag inte att vakna och känna spykänslan...

Jag är så trött på detta nu. Bara några dagar kvar nu... Och oj som man väntar! Men hade jag mått kanon och inte haft förvärkar så skulle de inte känts så jävligt. Nu vill jag bara ha ut bebisen, spelar ingen roll hur men ut ska den!

Fredrik råkade väcka Alice imorse.. Skulle lägga på henne sin filt för hon var kall, och så vakande hon. Jag hade ingen lust att gå upp innan 7... Suck. Nu kollar hon på Bubbleguppies, det är nästan lika skoj som Dora tycker hon=)
Alice har börjar säga "mommie", misstänkte att de kom från Dora pga att dom använder sig av engelska i programmet. Och idag hörde jag de:P Så nu mera är jag inte mamma, jag är mommie:P

Nu ska jag se om jag kan få i mig lite frukost trots min halsbränna.

Andningslarm

Sitter och kikar lite på andningslarm. Folk får tycka vad de vill, antingen att de är kanonbra eller att de stressar upp föräldrarna. Vi ska iaf ha ett. En faktor till psd är värme, och det kommer göra mig lugnare i sommarvärmen om bebisen har ett larm, just in case. Eftersom jag har tänkt amma, och jag nattammade Alice i våran säng, så kommer jag kanske göra samma sak med bebisen nu. Och jisses va varmt de kommer bli i våran säng! Kan bara föreställa mig.. Så ett sånt larm ska vi köpa.

Frågan är vilket. Jag vill gärna ha plattor som man lägger under madrassen. Babysense 2 verkar vara bra. MEN snuza halo som man fäster i blöjan verkar smartare ändå. Plattorna kan man bara ha i bebisens säng, snuza kan man ha överallt och även vid samsovning. Så det lutar på ett sånt snuza. Kanske köper plattor sen också. Snuza kostar 1700:-, men de tycker jag att de är värt. Skulle de mot förmodan hända något så vill jag iaf veta att jag gjort allt för att förhindra de, kosta vad de kosta vill.

Någon som har ett snuza larm? Nöjda? Finns ju något liknande snuza som heter Respisense Ditto. Kanske de är bättre? Ska kika runt lite imon och beställa ett, frågan är vilket..


Torsdag

Vilken hemsk natt de vatt! Var 25 grader här inne igår när vi skulle lägga oss.. Fick öppna tvärdrag och dra på fläktarna en stund för att de skulle bli lite svalare. Gjorde lite skillnad iaf. Hade jag så hade jag helst sovit ute på balkongen, där var de iaf 20 grader vid 23 igår, lite svalare än inne. Var uppe flera gånger inatt och kissade, vaknade av förvärkar också, och värmen samt Fredrik väckte mig någon gång med. Jag var nog mest vaken inatt faktiskt. Var inne och kikade på Alice vid typ 03 och då låg hon och lekte. Hon låg nog en timma och pysslade med sin kossa, hon sa dock inget och till slut somnade hon, jag också.

Idag regnar de, men de är varmt ändå! Nästan 20 grader ute. Hade de inte vatt för att en viss liten Alice inte går att lita på hade jag haft balkongdörren öppen.. Hon vet att hon inte får gå ut där och brukar bara stå i trösklen och titta, men kan inte lita på henne ändå. Hon drar fram stolarna på balkongen och ska ställa sig på dom och titta ut, livsfarligt! Så vi har aldrig dörren öppen, för de kan gå snabbt sånt..=/ Måste köpa en grind och sätta där så vi kan ha öppet i sommar. Kanske åka och köpa en idag? Har dock mkt att göra idag. Hela lägenheten ska städas, vilket jag inte ger mig på så de får Fredrik sköta. Och det tar sån tid för han får ju göra de själv. Jag brukar ta vårat sovrum på dagen men jag vet inte om jag orkar de ens. Alice ska badas idag och de tänkte jag roa mig/oss med. Men efter de är jag ganska så mör i kroppen och ryggen pga att jag får luta mig över badkaret och lyfta och ha mig med henne.

De värsta jag vet är att ha ont i ryggen.

