Tisdag

Fick för mig att de var måndag, men de vare ju inte;)

Idag ska vi på föräldraträff, jag och Hugo. Han är piggare nu, men febern kommer till och från. Han verkar inte sjuk så vi misstänker att de är så att han håller på att få en tand. För han har haft feber till och från sen i fredags. Får han bara ipren så går den ner och han blir som vanligt sen kan de gå hela dagen utan några som helst tecken på att han mår dåligt sen helt plötsligt blir han varm och gnällig och helt röd om kinderna.

Alice ska till tandläkaren ikväll, mindre skoj. Fredrik ska gå med henne, jag har inte bestämt mig om vi ska följa med än eller om jag och Hugo ska vara hemma. Jag är ju inte så förtjust i tandläkaren.. Vill inte att Alice ska känna av att jag är rädd och själv bli rädd. Jag börja svettas och får ont i magen bara jag tänker på att gå dit.. Men de är väl dags snart.. Inte varit där på 5 år. Men jag har aldrig i hela mitt liv haft hål i tänderna så jag bör inte ha de heller nu. Fredrik kommer la tvinga mig gå snart... Men nu går de inte denna månaden, det blir för stressigt och nästa månad fyller jag år så då vill jag inte heller. Kanske i april. Kanske.

Nu ska jag gå och göra mig iordning medan Alice kikar på tv och Hugo sover.

Söndag

Idag var Fredrik mkt bättre, så bra så vi tog tag i städningen här tillsammans:) Oj så fint vi har de nu, stökigt men rent=) Stökigt blir de ju på 30 min med småbarn.. Går liksom inte att undvika:P

Fick även satt upp vår dvd hylla som Fredrik byggt:) Så himlans bra med en sambo som är snickare! Den blev jättefin! Så nu har vi lite mer plats till alla barnfilmerna. Sen kom jag på att jag skulle ta ner alla lådorna med barnens kläder från vinden och sälja/ge bort lite. Tyckte att så mkt kläder kan man inte spara faktiskt.. Lite har jag ju tänkt spara som om ska få sen när dom blir stora till sina egna barn, men inte flera lådor var.
Så jag hittade Alice babykläder.. Kollade varje body, varje byxa och mindes olika dagar hon haft kläderna. Jag satt och "ååhhh" :ade mig och blev helt hispig. Kom till insikt att detta var jag inte redo för än... Så jag slog igen lådan och tittade i Hugos, redan inställd på att här kommer jag absolut inte kunna ta och sälja något. Och så sant så.. Jag organierade om lite och la över lite av Alice gamla kläder som Hugo ska ha sen i en helt ny låda och packade ner mer kläder som var för små, både av Hugos och Alice. Jag fick iaf ihop något plagg som jag ska sälja. Bara kläder som ingen av barnen haft pga att kläderna varit för smått när dom fått de. De kläderna har jag inget minne till så då går de bra att avverka dom=) Jag få vänta några år med att sälja av lite av deras babykläder tro jag=)

Idag har vi även varit onyttiga. Vi åt pizza! De har vi inte ätit på.... hmm.. nästan 1 år..? Var inte så gott som jag mindes.. Men Alice gillade de=) Hon fick en helt egen pizza och en egen colaburk. Hon var överlycklig!
Nu kommer fröken tjata om pizza...

Nehepp nu ska jag nog gå och knoppa mig. Imon är de måndag och jag har inte sovmorgon då heller:)

Det bästa



Jag kommer på mig själv nästan dagligen med att titta på mina barn och tänka "oj vilken tur jag har som har fått så fina, underbara goa barn". Jag känner mig så lyckligt lottad, som jag skrapat en triss och vunnit högsta vinsten! Inte alla pengar i världen, alla saker, prylar, ja allt är värt ens en bråkdel av detta, denna kärlek!
Dom är alltid mina, jag bär alltid med mig dom. Antingen bokstavligt eller i hjärtat:)


Barnläkaren med Hugo

Igår träffade vi två barnläkare... Den första var supertrevlig och go! Och kikade på Hugo och undersökte honom, han sa inte ett ljud utan tittade nyfiket på henne:) Sen skulle hon rådgöra med en annan läkare. Och in kom en annan läkare.. Jisses säger jag bara. En stel otrevlig, butter äldre kvinnlig läkare. Hon kikade på den första läkarens anteckningar och säger sen: Helammar du forfarande? Får han inte mer riktig mat?? Inte konstigt han har problem med magen! Han är faktiskt 7 månader nu så nu får ni nog sluta med de där och ge honom riktig mat.
Ni kan gissa att jag blev rätt så paff..

