Onsdag

Barnen sover, jag har med sovit. Fick näst intill migrän, bara sådär. Så nästan 2 timmar har jag sovit men några avbrott då de spottat ut tuttar och vrålat (från båda hållen).

Nu ska jag och Hugo ner till Bvc och vaccinera honom. Ska gå så fort farmor kommer och hämtar Alice.

Hoppas lille Älsklingen klarar vaccineringen bra!

Nej tack..

..Säger Hugge bugge till gröt. Han spottade, fräste och klöktes:/
Samma sak med mosad potatis, broccoli, morotspuré.. Inget faller honom i smaken och jag vet inte vad jag ska hitta på (han får väl prova på alla barnmatsburkar som finns helt enkelt..). Nu är det mindre än 1 månad kvar till 6 månaders dagen och han ammas bara. När Alice var 6 månaders åt hon typ allt och jag kunde sluta amma ( hon ville inte längre). Nu hade jag ju ändå tänkt amma Hugo längre än 6 månader, men vore ju bra om han kunde gilla något annat också. Flaskan klöks han av med så välling går inte heller.


Hmm gillar inte alls gröt... Det var inte ens intressant..


Full rulle

Hejsan!
Har inte haft tid till att blogga, det har varit full rulle hela helgen.
I lördags var vi på 35 års kalas till Fredriks bror (och åt världens godaste smörgåstårta som Carro gjort). Alice var så himla glad över att träffa kusin Elsa, dom leker så bra ihop (skilljer bara 6 månader på dom).
Sen igår tog vi en tur upp på vinden och rensade/plockade ner julsakerna. Så nu har vi hela lägenheten full med lådor, mattor, stjärnor och annat. Vi höll på hela dagen med att plocka och strycka gardiner.. Tur att skiten bara ska upp en gång per år..

Jisses va de blåser! Igår skallrade fönstren här och man riktigt såg hur dom skakade. Läskigt! Klass 3 varning var det ju här vid kusten. Vi bor ganska så nära havet med. Fågelvägen är det 550 meter (kollade upp de på eniro:P) till havet. Vi gjorde oss redo för ett strömavbrott, men det blev inget. Iaf inte vad vi märkte.
När Gudrun härjade här blåste asfalten bort vid strandpromenaden. Få ta en sväng med bilen i em och kika om de hänt något.

Nu ska jag plocka undan lite. Tyst och försiktigt så jag inte väcker dom små som fortfarande sover:)



Fredag!

Så skönt att denna dagen är kommen=)

I helgen är de full rulle, ska på 35 års kalas på lördag och sen på söndag ska vi ha traditions julbaket och baka pepparkakor och lussekatter (om vi hinner de) och sen hälsa på tomten nere i stan:)

Nu sitter jag här med en snorig liten Alice i knät, hon verkar inte sjuk eller något. Bara snorig och snörvlig. Fredrik trodde de berodde på att hon nog sovit utan täcke inatt. Eller lakan, hon har inget täcke i det än. Hon har varit varm och go utan de så med risk för att hon ska svettas som en gris har vi inte lagt i de. Hon är som jag, blir jättevarm när hon sover:P Fredrik brukar säga att jag är som en kamin:P

Hugo har inte vaknat än.. Jag njuter av lugnet:) Han har börjat med att bli svår att lägga. Igår höll vi honom vaken från 18. Det var svårt framåt 21 kan jag säga! Vid 22 somnade han hela tiden vad man än gjorde så då gick jag och la mig med honom. Men icke.. han skrek som om han hade ont i magen (riiiiiktigt panik skrik med andra ord) så fort jag la honom ner jämte mig i sängen. Han höll nog på nästan en timma med att skrika och sparka, blundade dock för han var såååå trött. Ska leta upp min bok "växa och upptäcka världen" och se om de inte är någon sån utvecklingsperiod han är inne i, för något lustigt är det med detta. Han slutar nämligen skrika så fort vi tar upp honom.

Nu vaknade han, när man talar om trollen:)

Stora killen=)


Här sitter Hugo och leker med lego. Helt plötsligt blev han så stor. Vart är min lille skrutt?

Tiden går för fort när man har roligt!

