Hugo Bvc 8 månader

8550 gram och 71 cm lång blev resultatet av dagens vägning och mätning:)
Jättebra vikt, 600 gram på en månad. Jag hade iaf hoppats på 8250 gram som minst så jag är nöjd!


Här är 8 månaderskillen, finaste i världen!

Onsdag

Finns de någon marsvins expert där ute? Det råder kaos i buren hos Siri & Nala. Frågan är om de är en dominansgrej eller om Nala är i brunst. Nala går nämligen runt och "brummar" och burrar upp sig, sen gör både hon och Siri såna glada "marsvinsskutt". Nala verkar vara skitsur, iaf på mig.. Jag försökte klappa henne men hon brummade till och började hacka tänder, viket är tecken på att hon inte vill bli klappad helt klart. Jag hoppas de är att hon är i brunst och inte en dominansgrej. Stackars Siri blir ju helt överkörd. Jag tror nog Nala uppvaktar henne, Siri vill sova men Nala gör allt för att störa. Sen kryper hon liksom fram och "pussar" henne på nosen. Låter de inte som en brunstgrej? Har kollar runt lite och jag tro nog de kan vara de. Hoppas de inte är så att dom inte går ihop nu helt plötsligt:/

Nu snart ska vi till bvc och väga och mäta Hugo. Alice ska gå själv dit så vi måste gå minst 1 timma innan. Annars tar de ca 15 min dit men tänkte att hon måste röra sig lite mera. Men till doktorn vill hon ju gå. Igår när vi skulle till apoteket så fick hon gå hela vägen, vilket tog över 1 timma (apoteket ligger nästan jämte bvc). När vi gick förbi bvc så ville hon gå in till doktorn, jag fick nästan bära henne därifrån. Så jag tror de kommer bli lättare att gå ner dit idag då vi ska till doktorn:)
Hugo ligger här jämte i vagnen och somnar nästan nu när jag gungar honom. Han skulle tvunget upp vid halv 7.. Han kan gott sova en stund nu så jag får tid till att göra mig klar och ta upp Alice och göra henne klar.

Idag står de på schemat. Annars händer de inte så mkt. Tänkte att vi tar med oss en banan till tidig lunch när vi varit på bvc och så får barnen sova i vagnen redan nu på fm (om vi känner för de och vädret tillåter). De kommer resultera i att Alice kommer bli trött på tidig em redan. Men vi får försöka hålla henne vaknen till halv 20 iaf. Måste börja lägga dom lite tidigare nu känner jag. Igår somnade jag tidigt, halv 21 med Hugo och sov som en sten.. Jag var på väg upp flera gånger men kom aldrig ur sängen för jag somnade hela tiden.. Jag kände redan hur ögonen blev tunga runt 19 så inte konstigt jag slocknade så.

Nepp nu ska jag göra lite frukost till oss och sen ska vi skrutta iväg.

Sy

Tänkde börja sy saker. Börja med något enkelt.

Sen tänkte jag snabbt avansera och sy en klänning till Alice, en sån här vore inte dumt.
Jag gillar själva klänningen, men inte så förtjust i mönstret och verkligen inte till de priset.

Imon ska jag och en vän köpa tyger och börja sy lite, vi ska hjälpas åt är tanken. Hoppas de kan bli några bra resultat:)

Ny vecka

Jisses va segt helgen gått. Känns som om vi hade helg säkert 4 dagar. Varför vet jag icke. Kan hända att vi gjorde så lite så tiden segades ut. I lördags var vi iaf så pigga så vi gick till stan en sväng. Fick bytt lite kläder till Alice som var för stort. Beställde ju från Lindex hemsida. Tog 110 i mjukisbyxor och en matchande tröja. De fick jag byta till 104. Annars var de andra typ lagom. Undra hur det är till sommaren.. De är ju mest t-shirts jag köpt nu som jag tänkt ska hålla i sommar. Hugo fick sig en body och strumpor. Nu har han hela 3 bodys i storlek 80. 74 börjar bli lite korta i kroppen och ärmarna. Måste köpa lite mer bodys. Letar som en tok efter bodys i mer färger. Hittar knappt något.. Allt är ju blått med cars på.. Så tråkigt:/

På stan mötte vi en sovandes kusin Elsa med föräldrar, dom kikade förbi oss senare på em så flickorna fick leka lite. Dom leker så himlans bra tillsammans. Sen köpte vi thaimat efter dom åkt hem, jisses va Alice åt! Så mkt har hon inte käkat sen hon blev sjuk! Hon gillade de verkligen:) I lördags märkte jag även att Hugos första tand börjat titta fram:) Han har inte dräglat mer än vanligt, och inte märkt de på något annat sätt heller. Visst hans humör har ju inte varit de bästa, men han är lite sån just nu.. Mammig till MAX.