Så sen får jag sitta och förklara att jag försöker med annan mat men han har jättesvårt med släta pureér och klöks av de. Jag får nästan sitta och försvara mitt val av att amma honom känner jag. Hon menar på att hon bryr sig inte om att rekomendationerna är att delamma tills barnen blir 2,5 år, hon tycker de är fel! Och sen vräker hon ur sig att de borde vara självklart för mig varför han inte vill ha mat, han är ju bröstfixerad.. Så uppenbarligen funkar de inte för dig att delamma honom, så sluta amma honom genast säger hon sen. Full av hormoner som man faktiskt är när man ammar så blir jag jätte upprörd och får hålla mig från att både skälla ut henne och börja lipa. Jag bara nickar och ler och tänker att kärringen har förmodligen själv aldrig ammat.. Då skulle hon fatta att de är inget man bara slutar med när man har en liten pojke som klöks av annan mat.

Sen blir jag uppläxad med att bröstmjölken är bara blask och har gjort sitt efter 6 månader, Hugo kommer bli sjuk och få näringsbrist om han inte börjar få mer mat säger hon. Jag får igen förklara att vi försöker med vanlig mat och välling men det funkar inte riktigt. Sluta amma är hennes lösning.

Sen säger hon att han skulle inte kunna vara mjölkallergiker för hon tro inte på att komjölk går ut så i bröstmjölk.. Ha ni hört något liknande... De vet väl vem som heslt att de gör... Nä men de trodde hon inte på sa hon. Det var bara skitsnack. Jag slutade då lyssna, hon verkade från vettet. När hon gått var de bara jag och den andra läkaren kvar. Vi tittade på varandra och tänkte nog samma sak om den äldre läkaren..

Iaf så kikade på i rumpan på honom och kände på magen, han är inte felkonstruerad iaf. Hon är en glesbajsare som har svårt att få ut bajset bara. Så nu ger jag honom laktous (eller vad det hette) för att göra honom lite lösare i magen.

Jag hoppas jag kommer slippa träffa den där läkaren i framtiden hon var inte alls en bra läkaren! =(

Fredags morgon

Hejsan!
Igår fick jag tar i vår Bvc sköterska, hon tyckte något måste göras med Hugos mage nu. Försökte få tag i barnläkare med fanns inga lediga igår:( Så en nödlösning blev att ge honom microlax, lavenemang. Det funkade. Oj så mkt hårda klumpar som de kom ut! Han verkade inte ha ont medan allt kom ut, bra de iaf. Sen igår kväll somnade han på mindre än 15 min! Men inatt har han hållt på att snurra och väckt mig iaf 4 ggr. Alice har väckt mig 1 gång.. Sen vid halv 4 tyckte Hugo de var morgon och var pigg och ville gå upp. De ville inte jag! Så vi bytte bara en blöja, då brukar han bli trött. Oj så snorig han har blivit! Nässprayet är ju självklart slut.. Så jag får gå ner till apoteket nu på fm och köpa de. Ska först försöka få tag i en barnläkare. Någon måste ju titta på Hugo, han har ju haft problem med magen och att bajsa sen han föddes typ.

Idag verkar herrn i huset piggare, iaf så lever han än. Hoppas inte vi får detta, lite snoriga är vi redan men feber kan vi väl få slippa!

Nu får jag skynda mig, stressa stressa.

Morrn morrn!

Igår var de stressigt, hann med de mesta faktiskt. Fast Alice fick vara inne hela dagen, visade sig att hon hade nästintill feber med. Märkte de på att hon bröt ihop när hon skulle äta lunch, hon är ju matglad annars. Igår var hon inte så sugen alls. Hon skulle bara ha smörgårsrån (som jag köpte till Fredrik för de ville han ha lille sjuklingen). Så igår levde dom på rån. Hugo fick med men han gillade de inte. Han hade inte tålamodet att sutta på dom så dom blev mjuka, han har väl fått mitt tålamod;) Han satt och lekte med dom ist:P Fredrik låg hela dagen igår, skit dålig var han. Och då äter han inte, så jag fick laga något som jag bara kan göra när han inte ska äta:) Korvstroganoff! Jag älskar de men äter de sällan för Fredrik avskyr de. Alice älskade de också, igår kväll åt hon nog igen sig för lunchen hon inte ville ha. Idag är Fredrik sämre, han sov på soffan inatt och nu när vi gick upp och intog vardagsrummet försvann han in i sovrummet. Så idag funderar jag på att laga något annat han inte gillar, något med vitkål i. Fast förra gången jag åt de så skrek Hugo i tyå 2 dagar... Fast de var ju kålsoppa, med mkt kål. Kan ju göra kålpudding med mindre kål:) Få se:)

Hugo är snorig, och nu verkar han varm också:(
Inatt har varit den natten som jag sovit sämst sen Hugo föddes tro jag. 2 timmar skrek han och sparkade igårkväll när vi la oss. Sen har han sparkat och gnytt och grymtat hela natten. Jag har nämligen kollat klockan och vet att jag har vaknat 1 gång i timman av honom, och sen varit vaken även 2 timmar i natt. Jag tänkte att de är la meningslöst att ens försöka sova så jag surfade på mobilen ist. Somnade och sov nog 40 min sen var de dags att gå upp. Han gör detta i sömnen, var nämligen uppe och bytte en blöja men inte en endaste gång att han öppnade ögonen.

