Söndag

Oj vilken bra dag jag hade igår:)
Var på kusthotellet och fick stenmassage, varma stenar och en kall (som dom kunde skippat!). De var lite häftigt, man trodde ju de skulle bli varmt direkt på huden men massören hann dra stenarna en bra bit över ryggen innan man kände hur de brände, så gott! På ryggen var de gott, i ansiktet var de mindre skönt! Skulle göra om de om dom inte tog i ansiktet och på bröstet, bara på ryggen var de helt OK. Kändes lite lustigt, någon som står och tar i mig och får betalt för de.. Är lite prostitution över de hela haha! Nä men seriöst.. jag hade aldrig tagit i en annan människa så. För mig är ens kropp väldigt privat, jag gillar inte alls när folk tar i mig bara så där.. Kramar är inget sånt men massage känns lite så där. Men överlag var de bättre än förväntat, trodde jag skulle gilla de mindre:P
Efter massagen åt vi lunch, så gott! Sen var svärmor min snäll och köpte en bodylotion med cocos till mig, luktar ljuvligt och huden blev supermjuk:)

När vi var klara mötte Fredrik och hans bror och barna upp oss och sen gick vi en promenad. Jag & Fredrik gick ca 1 mil men de andra svängde av betydligt tidigare:P Vi gick längsmed havet och sen till hemmakväll och köpte lite lördagsgodis.

En kanonbra dag!

Idag är Hugge förkyld, snorig och gnällig. De återstår att se om vi åker till Gekås, ska nämligen halvvägs till barnloppisen i Rolfstorp. Tänkte åka dit och köpa en riktig våg. Få se, är väl en miljon människor idag...

Jag och Alice gå upp till sjukhuset och handla lite på apoteket nu om en halv timma. Sen möter Fredrik och Hugge upp oss så åker vi till loppisen. Få se, tycker de ser ut som om regn är på ingång:(

Tjing!

Lördag- långelg

Hej å hå så skönt med långhelg! Fredrik är ledig tills onsdag, då blire jobb igen. Men nu har vi några dagar att njuta av=) Varje dag har vi något planerat haha:P

Idag ska jag på stenmassage & lunch på kusthotellet t.ex. Mkt egentid har jag fått de senaste dagarna kom jag på, klippte mig i torsdags, solade igår, och idag massage:)
Svärmor och Carro ska jag gå med, kommer bli skoj=) Svärmor står för hela kalaset, så gulligt av henne=)

Imon ska vi nog på barnloppis. Fredrik suckade när jag talade om att jag planerat in något varje dag nu när han är ledig.. Men jag sa de att vi kan hoppa loppisen på söndag så får du en vilodag. -Näää men de ska vi ju inte göra, kan ju vara bra med billiga kläder till barnen;) Så nu blir de loppis iaf:D

Måndag äre upp till kungsbacka eller gbg och titta lite.

Tisdag ska vi på ko-utsläpp:)

De var den långhelgen de:)

Ska nog lägga ut en annons på blocket med, Siri & Nala ska nog få flytta. Tyvärr! Tänker inte skylla på allergi eller liknande, utan vi har helt enkelt inte tiden som behövs. Så fort man har dom uppe eller spenderar mkt tid med dom så blir dom så glada och sociala. När tiden inte räcker till så blir de synd om dom:( Alice älskar dom och vi gör de med. Men just nu finns inte tiden, alls. Hade Hugge varit större hade de gått, de är han som tag mkt tid. Få se hur vi gör, lutar åt att dom får ett nytt hem, dom är ju inte ens 1 år. Men samtidigt känns de jobbigt att sälja dom och veta att dom kanske hamnar i en mindre bur, dom älskar ju sin nya bur med allt utrymme. Ja de är svårt!

Nu ska jag in i duchen och göra mig klar:)


Klippa mig kanske...

Idag blev de lite ändrade planer, så jag drar ner till stan och klipper mig tänkte jag:)
Mitt hår är riktigt ruggigt nu:/ Måste gå inom hälsokost och köpa några små piller. Kanske köper jag min detox då med. Om jag ens kommer ner till stan. Hugge var som en kamin innan, men hade ingen feber. De är väl jag som är extra kall idag eller något. Iaf är han såå gnällig.

Haha, installerade en app som hette swap haircut. Jag passar inte i kort hår mina vänner! Så de blir de icke. Men kanske till axlarna, uppklippt. Vet ej men dags för en klippning är de iaf. Hoppas Hugge mår så pass bra att jag kan lämna honom till sin far, han vill ju helst vara hos sin mamma när han inte mår bra<3

Tänkte plocka fram lax så får Fredrik laga middag.. Jag vet inte vad de är med mig längre.. Jag fixar inte fisk! Mår illa av bara tanken.. och jag kan absolut inte tillaga de.. De vänder sig i magen på mig:( Jag får väl äta allt annat utom fisken, för fisk är ju nyttigt för barnen.

Nu måste jag gå och tvätta håret, är inte så rent som jag tycker de ska vara när någon annan ska hantera de. Smutisgt hår är äckligt. Och tyvärr ser mitt hår bara efter en dag smutsigt ut:(

Torsdag

Idag är de den 26:e april och Hugge blir 10 månader! 2 månader kvar sen är han en stor kille:) Fast han känns såå stor redan nu när han kommer här och säger "mamma" så tydligt så=) Min älskade lille kille!