Igår gick vi promenad och jag solade solarium:) Hem och åt lunch, till jysk en sväng på em och sen lagade vi rotfruktsgratäng med fläskfilé, mums! Alice somnade givetvis i vagnen på fm sen vid 17 fick hon tyvärr gå och lägga sig en stund. Vi orkade inte med henne, hon var ett litet monster.. Sen var hon uppe länge.. Hur länge vet jag inte för jag somnade när jag nattade Hugo efter 20 och vakande halv 1.. Då satt Fredrik fortfarande uppe och kollade tv.. Han hade tydligen varit inne och pratat med mig vid 22 men jag hade inget minne av de.

Nu står Hugo här jämte i sin gåstol och bara skriker... "Maaaaaamaaaaa".... Han är mer mammig nu än någonsin. Han gnäller precis JÄMT om jag inte bär honom. Hela tiden.. Men han är så söt mitt hjärta:) Alice står och slickar på fönstret.. kondensen menar hon på att man ska dricka.. Haha:P


Fredag!

Juvligt med fredagar:)

Underbart med att äntligen se slutet på denna förkylningen:)

Igår mådde jag pyttelite bättre, skönt de för nästan hela dagen hade vi sjukstuga hos barnens farmor. Jag, Alice & farmor var sjuka och mådde inte så bra. Alice & farmor har hemsk hosta med, vilket jag sluppit *peppar peppar*. Annars är de nog samma förkylningsinfluensa vi drabbats av. Lagom kul. Idag är jag verkligen bättre! Bara ont i precis varje muskel, sånt feberont.. Och snorig och detta hemska trycket i öronen. Men annars känner jag mig OK.

Idag siktar jag in mig på Lindex. Men jag vet inte om jag orkar.. Mitt paket med kläder hade kommit redan! Beställde de i måndags eller tisdags. Jeans, t-shirt, tröja, mjukisbyxor till Alice & en body och t-shirt till Hugo för 506:- ;) Fraken var gratis+ rabatter! Jag älskar att göra såna klipp:) Jag skulle dock velat ha ett par jeans, samma som jag redan har fast i annan färg. Dock beställde jag inga för jag är mellan 2 storlekar. Vill prova i affären. Så om jag inte orkar dra med mig barn och prova på fm gör jag de när Fredrik kommit hem i em, utan barn. Få se hur Alice mår idag. Hon har inte vaknat än. Oj nu vaknade hon visst:) Få ta upp trollet och hoppas hon är helt frisk idag, vore ett under så dålig som hon var igår...


Onsdag

Tänk så mkt som kan hända på en liten stund, nu mår jag mkt bättre!
Fredrik var hemma på frukosten och gjorde mackor till mig, de gjorde att jag fick lite mer energi.
Så jag har plockat undan lite tvätt och klätt på en unge iaf. Alice & jag går i pjamas än, men vi är sjuka så de får vi!

Hugo sover sin fm lur. Egentligen skulle jag passa på att vila, MEN det slår aldrig fel... Han vaknar så fort jag lägger mig tillrätta. Alice verkar lite piggare nu också. Man märker de på att hon börjar bråka med mig om allt och inget..

Nyss ägde denna dialogen rum.

Jag: Alice ska du dricka upp din välling?
Alice: Neeeej inte dricka välling!
Jag: Okej du behöver inte.
Alice: Joooo dricka välling nu!
Jag: Ja den står där på bordet, varsågod.
Alice: Neeeej inte välling ha!
Jag: Okej..
Alice: Nej INTE okej!

Så brukar våra koversationer se ut, så nog allt är hon lite piggare nu än imorse.

Nu ska jag ta och vila lite innan Hugo vaknar.

Tjing!


Sjuka

Här sitter jag med feber. Eller kanske inte feber just nu med kroppen full med alvedon. Men jag hade feber innan och jag har feberont i hela kroppen. Igår började jag må sämre och spenderade hela em + kvällen nerbäddad. Inatt har jag haft feber och imorse. Inte enligt någon termometer men enligt Fredrik. Jag vet att jag har runt 36 grader så man märker när jag får över 37 redan. Jag mår blä.