Glömde givetvis ringa bvc igår men idag måste jag komma ihåg de!

Idag, beroende på hur barnen mår, ska vi ner till stan och sen handla lite mat. Måste göra de på fm så jag får skynda mig att göra oss iordning nu. Först ska vi ta febern så jag inte drar ut febriga barn.


Onsdag

Hejsan!
Idag hade vi sjukt mkt att göra, jag på mitt håll och Fredrik på sitt. Nu är han sjuk idag och hemma från jobbet så nu måste jag göra allt de han skulle göra. Utan körkört och med två barn som har sina mat och sovrutiner.. Kommer inte bli lätt.. Jävlans dumt att affärerna inte öppnar fören vid 10, mitt på dagen ju:/ Måste upp till Elgiganten och köpa färg till skrivaren nu på morgonen (för jag måste skriva ut blanketter och lämna dom IDAG), bara att gå dit tar 30 min. Sen inom stan och läma tillbaka ett par leggings som jag köpte till Alice som jag ångrade mig ang. Sen hem mata barn, sen promenad så dom får sova och tillslut hamna vid willys och handla middag. Så ser min dag ut. Jo just ja, ska skicka paket och läma blanketter i stan sen.., Hoppas jag hinner allt!

Och idag hinner stackars Alice inte vara ute och leka:( Vi brukar alltid vara ute iaf minst 1 timma så hon får leka lite. Jag vet att hon kommer bli ledsen nu, hon älskar ju snön. Få se om jag hinner klämma in de med. Puuuh. Bäst jag skyndar mig nu..




Tisdag

Hejsan!
Idag har vi haft de sköj med Martina, Nelli och Elmer. Åkt pulka och lekt på lekplatsen hela fm=)
Sen kom en vän och köpte Alice babysitter (är med en tår i ögat jag säljer den..) sen följde hon med ut på en promenad också:) Så idag har vi varit ute väldigt mkt jag och mina fina barn=)

Imon ska jag ringa bvc och reklamera Hugo tro jag. Nä men stackaren kan inte bajsa! Han är jättehård i magen och vad ska man göra.. Han avskyr ju katrinplommon.. Han skriker och sparkar och är helt vild på kvällarna, som kolik fast man kan lugna honom och få kontakt med honom till viss del. Det är en blandning mellan att han verkar ha asont och inte vilja sova. Men kan han redan så liten förstå att han ska sova och inte vilja? Alltså detta är skrik som på ett helt nytt sätt.. Jag känner mig helt förtvivlad. Sen vaknar han flera gånger per natt och sparkar och skriker.. Jag får göra allt för att få tyst på han. Så givetvis ammar jag hela nätterna nu igen. Men jag måste ju få sova! Jag har upptäckt att jag börjat få sån huvudvärk nu de senaste, förmodligen pga att jag inte får någon ihållande sömn på nätterna. Jag funderar på att börja ge honom 8 månaders välling, eller välling från något annat märke. Imon ska jag även köpa en burk med 8 månaders mat och sen om han gillar de mer. Han klarar verkligen inte av släta purér. Den från 6 månader är ju små bitar i men han verkar inte så förtjust i de längre. Idag fick han pyttesmå banan bitar att sutta på, oj vad han gillade de! Ska iaf ringa bvc imon och be om råd, kanske behöver en barnläkare känna på hans mage så han inte är helt förstoppad. Yes vi har "tempat" honom men han kan inte precis bajsa så heller. Det går bara inte.. Om någon sitter på något bra hemmakok med laxerande effekt som barn under 1 år kan dricka så berätta gärna de för mig! Tips tar jag mer än gärna emot!

Nu har jag precis gått upp sen jag försökt nattat Hugo över en timma, och nu ska jag gå och lägga mig.

Imon är de onsdag och löning för Fredrik:P Ska låna hans bankdosa och ha de lite roligt med lite överföringar konton emellan sen ska jag och barnen till stan och köpa kläder, eller iaf titta och se om vi hittar något:)
Jag har blivit kräsen med kläder till barnen, eller så har de bara kommit ett mode med fula kläder? Till killar finns de bara blått (usch vad jag börjat avsky färgen) med cars på... Och till tjejer är de rosa med Hello Kitty.. Som Alice älskar..

