Valborg

Skulle egentligen haft lite kort i detta inlägget, men går icke då jag glömde kameran hemma så de bidde inga bilder alls idag:/

Dagen spenderades iaf först hemma med sol på balkongen för min del och Fredrik tvättade bilen, Alice passade på att sova nästan 2 timmar då=) Sen gick vi till stan och kikade lite. Fick köpt lite till Alice, en t-shirt och en tunika samt vita leggings. Jag tog mig en latte i solen, Fredrik ville ingen ha konstigt nog. Druckit lite väl mkt latte nu i solen så man börjar ju tröttna menade han på, hur man nu kan tröttna på någe så gott!?

Vi gick runt fästningen, var faktiskt lite blåsigt vid havet! På vägen hem vid kurtinen stannade vi och gungande, inte på vanliga gungor utan en sån där slänggunga med två däck. Påminner om en gungbräda. Jag och Alice på ena sidan och Fredrik på den andre, blev nästan jämnvikt haha:P Fredrik spräckte sina jeansshorts, hela sömmen mellan bena! Får bli till att lämna till hans farmor för lagning, jag ger mig inte på de!

Kvällsmat blev grillat. Vi hade tänkt åka och köpa en grill och grilla själva, men Alice farmor och farfar samt Alice kusin och hennes föräldrar skulle grilla nere hos dom så vi bjöd in oss och grillade med dom ist=) Vårt kött vi köpt blev en besvikelse, inte så gott alls:/

Kikade lite på tv, de där från Vallarna i Falkenberg. Minns ej vad de hette. Vid halv 22 gick vi upp till oss, Alice var sjukt trött och somnade på 5 sekunder. Fredrik började frysa och må illa nere hos sina föräldrar, han sa att han trodde nog han skulle bli sjuk. Typ 15 min efter de vi kommit upp till oss spyr han som en kalv. På toa, dit hann han iaf! Nu ligger han och sover, han mådde inte bra alls stackarn!

Jag hoppas det är något han ätit och inte magsjuka!!!! Det har vi inte lust med!

Så nu ska jag spendera kvällen själv. Jag vet inget mer tråkigt än att sitta själv uppe. Känns så ensamt..
Förstår inte hur singlar gör för att fördriva ensamma kvällar, jag hade blivit tokig. Eller så hade jag gått och lagt mig vid 20 samtidigt som Alice. Well nu äre inge problem, men en kväll känns trist nu ändå.

Ska nog ta fram lite kakor och försöka göda upp mig lite till. 17 kilo känns lite lite att gått upp i vikt... Eller hur.. :P

Hoppas ni läsare haft/har en trevlig valborg=)

Påskkärring




Världens sötaste påskkärring hade vi här i påsk:)

Go morrn!


Här sitter jag, nyduschad och fräääsch:) Dricker mitt morgon kaffe och funderar på om jag ska börja göra mig iordning. Emma dyker upp här efter 8 någon gång med frallor:)
Ser ut att bli ett strålande väder idag!

Ja just de, idag mår jag toppen! Känner mig som en människa igen:) Hemsk förkylning jag haft:/
Får ta en mjukstart så jag inte blir sämre, det vill jag icke!

Och sen är det ju fredag idag med! Underbart!

=(

Trött på att må såhär.

Blir inne idag och kurerar mig så kanske Emma tittar förbi imon:)

As tråkig dag, bara vatt inne och glott. Ska strax börja med maten, fetaost lax med quinoa och morötter:)
Är såå sugen på morötter!

Party rock anthem


Underbar video, och skön låt!
Kolla in den=)

Bvc 26/4-Alice

Igår var vi på Bvc med Kotten. Vaccination samt läkarbesök.
Hon vägde 12,6 kg och var 87,5 cm lång:)

Allt gick fint och såg bra ut=) Hon vrålade inte så mkt när hon vaccinerades faktiskt, mest för att bvc sköterskan höll fast henne och hon blev så arg på henne.

Så stolt över henne=)

Tisdag

Vi har vatt vakna sen halv 4. Jag skulle upp och kissa och då låg Alice helt galet i sängen, skulle lägga henne till rätta och då vaknade hon.. Sen dess låg hon och lekte/gnällde om vatt annat tills halv 6 då jag gick upp med henne.
Trots att jag vatt vaken så länge plus att jag är förkyld så mår jag stårlande:)

Alice börjar dock bli trött nu så vi ska starx gå och lägga oss, jag få passa på att sova nu så jag orkar med dagen. Idag är det ju dags för 18 månaders kollen på bvc=) Ska bli spännande att se hur lång hon är och hur mkt hon väger nu=) Hon ska även vaccineras. Hoppas inte hon blir dålig av de! Hon har blivit de de andra gångerna hon har vaccinerats:/

Hon sitter här i mitt knä och bara hänger som en påse mjöl, tröttfian!
Hade tänkt hålla henne vaken så länge som möjligt, och nu går de inte mkt längre till.