Igår gick jag faktiskt och la mig när jag nattade honom. Kände mig inte alls pigg. Jag somnade som en stock och vaknade när Fredrik skulle lägga sig vid halv tolv. Hugge vaknade med strax där efter, klockan 1. Så då blev de välling och sen somnade vi alla om. Vaknade kvart över 7 av att Fredriks jobb ringer, då har han försovit sig:P Jag hade inte ens hört hans alarm! Undra om han hade glömt sätta på de.. Få fråga sen:)

Barnen vakande på direkten där nästan, så nu är de full rulle. Alice tittar tv (vad ananrs) och Hugge hoppar runt och vårlar. Han är lite uttråkad men jag vill gärna dricka mitt kaffe i lugn och ro. Kanske inte får njuta av de så länge till, why? Jo detox.

Tänkte nämligen idag eller imorgon köpa detoxtabletter och detoxa lite. Bara de att man måste avstå från viss mat och kaffe, socker, och annat onyttigt. Så jag kanske börjar efter helgen:P

Idag blir de till att hålla oss inne, mest för att jag har sån huvudvärk. Känner mig inte pigg alls.
Kanske bara går ut på gården en sväng och plockar lite maskrosblad och gräs till marsvinen:)
Kanske släpper de med lite alvedon!

Tjing!

Onsdag


Här sitter jag och Hugge..Jag tro inte han mår riktigt bra!
Han är gnällig och hängig. Ingen feber och inget snor. Men han är inte sig själv.

Idag har vi varit på öf med E och lilla Z :) Alice tyckte de var roligt, men hon är lite blyg så:P
Hugge var inte så nyfiken som han brukar vara, så jag tro nog något är fel med han. Håller la på att bli sjuk.
Ska ta febern om en stund och har han inte feber så går vi till Hajen ochg handlar, sen får Fredrik hämta oss där.

Orkar inte skriva mer nu. Tjing!

Tisdag

Gomorrn!
Idag tar vi en lugn morgon. Alla vaknade vid 7 och strax därefter gick vi upp. Fredrik ska strax på sin farfars begravning idag och jag och barnen är hemma och ska plocka undan och städa lite.

Kanske ska träffa en vän, vet ej än. Annars så händer de inte så mkt idag.

Ikväll är de ju dh och gcb så då blir de kladdkaka;) Fast jag vet inte om jag är så sugen på de. Få se vad jag ber Fredrik baka till mig:P Är verkligen bara han som sköter sånt här hemma. Han tycker om att baka och pyssla åt mig:) Han är så snäll min älskling. Äpplepaj kanske? De var länge sedan!

Nu ska jag passa på att duscha innan Fredrik åker. Sen städa och gno.

Tjing!

2:a inlägget

..på en dag. Vilket betyder att jag inte har mkt att göra.
Jag har sån huvudvärk, som inte släpper. Ont i ryggen och bena (lingon veckan är på ingång..) och känner mig allmänt seg.

Hugge sover (äntligen) och Alice tittar på sin 2:a film idag. Hon älskar film, har hon alltid gjort. Hugge är inte intresserad för 5 öre, vilket jag kan tycka är lite skönt! Han leker hellre och hittar på grejer, Alice vill kolla på film hellre. Hon har inga problem att vara still uppåt en timma heller. Iofs står hon ofta upp och tittar. Vi begränsar tv tittandet, ibland kan de gå nästan en vecka utan någon film eller tv. Men idag är en sån dag att de blir film. Och de tycker jag är ok. Ska lägga mig i soffan jämte henne strax och kika lite, på Dora. Jag är så trött på alla våra barnfilmer nu.. Vi skulle köpt en film till henne igår på Gekås men hittade ingen bra. Ingen bra som vi vuxna gillar också;)

Btw, har glömt uppdatera hur de går med dieten:) De går bra. Gått ner 1-2 kg på 2 veckor. De är la okej, med tanke på att jag bara hade 5 kg att gå ner. Vi har slutat med bröd och äter lite GI nu. Gi är kanon! Gick ner 25 kg på inte ens ett halv år. Fredrik har nog med gått ner i vikt, något kg tro jag=)
Vardagarna äter vi nyttigt, helgerna fuskar vi. Inte så att vi på fredagen där köper massa godis och läsk! Men vi äter mer onyttigt och kanske chips eller något annat gott. Läsk var de länge sedan jag drack, jag som jämt är så sugen på cola ananrs.

Nepp ska se om jag kan få slappa en stund innan Hugge vaknar. Han brukar ju tajma de där rätt så bra, så fort jag lägger mig ner och slappnar av så vaknar han och de är full reulle igen;)

Nu skulle de vatt en bild här i inlägget, men givetvis funkar de inte.. Blogg.se kommer nog förlora mig som bloggare här inom kort. Men jag länkar ut min nya adress här då så ingen fara:)

Tjing

Måndag

Dessa helger susar förbi! Vi haft mkt att göra, kan vara därför! Nästa helg är också fullbokad. Snart kommer de kanske en lugn helg haha:P