Nepp nu får jag knoppa mig, så jag orkar med natten men Hugo.

Helgen

Hejsan!
Jag sitter här med världens sötaste lilla gosse i knät, pigg som attan är han.. och jag har nästintill migrän och är helt slut. Helgen har varit toppen:) Förutom i fredags.. jag somnade när jag nattade Hugo innan 21 och Fredrik somnade i soffan. Så vid 01 vakande jag och var sur över att kvällen försvann, Fredrik var ännu surare;P

Men igår var de full rulle:) Vi åkte till Gekås på fm och shoppade loss. Var inte alls mkt folk vilket var så skönt! Var helt tomt i kaffeterian uppe så vi lunchade rejält och myste:) Fick köpte massa nödvändigt och massa onödigt, som alltid:P När vi kom ut från Gekås hade de snöat, och snöade rejält! Första riktiga snön för oss denna vinter:) Alice var förtjust! Dock var de inte så kul att köra hem i de. Tur att vi bara har drygt 3 mil. Sen på kvällen var det kalas hos barnens farmor som fyller år. Åt gott och hade de trevligt=)

Idag har vi med haft fullt upp med. Åkte till Klitterbadet i Falkenberg på fm och badade och hade de skoj. Hugo älskar vatten, Alice gillar inte vatten... Hon gnällde och skakade och var väldigt reserverad först. Sen åkte hon rutchkana och kom under vattnet och då blev de värre. Hugo kom med under när han åkte men han bara fräste lite och sen var de inget mer med de. Vi badade bara 1,5 timmar sen blev vi trötta och hungriga och åkte till MAX och åt hamburgare. Alice åt upp all sin mat, inklurive en lökring. Jisses, hon nästan rullade ut till bilen sen:P Hugo var helt slut efter badet, han somnade 12.20 när vi körde från badet och vaknade hemma sen vid 14, sen gick vi och matade ankan och då sov han ytterligare 2 timmar. Så inte undra på att han är pigg nu.

Vi andra är helt färdiga, och jag mår skit efter att ha vistas i klor. Svider i ögonen och huvudet. Allt snurrar och jag har sån huvudvärk. Det är nästan inte värt att åka och bada när jag mår så här efteråt. Men för barnens skull får jag ju offra mig ibland. Mysig familjegrej att göra med familjen:) Vi brukar ha "familjemys" då bara vi 4 gör saker ihop iaf en dag i veckan. Både jag och Fredrik tycker de är jätteviktigt. Nu har även Alice börjat komma och säga att hon vill ha familjemys, så gullig är hon våran kotte=)

Alice såg vindkraftverken vid motorvägen när vi körde ner till Falkenberg och utbrast "Wooow titta, tandpetare!" :P
Varför hon kallar dom tandpetare vet ingen men hon blev sur när vi sa att de hette vindkraftverk, de hette de tydligen inte alls enligt henne:P Hon är så roligt, man undrar vad allt kommer ifrån:P

Nu kommer Alice här och ska titta på Timon & Pumba:)


Fredag

Jag älskar fredagar! dagen går så himlans fort och allt man gör känns så himlans lätt:)

Nu fick inte jag duschat medan Fredrik var hemma, var så trött när hans klocka ringde.. Så jag ska smyga och göra de nu, men en sovandes bebis i vår säng. Om jag vågar. Han överlever att tjuta i 5 min om han skulle vakna, men usch vad jag inte gillar att han skriker!

Jag är skitirriterad på h&m.se.. Jag kommer inte in på deras hemsida och kan beställa:/ Jag brukar aldrig beställa från nätet men jag vill verkligen ha en klänning som inte fanns i stan (bara i en annan färg). Så jag vet ju vilken storlek som passar, men kanske ser färgen förjävlig ut.. Synd att den inte fanns!
Alice behöver nya kläder.. Köpte mkt nytt till henne i oktober som är för litet nu. Hon måste tagit ett skutt i sin växtkurva, kläder i 104 passar inte längre. Så vi ska ner till stan om en stund och kika på de.

Ha en trevlig helg alla=)

Torsdag

Äntligen närmar sig helgen!
Denna veckan har varit slö på något sätt.. Hela dagen inne igår satte sina spår, jag vill gå ut!
Alice verkar bättre, hon sitter och skrattar i soffan och har inte sagt något om att hon har ont i huvudet. Jag ska känna på henne sen och se om hon är varm, vill inte störa nu mitt i bompa.