Hej o hå


Alice springer runt och låter som en hel förskoleklass..
Fredrik gör baconrisotto..
Och jag ligger helt utslagen på soffan..

Blir ingen glass på donken idag, jag orkar inte.
Fredrik och Alice har vatt vid havet och gungat och sen var dom och handlade fikabröd till kvällsfikat.
Medan dom var iväg passade jag på att sova, tänkte att jag kunde vakna helt frisk men icke:(

Ska fortsätta med mitt nu, kikar på Grease och tycka synd om mig själv.


Dunderförkyld=(

Usch vilken natt... Vaknat helt genomsvett flera ggr inatt.
Vi ändrade om i sovrummet igår, ställde sängen i mitten av rummet så vi båda kunde ha varsitt sängbord. Jag gillar de inte. Jag tycker de är läskigt att sova så, känns som jag kommer trilla ur sängen! Så kanske därför jag sovit så dåligt..
Fredrik tycker det är praktiskt att ha sängen så dock, för nu har jag börjat få svårt att komma upp och ur sängen på natten när jag ska kissa, måste ju åla mig över honom alt åla mig ner till fotändan av sängen för att komma ur sängen.
Vi vakande vid 3 av att Alice skriker i ren panik. Min första tanke är att hon är också rädd för att trilla ur sängen och jag förstår hennes panik, vänder mig om och slumrar till igen trots att hon fortfarande skriker (hon ligger i sitt egna rum i sin spjälsäng och kan absolut inte trilla ur sin säng). Jag var helt snurrig i bollen och trodde hon låg i en vanlig säng i sitt rum och var rädd för att trilla ur!
Vet inte vad de var med henne, tro hon hade drömt något. Hon somnade iaf om efter en ny blöja och välling som Fredirk gav henne. Själv tryckte jag i mig några alvedon och somnade om som en sten. Vi alla som till 8.40=) Jag var dunderförkyld i morse, det är jag fortfarande:(

Så jag fick snällt inse att det blir ingen tur till Göteborg idag. Eller någon annan stans heller för den delen.. Men jag dealade till mig en plats på balkongen i solen och en tur till donken för en glass i em:)

Så nu ska jag ta mig min burk med vanilla coke och sätta mig på balkongen igen och spela yatzy med Fredrik=)
Alice sover em nu så vi får iaf en halvtimma i lugn och ro tills vilden vaknar=)

Sen blir det glass, om jag inte blir sämre. Men de hoppas vi inte!



Förkyld=(

Usch va förkyld jag är.. Märkte de tidigare idag, började göra ont i öronen och näsan, precis som jag fått en riktig kallsup genom näsan i klorvatten:/ Helt utmattad och yr med huvudvärk. Legat i sängen och frysit under täcken..

I min värld är detta borta tills imon så vi kan hitta på något kul sista dagen Fredrik är ledig, men han vill att jag ska vila imon så jag blir helt bra tills han ska börja jobba.. Får väl bli en lugn dag imon dårå:/
Om jag inte mår kanon bra, då går vi ut och hittar på något=) Så ikväll ska jag lägga mig tidigt och hoppas jag mår toppen tills imon=)

Blogg paus

Har inte hunnit blogga i de fina vädret vi haft i påsk! Knappt vatt inne=)

Igår var vi ute och gick, handlade lite i stan sen fikade vi. Alice fick gå själv från fästningen bort till kärleksparken, det är nog nästan 1 km. Solen sken och vi gick i shorts och kofta bara. Alice fick ha sin nya kofta för de var för varmt för henens tjocka tröja vi tatt på henne hemma.

Sen på kvällen åkte vi hem till Alice kusin på 1-års kalas=) Jätteskoj och trevligt=)
Vi åkte hem efter 21 och Alice var så sjukt trött:P Vi alla la oss tidigt, man blir ju så trött av att vara ute så mkt=)

Idag ska vi städa och putsa fönster. Måste göras så får passa på nu när Fredrik har långledigt. Men vi ska självklart ut och gå en sväng efter lunch, kan inte vara inne hela dagen i detta vädret!


Långfredagen

Påsk dårå. Idag vakande Alice vid 5, jag var halvt död så märkte knappt de. Fredrik bytte blöja och gav henne välling, sen sov vi alla vidare till halv 9=) Då fick vi skynda för vi skulle vara i Ullared vid 11 hos Emma och hennes familj:) Leka lite och grilla:) Underbart gott var de och väldigt trevligt sällskap=)

Efter de så tänkt vi ta en runda på Gekås, när vi ändå var i närheten:P Jag lämnade även tillbaka mina vita tygskor.. Har ju ett par vita Fred Perry på vinden, TROR jag. Så jag letar nog hellre upp dom och köper mig ett par andra skor, vilket jag gjorde idag. Ett par såna gradiatior sandaler. Jag tycker såna är ganska så fula (undantag finns ju). Men jag måste ha något att stoppa fötterna i till sommaren, så det fick bli sånna. En storlek större än vad jag brukar ha, för jag kommer inte kunna ha dom annars när fötterna svullnar, det är jag helt säkert på.