I lördags var vi på barnloppis och hönbytardag. Tyvärr kom vi aldrig in till djuravdelningen då de var SJUKT mkt folk.. Tydligen var de KÖ system med! Svensken blev väääääldigt upprörd när jag och barnen slank förbi.. De var nämligen folk med vagnar som stod på kö, för att dom inte kunde komma in där med vagnar när de var så trångt, då blev de helt plötsligt kö. Fast man köar inte in till ett rum tyckte jag, och resterande utan vagnar så vi bara gick förbi. Vilket liv.. Jag vände efter 2 meter in i rummet, man såg bara ett hav av folk. Alice fick smått panik på marken, hon såg ju ingenting stackarn.. Så de blev bara barnloppis för vår del. Vi sålde inga barn, dom fick följa med hem;) Där emot köpte jag, 1 pyjamas, 1 skjorta, 2 mjukisbyxor, 6 tröjor & t-shirts till Huggo för 10:- plagget! Flera kläder var aldrig använda! Jag stod och letade efter 80/86 kläder hos en säljare och hon visste att hon hade en låda men den var inte fram plockad än. Så hon lyfte fram den och satte den på maken i ett hörn så jag kunde titta noga, och oj så mkt fint! Hel nöjd:) Sen hittade jag ett par skor till Hugo, 40:- kostade dom och såg knappt använda ut:D Sen fick Alice sig en tuff väst/hoodtröja med blommor på för 30:-. Vilka fynd! Sen när jag kom hem märkte jag de att nu har Hugge 14 t-hirts i storlek 86:P Nu tro jag de räcker med 86 kläder till han. Kanske lite shorts och mjukisbyxor men annars så äre lugnt:) Ska på barnloppis nu kommande söndag igen:) Hehe:P

Efter loppisen vare hem och äta och göra oss klara, för sen vare 2 års kalas hos kusin E:)
De var roligt:) I år fyller Alice 3 år, E 2 år och Hugo 1 år:) Kul med kusiner i samma åldrar.
När vi kom hem sen möttes vi av åskan, Alice har gått från att älska åskan och blixtrar till att vara skiträdd:(

Igår köpte vi skor till barnen. Valet var skoboo eller skopunkten. Vi tog skoboo i Ullared hehe. Pax dojjor letade jag efter då jag diggar pax så mkt! Hittade inga bra:/ Hittade jättebra och sköna från puma men dom var lite för stora och de var slut i Alice storlek. Storlek 27 har hon nu;) Stora fötter för en 2,5 åring. Men båda hennes föräldrar är ju långa och har stora fötter så de är ju inte så konstigt. Blev ett par foppatofflor med rämm till båda barnen. Sen en sväng in på Gekås, handlade för under 5 hundra lappen så de var ju bra:) Fikade lite och sen in i en annan skobutik och hittade ett par dojjor till Alice där tillslut. Jag höll på att gå ut med 2 högerskor liggandes på vagnen, min första vagnstöld hade de blivit haha:P Tur att jag såg de!

Sen vare hem, Hugge skrek hela vägen hem.. Han var övertrött. Tur att vi bara har 3 mil hem!

De var våran helg de:)

Idag blir de en inne dag tro jag. Syskonvagnen saknade nämligen en skruv, märkte de i lördags. Vi var inne på babyhuset men skulle återkomma måndag med vagnen då han som kan vagnar jobbar. Så Fredrik vill inte att jag kör med vagnen nu "i onödan". Ska ner till stan sen då Hugge har tandläkaretid, få väl ta vagnen då för Fredrik ska möta oss där vid 16 och gå in med Hugo och jag & Alice ska gå på stan under tiden. Sen till babyhuset med vagnen och sen veckohandla. Så ser dagen ut. Tro den kommer flyga förbi! Skulle egentligen behöva städa lite, men ärsch jag gör de imon ist! ;)

Nu ska jag njuta av mitt kaffe, googla lite nya recept som vi kan pröva i veckan.. Icke.. nu vaknade Hugge..

Tjing!

Kycklingsoppa

För er som gillar kyckling och soppa:)
Lite thai över de hela, en av de godast sopporna jag ätit=)

Kycklingsoppa med thaismak (3-4 pers enligt mig)

Ingredienser:
2 st kycklingfiléer
1,5 morot
180 gram rotselleri
Några blad vitkål
1 liten purjolök
Lagom mängd färsk broccoli
Curry
2 hönsbuljongtärningar
(1 grönsaksbuljongtärningar)
1,5 liter vatten
Lite spaghetti

Gör såhär:
Skala och grovriv morot och rotselleri (lika mkt mängd)
Finstrimmla 3-5 dl vitkål
Finstrimmla purjolöken
Dela broccolin i mindre bitar
Dela kycklingen i mindre bitar

Fräs morot, rotselleri, vitkål, purjolök, broccoli i en gryta med lite matolja.
Tillsätt 1- 1,5 tsk gurry och fräs en stund.
Häll på allt vatten och lägg i 2 hönsbuljongtärningar. Låt koka upp.
Dela så mkt spaghetti du vill ha i soppan i mindre bitar, lägg i tillsammans med
all kyckling. Låt koka under lock i 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar och en grönsaksbuljongtärning om de behövs, klart!

Jag måttar aldrig, jag tar lika stor del av allt och hoppas på de bästa. Original receptet är annorlunda, ingen broccoli t.ex och mindre curry. Men jag tyckte broccoli passade bra i=) Och curry är ju så gott så de är klart man måste ta lite extra av de;)


Fredag.. *gääsp*

Usch jag är så trött.. Hugo hade en sån där natt igen. En sån natt då att sälja honom på blocket inte låter så dumt (skämtar!)