Inatt höll hon på att skrika efter pappa... "pappa kom, sova golvet" "Alice tappat tutte" "Alice upp" etc.. Så jag fick tillslut gå och säga till henne att lugna sig och ge henne en tutte, hon vände sig om och somnade.. Första gången hon gjort så på över en månad! Annars har hon ju skrikit tills Fredrik kommit och lagt sig på hennes golv. Kanske detta håller på att vända=) Hugo har jag de senaste kvällarna lyckats fått somna i våran säng och sen har han sovit där och jag kunnat gått upp. Jag har inte behövt sitta med honom i knät alls:) Så vi börjar få egentid på kvällarna, vilket är helt underbart! Dock vaknar han till flera gånger så jag får springa in och slänga fram brösten så han får ligga emot dom och känna min lukt (att han har min t-shirt som snuttefilt räcker tydligen inte..), endast då lugnar han sig. Alice var samma sak, hon kunde jag med lägga i våran säng och sen gå upp, fast henne fick jag springa in oftare till men behövde inte slänga fram brösten för då räckte de med att jag la mig jämte henne så somnade hon om.

Så efter Alice hållt på en bra stund på natten så var de Hugos tur.. Så imorse vakande både jag och Fredrik av att hans mobil ringer nästan halv 8. Då har vi inte ens hört hans alarm och mobilen ligger på andra sidan rummet, DÅ sov vi gött efter att ha varit vakna under natten:P

Jag är mör i hela kroppen, skulle göra riktiga armhävningar igår och visa Fredrik. Jag kan ju inte men vill lära mig, bara de få jag försökte göra gav mig träningsvärk:P

Hugo sover än men lär säkert vakna snart, ska passa på att dricka mitt kaffe ifred nu=)



Onsdagen

Hur vi spenderar onsdagen? Jo inne.. Sjukdom slog till här idag och jag fruktade de värsta. Sen fick ungen ipren och sjukdomen var borta. Så vare med den febern.. Fast hon har varit hängig, jag har med varit hängig och Fredrik också. Hugo har de vatt full rulle på, han sover nu ÄNTLIGEN. Och jag har egentid i si sådär 15 min till. Då ska jag väcka Alice från sin em sovstund annars blir de ett h-vete i kväll när hon ska läggas. Så 15 minuter då jag kan göra vad jag vill, och jag väljer att blogga:)

Inatt drömde jag att jag fick 2 barn till, vet inte om de var tvillingar eller om dom hade några år mellan sig. Tro de kan ha att göra med att jag och Fredrik diskuterar namn på "kommande" barn:P Vi vet liksom inte ens om vi vill ha barn längre fram, men namnen bråkar vi redan om! Jag älskar Otto, men de avskyr Fredrik. Jag hade de som förslag nu till Hugo men han vägrade. Det gjorde ont för jag älskar namnet. Sen ett tjejnamn som jag älskar men som Fredrik hatar. Ylva, jag tycker de är så fint! Fast de går inte Fredrik med på.. Kanske hinner övertala honom på 10 år:P

Såg på tv3 play innan, Mammor & minimodeller.. Jag säger JISSES vilka mammor! Helt galet att puscha sina ungar ut i en sån värld! Men jag tror de är lätt hänt, jag dras ju med när Alice kommer och vill bli sminkad. Då får hon en puderborste (utan puder på) och sminkar sig med. Hon har även haft mascara på sig en gång, hon såg mig använda de och sen ville hon verkligen och jag trodde inte hon skulle gå med på de när borsten kom så nära ögat men hon stod så still och ville ha på båda ögonen sen gick hon runt och "flörtade". Jisses vilken tjejig tjej jag har ibland:P Igår fick hon fatt i en av mina bhar.. " Se som mamma" sa hon och visade stolt upp att hon fått på sig den rätt:P Är det en tjejgrej att ta efter sin mamma eller gör alla barn så undrar jag..

Ska snart ställa mig och laga köttfärslimpa med bacon, det älskar både Fredrik och Alice=)

Jag är lite nervös, en nära vän gör ul nu om en stund.. Jag håller fingrar och tår för att det går bra:)