Torsdag

Tro ni jag fick gå och lägga mig igår.. Icke.. Hade glömt att de inte var lakan i sängen så la ner Hugo (hör och häpna) i sin egna säng för att bädda vår säng lite tyst.. Självklart vaknade han och var fly förbannad på att jag ens tänkt tanken på att lägga honom helt själv i sin egna säng. Så de få minuterna Hugo sov räckte för att han skulle bli pigg och sen vare full rulle tills nästan midnatt, igen.. Så har de varit de senaste dagarna. Jag blir så irriterad på honom, jag vill inte leka så dags! Ikväll ska jag hålla honom vaken från 18 tills de jag går och lägger mig vid 22. Då måste han vara trött!

Idag ska vi städa och plocka undan. Regnar och blåser ute, inget väder jag skulle dra ut barnen i om dom ens hade varit helt friska. Jag håller på att göra en adventskalender till Alice. Hugo får inga paket fören på julafton. För hitta på 24 små paket till en bebis är inte enkelt. Till Alice blir det ju en sångpåse och sen 18 små figurer och någon film. Så jag ska pyssla lite med de om jag får tid, december kommer ju snabbare än vad jag räknat med!


Nu vaknar Hugo visst:)

im bored..

Försökte in i de sista att hålla en trött liten herre vaken en stund till, gick inget bra alls..


Så nu sitter jag och ritar på honom/oss;)
Gud vad jag har tråkigt:P

Nana jag med kanske.. Fredrik tvättar så blir ändå inte att vi hittar på någe tillsammans. Sitta här orkar jag inte heller.

Natti:)


Vi lever!

Vi lever och är på bättringsvägen. Vi håller oss inne i värmen ett par dagar till just in case.

Jag smyger runt här hemma för Hugo har äntligen somnat, själv i sin vagn. Han har ju sovit i mitt knä nu när han varit sjuk, så jisses va han har varit på mig nu så fort jag lagt ner honom idag. Så nu ska jag tyst smyga ut i köket och göra mig lite te och sen gosa ner mig i soffan:)

Sjukstuga DELUXE

Här sitter vi med feber.. 3 av 4 är dåliga, nu IGEN. Jag finner inte ord för hur trött jag är på detta h-vetet.
Alice och Hugo fick feber i lördags och även jag började må dåligt. Igår låg vi på soffan hela dagen, och kvällen slutade på akuten för Hugos del då hans feber gick upp snabbt och han var jätte påverkad av de. Han tog blodprov i fingret, sa inte ett ljud!! Jag fick gå ut i korridoren när dom skulle sticka honom för jag tyckte det var så hemskt och hade förväntat mig att han skulle skrika som en stucken gris. Gick kanonbra! Dom stack honom 2 ggr och tog sockervärde och sänkan. Sockret var bra men sänkan var hög. Sen blev han undersökt av en läkare. Vi fick rådet att uppsöka vårdcentralen dagen efter (idag måndag) för att ta säknan igen. Tog även urinprov som visade spår av blodkroppar. Så idag har vi varit på vårdcentralen jag och Hugo. Fredrik tog med sig Alice (han var hemma från jobbet idag och hade vab, eller vaf som han så fint uttryckte de, "vård av familj" ;P) och handlade lite, hon var bättre idag fast hade feber men var inte så påverkad. Hugo har haft över 39 grader idag, som inte precis sjunker när man ger honom ipren.. På vc fick vi träffa en doktor som läste hans journal och kikade på honom. Han tyckte inga prover behövde tas då han var i samma tillstånd som igår kväll. Så Hugo fick antibiotika utskrivet som ska ta bort skiten, hoppas jag!


Jag orkar verkligen inte med detta mer med att vara sjuk och ha massa sjuka barn:( Kan aldrig planera att hitta på något och träffa folk utan att säga följande mening "om vi är friska så ses vi".. Så jävla tråkigt! Folk måste ju tro att jag skämtar när jag hela tiden får höra av mig till folk som jag ska träffa med budet att "jag kommer inte för barnen är sjuka, IGEN" :(
Inget vi kan hjälpa men det är så tråkigt. Hoppas detta gör deras immunförsvar starkt så dom slipper vi sjuka när dom blir äldre:)


Hugo bvc

Hugo hade gått upp bra i vikt! 425 gram på 3 veckor och 3 dagar=) Så mat får han nog iaf=)

Än har vi inte spräckt 7 kilos gränsen:P 6980 gram vägde han igår.
Lite mindre än vad Alice vägde vid samma ålder, men hon var också tyngre när hon föddes.