Nu ska vi kika lite mer på tv, sen äta mellanmål och efter de bada:) Sen blir de nog lite lunch eller yoggi (Alice har nämligen vägrat varm mat mitt på dagen nu väldigt länge, vid 16 har hon velat äta lunch. Tro de är värmen) Sen ska vi sova en stund och när vi vaknar är klockan nästan 16 och då kommer Fredrik hem. Förstår ni hur fort våra dagar går!? Vi bara vaknar, tittar på tv och äter, sen sover vi:P Får ha det så här ett tag nu tills jag blir "frisk" som Fredrik så fint uttrycker de;)

Tjing!


Vaaarm och svettig

Jag klarar inte av denna värmen.. Mår så dåligt och jag vet inte vart jag ska ta vägen! Vill ligga i sängen hela tiden men stackars Alice tycker inte de är så roande.. Tyvärr får hon stå ut för tillfället för innan vi gjort oss klara för att gå ut så rinner svetten och allt snurrar för mig så jag vågar faktiskt inte ta mig ut, med risk för att tuppa av!

Idag var vi inne tills Fredrik slutade jobba vid 16, då körde vi till bibblan och lämnade och lånade böcker till Alice, sen en 10 mins lekstund på lekplatsen innan de var dags för Fredriks tandläkartid. Till tandläkaren, tog 20 min sen åkte vi och handlade. Detta gjorde mig helt slut!! Alice var med trött, skönt att hon fick bränna lite energi idag ändå iaf. Imon kommer jag inte ens försöka gå ut om de är så här varmt och svettigt. Då får vi roa oss inne tills Fredrik slutar och det blir svalare ute.

Nu ska jag gå och lägga mig. Mår så dåligt.. ont i magen, min mage då. Svettig, förvärkar och känner mig allmänt "sjuk". Så här kände jag mig innan Alice kom om jag inte minns fel. Men så här kan jag också gå och må i flera j*vla veckor.. Jag hoppas dock inte de, antingen vill jag må så bra som jag gjorde för någon vecka sedan eller så får bebisen faktiskt dyka upp till helgen.

Morrn

Vilken värme.. jag smäller av! Bara drygt 18 grader ute nu och mulet men värmen här inne! Jag tycker till och med Alice känns varm! Puuuh.. Tvärdraget kanske gör susen så man iaf kan vara inne utan att behöva svettas!

Dagens mage


En bild säger mer än 1000 ord. Denna bilden säger nog mest att idag har vi tvättat och snart släpar jag magen i marken.. Bebis kom ut nu!

Gissa BF och Könet Uppdate 4

Cecilia- BF 28 Maj * Pojke * 48 cm 3053 gram *
Irina- BF 28 Maj * Pojke * 51 cm 3800 gram *
Anna- BF 29 Maj * Pojke * 48 cm 3756 gram *

Martina- BF 7 Juni * Pojke * 52 cm 4230 gram *
Carro- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3360 gram *
Maja- BF 15 Juni * Pojke * 51 cm 3760 gram *
Sofia- BF 17 Juni * Pojke * 50 cm 3380 gram *
Emma- BF 20 Juni * Pojke * 50 cm 4000 gram *
Emelie- BF 21 Juni * Pojke * 52 cm 3850 gram *
Sanna- BF 22 Juni * Flicka * 50 cm 3480 gram *
Sabine (jag)- BF 23 Juni * Hemligt * 52 cm 3865 gram *
Johanna- BF 28 Juni * Flicka *
Marie- BF 29 Juni * Flicka * 52 cm 4300 gram *
Fredrik- BF 29 Juni * Hemligt * 52 cm 3950 gram *
Millan- BF 4 Juli * Flicka * 51 cm 4100 gram *

Strycker två gissningar idag, fortsätt gärna gissa ni som inte har gjort de:)


Tisdag

Nepp ingen bebis än. Men mkt förvärkar och mer slemmis.. Men som sagt detta kan man ju ha några veckor så jag ska la försöka tänka på annat tills dess jag får värkar. Själv är jag född 2 veckor för tidigt och jag är min mammas andra barn, så kanske samma sak händer här:) Man ska aldrig säga aldrig=)