Nu vaknade Hugo så nu var mina 15 min över:P


Tisdag

Hejsan!
Här sitter jag lagom mör i kroppen. Igår gick jag över 1 mil medan barnen sov i vagnen. Dagen innan gick jag också 1 mil, idag blir de nog inga mil för mig iaf:P Är väldigt trött, både i kroppen och i huvudet. Vi fick ju för oss att försöka lägga Hugo att sova i egen säng igår, och de gick! Han somnade medan han åt välling, sov ca 30 min. Sen började Alice skrika, och sen Hugo. Jag vet inte vem som väckte vem egentligen, för Hugo kan ha skrikit till först. Iaf så blev de ett jädra liv. När jag kom in i sovrummet till Hugo så såg han helt chockad ut över att ha vaknat i sin säng helt ensam:/ Han skrek och skrek.. Jag lugnade honom och gick sen ut. Men inte slutade han för de.. Och de där med att bara låta barnen skrika, ja de fixar jag bara till en viss del. Hugo var ju jätteupprörd. Så jag fick gå och lägga mig med honom. Och sen har han sovit oroligt hela natten och skrikit till och från. Han sover så om han blir väckt efter de han somnat för natten. Alice skriker med på nätterna, men vi går inte in till henne längre. Hon blir mkt mer upprörd om vi gör de så hon får skrika, i sömnen. Så hela natten har de skrikits, nästan. Jag sov dock som en sten imorse när Fredrik gick så märkte jag inte ens att han pussade mig hejdå, vilket jag skulle ringa och skälla på honom för att han inte gjorde:P

Idag blir det nog en innedag. Inte för att vi har så mkt att göra, men mina ben gör ont och vädret ser inte ut att bli så trevligt idag.

Synd att vi inte ska äta socker, kunde ställt mig och bakat något:P Kanske gör iaf fast fryser in de så vi kan ha längre fram:)


Roliga grejer Alice säger

Kopierar denna direkt från min facebook status för någon dag sedan:)

2 åringar är för roliga:P Igår när vi var ute och gick i skogen så håller Varbergsenergi på att dona med elledningarna uppe i stolparna, och högt där uppe sitter en kille och fixar med de vilket Alice ser och utbrister högt i fröjd med ett pekande finger: WOOOOW mamma, titta APA!! :D

Som jag skrattade, tårarna sprutade:D

Min roliga lilla flicka<3


Lördag

Hejsan
Idag skulle de blåst mkt, så vi ställde in våra planer. Men nu när man kikar på Smhi ska de inte alls blåsa så mkt.. Jag avskry Smhi.. Dom ändrar alltid sina prognoser!

Så nu sitter fortfarande hela familjen i pjamas och glor. Ska väl göra oss klara och så gå upp till Lassabacka och kika lite. Så följer dagens planering:)

Nyss fick Hugo hela tvättställningen över sig, de gick bra han skrek inte ens...
Vi hade aldrig såna här "problem" med Alice. Med problem menar jag att han är mer vild, finurlig, påhittig. Han får tag i saker han inte ska ha, han river ner grejer och slår sig mkt lättare än vad Alice gjorde. Alice var mer lugn och tog de säkra före de osäkra. Hon gick ju själv när hon var 11 månader, men blev rädd och vägrade gå sen gick hon inte själv på 3 månader (när hon var 14 månader). Hugo kommer nog gå tidigare än Alice, så orädd som han är..
Nu i dagarna måste vi vända våran säng och ha ena sidan emot väggen för Hugo ålar sig så mkt i sängen att jag är rädd att han klättrar över barriären jag byggt upp för att förhindra att han ska trilla ut från sängen.

Nepp nu ska jag ta en dusch medan barnen är lugna:)

Onsdag

Morrn!
Här sitter jag och Hugo och surfar. Kikar runt på sånt vi vill ha:) Typ skor:P
Snart kommer Fredrik hem på frukost, toppen för då kan jag duscha. Hade de inte varit för att Alice gick upp innan 7 så hade vi legat kvar och sovit nu. Inte alls på topp idag. Det ser ut som kriget här hemma. Gör den ultimata vindsröjjningen och går igenom alla lådor. Nu ska saker slängas! Och säljas, jag och Fredrik har så sjuka mkt porslin!!Muggar, glas, tallrikar... Uff säger jag bara! Det vill säkert någon annan ha:)


Nu kom Fredrik så nu ska vi äta lite frukost=)

Utmaning

Jag fick en utmaning av Emma

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

För 10 år sedan var jag 13, kom in i tonåren och upptäckte en helt ny värld. Nu i efterhand kan jag undra vad min mamma & mina vänners föräldrar pysslade med, att man kan ha så dålig koll på 13 åringar! Jisses säger jag bara!

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

För exakt 1 år sedan var jag gravid med Hugo, hade nog precis haft vårt rul och livet flöt på otroligt bra:)

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Lättsaltade chips, cheesebolls, nötter. Sen gillar jag inte mkt mer

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?
Hehe idas sommarvisa! Den sjunger jag jämt för Alice:P Jag kan ganska så många av Markoolios låtar med;)

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR?