Alice har slemhosta och feber. Henne behövde jag inte ta tempen på imorse för hon riktigt brände mig när jag kände på hennes panna. Hon verkar inte piggare nu, ändå var de en bra stund sen hon fick sin ipren. Vällingen skulle hon inte heller ha:(

Jag överväger starkt om Fredrik ska få komma hem från jobbet och ordna upp de lite här hemma. Jag kommer nog mått ännu värre när alvedonen släpper..

Nu ska jag dricka upp mitt te, japp blir vaniljte med hounung idag. Jag kan inte dricka kaffe när jag är sjuk:/
Teet är skönt för halsen, som för övrigt jag inte hade så ont i förens nyss:( Det slår väl ut till MAX detta med halsont + hosta:( Suck..=(


Tisdag

Jisses va sjuk jag är. Eller ja, ont i halsen och tät i nästan, yr i huvudet med en otrevlig huvudvärk. Jag gillar inte att må så här! För vila är inte min grej. Jag kan verkligen inte vila när de finns saker att göra. Idag hade jag ju tänkt städa till t.ex. Alice stakaren är jättedålig med. Hon är såå hes och har slemhosta. Hugo verkar vara den enda nu som mår bra. Fredrik med iofs men han har ju precis varit sjuk så han har ju fortfarande sån efterhängsen hosta.

Men ska väl inte klaga. Lite förkylningar får man väl ta.

Inatt har Alice haft Enya på inne i sitt rum. De blåste så mkt så fönstren skallrade så då blev hon rädd. Nu ska hon väl ha Enya på inatt igen. Jag stör mig inte, jag gillar Enya:) Men för hennes del är de inte smart att införskaffa sånt till vana. Hon var iaf inte rädd inatt när hon hörde musiken isf blåsten.
Imorse vaknade vi allihopa när dom började såga ut karmarna på fönstren 2 våningar under oss. Jädrar vad de lät! Alice blev livrädd men lugnade sig när jag sa att de var Farfar som sågade:)

Nu ska jag se om jag kan dricka lite kaffe. Sen mata marsvinen. Dom har börjat "brumma" i sin bur. Vilket ska tyda på att dom mår bra om man kan lita på google.

Måndag

Hej!
Vi ska strax gå och lägga oss, tänkte somna tidigt ikväll:) Annars somnar vi sällan innan tolv.

Idag har vi inte hittat på så mycket. Började dagen med att vakna av att Hugo låg och klappade mig i ansiktet..
Glad som en liten solstråle=) Sen började dom borra här i huset. Vi ska få nya fönster på norrsidan (sidan som tar mest stryk ifrån havet). Så de började dom dona med vid 8. I slutet på veckan är de dags för våra fönster. Och jag hoppas inte dom kommer så tidigt till oss. Svärfar ska göra de så ska höra med han. Kommer bli så kallt i lägenheten då så jag och barnen flyr ner till farmor och farfar:) Farmor var uppe en sväng här och drack kaffe på fm när dom gjorde deras fönster nämligen:) Alice vaknade med hög feber och hes. Hon sa att hon hade slem och ont i halsen. Men efter en dos ipren mådde hon prima! Armen som hon slog är lite svullen och varm. Hon kan röra den mer men hon använder den inte precis. Hon skriker i smärta om vi försöker räta ut den eller böja den. Vi tyckte hon blivit lite bättre nu. Lustigt att hon kunde slå sig så illa. Stackaren:(

Så idag har vi bara varit inne och kollat film, fikat och myst. Skulle egentligen behövt städat, men brydde mig inte om de. Dammsugaren har fått stått framme pga att Siri & Nala river ut så mkt spån på golvet så jag har dammsugit lite varje dag sen dom flyttade hit. Spånet hamnar ju överallt! Så de kändes inte som en storstädning var nödvändig idag. Jag önskar mig en handdammsugare när jag fyller år! En som man kan sätta upp på väggen typ så jag slipper ha vår stora klumpiga dammsugare framme jämt. Och nej jag dra inte fram och tillbaka den varje dag. Icke. Så lat är jag! Dom har blivit så tama nu så dom äter ur händerna på oss=) Nala är mest tam och kommer gärna fram om vi har något gott och låter oss klappa henne:) Siri är mer försiktig och väntar tills vi gått och rotar sen igenom hela buren efter gurkbitar som vi gömt;)

Här kikar Nala fram, så här spenderade dom första tiden i buren.. Inne i huset. Nu har Fredrik sågat upp öppningarna på huset så dom har skydd men inte så mkt. Dels för att få dom tamare ska dom inte ha så mkt skydd, sen så började öppningarna bli lite trånga! Tjockisar till marsvin vi har;)