Vi la oss halv 00, eller jag gjorde. Fredrik kom någon gång där efter. Självklart kunde inte Fredrik vara tyst utan väckte honom. Ja de är hans fel, känns bättre att lägga de på honom;) Sen vare kört. Iaf drack han bara välling 1 gång, vid 1. Sen har han snurrat och gnytt och gnällt. Till slut bytte jag och Fredrik plats, jag la mig ytterst och han i mitten jämte Hugo. Då blev de lugnt! Jag tycker inte om att sova ytterst.. Läskigt om någon Zombie kommer! Givetvis drömde jag om Zombies... Vi satt i en husvagn och zombisarna skulle komma, för dom var nattaktiva i min dröm. En man kommer och tar ner våran antenn på husvagnen, springer till sjön som ligger jämte och drar el ledningar i vattnet och runt husvagnen. Så då på något sätt fick vi en barriär som vi kunde ha el i, de skulle dom inte tåla! Men för att aktivera detta var man tvungen att öppna en liten låda i husvagnen och där inne skulle man rösta i Eurovision! Alltså, man bläddrade och kom till Litauens sida. Jaha vad kan Litauen tänkas rösta på... Sen valde man något land (utan att ha hört någon musik eller sett något). Sen tryckte man på en knapp och gick igenom land efter land tills elen "laddats" upp och sen kunde vi chocka zombisarna. De kom bara några stycken, dom tog sig in genom toaletten i husvagnen... Men just då kom en tvteam om sa att vi vunnit en tävling och räddade oss.
Sen kunde zombisarna prata, dom letade bara efter sin "gud" som skulle vara ett barn som behövdes offras. Givetvis var de Alice! Men Alice var inte Alice utan jag var henne, tog typ över hennes kropp och sprang ifrån alla zombies. Sprang till högsta guden, som var min tvilling syster och sa att hon skulle säga åt zombisarna att försvinna, och poff så var dom borta och vi kunde äta middag=)

Jag drömmer sjuka drömmar ibland:P

Nu ska jag hinka kaffe, försöka bli pigg, trycka i mig alvedon och sen vila lite. Måste ner till stan i em och göra lite ärenden.

Tjing!


Torsdag

Snälla barn jag har, dom sitter inne på sitt rum och leker tillsammans med bilgaraget:)
Inget skrik eller så på säkert 15 min:) Oftast äre Hugo som skriker för att han fastnat i något och inte kommer loss. För bråkar och slåss gör dom inte:) Än iaf. Alice kan puffa till honom med foten när jag ser för att kolla min reaktion. Hon testar mig lite. Men jag kör stenhårt på att berömma bra beteende och inte bry mig om de dumma. Hon vet att hon inte få göra honom illa och de räcker med att säga att "så gör man inte för då blir Hugo ledsen".

Nu röjjer dom för fullt där inne:P

Ska plocka fram lite frukost och sen skrutta ner på stan och kika på skor. Båda barnen behöver ju skor. Så de ska vi göra nu på fm. Em vet jag icke. Kanske stannar inne och sover ems lur. Jag har sån träningsvärk i hela kroppen efter mina långa promenader, behöver ju vila lite=)

Igår hämtade jag ner min låda med sommarkläder från vinden. Jag är väldigt rädd om mina kläder, så trots att jag köpte de mesta nytt sommaren 2010 så ser de knappt använt ut! Dock får jag la köpa nytt igen.. De är för stort! Jag fattar inte... Vägde 4-5 kilo mindre då än vad jag gör nu men kläderna är som säckar nästan. De mesta är M&L och 38 i, trist!!!! Kanske någon vill köpa:) Jag har 2 fina klänningar jag aldrig använt! En från Indiska som är L i, passar M också. Jag har aldrig haft den ute, men tagit bort lapparna. Sen en annan klänning i storlek L, som med passar M som lapparna är kvar i. Synd!! Få se hur jag gör...

Nepp frukost vare nu ja..

Tjing!

Tävla hos mamma-Sara:)


"Jag är med och tävlar hos Sara - Ensamstående mamma om ett fint mamma-smycke
från Lagnöviken.com. En perfekt present till Morsdag som är här snart.. Tävla här!"


Hoppas jag vinner, är ju aldrig med och tävlar i bloggar men ack.. Få väl försöka iaf=)

Onsdag

Hej!
Åh viken bra natt de varit inatt! Vi somnade strax efter 23, vaknade av att Hugo skulle ha välling klockan...? Jag vet vet faktiskt inte var klockan var. Glömde nog fråga Fredrik de eller så har jag glömt vad han sa. Iaf var jag knappt vaken. Hugo åt och sen sov vi till 6! Härligt! Nu är jag superpigg! Detta behövde jag, eller vi=)

Alice vaknade kl 6 så då gick vi upp, jag duschade och Fredrik bytte blöja och så. Hugo sover fortfarande:P

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Igår gick jag ju en mil, 3:e dagen i rad! Nu börjar jag tycka att 1 mil är inte så långt:P Tanken är väl att jag ska gå en promenad idag med, OM de inte ska regna. Enligt smhi ska de inte regna men blåsa:/ Få se om jag går vid havet då.

Nu på fm ska vi nog bara vara inne och mysa lite:) Kanske kolla lite film:)

Tjing!

Tisdag

Hej!
De har varit rätt så tyst här. Jag har i faktiskt börjat knåpa på en annan blogg. Mest för att jag är så sjukt trött på att de aldrig fungerar att ladda upp en bild på blogg.se, sen kan jag inte mobilblogga heller. De kunde jag till bloggplatsen.se, MEN jag kunnde inte mobilblogga med bild:/ Vet inte om de var min mobil eller om de är sidan.
Jag få fundera lite och återkommer med adressen dit om jag byter.