Min älskade kotte, mammas pojke!

Key of awesome



Detta är en av mina favoritlåtar, första är originalet, den andra är parodin:)

Jag älskar verkligen parodin! :P

Kika in på youtube, sök på "key of awesome" :) Massa roliga parodier på kända låtar.

Fredag, okej..

Äntligen fredag:) Fast egentligen har jag inte samma fredagsglädje som jag brukar ha. Nu är det mera, fredag.. hm okej trevligt. Varför vet jag inte, iofs kanske det kan bero på att vi inte har något att göra i helgen. Inga precisa planer alls. Men det är väl skönt.. Fast jag gillar ju att göra saker:)

Hugo höll på att äta i 4 timmar igår.. Han tömde mig flera gånger om. Men han tog nappen också och var lugn. Så jag förstår inte vad det är med honom. För han verkar inte precis så hungrig. Jag skulle vilja ge honom välling, men det är ju från 6 månader så jag får la avvakta iaf till december med de. Välling är gött att ha i magen när man ska nana:)

Ska iaf väga han idag och se va han väger.

Nu kom Alice upp, hon står vid sin grind och tittar på mig:) "Alice vaken öppaa grind" säger hon:) Får väl gå och släppa ut lilla damen nu då:) Hon har börjat prata så mkt och hon minns saker man sagt för flera dagar sedan!

Trevlig fredag på er alla:)

Torsdag

Jädra tjat om twilight nu:P Jag måste vara en av de få tjejerna som tycker det är riktigt mesiga filmer. Så där mesiga ska inte vampyrer vara. Nä tacka vet jag true blood:)

Idag har jag och barnen varit hos farmor och fikat lite. Sen gick jag+ barnen och Carro+Elsa ner till stan och sen därefter en långpromenad längs med havet. Alla barnen sov hela svängen! Hugo som även en bra stund efter de vi kommit hem.
Och nu ligger han och skriker i sin vagn. Han kan verkligen inte somna själv, inte ens hos Fredrik går bra..

Dagen har gått kanon snabbt! Och veckan med...

Imon ska vi ner till bvc och göra ett relativt spontant besök och väga Hugo. Jag undrar hur mkt han har gått upp och om jag kan börja ge honom lite ersättning eller annat eller om jag bara ska fortsätta amma. Han äter så ofta nu så jag tro inte han blir helt mätt längre. Hoppas han iaf väger 7 kilo nu:)

Nepp nu får jag väl ta min arga kotte.

Gnäll-Pelle


Sitter här med herr missnöjd, gnäll-pelle!!

Dålig dag

Har världens sämsta dag... Inget går som jag vill idag aaaah.

Uppdaterar en annan dag om något kul ist och besparar er läsare massa negativitet:)

Tjing!

Gilla inlägg

Kära läsare, ni med bloggar som jag följer. Visst vore de toppen med en liten knapp så man kunde gilla ett inlägg? Ett knapptryck hinner alla med! Däremot är jag sämst på att kommentera, och NI är inte bra ni heller precis;) Men jag vet, tiden finns inte..

Läser många bloggar dagligen, sparar sidan uppe på de jag ska kommentera sen när jag får tid. Sen kan jag ha er blogg uppe si sådär någon dag utan att få tummen ur och skriva en rad.. Sen blir de för många flikar uppe så firefox kraschar haha:P Sen börjar jag om när jag startat firefox igen:P 

Jag vill kunna gilla inlägg! Då skulle jag gilla massor:)

Måndag

Jo jag lever, har inte fått tid att blogga. Det är fullrulle här hemma hela dagarna.. Att bara ta upp mobilen och skicka iväg ett sms är något som jag får passa på att göra när jag kissar, om jag ens hinner då.