Det var ganska så mkt folk på Gekås, fast inte så farligt ändå. De flesta hade handlat klart när vi gick in och var då ute och njöt i solen. Det var la 22 grader ute idag. Många gick i t-shirts och shorts. Alice hade bara sin t-shirt på sig idag=) Jättehärligt! Nyss var de 16 grader när jag kollade här på balkongen=)
Alice sov 1,5 timmar i vagnen inne på Gekås! Hon kan sällan sova så, med mkt ljud och folk runt samt att vagnen inte är i rörelse hela tiden. Men hon var trött efter att ha lekt med Jason=)

Fick köpt mkt. Men ändå behövliga saker trots att vi var där i måndags=P Man glömmer ju alltid något lustigt nog.

Nu springer Alice runt här, helt vild. Hon går på sin sista energi nu:P
Snart ska hon i säng och vi ska äta lite gott=) Vad vet jag ej, Fredrik är iväg och handlar nu:)


Dagens mage


2 månadet kvar, känns faktiskt som om tiden stått stilla nu ett tag.

Såg en liten bebis idag, en pojke på 2 veckor! Så himmla söt! Och så liten! Trodde han vägde typ 3,1 kilo (för han var sååå liten) men han vägde 4,1 kilo och var 53 cm lång! Man glömmer hur små dom är när dom är så nya=)

Snacka om att man längtar ännu mera nu!!

Mvc 21/4

Sf mått: 29 cm
Hjärtljud: 140 slag per minut


Mitt järnvärde hade blivit bättre. Min blutsaft gör nytta, men jag måste komma ihåg mina tabletter någon gång i veckan också. Och gissa vem som vatt busig.... Jo Harry.. Härom dagen kände jag hur han la sig på tvären och det gjorde så förbannat ont, sen gick de över. Så jag misstänkte att han vänt sig med huvudet upp igen, vilket han hade. Det kan man känna så tydligt. För så stor och hård rumpa kan han inte ha haha:P
Men han har några veckor på sig att vända sig så vi hoppas han gör de.

Allt såg bra ut. Så fanns inte mkt att prata om. Haha det som är mindre bra är min viktökning. Jag har ju märkt att jag börjat svullna och samla vatten, det märktes på min vikt också. Gått upp 5 kilo på 4 veckor. Känns inte så skoj. Sammanlagt gått upp 17 kilo nu (tro jag):P Helt galet haha:P Med Alice gick jag upp allt som allt 13-15 kilo. MEN de roligaste är att jag väger fortfarande mindre nu än vad jag gjorde på inskrivningen med Alice. Fy va rund jag måste vatt då..

Efter mvc gick jag på stan en sväng. Köpte lite till Alice och Harry. La undan 2 par leggings (som ser ut som jeans) på H&M till mig. Vanliga, ej graviditets byxor då. Tog bara för stor storlek och de satt ganska så bra. Ska be Fredrik köra ner mig så jag få visa honom dom sen:) Var hemma halv 12 och då slutade även Fredrik för dagen=) Så vi fikade nere hos Alice farmor. Alice hade vatt där medan jag var på mvc och stan och sen ville hon självklart bjuda på fika=)

Sen vid 13 la jag mig med Alice och vi båda sov till 15. Jättegott! Usch va jag hade ont i halsen och mådde skit när jag la mig.. Nu mår jag sådär. Ska inta soffläge tills Fredrik vill åka ner till stan, uträtta de snabbt och sen hem och vila.


Torsdag

Glad påsk:)

Vi firar egentligen inte påsk. Ser ingen vidare mening så med de när vi ej är kristna. Har inte en påsk pryl uppe.
Men vi firar ju hos andra:) Äter påskmat om vi blir bjudna osv. Kommer väl börja med påskpynt nästa år för Alice skull. Nu hajjar hon de inte än.

Kvart över 7 vaknade hon idag. Hon verkar pigg men hon hostar. Och jag mår skit. Bättre än igår iaf. Har inte lika ont i halsen och känner mig ganska pigg ändå. Men har såå ont i kroppen och är så varm! Ska kurera mig idag så vi kan åka och grilla hos några vänner imon. Vore väl typiskt att bli sjuk just nu när det är påsk(=långledigt för Fredrik). Vi har massor planerat! Jag ska bli bra tills imon iaf, det får jag intala mig själv=)

Strax ska jag lämna Alice hos hennes farmor och sen gå ner till stan, ska ju till mvc idag. Tänkte, om jag orkar, gå och hämta lite kläder jag lagt undan. Få se hur pass bra jag känner mig efter mvc besöket.