Idag har dagen gått super snabbt! Vi vakande inte fören halv 9 och sen gick vi ut vid 11. Alice cyklade runt kvateret på sin trehjuling (jag puttade henne runt kvateret kanske vi ska säga) Sen stannade vi till i typ 5 min på en lekplats, Alice hade ju sandaler och vägrade gå i sanden... Sen började de dugga lite så vi skyndade hem. Där efter bjöd svärmor på fika och sen gick vi upp till oss och sov em, Alice sov i 3 timmar! Från 13 till 16. Då vid 16 fick Fredrik ta över och jag åkte med en vän och handlade sia glass på outletten nere i Falkenberg. Köpte glassbåtar, plopp strutar och sandwich:) Så nu har vi lite glass hemma:P

Nu hade vi tänkt gå och lägga oss strax, tidigt för en gångs skull:) Igår somnade inte jag fören vid 03.. Jävla förvärkar som höll på och spöka och väcka mig till och från. Och åskan och mulrade fram..


Känner mig...

Lustig i kroppen.. Har såna förvärkar! Jag är så tung i kroppen, kommer inte upp från sängen knappt på natten, kan knappt gå när jag suttit still en längre stund. Jag har blivit über gravid på bara någon dag! Samlar vatten gör jag nog också så jag känner mig som en absorberande svamp!

Det känns som om de snart kan vara dags, men så känns de bara för att jag hade inte precis förvärkar med Alice. Då skedde allt detta någon dag innan förlossningen och sen kom hon. Nu kan man ju gå så här i flera veckor när de är ens andra barn.. Och det känns så lurigt!

30 grader...

Puuuh.. jag får visst klaga på värmen! Detta är för varmt! Tur att de har blåst idag, fast jag har nästan aldrig upplevt så varma vindar som idag, men de har svalkat lite iaf.

Vi åkte till sjön, Alice ville inte bada eller leka i sanden.. Satt och grävde en stund sen skulle hon inte vara där mer utan sitta på filten och plocka bort löv och bös som kommit där.. Så vi åkte hem. Det är skugga på hela stranden och vindarna gjorde de lite kallt, eller ja lagom varmt i denna hettan men nästan kyligt ändå. Fanns inget där för oss att göra så vi åt lite och sen åkte vi hem igen. Jisses va varmt de var hemma! Så vi parkerade oss nere hos farmor och farfar på deras altan och Alice fick bada i sin balja. Det tyckte hon om iaf i en kvart.

Omöjligt att få henne dricka... De enda hon druckit idag har vatt coca cola med vatten. Vi skiter fan i att de är onyttigt, huvudsaken är faktiskt att hon dricker. För hon ska verkligen inte ha något annat... Hon hade inte druckit något och när jag tog fram min cola blev hon helt till sig och drack upp 150 ml med cola blandat med lite vatten. Hon var så törstig stackarn.. Hon måste ju dricka i värmen lilla kotten.

Sen kom farmor och farfar hem och då grillade vi och fikade lite efter de. När vi kom upp till oss var klockan nästan 21 och då fick Alice duscha lite sen somnade hon i pappas knä medan jag duschade.

De var våran dag de:) Jag kan säga att det de bli en sån här varm sommar kommer vi inte kunna vara ute med barnen precis. Det är för varmt! 25 grader räcker med svala vindar. Får man beställa de?

Alice och jag vid Fjärås. Älskar de vattnen! Är så ljust och fint=)





Hur varmt har ni haft det idag?

Premiär för stranden

Vi ska nog åka till en sjö idag. Sjön ligger så fint och det är mkt skugga på stranden. Perfekt för oss idag nu när de ska bli så varmt. Tro inte vi kommer bada, de är en bergssjö=iskall:P Men svalka fötterna lite iaf=) Alice kanske vill bada iofs, barn badar ju typ hur kallt det än är, fast Alice är kräsen så jag vetti tusan..


Magar vs Magar, vecka 37


Första bilden är ifrån vecka 37 med Alice. Andra bilden är från vecka 37 med Harry.

Folk sa jämt att jag hade en tjejmage med Alice, har jag en killmage nu med Harry eller? För magarna ser helt olika ut. Med Alice såg de ut som om jag svalt en vattenmelon, avlång mage. Nu ser de ut som om jag svalt en fotboll, rund mage. =)

(inlägget hamnar i kategorin "dagens mage" trots att det är en gammal bild, är inte i vecka 37 längre:P)

Bilder 5/6-11 (Österöö)

Nu har jag äntligen lagt in lite bilder från kameran:P Pinsamt att jag inte gjort de tidigare.. Blir ingen bild bomb nu utan bara lite bilder från idag=)

Fikar på Österöö fårfarm


Alice fick en chokladboll men skulle inte ha den.. För varmt för att fika tyckte hon.