Jag skulle... Köpa en massa saker! Exakt 5 saker vet jag inte.. Hus, bil, båt & sen skor;) Och saker till barnen och Fredrik med såklart=)

6) FEM DÅLIGA VANOR?
Tidsoptimist, tro att saker går snabbare att utföra än vad de egentligen gör.
Otålig, jag är hemskt otålig och blir lätt rastlös av att vänta.
Slutför nästan aldrig saker jag påbörjar, trots att jag vill så blir det aldrig riktigt att tiden räcker till.. Har väl att göra med att jag är en sån tidsoptimist:P
Biter på naglarna när jag är rastlös, nervös, stressad. Och ibland bara för att jag kan..
Stressar i onödan, det gör jag ofta!

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA?
Umgås med mina barn och Fredrik.
Vara ute och gå
Träffa vänner
Se film och mysa med min familj
Äta gott:)

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA?
Haremsbyxor!!!!!! Jumpsuit (skulle iaf aldrig gå ut med den)
Sen vet jag inte!

9) FEM FAVORITLEKSAKER?
Helt egna? Min mobil och "herr kanin" då:) Har inte 5 helt egna leksaker, delar de andra med Fredrik:P

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
Hmm alla som läser tycker jag ska göra denna och sen tala om de för mig så jag kan läsa era svar=)

Titt-ut!

Här har jag inte varit på ett tag, jag lever via min mobil nu;) (och jag har inte lärt mig blogga från den) Fredrik har skämtat om att han skulle aldrig köpt den till mig, jag har blivit så osocial! :P Men den är ju spännande i början! Nu börjar jag vänja mig, vilket visar sig på att mitt batteri dör inte mitt på dagen utan håller hela dagen nu=)

Vad vi pysslat med.. Jo Fredrik har varit långledig och vi har varit på en 4-h gård:P Sen har vi bara varit hemma. Städat undan de mesta av julen, allt står i lådor i hallen och mer lådor ska gås igenom.. Ska nämligen röjja på vinden innan vi sätter upp några lådor. Få se om jag orkar bära ner några lådor under dagen och fixa med de.

Alice sitter och leker med sina första "Barbie" dockor som hon fick av Emma och Totte igår:) En mamma-docka, en pappa-docka och en Alice-docka. Jisses vad hon pysslar med dom och leker! Hon har blivit sååå stor!

Hon säger mycket saker nu med, hon kopplar ihop saker och funderar:)

Alice: Oj ramla, gå försiktigt..Pappa bank ojojoj gå försiktigt sa jag! Binka bonk! (hon sitter och leker med pappa-dockan nu)

Alice är fortfarande rädd och får panik när hon ska lägga sig och sova:( Att hålla henne vaken hela dagen har resulterat i att hon somnat vid 18 på golvet! Så hon måste sova en stund på dagen, men att lägga henne och få henne sova så kan ta flera timmar:/ Kvällarna är liiiite bättre nu *peppar peppar* när hon inte får sova mer än MAX 1 timma på dagen.

Hugo sover än, men lär vakna snart. Jag gav han 6-månaders puréer ist för 4 månaders härom dagen, de tyckte han bättre om! Han öppnade faktiskt munnen och tog emot andra skeden! Än har han inte ätit mer än kanske 1,5 msk.. Men bättre än inget! Funderar på om jag ska gå till Willys under dagen och köpa smaksattgröt, han smakade igår hos E&T och han klöktes av en liten sked iaf:)

Om de inte regnar i em ska jag och Martina ut och gå en promenad när våra gubbar kommit hem, så hoppas att de inte regnar så vi får de gjort:)

Ja de var la allt för mig. Jag kan ju tala om att jag inte kommer dela med mig av så mkt bilder mer 8inte för att jag precis gjort de så duktigt den sista tiden), dels för att det tar en evighet att ladda upp på blogg.se (plus att det funkar nästan aldrig), men sen blev jag lite illa tillmods när jag googlade hela mitt namn (har ovanligt för och efternamn) och det kom upp jättemkt bilder som jag lagt ut. Jag vet att det finns där men de liksom slog mig att det kommer alltid finnas där. Så jag får se om jag delar med mig av någon bild eller två mig mig iaf:) Annars får ni väl leta upp mig på fejjan, Sabine Edh heter jag=)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, leka lite med Alice tills Hugge vaknar=)