Idag är jag trött. Dels för att jag gick 1 mil igår. Försöker ju gå ner i vikt men 1 mil var lite väl långt... Aj min kropp!
Sen vaknade Hugo vid halv 3 och vägrade somna om. Vid 5,30 tro jag han somnade. Jag vet inte vad vi ska ta oss till! Han kommer inte till ro! Trött är han ju, men han kan inte somna. Är som om han MÅSTE ha välling. Men då drack han 260ml vid 20, sen 200ml vid 01. Då ska han ju inte vara hungrig vid halv 3!!! Iaf så fick han ingen välling inatt och de blev en helvetesnatt. Jag ska strax gå in och väcka han. Inte ska han få sova nu när jag inte fick sova inatt haha!

Nu ska jag koka lite nya nappar till Hugge och sen dricka upp mitt kaffe. Ska luncha på stan med några mammor jag inte träffat på innan. Ska bli skoj, alltid kul att träffa nya människor:) Undra vad jag ska äta, är ju fortfarande på diet. Få kanske fuska lite;) Eller ta en kaffe bara *suck*

Tjing!

Fredagen den 13:e

Dagen börjar på ett av de värsta sätten den kan, med disk, tvätt och städ av hela lägenheten. Dumt att spara allt sånt till en fredag, tänker samma sak varje gång. Eller ja, disken sparar vi ju inte! Blev bara så att vi hann inte diska igår. Var ju hos tandläkaren......

Ja vad sa tandläkaren då.. Kan säga att hade jag inte haft Fredrik med mig så hade jag gått därifrån. För när jag satt i väntrummet kom paniken. Jag brydde mig inte ett skit om att jag ändå får betala, jag ville bara gå hem! Men icke att jag fick de.. Min tandläkare var väldigt lugn och mjuk, så när jag väl kom in på rummet lugnade jag ner mig. Hon kände att jag var nervös, hon sa de efter undersökningen att jag hade knappt något saliv i munnen:P
Hon röntgade alla tänderna och kolla igenom hela munnen. Inga hål:) Inte ens antydan till början på hål:) Efter att undvikitg tandläkaren i 5 år så känns de bra att jag inte hade hål:) Jag har aldrig haft hål, inte ens i mjölktänderna:)
Men hela munnen full med tandsten, vilket jag nästan redan visste då jag alltid haft problem med de.
Fredrik var så stolt över mig, han riktigt sken som en sol och pussade mig hårt när vi kom ut från tandläkaren:) Nästan värt att gå dit bara för att höra att någon är stolt över en! Iaf, de blir återbesök och ta bort all tandsten, i juni. Så tills dess är de ju ett tag så nu kan jag slappna av.

Just nu gömmer jag mig för barnen. Båda två är inne på Alice rum och "städar" undan legot. För idag kommer dammsugaren och då ryker allt på golvet. Alice var rädd för dammsugaren innan men nu är hon livrädd. Givetvis dammsuger jag inte upp något, men hon får verkligen eld i baken när jag plockar fram den och springer runt som en tok och plockar upp allt från golvet. Fast hon är bara rädd nu mera om de ligger saker på golvet, gör de inte de så bryr hon sig inte precis om att jag dammsuger.

Usch jag vet inte vart jag ska börja. Huvudvärken och värken i kroppen som jag vakande med har börjat släppa. Få svansa runt och plocka lite sen ta disken. Kanske hinner jag färdigt tills Fredrik slutat jobbet vid 16;)

Ha en lugn fredag den 13:e mina vänner!



Negativ dag

När jag är nervös får jag inte mkt gjort. Blir precis som om världen stannar upp. Jag kan inte fokusera, kan inte tänka. Jag har bara tandläkaren i huvudet.

Nu nyss fick jag ett mail från uppfödaren i Gbg att hennes skinny hona tyvärr avlidigt, så blir ingen bebbe nu:/ Hennes andra hona (lakeland) var på tjöcken så få hoppas de blir en skinny hona där i maj/juni.

Negativ dag med andra ord.

Jag kan sägert komma på någe mer negativt.. En sån dag är de idag.

*suck*

Torsdag

Gomorrn!
Har precis ätit frukost vid datorn, sällan de händer! En morotsfralla, jisses va goda dom blev denna gången!
Stora och fluffiga, som moln:)

Idag verkar regnet hålla sig borta:) Vi ska passa på att gå ut! Tjoho! Har inte varit ute sen innan vi blev sjuka, alltså ute och rört på oss då:) Blir väl en sväng bort till skogen eller lekplatsen. Få se vad fötterna bär oss:)

Idag är dagen jag inte längtat till... Jag har haft så ont i magen... Mår såååå dåligt... Ska till .... tandläkaren idag!
Fredrik bokade tiden till mig, inte ens de vågade jag..Han bokade la den i februari. Så jag kunde "förbereda" mig mentalt. Men ack sånt här kan man aldrig förbereda sig på! Jag har inte varit hos tandläkaren på.. ja nästan 5 år.
Då hade jag inflammation i båda visdomständerna.... De har jag haft måååånga gånger sedan den gången. Men inte går jag till tandläkaren för de. Kan inte äta nötter eller annat som kan fastna längst bak i tänderna. På direkten blir de inflamerat.. Lite trist då jag älskar nötter. Jag har aldrig haft hål i tänderna, vare sig mjölktänder eller mina tänder nu. Få se hur läget ser ut nu. Känner på mig att detta kommer bli dyrt. Och jag som är fattig som en kyrkråtta just nu. Jag få betala med luft. De blir bra.