Annars händer de inget spciellt idag. Skönt, så kan jag vila upp mig och bli frisk=)

Hörs senare!

Blä

Jag mår inte alls bra=( Kliar och river i halsen och har sån huvudvärk. Typiskt va...
Hoppas de inte blir halsfluss bara, en förkylning går la an.

Ska ta två alvedon och krypa ner i soffan nu.

Blä

Jag mår inte alls bra=( Kliar och river i halsen och har sån huvudvärk. Typiskt va...
Hoppas de inte blir halsfluss bara, en förkylning går la an.

Ska ta två alvedon och krypa ner i soffan nu.

Blä

Jag mår inte alls bra=( Kliar och river i halsen och har sån huvudvärk. Typiskt va...
Hoppas de inte blir halsfluss bara, en förkylning går la an.

Ska ta två alvedon och krypa ner i soffan nu.

Blä

Jag mår inte alls bra=( Kliar och river i halsen och har sån huvudvärk. Typiskt va...
Hoppas de inte blir halsfluss bara, en förkylning går la an.

Ska ta två alvedon och krypa ner i soffan nu.

Gääsp

Go morrn.

Kom i säng sent igår. Är inte förvånad alls haha:P

Skriver en rad senare, nu ska jag käka frukost och vänta på att Alice ska vakna=)

Trött

Som vanligt är jag helt utslagen när kvällen kommer..Har vatt mkt idag dock... så ikväll är jag sjukt trött (som jag även va igår). Först ner på stan en runda och lämnat tillbaka Alice huvtröja. Kikade på skor, trots att jag köpte ett par igår.. Är inte helt 100 på dom. Dock älskar jag priset, 350:- spänn... Kanske byter dom på fredag när vi ska till Ullared och grilla hos Emma. Ska känna lite på dom. De bra med skorna är iaf att dom är stora, föööör stora. Men jag kan få i mina svullna fötter där iaf=) Mina skor jag har nu, mina skor sen tidig höst, är för små nu! Får knappt i fötterna längre pga att jag svullnat. Speciellt om de är varmt.

Hittade inge tyg idag på skroten. De tyget jag ville ha fanns ej:( Sånt molntyg (alla småbarns föräldrar vet vilket tyg jag menar:P) Men det var en väldigt rolig utflykt iaf=) Fick köpt mig lite garn iaf. Och även 2 bodys till pluttisen i magen.

Idag har det varit så varmt att vi gått utan jacka. Haft en kofta bara. Hade jacka när jag gick till stan på fm dock, men det var på tok för varmt! Ska inte klaga, men jag känner hur jobbigt de är att vara så här gravid och vara ute i värmen. Jeans är för varmt nu. Måste hitta leggings, men vart är frågan.. H&M har inge skoj alls:/

Imon händer de inte mkt. Men hittar la säkert något att roa mig med=) Skulle behöva ta en runda på stan, men de orkar jag inte med Alice. Hon tycker dock det är ganska så kul att åka vagn i stan. En stund iaf.
Jo visst ja, är ju öppna förskolan imon. Lite tråkigt att vara inomhus i fint väder bara.. Få se vad vi känner för=)

Jag vet att jag lovat att ta kort och visa er före och efter bilder på mitt hår, men jag har inte haft tid/ork till att lägga över bilderna från kameran till datorn. Jag är så dålig på de även då tiden finns.
Ska göra de snart=)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen gå och lägga mig. Kanske hinner jag i säng innan 23! Vore underbart!

Tisdag

Go morrn!
Jag hade ingen ork till att blogga igår, kom hem från Gekås halv 21.

Oj vilken bra dag de var igår! Ner på stan, handlade lite till Alice som jag dock ska ner och byta nu vid 10. Hittade en jättefin huvtröja i storlek 86/92 som satt som ett korvskin på henne:P Köpte ist två fina tröjor på Gekås som satt perfekt:)

Sen fick jag klippt mig igår! 20 cm tog hon:P Men det går inte ens över axlarna så mitt hår var ganska så långt:P
Ska lägga in före och efter bilder sen. Känns lite ovant men sååå skönt att bli av med de! Hoppas jag inte fäller lika mkt hår efter förlossningen som jag gjorde med Alice. Då klipper jag av allt!

Efter jag klippt mig hämtade Fredrik upp mig och så åkte vi hem och hämtade Alice hos hennes farmor och packade med oss lite saker och drog till Gekås. Mkt folk på parkeringen, men knappt några inne i själva affären. Alice gjorde en klassiker och pinkade ner sig... Så vi fick åter igen köpa ett par mjukisbyxor till henne. Åt kvällsmat där, Alice satt i blöja invirad i min kofta för hon kissade ner sig precis när vi skulle äta. Typiskt va.. Tänkte ändå innan vi åkte att jag borde ta med extra byxor med tanke på att hon kissade ner sig förra gången vi var där.. Dumt att jag inte gjorde de. Jaja nu har hon ett extra par mjukisbyxor ist=)

Köpte mkt saker.... Nästan 2 tusen slutade notan på. Och de dyraste var Alice regnställ som kostade 225:- ca.
Det blir dyrt när man plockar på sig småsaker.