Att ha två små är verkligen tidskrävande.. man kan tycka att ett barn tar mkt tid men icke.

Idag ska vi städa. Sen gå ut en sväng, om det inte är för kallt för Hugo.

I helgen har vi bara varit inne. I lördags skulle jag varit iväg på en homoepatiskkurs, men jag fick knappt blunda natten till lördagen så jag var helt slut när solen gick upp och dagen började. Så det blev en innedag med huvudvärk.. Näst intill migrän hade jag, hela dagen:( Så vi var bara inne, hängde på soffan och tog de lugnt. Fredrik är ju förkyld så han vilade med.
Igår på farsdag mådde vi alla lite bättre, men det blev soffhäng då med. Spelade wii och kollade på en halv film medan barnen sov (inte illa att iaf hinna se en halv film;)) Fredrik fick en pankaksstekpanna av barnen:) Himlans bra, han har velat ha en länge nämligen. Så det blev blåa och rosa pannkakor till lunch:) Jag gillar inte pannkakor så mkt men dom var faktiskt goda. Dock gillade Alice de inte.. Hon som älskade pannkakor innan!
Nu sa hon - Alice, inte om.. Och skakade på huvudet. Hon skulle ha lingon. Så lingon fick hon. Men man kan inte leva på lingon.. De är de enda hon vill ha, och broccoli då.
I går passade vi även på att måla lite på canvas tavlor. Gjorde handavtryck på tavlor, så fint!
Sen målade Alice en tavla till farmor och farfar:)

Sen på kvällen så gick vi ner till farmor och farfar och åt lite kvällsfika i form av omelett och annat plock. Då åt Alice som en häst! Då tyckte hon minsann om maten.

Nu måste jag rusa, Hugo är vaken hör jag nu.

Tjing!

Fredag!

Tänk om jag får en minut över så jag kan göra mig klar så vi kan gå ut en sväng... Just nu ligger Hugo och leker missnöjt i sitt gym och Alice går runt och dricker välling. Hon ville ha tårta till frukost men jag tro vi skippar de, av den enkla anledningen att jag är för lat för att duka fram de klockan 8 på morgonen:P Tårta till frukost äter jag mer än gärna annars;)

Vi har gammalt bröd som ankan behöver få. Men om vi går och matar ankan så hinner vi inte ner till stan och köpa mitt amningste.... Det är full rulle på barnen idag. Alice lägger sig jämte Hugo på babygymmet, han tar tag i hennes hår och drar och hon skriker "släääääääääääääääääääpp".. Men hon gör det med mening också.. Hon lägger sig precis så nära att han inte når hennes hår, sen flyttar hon sig nämre och lägger huvudet på sne så han ska nå de. Hon är rolig hon:P

Nepp nu får jag ta upp Hugo, han klagar hemskt mkt på att behöva ligga hela 2 meter ifrån mamma.

SMS test

Fördriver tid såhär..

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till fem och skriv sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du göra om din pojkvän var otrogen mot dig? 
-Vi får klura på de, vi lagar :)

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
-Ja precis, men vi kan komma därefter nån gång! Kan höras imon ;) puss

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?

-Kanon, då ses vi imorgon då!

4. Vilket sms blev du mest berörd av?

- Hej hej undrar bara vilken tid vi ska komma? Kram

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

-Är hemma runt 4 som vanligt

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

-Bilen visar att det är typ 5 grader ute:P och det känns!

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?

-Hur gick det ikväll? puss

8. Vad vill du höra mest av allt?

-Sätt på kaffet;)

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?

-Fusk:( jag kommer nog hem på lunchen också haha:D

10. Din mest romantiska replik är:

-Kanske, vadå??

Och nu ska jag gå och göra något vettigt ist. Pussa lite på min förtjusande sambo kanske:)


Torsdag

Har egentligen inte tid att sitta här, men ärsh jag måste ja mig en paus. Har hållt på att städa och diska hela fm. Nu ska jag snart göra lite gott till Alice kalas sen. Hoppas Hugo sover sig igenom baket.


Barnen igår när dom satt och väntade på fikat:)

Never ever..