Barnen sover. Så lugnet råder än. Hugo vaknade vid halv 3 inatt och fick välling, de är en lagom tid! Tro de var för att vi smög sååå tyst när vi la oss igår så han vaknade aldrig:) Trots att han drack 260ml igår vid 20 så var han ändå vrål hungrig vid halv 3. Slukade 200ml och skrek sen efter mer.. Vår son kommer bli tjock:P

Nu ska jag dricka mitt kaffe ifred och hoppas barnen sover iaf en kvart till:)


Redan onsdag

Tack vare att vi slapp måndagen denna veckan så bara susar den förbi:) Härligt, snart är helgen kommen!

Jag har knappt sovit inatt.. Givetvis när vi gick och la oss igår vid halv 00 så vakande Hugo... Vi kämpande nästan 1 timma med att försöka få han sova, till slut fick jag nog. 250ml välling fick han och han somnade efter mkt gråt och skrik.. Sov oroligt fram till 2, då han vaknade och skrek... Sen tillslut gick Fredrik upp och gjorde välling igen, men då hade både jag och Hugo somnat tills han kom tillbaka. J*dra unge säger jag bara! Så lättväckt som han är... Man får knappt andas när man ligger jämte honom, ack om man råkar vända sig om eller Fredrik snarkar till..

Ser ut att bli så där grått och trist idag med, SKÖNT. Är sååå trött så lusten att gå ut är minimal. Känner mig riktigt bakis.. Hade de inte vatt för att Alice vaknat så hade jag sovit vidare. Men hon skulle tvunget upp innan 7.
Vi ska nog sätta tillbaka hennes höga spjälsängssida. Vi har en liten fröken som hämtar alla sina leksaker i sitt rum och ligger och leker halve kvällen i sitt rum ist för att sova. Hon skiter totalt i när vi säger till henne, de går 10 min sen hör vi hur hon leker där inne.. Hon är ju trött, men leksakerna är väldigt roliga..

Nu ska jag kasta i mig lite kaffe och sen slappa.. Eller väcka Hugo. Måste få in rutiner att han sover en stund på fm, de kommer han inte göra om han sover så mkt längre till.

Tjing


Gäsp

Idag bestämde sig Hugo att de var morgon 4.45. Icke här inte! Så han fick mera välling i hopp om att han skulle somna om. Han somnade la om vid 6.. Jag sov från halv 7 till 8, behövdes kan jag säga! Trött är ordet nu..

Idag är de regn och rusk, som de var igår med. Skönt väder kan jag tycka, även om vi inte varit ute och tagit en riktig promenad på över 1 vecka nu. Men jag känner mig för trött för promenader idag. Nepp idag blir de nog till att göra morotsfrallor och frysa in. Sen kanske sy lite eller virka. Få se vad barnen säger om de.

Vår diet går så där. Jag har inga problem med mina 2 ägg till frukost och min påse till lunch. De är mindre mat på kvällen och inte äta något alls på kvällen som är de svåra. Igår åt vi iaf mindre kvällsmat men sen gjorde Fredrik rostade solrosfrön så då slukade vi varsin skål med såna. Inte överdrivet onyttigt men iaf.
Få se om de händer så mkt på en månad, 2 kilo hoppas jag på att jag går ner iaf.

Vi var ju och tittade på en förskola i torsdags, en som vi blivit erbjudna en plats på. Vi kommer tacka ja, de kändes som en väldigt mysig och pedagogisk skola. 3 fröknar på 20 barn tycker jag låter mkt. Men så är de la överallt. Alice börjar ju i gruppen 3-5 år så då är de ju inte lika mkt fröknar. Men fröknarna var toppen! 3 st kvinnor som alla hade jobbat där över 25 år:) Måste få fatt i kösamordnaren idag och säga ja. Hoppas jag inte glömmer de.

Alice är uppe med Hugo sover än, de förstår jag så som han varit vaken och röjt..

Nu kaffe.

Diet

Nu har jag satt mig själv och Fredrik på diet. Jag behöver gå ner ca 5 kilo, eller behöver och behöver... Jag har 5 kilo kvar sen startvikten då jag blev gravid med Hugo. Jag är precis lagom som jag är med mina 65 kilo till 175 cm. Men jag har så¨mkt kläder som jag vill ska sitta liiiite bättre. Ska börja springa nu snart då värmen kommit lite mera också:)
Fredrik vet inte hur mkt han ska gå ner i vikt, han ska ju börja gymma sen så då kommer han ju bygga muskler och då gå upp i vikt. Men jag bestämmer att han ska gå ner 12 kilo innan han börja gymma:P Få se hur de går med den saken.. Jag önska nästan att jag behöve gå ner mer så jag kunde hålla mer koll på Fredrik. Han är en "smitare" och inte lika envis som jag när de gäller gå ner i vikt. Fast när jag gick ner graviditetskilorna efter jag fått Alice så gick han ner 20 kilo, och jag runt 25 kilo. Sen gick jag upp 22 kilo när jag var gravid med Hugo och nu har jag 5 kilo kvar.

Vår diet består av såna där roliga påsar.. uääääk.. Men va fan de få gå. Ägg till frukost, påse till lunch och mindre portion mat till kvällsmat och sen en frukt under dagen. Få se hur de går. Jag har tänkt att ta en månad i taget. Så 10 maj ska vi väga oss nästa gång:)

Nu ska jag inte bara kontrollera mitt sockerintag utan Fredriks också. Jag är envis och slänger hellre kvarlämnat godis än äter de. De gör icke min karl haha:P

Idag har vi storhandlat, städat ut skåp (Fredrik har gjort de iaf). Och nu ska Fredrik byta däck på bilen medan jag sitter inne och surplar kaffe och väntar på att barnen ska vakna. 