Måste ta en tur längre fram utan Alice och bara köpa till Harry i lugn och ro. Alice är stress faktor nr 1.

Nu idag ska jag och en vän till tygriket i Kinna. Ska se om jag kan kitta lite tyg så jag kan börja sy lite babykläder=)

Först ner till stan dock och byta Alice tröja och kika på skor till henne. Köpt förresten ett par skor till mig igår. Känns så där..Vita tygskor av märket Reebok, jag gillar de märket! Men köpte nog lite väl stora.. Men tänkte på framtiden.. Kommer säkert svullna extremt om fötterna om bara någon vecka!
Få se.. ska känna lite på dom.

Nu frukost ifred, Alice sover fortfarande=)


Måndag!

Yes idag är dagen här, jag har verkligen längtat!
Idag ska jag klippa mig (om tiden finns) sen blir det Gekås på em (om inte Fredrik slutar för sent).
En bra dag helt enkelt. Vare sig de blir gjort eller ej, jag är på strålande humör!

Händer så mkt denna veckan, och så har Fredrik långledig så han jobbar inte torsdag, underbart!
Och ett bm besök ska klämmas in på torsdag med, var så lääänge sen jag var där nu!
Men efter de besöket så är det dags för varannan vecka besök! Vet ni va det innebär??!! Jo att bebis är snart här! :D
Veckan kommer gå fort känner jag=)

Och våren är här! Underbart!

Ska strax väcka Alice, hon måste sova fm eftersom hennes farmor ska ha henne och hon ska tvätta i em, vilket betyder att Alice kommer inte kunna sova där. Så snart ska fröken upp. Hon är nog trött dock, jag vaknade halv 5 och skulle upp och kissa, kikar in på ungen och ser att hon ligger nerkasad i sängen och under täcket.. Så jag går fram och ska lyfta upp henne, varav jag möts av världens smile:P Hon låg vaken och lekte! Men jag lyfte bara upp henne, sa att det är natten och gick ut. Hon sa inte ett knyst. Hörde hur hon låg och lekte säkert 40 min dock.. Jag kunde liksom inte somna om, och tydligen inte hon heller.

Så både jag och hon kommer nog vara trötta idag. Får sova fm tillsammans=)

Inatt drömde jag att Fredrik somnade när vi var på bio, jättepinsamt tyckte jag de var.. Och vi hade inget godis med oss!! Haha:P Jag drömmer så mkt nu! Alltid långa drömmar också.

Nu ska jag njuta av mitt kaffe, synd att inte solen kommit till våran ballkong än, hade kunnat dricka de i solen som jag gjorde igår morse, i bara morgonrock! Så varmt och härligt=)

Hoppas ni får en bra måndag, och en bra vecka!!



Söndag

Idag har det vatt strålande väder ute!
Så vi tog en promenad runt fästningen i solen=)
Stannade till nere vid hamnen och köpte glass. Fredrik tog glass, jag tog en kaffedrink med glass i=)
Sen satt vi i solen och bara njöt! Folk gick så lättklädda så på vissa kunde man tro att de var mitt i sommaren:P
Killar kom på sina longboards i t-shirt, precis som en varm sommardag=)
Hade det inte blåst hade de vatt koft-väder, nu fick vi ha vårjackan på ändå.
Alice sov 1,5 timmar i sin vagn! Hurra för de!

Efter promenaden var jag givetvis helt slut. Somnade när jag la mig på sängen i typ 30 min, behövdes kan jag säga!
Sen åkte vi till Fredriks farmor och farfar och fikade lite. Även Alice farmor och farfar var där och fikade, och Alice och hennes farmor gick och lekte på lekplatsen som ligger jämte huset. När dom kom tillbaka kom Alice med en liten bukett blommor, vitsippor och några blåa blommor som jag ej vet vad dom heter, nu är det vår! Första blommorna jag fått av min sötnos, som hon "plockat" :)

Här hemma gick kvällen åt till att städa och tvätta, eller ja Fredirk städade och tvättade. Jag låg på soffan halvt död och virkade en ruta. Känner mig verkligen lat nu kan jag säga! Men jag orkar inte/kan inte flänga så och städa. Får såna sammandragningar att de är inte värt de. Ikväll har iaf jag och Alice badat, så lite nytta har jag gjort=) Gick sådär, min mage är för stor för att hon ska kunna ligga på den och vara under vattnet:P Hon satt och tvättade min mage ist:) Det tyckte Harry om:)

Imon är det måndag, som jag längtat!
Alice ska vara hos sin farmor imon em och jag ska ner på stan och kika lite samt klippa mig om det finns tid. Ska nog klippa mig till axlarna, så jag slipper ha så långt hår i sommar.
Sen när Fredrik kommer hem från jobbet ska vi nog till Gekås. Måste handla sjukt mkt!
Ska bli skoj=)

Nepp nu ska jag gå och knyta mig=)



Utmaning dag 18

Dag 18- Vad jag åt idag.