Aldrig mer att jag äter kål... Stackars Hugo! Var precis som om han var allergisk emot de, även igår var han gnällig och fes jättemkt, över 48 timmar efter de jag ätit kålsoppan. Så igår natt fick jag inte sova mkt heller. Men inatt har vi sovit, minus att han vakant och skrikit 2 ggr. Jag funderar på om han drömmer..? Han skriker ju i sömnen och mat vill han inte ha, ger jag honom nappen så lugnar han sig, sen kan jag erbjuda honom lite mat och oftast vill han ha då. Vi tillochmed sov förbi Fredrik alarm i morse, det gjorde han också:P Så jag vaknar inte fören vid halv 8 av att Hugo fes, då är Fredrik ganska så sen haha:P

Så nu ska jag ta tag i kaoset som rådet här hemma. Jag hann ju inte duschat imorse innan Fredrik åkte eftersom han hade så bråttom, så nu ska jag klämma in en dusch i vårat pressade schema idag. För idag kommer Alice kompis Jason på kalas, och igår kalasade vi med Nelli och Elmer:) Alice tycker väldigt mkt om kalas:P

Tjing!

Inte många knop idag

Nu äntligen har Hugo lugnat sig och ligger och snarkar i sin vagn. Jag tänker aldrig mer äta kålsoppa när jag ammar. Shit vilken natt vi haft! Jag tycker så synd om dessa föräldrar som har barn som skriker på nätterna, hela mitt hjärta blöder för er! Hade Hugges kolik varit på nätterna hade vi fått bli inlagda på psykakuten både jag och Fredrik! Jag kände mig väldigt ensam när enbart jag kunde ta Hugo inatt, en känsla jag inte gillade alls.
Jag åt kålsoppan vid 17 ungefär, vid 19 började han bli orolig. Sen strax innan tolv inatt så började han skrika, sen somande han och började vid 1.15 sen skrek han 30 min, sen började han vid 2.23 sen skrek han till 3. Sen började han halv 4 och skrek till 4, sen började han 5.15 och skrek tills nu strax innan 7.
Han sover nu, men jag är rädd för att han kommer vakna om en stund och skrika igen:/ Jag sitter här och andas knappt för jag är så rädd för att väcka honom..

Och nu snart kommer Alice vakna, och då kommer hon garanterat att föra ett herransliv så då kommer Hugge vakna..

Idag går de inte i många knop. Jag är så trött att mitt mål med dagen är att klara mig tills 16 med att inte somna ifrån en vaknen och busig Alice. Idag går vi inte ut, idag städar vi inte, idag gör vi inte ett skit mer än att hänga i soffan. Jag hoppas Alice vill det med. För jag är så trött och har sån huvudvärk... Detta är inte nådigt.

Måste iaf ner till stan sen kom jag på och köpa en julklapp till Alice och Elsa som jag hittade igår. Fanns bara två kvar av de jag tänkt köpa så jag fick som tur var lägga undan de. Men de får jag ta i em när gubben är hemma och jag kanske är lite piggare.

Nu vakande Alice, nu börjar min dag:)


Varannan dag blogg

Sitter här med en väldigt ledsen liten gosse i knät:( Hans (dumma) mamma chansade och åt två portioner av farmors kålsoppa...  Det gör jag inte om... var kolik all over again:/ Dock bara en liten stund panik-skrik. Men han har varit orolig i flera timmar.

Idag har Fredrik varit uppe i gbg och hämtat lite köksstolar, kanonfina:) Jag och barnen följde inte med utan hängde med farmor, farfar åkte till h-stad med pilbågsklubben nämligen så vi var utan karlar tillsammans;)

Nu ska jag lägga mig, Hugo somnade här i mitt knä nu tillslut.

Har blivit sämst på att blogga, har ju 2 barn som tar mkt tid och dom kommer först:)

Och nu vaknade Hugo....

Besök

I helgen har vi besök av min lillebror och hans tjej:) Så finns ingen tid till att blogga.
Har faktiskt blivit urdålig på att uppdatera här, anledningen är att Alice vill leka med mig hela tiden. Och jag har inte hjärta att säga nej. Inte nu längre när Hugo väl kan sitta med och vara tyst. Innan blev han ju helt tokig om jag satte mig ner eller la ifrån mig honom. Nu kan han faktiskt ligga med inne på Alice rum och kika och leka lite.