Här är Siri:) Hon är lite skyggare av sig. Hon är helvit förutom
de ljusbruna man ser här på kortet. Lååååån päls har hon.
Snart dags att klippa henne lite tro jag:)


Här är Nala, hon är mer tam:) Hon har en jättefin täckning!
Hon är en udda blandning, hon har kort hår men lite längre bak på rumpan
som står rätt ut. Ser så sött ut:)


Nu är de fullt ös i buren. En maktkamp om vem som ska bestämma i buren har börjat utspela sig på den senaste tiden. Det är givetvis Nala som dominerar. Men Siri har börjat att ta plats hon med. Hoppas båda blir riktigt tama:) Alice & Hugo gillar dom verkligen:)

Nä de var ju de där med att gå och lägga sig tidigt.. Få väl se till att komma i säng nu. Oturligt nog har jag hinkat kaffe hela kvällen då jag helt plötsligt fick superont i halsen.. De varma kaffet skulle ju göra min hals bra! Icke.
Få hoppas jag inte blir sjuk och får feber och sånt nu, de vill jag inte ha!

Snön öser ner och vinden viner i fönstren. Synd att vi förmodligen inte kommer må bra imon (jag tar ut de i förskott då jag vet hur det brukar vara) så vi inte kan vara ute och leka i snön:( Kurera oss inne imon med och verkligen hoppas att vi inte blir sämre!

Tjing!


Ledsen!

Fy va ledsen jag är just nu! Norlie & KKV ska spela i Växjö 3/3... Och ingen spelning fram till augusti planeras ens i närheten av Varberg:( Jag hade såååååååå gärna velat gå! JÄTTEGÄRNA. Men ack... har en bebis som ammas.. Han klarar sig inte utan mig ett dygn. Men jag ÖNSKAR verkligen att jag kunde trolla! Jag vill gå!! Mitt hjärta blöder lite nu..


Jag vill så gärna gå på deras spelning! Ack ack ack...

Fredag

Först nu sitter jag ner, under hela dagen har jag inte fått en paus. Jisses dessa fredagar haha:P

Städade hela fm, kliniskt rent överallt=) Behövdes faktiskt. Sen vare lunch och sen sov Alice 1 timma och då var de disk som stod på schemat. Efter de träffade vi Martina och barnen och gick till Willys och handlade fredagsmys;) Sen lekte flickorna på lekplatsen. Där trillade Alice av en gunggrej och stog sig i armen så de var ett herransliv på henne. Hemma sen slutade hon inte skika och så fort man rörde armen lyfte nästan taket så vrålade hon. Vi var nära på att åka in till akuten med henne. Men vi fick lugnat henne efter en bra stund och kikade på armen. Den var inte bruten iaf. Förmodligen har hon landat rätt på armbågen och fått sig en jädra smäll. Hon kunde knappt röra armen utan att hon skrek & grät nu ikväll. Även nu sen hon somnade ha vi hört henne skrika och gråta när hon försöker vända sig om i sömnen. Stackars Kotten:/ Få hoppas de är bra tills imon iaf.

Herrarna i huset har somnat sen länge. Hugo på madrassen på golvet och Fredrik i soffan. Jag har slö surfat lite och fastnat i en thriller på tv. Jag går väl och lägger mig när den är slut, sitter nämligen här übertrött.

Helgens planer beror helt på hur Alice arm mår och Fredrik. Han är ju förkyld nu igen och har sån slemhosta. Bara han som är sjuk just nu, hoppas vi andra slipper de!

Torsdag

Gomorrn!
Jag har inte hunnit skriva en rad på ett par dagar. Det har varit fullt upp. Alice har blivit mammig, så nu helt plötsligt har jag 2 barn.. Alice är ju annars ganska så självständig och brukar reda sig själv. Nu ska mamma vara med hela tiden, vi ska leta tutte tillsammans, vi ska tvätta händerna tillsammans, vi ska göra allt tillsammans. Så sitta vid datorn och blogga när hon vill umgås går ju inte först precis.

Idag ska vi till mvc och prata preventivmedel. Så därför är jag uppe tidigt och har duschat och gjort mig klar. Ska bara äta frukost men är konstigt nog inte hungrig. Få trycka i mig något nu snabbt innan Hugo vaknar. Alice råkade vakna när jag gick upp lite efter 6. Så hon kommer vara trött nu på fm.

Jag tar och lägger in min facebook update på en rolig sak Alice sa igår när vi gick till Nelli på kalas:
Vi är ute och går och jag ser en matte & en whippetvalp som kommer och går. Alice älskar hundar men jag säger inget till henne utan väntar på att hon ska se den lilla glada valpen själv, vilket hon tillslut gör och utbrister i fröjd : Woow titta! En BAMBI! :P
Hon är för rolig ibland:)

Nu ska jag ila mig iväg. Tjing!