2 ägg och en påse naturdiet och lite toffifeé (som Fredrik lagt i mitt påskägg) så känner jag mig rätt så mätt ändå:)

Påsken

Vet att många i familjen läser bloggen här och då vet ni ju att farfar Gunnar lämnat oss i torsdags. 87 år blev han.
Så det blev en väldigt tråkig påsk men så är ju livet:( Man föds och man dör.
Att dö av ålder måste ändå vara de bästa sättet, levt ett lång och lyckligt liv och dö smärtfritt i lugn och ro.

Va rädd om era nära och kära och ha en trevlig påsk!


Torsdag

Hejsan!
Sista dagen sen är Fredrik långledig:) Hade honom nyss hemma sjuk så kan inte precis säga att de var länge sedan vi fick spendera tid tillsammans:P Men fhv komemr vi vara friska nu:) Febern är borta på barnen sen igår kväll. Iofs hade Hugge 37.9 på kvällen men var pigg. Nu är han uppe och leker och verkar mycket bättre:) Hostar och rosslar dock. Jättehes, fast Fredrik är ännu mera hes. Hör knappt vad han säger. Men han har inte ont i halsen eller mår dåligt:)
Bra de, för idag om en stund ska vi till Alice eventuella framtida dagis (ja jag säger dagis ibland och ibland förskola). Innan vi bestämmer oss vill vi titta på dagiset. Jag har svårt med tanken att någon annan ska ha mitt barn, jag är ju ändå hemma! Men skönt för henne att träffa mera barn, de behövs ju rent psykologiskt när dom närmar sig 3 år. Sen skönt för mig och Hugge och träffa barn i hans åldrar på öfs. Det bllir bara 15 timmar/vecka hon får vara där.

Jag är dock orolig för allt. Släppa mitt barns säkerhet till en helt främmande människa, jag har svårt att förstå att man kan göra de. Jag tycker absolut inte vi väntat för länge, snarare lite för tidigt. Hon kommer vara nästan 3 år. Känns i magen redan denna oron. Jag vet inte hur jag kommer känna inför Hugo och dagis, känns som han kan ta mera hand om sig själv på någevis.
Men jag får iaf titta på dagiset. En del av mig, den största delen, hoppas att dagiset kommer vara perfekt och kommer kännas jättebra! Den andra delen, den mindre delen, hoppas att dagiset inte alls kommer verka trevlig så jag får tacka nej.

Barnen ska ner till farmor, underbart att ha en sån bra farmor som ställer upp i alla väder! Hugo är väldigt glad i farmor! Härom dagen när jag skulle bära upp en massa saker stötte jag på farmor som höll Hugge medan jag sprang upp med matvarorna. När jag kom ner och skulle ta Hugge ville han inte alls följa med:P Känns skönt att mina barn gillar dom så:)


Nu ska jag servera Hugo lite gröt sen väcka stora tösen och göra henne klar:)

Sjuka barn

Hugos temperatur var nere på 36.3 inatt, iskall var han. Sen imorse hade han 38.6. Alice hade 37.5 (vilket är feber för henne). Hemsk hosta hade båda barnen och snoret bara rinner.. Men nu efter ipren märks de knappt att dom är sjuka. Båda är uppe och leker och skojar. Inte mer än snörvel och hosta samt röda ögon avslöjar att dom är dunderförkylda.

Jag mår helt OK. Tror kanske jag slipper skiten denna gången:)

Idag ska vi inte göra något. Bara slappa framför film och mysa. Jag skulle egentligen behöva städa och röjja undan. Men känns meningslöst när jag har två sjuklingar som behöver min tid. Sen whats the point, städar jag idag hinner de ändå bli lika dammigt till helgen så då får jag städa igen^^ Nu kan jag lika väl vänta med att städa tills imon eller på fredag då barnen förhoppningsvis är bättre.

Fredrik är på jobber idag. Han var bättre igår och idag antar jag han kände sig frisk. Minns inte när han gick till jobbet imorse:P Han kommer hem nu på frukosten och äter med oss. Ska passa på att duscha då så får jag de gjort ifred.

Nu ska jag se om Alice vill prova lite kläder av de jag köpte på barnmarknaden. Fick ju tvättat allt igår:)

Tjing!

Tisdag

Tisdagar är lite heliga här hemma nu mera. Då är de ju Desperate Housewifes;) Vi gör kladdkaka och bara njuter.

Så blir de nog inte idag... Tro inte någon här hemma orkar göra kladdkaka. Inte efter de tvättberget som vi har idag. Jag och Fredrik får turas om, han håller på att bli frisk och jag håller nog på att bli sjuk.. Hugo är jättedålig med över 39 grader i feber. Hela natten har han hållt på. Tro jag sovit som mest en timma i sträck, sen har de vatt att han skrikit och väckt mig hela tiden. Vid 7 gick vi upp och han somnade i mitt knä i soffan och sov till 9. SJälv hade jag glömt ta kuddar så jag satt jätteobehagligt. Och kissenödig så jag höll på att dö. Men bara att härda ut när lillskrutt sov så gott, äntligen. Jag blir skit nojjig när han får feber. Minns den gången när han var pytte liten och han gick från 37 grader till nästan 40 på en halvtimme. Vi åkte in till akuten och dom undrade varför vi var där... Kanske för att vi blev skit rädda! Jävla sjukvård.. ibland undrar man..