Så nu spenderar jag mina dagar inne på hennes rum och blir bjuden på kaffe, te, oboy, mjölk, vatten, saft, pys och annat gott;) Hon älskar sin kaffebryggare och alla nya saker på sitt rum:)

Nu ska vi göra oss klara och sen åka till Kungsmässan och kika på overall till Alice. Om Fredrik får in hennes bilstol rätt i bilen igen... Suck

Tjing!

November

Gick visst över till november nu, snart är h-vetet över! Detta kalla gråa väder.. usch!!

Alice tittar ut genom fönstret häromdagen, "svatt" utbrister hon.. Nej det är inte svart ute, det är grått säger jag. "Gått" "regnigt, kallt... brrr" säger hon då.. Ja precis så.. hemska väder!

Bor man vid kusten så är det bara regnigt och blåsigt, all the time... De var de första jag märkte när jag flyttade hit, den jädra blåsten och de bitande regnet som vad man än har på sig alltid kommer in under kläderna. Hösten här är inte kul alls. Inte alls samma fina höst som inne i landet. Men sommaren är vackrare och härligare här än inne i landet:) Och snart är det sommar! bara lite mer än 7 månader kvar till midsommarafton och Hugos 1 års dag!

Och bara de blir april så går det ju så fort! Så snart är det sommar igen:)

Denna höstdag ska jag roa mig med att sy upp gardiner. Jädra vilka läckra gardiner jag och Alice fick fatt på igår!
Få se om det blir en innedag eller om vi tar en promenad idag så barnen får sova i vagnen. Hugo verkligen älskar de nu! Går vi ut och dom somnar vid 13 så vaknar han inte fören vid 16, och då har vi typ varit inne en timma men han har fortsatt sova här inne:)

Både barnen snarkar högt:) Hugo var ändå vaken vid lite efter 5.. Han låg och snackade och skulle rulla över på magen hela tiden... Men de vill inte jag! Vill inte låta honom sova på magen så här liten, sen har han ju snuzan på sig så han kan ändå inte ligga så med den. Han vänder sig hela tiden nu från rygg till mage. Så kul att han nu äntligen utvecklas mera, tackar gud för att koliken är borta nu! Han är så mkt gladare och nöjdare, och social!

Nepp nu ska jag kika lite på tradera och dricka mitt kaffe.

Alice 2 års kalas 30/10-11

På morgonen sjöng vi för henne och hon fick öppna lite paket, vilket hon tyckte var så himla skoj! :)
Hon fick två stolar och ett bord och en docksäng som vi redan hade satt ihop och satt in i hennes rum kvällen innan när hon sov.
Sen fick hon en servis i plast och en morgonrock, dora dvd och nagellack:)

På direkten skulle vi fixa naglar och kolla på Dora<3 Så vi mös ner oss i soffan och Fredrik åkte och handlade frallor till frukost. Jättemysigt:)



Sen kom de folk, Alice kusiner och deras familjer och farmor & farfar:)
Hon fick så mkt fina saker! En kaffebrygagre och brödrost (leksaker då!) och pussel från kusin Elsa. Kaffebryggaren har gått på fullvarv! Vi dricker kaffe hela dagarna nu! :P
Hon fick böcker, fingerfärg, bil garage, dockor, matta, kläder, leksaxar. Säkert något mer som jag inte minns nu. Mkt bra grejer iaf=)


Jag och den gosiga 2 åringen (egentligen vrålar hon "släpp neeeer" haha;P)


Hugo festade rejält haha;P


Kalaset gick självklart i Dora tema, vad annars??

Jisses va trött hon var på kvällen när alla gått! Hugo var med rätt så trött, han var ovanligt snäll och mkt vaken. Kvällen blev mindre rolig, han var övertrött och kunde inte komma till ro och Alice drömde nog en mardröm och vakande och skulle inte somna om sen. Men en bra dag iaf=) Kan inte riktigt fatta att hon är 2 hela år nu!
Min stora härliga tjej<3

RSS 2.0