Pausat



Här sitter jag och Hugge och surfar runt. Dricker kaffe och smider planer för em. Har så mkt att göra..
Har precis "ställt in" kvällsmaten då jag inte ORKAR laga mat också. Fredrik få göra frallor eller scones, that´s it. För idag ska vi städa och tvätta, hämta paket på posten och städa djurens bur. Just ja, berättade jag vad för nya djur vi skaffat oss? 2 marsvin bor nu mera hos oss:) Siri & Nala heter dom. Jättesöta!

Nu skallade Hugo i databordet.. Hela dagen har varit sån! Han har vrålat och Alice har vrålat. Idag är en sån dag då jag bara vill trycka på paus. Dom har bråkat och tjurat hela dagen. Sen är jag fortfarande på dåligt humör. Jag vill bara få denna dagen klar och sen börja på tisdagen. Eller helst hoppa till fredagen!

Nu ska jag försöka få dammsugit lite medan Hugo sover, om han vill sova då..


Måndag, igen.

Dags för ännu en måndag. Veckorna rullar på, de positiva med de är att sommaren närmar sig:)

Idag vakande vi lite efter 8. Jag vet inte varför men jag vaknade på helt fel sida, jag är verkligen på dåligt humör idag. Jätteirriterad, för ingenting. Nu är klockan redan efter 9 och jag känner stressen av att komma ut och åka pulka nu på fm. Alice är ju helt förtjust nu när de kommit mera snö, pulka är de enda hon tjatar om. Så får väl ut och åka en sväng. Sen ska de städas här idag. Handla hade jag med behövt göra. Har inte köpt någon alla hjärtans dag present till Fredrik. Men vad ska man ge någon som har allt? Tro jag tar fram lite rött paketpapper och slår in mig själv! Det får duga:) Han vet vad han får och han gillar de:)

Nepp nu jag upp och hoppa annars kommer vi aldrig hemmifrån.
Få hoppas mitt humör blir bättre under dagen=)

Fredag

Underbart att börja fredagen med att vakna av sig själv, inga grymtanden av Hugo eller rop på pappa från Alice. Jag vaknade av mig själv vid 7 och kände mig utvilad. Inatt har Hugo nämligen sovit gott, han var vaken en sväng vid 1 och hade magknip och var hungrig, trotts att han igår kväll lyckades för första gången tömma hela vällingflaskan på 200ml:) Han ammade lite sen avbröt jag de och gav han välling ist. Tänkte att vi ska börja med att endast erbjuda de på nätterna, då kanske han slutar använda mig som napp:P Han åt kanske 30 av vällingen, han var ju inte hungrig utan ville bara ha mig men tillslut gav han upp och somnade. Han ville inte ammas imorse innan jag gick upp så han var nog mätt av all välling+mjölk så de var väl därför han sov så gott:) Förmodligen hade han inte ont i magen heller inatt, inte mer än den stunden vid 1.

Idag ska jag höra av mig till bvc och uppdatera vår sköterska hur det går med Hugos mat. Det går väl som vanligt kan jag tycka, fast jag känner mig mindre stressad av att han bara ammas. Eller ja han äter ju lite vanlig mat.. Vi börjar morgonen med att amma. Sen äter han ett rån eller majskrokar till frukost med oss, sen ammar jag därefter, sen äter han lunch bestående av 2-10 skedar av burkmat (barnskedar då) sen ammar jag. Hugo sover någon timma och sen ammar vi igen. Sen är de kvällsmat och då får han rån eller majskrok eller ibland lite mat, oftast äter han inget då så jag får amma han igen. Sen är det välling till kvällen och så somnar han för natten. Sen brukar jag amma på natten, hur många gånger varierar. Ibland kanske jag bara ammar han 5 gånger på en dag, ibland 15. Det beror på hur stilla och intresserad han är när han ligger vid bröstet. En 7,5 månaders kille är vääääääldigt intresserad av sin omgivning:P Ibland äter han knappt för att Alice håller på att spexa och han inte kan koncentrera sig. Jag stör mig inte på att amma ofta, jag älskar ju de:)

Och jag tror inte på att han kommer få någon näringsbrist pga att vi ammar så mkt. Bara blask kan de inte vara i bröstmjölken, de tror jag icke.