Alice är snorig och nyser, Hugos snor rinner som en kran.. sånt tjock äckligt gult snor. Hostar gör han med stackaren:(
Fredrik mår sådär och jag har ont i kroppen och i huvudet. Det här kommer bli en rolig påsk:/

För med våran tur blir de säkert långdragit med. Suck.

Nu ska jag passa på att duscha innan Hugo vaknar. Om jag orkar..


2a april

Vi börjar april med lite influensa, tro jag. Fredrik började må dåligt i lördags sen har de bara dalat utför. Idag är han hemma från jobbet, och förmodligen imon med. Jag börjar känna att jag har ont i kroppen och huvudet.. Nu kommer la en rejäl dos med feber och hela kittet sen. Kul med två sjuka föräldrar och pigga barn.
Dagen "problem" är vem som ska gå och handla. Får väl bli jag innan de slår ut på mig. Men vem vet, jag kanske slipper de denna gången:) Man kan ju hoppas!

Nyss hittade jag Hugo sittandes på golvet, ätandes på sin första kladdkakemuffins. Sån tur att jag såg de! Den biten var så pass stor att den hade han kvävts av, och den var hård med... Usch hjärtat slår fortfarande i 200 på mig. Han är inte en sån bebis som smakar på allt, iaf inte om man jämför med Alice. Hon åt ALLT. Hon hittade även hur mkt som helst att tugga på.. Hugo är långt ifrån sån, så därför har vi blivit mindre aktsamma. Förr när Alice var liten och vi ätit la vi oss alltid ner på golvet och flyttade bord och stolar för att leta upp större bitar vi eventuellt tappat och som hon kunde sätta i halsen. De gör vi sällan nu. Men jag tror nog vi få börja göra de. Hugo var väldigt glad i den där biten kladdkaka, han hade inte tänkt släppa den i första taget. När han såg mig och jag frågade vad han hade i munnen (han suttade på den och höll den i ena handen) så tryckte han in hela biten i munnen och vände och skulle sticka ifrån mig:P Jädra unge!

Nu ska jag dricka lite kaffe, de äckliga reservkaffet nu när ingen handlade igår.. Sen ska jag slänga mig i soffan under täckte och vila en stund innan disken väntar. Om jag orkar vill säga.


April´s fool

Givetvis har Alice inte fått någon piercing! De som känner mig undrade nog om jag blivit fullkomligt galen:P
Ni som inte känner mig måste tänkt att jag var en sån där hemsk mamma som utsätter sitt barn för smärta för sin egna fåfänga, och sån är jag inte. De tråkigaste är att jag även fick positiv respons från vissa vänner via fejjan:/
Det är inte fint med örhängen på småbarn. De är inte trevlig någonstans! Hemska människor som utsätter sina barn för sånt.. Jag anser att ni brister i er förmåga att vara en bra förälder där. För man utsätter inte sitt barn för smärta och obehag för en absolut onödig sak som ett örhänge. Det står jag för, även om jag gillar mina vänner som piercat sina barn, så gillar jag inte handlingen.

Alice säger att hon vill ha piercingar som pappa, jo tjenna! Två i ögonbrynet, töjningar i öronen och 2 andra hål med som jag inte vet vad dom heter. De kan hon ju glömma så länge hon bor hemma:) Så känner jag nu iaf.

På bilden ligger hon ner med en piercingkula på örat:)



Tänk va en bild kan luras:P


Piercat Alice öra


Alice har tagit sitt första hår i örat:) En kompis hade en sån piercing pistol så hon hjälpte oss.
Vi gjorde bara ena örat för Alice skrek och grät som en stucken gris:P
Men vill man bli fin så får man ju lida lite! Hon är inte så svullen alls nu, trots att örat var jättestort och hon kunde knappt sova inatt. Förhoppningsvis blir de inte någon otrevlig infektion eller liknande. Hon få se till att tvätta de ofta bara. Visst är hon fin min lilla docka! :)

Hejdå sovmorgon

Fredrik är sjuk, så där rök min sovmorgon. Fast de är inte så illa, tycker ju bara att de är synd om gubben.
Imorse vid 5 när Hugo skulle ha välling var Fredrik som en kamin, han måste haft riktigt hög feber:( Jag gav han en ipren då och nu nör vi gick upp vid halv 8 så kändes han svalare. Hoppas bara de är ett sånt där "24 hour bug" som inte blir långvarigt.

Barnen är på Alice rum och leker. Hugo lär komma snart när han bajsar färdigt. Var enda gång han är iväg och leker längre stunder så har han bajsat. Jag ska inte klaga! Han har aldrig förr kunnat bajsa själv. Men nu blir de liksom 3-6 blöjbyten med bajs varje dag, som alla sköts av mig.

Idag har jag sjukt mkt att göra, för jag antar att Fredrik kommer vara sängliggandes.
Ska diska, tro jag ska göra de nu faktisk. Sen bada barnen, städa hos marsvinen (storstäd och byta filtar och lakan.. kommer ta en stund..) Sen måste nog klor klippas och bada iaf ett marsvin, hon luktade inte hallon trots att hon badade bara för någon vecka sedan. Sen eventuellt se om jag kan få tvättat något av de 32 plagg jag köpte igår:P

Så min söndag ser fullbokad ut.

Visst ja, 1 april idag. Så ta allt med en nypa salt idag kära vänner;)

RSS 2.0