Fredrik och de lilla lammet=)


Alice klapapr lammet, såå försiktigt:)


Pust stöön och stånk...

Att vara höggravid på sommaren än inget jag upplevt tidigare. Så skönt att jag slapp de med Alice och att jag inte kommer vara gravid så länge till, detta är hemskt! Orkar ju ingenting! Kan inte vara i solen minsta lilla förens de blir för varmt så mår jag illa och blir yr.

Idag var vi och hälsade på fåren och lammen ute på österöö fårfarm, Alice var förtjust! Efter de gick vi en runda vid havet och när vi kom hem fick jag lägga mig på soffan för jag höll på att spy. Tro de var vätskebrist. Har iaf druckit ganska bra idag men man behöver ju mer vätska som gravid när de är varmt, har jag för mig. Iaf mådde jag blä. Sen började förvärkarna.. 13 st på mindre än 3 timmar, japp jag klockade dom bara för jag tyckte de var lite väl mkt i början.. Sen klingade de av. Mer slempropp idag dock. Fredrik mindes att förra gången jag först såg till slemproppen med Alice var exakt en vecka innan hon föddes. Så nästa helg kanske vi har en bebis här hemma:P Men det känns så overkligt att de tror jag först när jag ser de:P

Imon ska de tydligen bli 26 grader här, själv trodde jag de skulle regna med Malin uppdaterade mig:P Va sjutton ska jag ta vägen.. Och stackars Alice.. Märkt att hon gillar inte alls värmen.. Hon har ärvt sina svettgener från sin far och blir plaskblöt i värmen stackarn.. Och knappt dricker hon något heller..
Ikväll bröt hon ihop, kom ut från sitt rum och vrålade. Var väl något som inte gått som hon velat.. Hon skrek och grät och vägrade bli tröstad i säkert 25 min. Hon var så upprörd! Hon kastar saker, för att se våran reaktion och när vi säger till henne skriker hon ännu mer, precis som om hon vill ha en anledning till att få skrika och vara arg. Jätteknepig har hon blivit. Jag brukar ignorera henne till den nivån att jag frågar först och försöker trösta, sen låter jag henne vara ifred. Det går liksom inte att nå fram till henne:/ Fattar inte vad detta är. Kanske värmen som gör de, att hon inte mår bra alls nu eller något.. För sjuk är hon inte iaf. Kanske kan åka till en sjö imon och svalka oss lite, eller så får vi la bara vara inne för 26 grader är lite väl varmt för mig och Alice. Tur iaf att vi bor precis vid havet för här blåser de nästan alltid:)

Nu ska jag slänga mig på soffan och kika lite på tv=)


Lördag

Solbrända har vi blivit idag:) Vi passade ju på att sola medan Alice sprang runt och lekte lite på lekplatsen, då tog inte solen ett skit tydligen.. För både jag och Fredrik var brända efter kläderna när vi gick en promenad runt fästningen. Fredrik fick en riktig bonna-bränna och hela min rygg skiftar i brun/rött (som de gör på mig innan de lagt sig). Typiskt va.

I em efter de Fredrik kört sin mamma och pappa till bröllopet så lånade vi deras lägenhet/altan. Alice fick bada i sin pool som vi köpt. 288 liter går de i den poolen, lagom. Dock skulle hon i princip bara i och sen upp.. Fredrik spenderade mer tid med att fylla den och tappa ur den än vad Alice gjorde i poolen.. Men den kommer la till användning i sommar iaf. Farmor och farfar får ha den där nere så kan Alice och hennes yngre kusin bada i den iaf=) Vi hade tänkt grilla men Alice flippade ur och började illtjuta och somnade sen i mitt knä så vi sket i de och beställde pizza ist. Alice har börjat med någon nytt.. Hon bryter ihop och blir arg, på allt och inget. Ofta är det saker, hennes leksaker eller något annat som hon blir arg på. Skit jobbigt.. Vet inte riktigt hur vi ska ta de.. Man märker att hon blir ännu argare när vi inte förstår henne heller, puttar bort oss när vi försöker trösta till och med. En knepig utvecklingsfas..