Nu vaknade Alice så nu ska jag ta upp henne, lagom att vakna halv 9=)
Idag är de fredagsmys, vi var och köpte chips igår och så ska vi kolla på Shrek ikväll:)


28 timmar

28 timmar fick min spiral sitta kvar, sen åkte den ut!

Ringde mvc igår och frågade hur pass ont de skulle göra, då låg jag i sängen och kunde knappt röra mig..
Bm tyckte de väl som om jag hade lite väl ont. Hon föreslog alvedon.. (yes jag älskar när jag får de föreslagit för mig, som om de inte vore de första man prövar när man har ont.. jaja..) Jag berättade att jag gått på alvedon sen igår efter insättningen men att alvedon hjälper inte. Då blev bm lite orolig och lät mig prata med den bm som satte in spiralen. Hon funderade på om den satt fel och bokade in en tid för ul uppe på sjukhuset. Jag avskyr sjukhus. Jag fick panik, jag ville verkligen inte!! Jag har hellre ont än åker till sjukhus, men jag hade inge val då det bara blev värre och värre och värre... Fredrik kom hem vid 12 och då satt jag på golvet med Hugo och kom inte upp:( Så ont hade jag! Så vi åkte in vid 15 och dom kollade med ul och kände, den satt som den skulle. Men jag fick välja om jag ville ha kvar den eller om hon skulle ta ut den. Ut med den utbrast jag! Den stannar inte en minut till i mig! Så fort hon tog ut den var som om hon drog ut all smärta, för sen när jag reste mig var mensvärken borta och jag kände mig bara öm. Hon skrev även ut tabletter mot inflammation i livmodern, jag bad henne göra de. Hon sa att hon gör egentligen inte de men eftersom jag haft de två gånger förr så gjorde hon de. Har jag ont efter 2 dagar tyckte hon jag kunde hämta ut de. Idag känner jag mig lite öm och har lite molnande värk, gör absolut inte ont men känns ju.

Därefter piggnade jag på mig och fick färg i ansiktet;) Sen tog vi en fika på sjukhuset, mest för att visa Alice att sjukhus är ett trevligt ställe. Hon sprang runt och pratade med sköterskorna och hon blev så förtjusta i henne, hon trivdes verkligen:) Jag själv har ingen positiv erfarenhet av sjukhus.. Jag avskyr sjukhus.

Nu mår jag mycket bättre! Jag stoppar inte in något i mig som inte ska vara där nu! Nepp få bli piller eller något annat preventivmedel som jag själv kan kontrollera.


Mitt i veckan

Gomorrn!
Här sitter jag med mitt morgonkaffe. Njuter kan jag väl inte säga att jag gör. Har fortfarande ont efter spiralen.. Jag är supernervös, jag bara vet att jag kommer få inflamation i livmoder:( Och de mina vänner är värre än förlossningsvärkar, tycker jag iaf! Det gör såå ont plus att man får feber med. Jag vill inte få de nu! =(

Jag kommer gå på tå nu och känna efter minsta teckan på inflammation, det kan gå snabbt när de slår ut! När jag fick de efter förlossningen med Hugo så började jag få ont i magen tidig morgon, åkte in till KK på fm och då visade prover inget och jag blödde inget, alltså inget tecken på att jag hade inflammation. Men läkaren skrev ut medicin iaf, hon sa att jag känner ju min kropp bäst. Mkt riktigt, hann inte mer än hem innan det slog ut. Dumma som vi var så tänkte vi att vi avvaktar så vi hämtade inte ut medicinen.. Men Fredrik fick göra de och jag däckade i sängen med skyhög feber och smärta i hela magen. Så snabbt gick de. Sen låg jag nog 1 dygn helt utslagen..=(

Men man ska ju inte ta ut något i förskott.. Haha (jag VET att jag kommer få de..)

Idag sak vi hem till en vän till mig, jag hoppas jag känner mig bättre i magen tills dess. Nu känns de fortfarande som mensvärk fast mildare. Sen ska vi hämta vårt nya tillskott till familjen, 2 nya tillskott=)

Nu får de bli lite surf innan Hugo vaknar, han har börjat snutta på mig som om jag vore en napp nu igen. Så han har ätit typ hela natten.. Så han lär inte vakna på en bra stund, tro jag iaf.

Tjing!


Uääähk

Jag sitter här men mensvärk x2.. Har jätteont i livmodern nu sen insättningen av spiralen. Själva ingreppet gjorde inte alls ont, inte mer än att de brände till när hon skulle in i livmodern. Tydligen var min livmoder redo för ägglossning (eller så hade den precis börjat) och de gjorde de hela lite knepigare. Men de gick bra till slut. Tog även cellprov så nu har jag fått de gjort också. De kände jag inte ens när hon tog.