Oj ska se om jag minns allt...
Frukost var de 2 scones med ost.
Lunch åt jag sallad som blivit över sen igår.
Sen fikade jag hos Fredriks farmor och farfar, 1 bulle, 1 kaka och en halv annan kaka.
Till kvällsmat åt jag 3 korvar med bröd.
Sen ikväll har jag tryckt i mig en rulle choklad och lite pringles.

Och massor med mjölk under dagen. Jag har blivit helt tokig i mjölk=)




Utmaning dag 17

Dag 17- En person jag vill byta liv med för en dag- och varför

Fredrik helt klart. Skulle vara kul att se hur en dag för honom ser ut=)
Annars kanske man skulle bytt med någon rik skådespelade och skänkt grymt mkt pengar till sig själv som man kunnat ha när man återgick till sitt vanliga jag=)


Lördag

Ligger på soffan med datorn i knät. Är så trött så jag orkar inte ens sitta upp haha:P

Dagen har bestått av scones, virkat 2 rutor, powernap på soffan, promenad ner runt fästningen, sno mat hos svärföräldrarna, och nu soffan.

Har nada blogglust. Så vi hörs imon!

Utmaning dag 16

Dag 16- Innehållet i min väska.

I min väska, som jag ytterst sällan använder, finns alltid min plånbok. Sen kan innehållet variera. När jag väl använder väska brukar de vara när vi är och handlar på typ Ikea/Gekås. Då finns det alltid med en handlingslista och penna, och något att dricka.
På sommaren brukar min väska även innehålla plåster (om jag skulle få skoskav)
Alvedon KAN finnas, om inte jag snyltat på dom så de tatt slut. Alvedon är jädrigt bra att ha med sig faktiskt.

Det var allt. Jag har sällan med mig så mkt saker faktiskt.

En runda

Klädde på oss och tog h&m kassen me tunikan som jag skulle eventuellt byta (om storleken fanns) och gick ut. Var väldigt varmt ute trots att det inte var någon sol framme. Hade en vårjacka uppknäppt, härligt!

Gissa vem som somnade precis när vi kommit ner till havet (tar typ 10 min dit)..?? Jo Kotten..
Tänkte att hon vaknar säkert inne på H&M sen. Gjorde hon inte alls.. Och jag provade ändå tunikan så det tog en stund. Och japp den fanns en storlek mindre och den satt bättre så jag bytte den mot den jag redan köpt=)
Då var klockan bara halv 11 och jag ville inte väcka henne genom att gå till öppna förskolan. Så vi tog en liten promenad i stan och hamnade på bibblan. Då vaknade Alice, hon sov iaf i 50 min=) Så vi lånade lite böcker. Alice fick välja några själv. Blev djur böcker, självklart. Jag hittade ingen bok, alla böcker med graviditet var antingen utlånade eller så kunde jag inte hitta dom där de skulle vara. Men Alice fick me sig 6 böcker iaf:)

Fy va trött jag var när vi kom hem! Kändes som om jag vatt ute och joggat 1 timme i sträck eller gått en promenad på 2,5 timmar i rask takt. Höll på att sjunka genom sängen. Och de var ingen lång sväng alls. Fattar inte hur jag ska orka gå och vara gravid 2 månader till, jag orkar ju inte röra mig! Har inte ont, men jag är bara helt slut! Vägde mig igår, + 14 kilo sen jag blev gravid. 9 kilo sen inskrivningen.. Skoj!! Eller inte.. Fast lägg på 15 kilo till och foglossning så har ni mig gravid med Alice. Fast jag kan inte minnas att jag var så här slut i kroppen, inte fören i vecka 39-40.
Kanske är mitt järnvärde som är i botten.. Ska till bm nästa vecka så då får jag reda på om de är det.


Vi ska förflytta oss till sovrummet, stänga dörren och hoppas Alice vill sova iaf en halv timme. Tycker hon ser lite trött ut, men skenet kan bedra!

Morrn morrn!