Och just ja, det var 3 dagars feber hon hade! Idag fick hon utslag som man får av de (har googlat haha). Hela ungen var prickig men inte som mässlingen eller vattkoppor. Nej de måste vara 3 dagars febern helt klart. Hon är iaf bättre nu=)

Idag är det 20 km hofman. Man går 20 km utklädda och dricker en öl för varje km:P De går i mål nere vid ankaret så det går förbi här nästan. Tro de flesta gått i mål nu (eller ja minus de som däckat på vägen;)), man hörde när de började anlända folk:P Jag skulle vilja gå de nästa år, helt seriöst. Det vore skoj, man behöver la inte dricka 20 öl! Det skulle jag inte klara, de är jag för "ofestad" till haha:P Frågade Alice farmor och farfar om dom kan ha barna nästa år så vi kan få gå, svärfar utbrast glatt "javisst" medan svärmor bara skakade på huvudet:P Får la se, jag skulle verkligen vilja gå de iaf en gång, känner mig inte för gammal än iaf;)

Nu strax ska jag lägga mig och sova. Är så konstigt trött.. Hela kroppen är slut. Trots att jag inte vatt så aktiv som igår, DÅ var vi på bena hela dagen och de kändes. Fast ikväll är jag ändå tröttare konstigt nog.

Snart äre den 6:e juni, mitt bf om jag hade fått bestämma. Men det får jag ju inte.. Har dock upptäckt en del slemmis men de behöver ju inte betyda något..

Hörs imon=)




Idag äre sommar

Tublinne och korta shorts var lagom idag! Underbart väder ute! Vi har vatt ute och gått runt fästningen (Alice sov i vagnen) sen på väg hem stannade vi till vid en lekplats och Alice lekte lite och vi solade:) Igår satt jag på en bänk typ 15 min i solen och väntade på Fredrik och då blev jag solbränd efter skorna(och linnet som man ser på bilden här nere)! Såna gladiatorskor.. så nu är fötterna helt randiga:( Försökte sola bort de men det går la inte om jag känner min bränna rätt.

Nu har vi vatt inne en stund, äter lite mackor och dricker lite kallt. Var väldigt varmt ute!!
Sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Fredrik ska köra sin mamma och pappa till ett bröllop så vi kan inte precis åka någonstans. Kanske gå en sväng till sen och Alice kan få cykla lite:) Fast inte nu i värmen, det är för varmt för henne/mig nu.



Film köp


Var billigare att köpa filmen än att hyra den:)

Hoppas den är bra nu bara:)

Dagens mage




Hittade ett par gamla shorts i garderoben som passade=) Trots att jag gått upp 21 kilo så passade dom ändå, utan att vara för tajta i midjan. Dessa hade jag på mig första gången jag och Fredrik träffades faktiskt:) Men varken han eller jag kan minnas att jag var så "tjock" som jag måste vatt för att dom skulle passat. Eller som Fredrik sa, jag har kanske alltid haft "barnafödar höfter" haha:P Jag skulle snarare säga att dessa var stora redan då i midjan, de värsta jag vet är när något sitter åt i midjan! Därför köper jag nästan alltid lite stora byxor:P


Morotspasta med kräftstjärtar

Åt något så sjukt gott till kvällsmat och jag bara måste dela med mig av receptet!

Morotspasta med kräftstjärtar

Men i receptet står de att man bara ska ha 1 burk creme fraiche, det var på tok för lite till såsen! Så vi hade i en burk matlagnings yoghurt också. Samt 1 hel dl persilja ist för 1/2 dl. Kanon gott verkligen! Nästa gång vi gör de ska vi köpa en större burk matlagnings yoghurt och en extra burk kräftstjärtar, så man kan verkligen frossa i de:P

Testa de! Jag trodde verkligen vi skulle gå beställa pizza, receptet är så enkelt och de är inte mkt i men ack så gott!
Både Fredrik och jag tyckte även att man hade kunnat byta ut kräftstjärtarna mot bitar av kycklingfilé. Det ska vi testa någon gång iaf=)