Nu börjar den roliga karusellen med att vänja kroppen vid spiralen.. Suck.
I en veckas tid är det en ökar risk för infektion i livmodern.. Yes. 2 gånger har jag varit utsatt för detta med "ökad risk", är ju en sån ökad risk efter en förlossning. Och 2 gånger har jag fått infektion/inflamation i livmodern. Jag kan nästan slå vad att någon gång i slutet på veckan kommer jag börja må skit och åka in akut.. Jag bara vet de. Min tur liksom...

Håll tummarna för att det inte blir så! Orkar inte med en sån inflammation!!

Tisdag

Idag väckte Hugo oss halv 6 och ylade. Men han har sovit bra hela natten annars, tro jag iaf;) Jag hade ingen lust att gå upp halv 6 så tillslut somnade han om. Men vid 7 vaknade Alice så då var de kört.
Nu sitter hon i sin morgonrock och kikar på tv, hon har druckit sin välling och är mätt och belåten:) Nu kan hon sitta där hur länge som helst. Hon älskar tvn. Jag brukar få stänga av den för att hon ska gå därifrån och göra något annat. Annars sitter hon lätt där hela dagen. Men nu snart ska jag lämna båda barnen till farmor och gå till mvc och sätta in spiral. Jag är inte orolig över att sätta in spiralen, inte alls.. Men att lämna Hugo till någon annan än sin pappa för första gången känns lite jobbigt. Nu är det världens bästa farmor som ska ha honom så det är ju lugnt, men känns ändå i hjärtat. Skulle behöva gå inom apoteket efter mitt besök på mvc men frågan är om jag inte springer hem sen ist. Tar bara 10 min ner dit om man går snabbt. Så jag är inte borta länge. Löjlig jag är:)
Men jag är väl mest rädd om han blir hungrig, han äter ju när de passar honom och passar de inte att äta när jag ska gå så kommer han ju vara hungrig innan jag hinner tillbaka kanske:( Jaja han lär klara sig ändå.

Sitter och funderar på en alla hjärtans present till Fredrik. De är svårt. Parfym går inte för han har redan så många. Smycken har han med.. Svårt!

Nu vaknar säkert Hugo snart så nu får jag skynda mig att dricka upp mitt kaffe, sen börjar dagen=)


Söndag

Hejsan!
Helgen har gått fort, för fort..

Jag skulle egentligen gått och lagt mig för länge sedan. Men sen fastnade jag här vid datorn och Fredrik sitter och spelar xbox. Jag sitter och väntar på att han ska vara klar. Jag kan inte riktigt lita på honom, han somnar väääääldigt enkelt. Och somnar han i soffan så sover han inte så gott och kommer sen gå runt hela måndagen och vara trött, och de är ju synd=) Så här sitter jag och väntar. Kan nog bli sittandes ett tag. Men jag ska ingenstans imon=)
Martina och Co dyker upp här på fm och sen ska jag spendera em med att städa. Det var min måndag de haha:P
Tisdag ska jag sätta in spiral, Onsdag ska jag och barnen gå och hälsa på en vän och hennes barn. Sen på onsdag kväll ska vi utöka familjen med 2 husdjur:) Vad det blir få ni se då hihi=)
Torsdag händer inte mkt och sen är de fredag, veckan kommer gå fort tro jag nog!
Lördag ska vi på 9 års kalas till barnens kusin:)
Sen äre söndag igen:)

Nepp hepp ska kanske knoppa mig iaf. Får väl draaaaaa med mig Fredrik nu. Fast egentligen är han ju inte mitt ansvar, han får väl gå runt och vara trött imon.. Fast de bästa jag vet är ju att somna jämte honom, så det är lite egoistiskt också att jag sitter här och väntar;)


Morrn

Gomorrn.

Här sitter jag, endart för jag trodde att barnen var på G med att vakna. Tänkte passa på att ta en dusch innan dom skulle upp. Men inget barn är vaket. Så jag njuter ifred av mitt morgonkaffe:)
Idag är de ju fredag, men igår kändes mer som en fredag så det är helt knasigt att de är fredag idag, igen.
Igår var halve släkten här och fikade:) Alice och kusin Elsa lekte och hade de så skoj så:)

Inatt har Hugo varit orolig. Han hade ont i magen igår och försökte bajsa, kom inget. Han har inte bajsat sen i söndags, även då vi försökt med olja och topps plus att han får laktulos. Inget tycks hjälpa. Jag vill helst inte ge han microlax för jag märkte att han blev som en liten gasboll och hade ont i magen hele natten. Men om jag ger de nu på morgonen så bör han ju vara bättre tills ikväll...? Få se, ungen måste ju bajsa.. tyvärr.