Fredag morgon och här sitte jag med mitt (kalla) kaffe och njuter av lugnet. Alice sover självklart fortfarande=)
Jag smög upp samtidigt som Fredrik och passade på att ducha så jag fick göra de ifred=)

Igår tog jag och Emma en promenad, fy så trött jag var efter de! Men ett varv runt fästningen orkade vi preggos med så jag tänkte jag skulle försöka mig på ett varv sen idag med. Fast först till öppna förskolan med Alice. Tänkte att då kan jag ju gå runt fästningen innan och sen upp genom stan ist för att gå via havet. Då kommer jag precis förbi öppna förskolan=) Skulle behöva sticka in på H&M en sväng och byta en tunika till en annan storlek också. Om de finns, dom får in mer på fredagar så kanske har den kommit in! Hoppas!

Nu ska jag ta och fylla på min mugg me lite varmt kaffe och sen sätta mig och virka en ruta, om jag hinner vill säga:P Djungeldjuret brukar alltid vakna när jag sätter mig och virkar, konstigt nog!

Hej på er så länge!

Utmaning dag 15

Dag 15- Någonting jag ångrar.

Jag ångrar inte mkt.. För allt jag varit med om har burit mig på denna vägen och idag är jag på en otroligt bra plats och nöjd med i princip allt i livet. Så varför hänga upp sig på gammalt och ångra sig?
Visst finns de småsaker när jag tänker tillbaka, som kanske inte var så jädra smart gjort.. Men inget jag skulle bli gladare av att ha ogjort.


Döden är inte sorglig, det sorgliga är att vissa människor aldrig riktigt lever. Det ordspråket tycker jag är bra.

Utmaning dag 15

Dag 15- Någonting jag ångrar.

Jag ångrar inte mkt.. För allt jag varit med om har burit mig på denna vägen och idag är jag på en otroligt bra plats och nöjd med i princip allt i livet. Så varför hänga upp sig på gammalt och ångra sig?
Visst finns de småsaker när jag tänker tillbaka, som kanske inte var så jädra smart gjort.. Men inget jag skulle bli gladare av att ha ogjort.


Döden är inte sorglig, det sorgliga är att vissa människor aldrig riktigt lever. Det ordspråket tycker jag är bra.

Syskonkärlek på högsta nivå=)


Att gosa och krama magen hör till vardagen nu mera=)

Idag hände något kul! Jag ligger på soffan med tröjan uppdragen (som alltid för att det är så mysigt att se alla rörelse från pluttisen), då kommer Alice med sin bondgård och sätter den på soffbordet och trycker igång den så det börjar spela (högt). Harry hör detta och blir helt vild, men inget jag tänker på så eftersom det är ett program på tv jag vill se:P Helt plötsligt börjar Alice as garva, ungen riktigt tokskrattar! Så jag tittar på henne och frågar vad det är, då pekar hon på magen och utbrister "Däääääääär!":P Sen håller hon handen emot magen och får sig flera sparkar, och sen lägger hon huvudet emot magen och bara ler:D Helt av sig själv, första gången hon var riktigt intresserad och såg hur bebisen rörde sig:) Så otroligt sött!!


I väntan..

Här sitter vi i väntan på att det ska bli dags för lunch. Alice får sig en burk och jag ska ta någon macka. Har ingen lust eller orka att laga någon middag. Smidigast så här. Jag är verkligen ingen människa som kan äta både lunch och sen middag. Jag äter bara ett sånt mål om dagen och har typ alltid gjort.

Plus att jag älskar mina mackor! Det är nog min craving, mackor!



Alice har hittat sin första nalle, det var det allra första jag köpte till henne i magen:) Köpte den när jag varit på inskrivningen i vecka 13.

Nepp.. Fördriva tiden i 30 min till sen lunch.

Torsdag

Av någon anledning har jag varit en dag före sen i tisdags, så idag är det fredag för mig. Känns lagom skoj att inse att det är ju faktiskt "bara" torsdag idag=(

Måste sovit hemskt illa inatt, har såå ont i nacken. Haha alltid är det något! Huvudvärken är hemsk idag, lite snorig men har inte ont i halsen iaf!

Jag har fått gravid-fötter nu! Såg igår att fötterna var svullna:P Kommer ihåg hur sjukt svullna fötterna var efter en dag när jag var gravid med Alice. Då såg dom ut som båtar! Igår var de bara så jag kunde se de, Fredrik såg de inte alls.

Läste att det är dags för omföderskor att packa BB väskan redan nu. Låter jävligt tidigt tycker jag. Vad ska jag lägga där i redan nu som jag inte kommer behöva använda innan BB? Ska iaf köpa en ny tandborste och tandkräm samt små flaskor med shampoo och duschkräm, det kan man ju packa i förväg. Måste köpa någon amningsbh sen också. Självklart ifrån H&M, man vet aldrig vilken storlek brösten slutar på när man börjar amma. Hoppas jag kan amma denna gången också. Annars blir jag ledsen! Att höra att ersättning är lika bra ger mig ingen gläjde, jag vill verkligen amma! Det är så praktiskt och underbart! Håller tummarna för att det går denna gången också=)

Nu kaffe, sen vet jag icke. Alice är ju mitt uppe i Dora nu så jag kan ju passa på att äta frukost i fred=)


Andningslarm

Funderar starkt på att köpa ett sådan. Jag sov med ett öga öppet hela Alice första halvår, för jag var så rädd att hon skulle sluta andas i sömnen. De är jag fortfarande rädd för och kollar henne ofta på kvällarna och även på nätterna om jag vaknat. Så jag tror jag ska köpa ett denna gången så kanske det blir lite lättare att slappna av för mig/oss.