Onsdag

Blev glatt förvånad när älskade älsklingen talade om att han bara jobbar till lunch imon och är ledig fredag, är ju någon helgdag som jag inte hade koll på:) Skönt, för dagarna utan Fredrik är svåra nu. Dels för att jag vant mig att ha honom hemma och alltid ha 2 hjälpande extrahänder, sen så är det jobbigt med Alice & Hugo nu. Alice är jättebråkig emot mig, jag får knappt titta åt hennes håll:/ Bara pappa... Det är inte jobbigt med att hon gillar honom bättre just nu, utan de jobbiga är att det blir 1000 gånger jobbigare för mig att ha henne själv när hon vägrar allt. Sen har hon ju börjat drömma mardrömmar och vägrar sova. Hon skakar, gråter, skriker, bönar och ber varje kväll och varje em när hon ska sova.. Vi har låtit henne ha alla lampor tända i sitt rum och även lampan i hallen, har alla dörrar vidöppna så att hon hör oss och hennes grind öppen. Trots de vill hon inte ligga i sin egna säng. Vi vill helst undvika att låta henne sova i våran säng, det skulle bli så trångt och sen ligger hon inte still heller. Så Fredrik har lånat en madrass av sin mamma & pappa som han ligger på inne i Alice rum jämte hennes säng. Det har funkat relativt OK. Det gör ont i hjärtat att se henne så rädd:( Igår stormade de och då var hon livrädd för regnet ute, vilket hon aldrig varit förr men vi förstår att hon tyckte de var läskigt nu. Jag hoppas de går över snart.

Hugo har blivit mammig deluxe. Han total vägrar något annat än bröstmjölk. Fast *peppar peppar* han har druckit ca 100 ml välling varje kväll de 2 senaste kvällarna. Puré låter jag honom smaka varje dag (ok igår glömde jag), han klöks och spottar och fräser. Jag ger honom bara en sked, en vacker dag kommer han ju vilja ha de så ser ingen mening med att tvångsmata honom nu. Första skeden brukar gå, sen vägrar han. Han har även blivit svårare att lägga, han ska bara vara hos mig.. Fast hör och hämpna, han ligger i sin egna säng och sover nu! Han somnade där medan jag dammsög. Han gillar de ljudet:) Få se hur längre han sover, Alice ligger ju och ylar i sin säng. Får eventuellt flytta in madrassen och lägga mig jämte henne så hon iaf får sova en 45 min. Igår testade vi och inte låta henne sova under dagen för att se om hon somnade lättare på kvällen. Jo hon somnade som en klubbad säl vid 19.30 men sen vaknade hon och körde igång vid 20.30.. Så då fick iaf Fredrik lägga sig hos henne. Hon måste sova under dagen, iaf en liten stund.

Nu har hon hållt på i 30 min.. Suck.

Och nu vaknade Hugo..

2 januari 2012

Gomorrn!
Idag gick vi upp strax innan 9. Hugo väckte jag nyss. Barnen har kommit in i att sova länge nu på morgonen, både bra och dåligt. Halvedagen går ju haha! Fast idag ska vi inte göra mkt. Hugo låter som ett rådjur när han hostar:/ Nästan som om de vore falskkrupp, fast han hostar jättelite. Han verkar rätt så pigg också. Jag hoppas de är de sista nu av denna förkylningen. Nu har alla haft den utom jag, och hoppas jag slipper!

Alice ligger och kollar på MammaMu och Hugo sitter här jämte mig och leker. Själv dricker jag mitt morgonkaffe och funderar på om jag ska smyga iväg och duscha lite snabbt nu när Alice är upptagen. Usch vilken hostattack hon precis fick:/ J*dra förkylning.

Nu har jag fastnat i WorldFeud träsket. Jag har aldrig spelat Alfapet ens så detta är helt nytt! Men lite kul även då jag inte är så bra:P Lägg till mig om du vill, binebiin heter jag=)

Nepp dricka mitt kaffe och slappa lite:)

Nyårsafton

Tjohej!
Nytt år, nya möjligheter=)

Igår åt vi gott och hade de skojigt hos Fredriks bror med en del ur familjen:) Nu innan jag glömmer de, Carro får jag receptet på gratängen? Hade tänkt be Fredrik göra den för den var så god;)
Alice och Elsa lekte hela kvällen och båda var helt slut när vi åkte lite efter halv tolv. Vi var hemma och stod i fönstret och kikade på fyrverkerierna prick vid tolvslaget. Båda barnen var vakna:) Alice stod och gapade och "woooow" :ade och tyckte de var så fint så=) Hugo skrattade för sig själv när raketerna smällde och lös upp hela himlen:) Dom båda uppskattade de verkligen, var mysigt att stå där i fönstret med hela sin lilla familj och vänta in de nya året.

Även då barnen inte somnade fören efter halv 1 så var den ena uppe vid 5, inte mitt problem för det var Alice så jag och Hugo sov vidare till 9:) Fredrik och Alice gick upp och la sig i soffan och kollade på tv:P När jag och Hugo sen vaknade och gick upp hade Fredrik bakat grekiskt lantbröd som vi åt framför tvn och tittade på Shrek 3:)
Nu var Alice såå trött så hon gick och la sig, få se hur länge hon sover nu:P Vi ska sätta på en film och mysa ner oss med täcke och kudde i soffan:)


RSS 2.0