Sjuka=Stökigt kaos

Inatt sov jag och Fredrik på madrassen i vardagsrummet, varför? Jo för att de är så himla mysigt=) Alice sov i hallen i sin säng:P När vi vaknade låg vi alla kvar till nästan 11 innan jag och Alice till slut gick in och duschade. Hon fick duscha med mig för hon verkade så pass pigg och tänkte kyla av henne lite nu när hon även idag hade feber. 3:e dagen nu med feber. Inget annat mer än feber. Fast 3 dagars febern ska vara lite annorlunda har jag hört. Få se vad detta utvecklas till. Vattkoppor kanske? Fast jag vet inte med mig att hon träffat någon som har/haft de. Hennes kusin som hade de för många veckor sedan kan inte smittat henne, det är nog typ 7-8 veckor sedan hon utsattes för hans vattkoppor. Så få se. Hon hade "bara" 38.6 imorse och hon har både lekt och ätit bra nu idag. Nu ligger hon och sover och vi ska städa lite. Vilket stök de vatt här med kuddar, täcken, leksaker, gosedjur i vardagsrummet, och fullt med disk i köket. Nu ska vi bara dammsuga sen tar vi helg=) Fast först ska Fredrik sätta ihop Alice nya spjälsäng:) Bebisen ska ju få hennes som hon har nu och hon har fått en helt ny som man kan ta bort ena sidan på. Är ju snart dags för de:)

Nu är Fredrik ledig tills tisdag och vi ska försöka fixa iordning de sista inför bebisens ankomst. Packa BB väskorna klart och tvätta alla bebiskläder etc. Det känns som långt tills Harry kommer med sanningen är att det är faktiskt ganska så nära. En vän till mig fick sin dotter inatt (massa grattis till henne:)), hon hade bf en dag innan mig (tro jag det va). Det får en ju till att tänkta på att man kanske ska se till att få lite klart nu till våran skatt kommer:)

Tjing!!!


Mvc 1/6

Sf mått: 34 cm
Hjärtljud: 140 slag per minut


Allt såg bra ut. Magen växer och bebisen har de bra. Dock inte fixerad än med huvudet stod långt ner. Tro jag får gå några veckor till trots att jag är fullgången nu. Den kommer när den är redo, så äre bara. Hade gått upp 2 kilo, så +21 kilo nu sen jag blev gravid. Låter mycket med det är bara 1 kilo mer än vad jag vägde på inskrivningen med Alice:P Hjärnvärdet låg på 121, helt perfekt!

Nu är det bara att vänta på våran skatt=)

Morrn morrn

Stackars Alice:/ Hon vakande vid halv 02 inatt och kokade. Vi hade flyttat in hennes säng hos oss så vi skulle kunna ta henne snabbt om hon kräkte eller de var något annat. Vet ju inte vad det är för "fel" förutom feber. Vissa kan ju kräka när de får hög feber också. Men inge kräk, hon var dock sååå varm. Hade över 39 grader och fick en alvedon och tunnare pjamas. Sen bäddade vi med våran madrass och filtar och täcken på golvet i vardagsrummet, under takfläkten. Det är svalast där så jag sov med henne där inatt. Aj aj min rygg och höfter säger jag bara.. Vid halv 4 somnade vi nog och vakande halv 7 när Fredrik gick upp. Jag har knappt sovit inatt alls iofs. Var inte så mysigt att sova så hårt. Men Alice har sovit och är piggare nu. Hon har liiite feber nu imorse så hon fick en alvedon då med och vi hoppas hon är bättre till em idag. Ska eventuellt bort en sväng till förkolsn och kika, om Alice orkar. Feber smittar ju inte, och hon är varken snuvig eller hostig. Kanske sån 3 dagars feber eller vad de heter? Eller har man kanske den bara om man är under 1 år? Ingen aning, får googla! Nu ligger hon på madrassen på golvet och kikar på tv. Nyss var hon inne i sitt rum och lagade mat på sin spis, så mår så värst dåligt tro jag inte hon gör. Hon har ätit sin morgon välling och lite av mina mackor, som hon alltid gör. Aptit har hon iaf trots feber, de är ju bra=)

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar.


RSS 2.0