Jag har så galen mensvärk. När jag fått Alice så var mensvärken där efter helt OK. Kände knappt något. Men nu är den fruktansvärd. Jag kan alltså inte stå upp längre stunder för de gör så ont i hela kroppen från naveln och neråt. Nästan som extrem växtvärk. Jag blir helt slut av den smärtan, så ont gör de. Nu har jag iaf bokat tid till mvc för insättning av spiral. Blir koppar först. Sen får jag se hur jag mår. Kanske får så ont att jag inte kommer ur sängen. Då tar jag ut den och prövar hormonspiral ist. Kunde de inte finnas något annat mindre komplicerat hormonfritt preventivmedel...


Nu tycker jag de låter som lilla fröken bestämd håller på att vakna. Eller så är de Hugo.. Svårt att avgöra på håll, dom flämtar, pustar och stånkar på samma sätt när dom ska vakna=P

Trevlig fredag på er!

Segerdans och snorigt barn

Idag gör jag en liten segerdans och hoppar högt av glädre att fröken röd kom på besök idag! Otrevligt att hon inte kan passa en tid och måste stressa upp en till MAX. Det är först då man inser att den där tanken "ahhh jag vill ha många barn" är något man egentligen inte vill. Inte alls. Just nu. Om ens framöver. Vi har sagt att passar inte ett till barn in i våra liv innan vi är 35 så får de vara. Så jag har 11 år på mig och Fredrik har 9 år på sig:) Så just nu ska vi verkligen inte ha mer barn! Nu ska jag ringa mvc och be om en spiral. Frågan är vilken. Jag avskyr att ha mens, vem gillar de liksom..? Men jag avskyr hormoner.. Finns ju antingen kopparspiral som är hormonfri, men som kan ge ökade blödningar. Eller hormonspiral med hormon, men som ger minskade blödningar (om man ens får blödningar). Kopparspiralen är gratis. Hormonspiralen kostar en tusenlapp tro jag.

Jag får fundera. Kanske kan testa koppar först och se om jag ens trivs med spiral.

Igår rann de snor från Hugos näsa, idag är det lite bättre. Han verkar piggare med. Dock är han så tät i näsan att han låter som Miss Fine;) "Mama ma maama" sitter han och säger nu. Han ropar på mig=) Han säger bara så när han vill komma upp eller om någon annan bär honom och han vill till mig. Han har sagt så i över en månad, ibland säger han bara "maaama" och tittar efter mig=)

"Nej inte bråkas, absolut inte" Alice sitter jämte Hugo och skäller på honom för att han tog hennes leksak:P

februari

Sommaren närmar sig, nu går vi in i februari! Nästa månad fyller jag 24... Sen kommer våren och till sist sommaren och Hugo blir 1 år:) Härlig tid vi har framför oss:)

Idag segar vi bara, de har vi gjort några dagar nu. Men de är ju så kallt ute! Jag har verkligen inte lust att gå ut och frysa. Sen har ju Hugo haft feber till och från. Idag började snoret rinna, och det slutar inte.. Nässug och spray.. Snoret rinner iaf. Han ligger här och snarkar nu jämte mig på en madrass på golvet. Den jädra madrassen lär aldrig flytta härifrån.. Idag är de onsdag, väl? Jag är helt snurrig. De ska inte hända något sköj alls i veckan, och känner att kan inte precis planera in något nu när Hugo blev så snorig. Kanske blir de värre? Eller så försvinner de snabbt. Vem vet.

I helgen ska vi ha familjemys på söndagen. Undra vad vi ska hitta på. På lördagen ska vi eventuellt upp till Gbg och ta en dejt med en vän och hennes flickor som är på besök i gbg från växjö. Om alla är friska vill säga. Men de får vi väl hoppas=)

Nu har jag beslutsångest. Antingen väcka Alice, eller krypa ner på madrassen jämte Hugo och ta en powernap. Det lutar åt en powernap. Men Alice blir så knepig att lägga på kvällen om hon får sova mer än 1.20 min på dagen..
Jag skulle vilja ha en klocka som man kunde pausa tiden på! Då hade jag pausat tiden nu, sovit en stund och sen gjort lite saker jag tänkt göra länge som jag aldrig får tid till. Eller så ställer jag mig och diskar...


RSS 2.0