Man fäster den på blöjan och så larmar den om andningen upphör i 20 sekunder eller andetagen är färre än 8 per minut. Går på balleri och väger knappt något.

Snuza finns att köpa här för er som är intresserade

Vore guld om någon som har ett sånt kunde skriva vad ni tyckte om den!

Utmaning dag 14

Dag 14- En bild på mig själv för ett år sedan

Liter mer kurvig trots samma vikt (nästan)
Här sitter vikten bättre fördelad, nu sitter allt på magen=)

Britney Spears


Denna låten tycker jag faktiskt om. Britney Spears har ganska så fjantig röst, hon låter inte riktigt utan bara tillgjort, MEN denna låten är nog en av de bästa hon gjort. Kommer spela sönder den i sommar tro jag. Fredrik kommer vara lagom glad då han avskyr sån här musik (jag också egentligen). Kanske ha den på skivan som ska med till förlossningen:P
Alice föddes ju till Metallica (Fredrik fick välja), då kan väl Harry få födas till Britney Spears:P

Lyssna på den, vad tycker du om den?

Onsdag

Fredrik gjorde chokladbollar till Desperate Housewives igår, så nu har jag pärlsocker under hela fötterna efter någon tur genom köket. Great!

Alice vaknade 8, men lekte i sin säng till kvart över, så jag somnade om:) Hon verkar slö idag, så jag tog tempen på henne, men ingen feber. Självklart högre temp och på gränsen till feber igen dock. Detta är fööör tråkigt. Och jag själv mår skit idag. Nu känner jag mig riktigt förkyld, huvudvärk, ont i kroppen/febrig och ont i halsen.
Nu började Alice hosta också, riktig sån rosslig hosta:(
Ringde Fredrik på jobbet och han mådde inte heller bra.

Lagom till helgen eller vad säger ni.... Få hoppas de är en sån snabb förkylning.

Så idag händer de inget. Ska snart gosa ner mig i soffan med Alice. Hon fick välling idag till frukost i soffan framför barnprogramet, vilket hon älskar=) Och man märker när hon inte mår bra, då ligger hon kvar stilla i soffan och tittar på tv. Annars brukar hon gå upp när vällingen är slut och leka en stund, men inte nu när hon inte mår helt bra.

Fortsätta gärna gissa på
Harrys kön, bf, längd/vikt i inlägget här under (bör vara lite längre ner nu)
Jag visar inga kommentarer där, då alla kan gissa fritt utan att se vad de andra gissat=)
Någon kommer ju vara närmst, eller kanske ha helt rätt:P

Tjing!

Utmaning dag 13

Dag 13- Mitt drömbröllop.

Jag tycker själva grejen med att gifta sig känns så "gammalt". Så av den anledningen känns inte de så lockande att gifta sig.

Man gifter sig och sen..? Sen är de liksom slut. Då är man vuxen. Finito.

Jag och Fredrik är inte ens förlovade, vilket jag tycker känns helt OK faktiskt. Förlovar vi oss ska de vara på riktigt, han ska gå ner på knä och överraska mig:)

Så kanske, om han friar att jag då svarar ja och vi gifter oss när vi blir gamla, eller när tillfället känns rätt.
Och då vill jag gifta mig i hemlighet, bara Fredrik och ja, något främmande vittne och självklart en borglig vigsel.
Det är ju trots allt ändå min och Fredriks dag och den vill jag bara dela med honom=)

Skulle lätt kunna gifta mig a la Las Vegas, helt spontant och i ett litet kapell vigd av en Elvis kopia:P
Eller medan man hoppar fallskärm:P Skulle vara häftigt.

Skulle aldrig gifta mig kyrkligt eller "hemma". Nä det ska ju vara lite udda=)


Tisdags morgon

Dora är min räddning. Innan Dora börjar på morgonen är Alice helt vild.
Men sen börjar Dora och jag får en stund för mig själv, kanske till och med hinner äta frukost ifred!
I soffan ska hon inte ligga, så om jag inte bäddar så här så står hon upp framför tvn, och det känns inte så bekvämt så varje morgon bäddar vi så här=)


Idag är det grått och regnit ute. Och inte har vi något att gå ut för heller. Igår blev ju foglossningen värre, och inatt har jag till och med känt av de när jag vänt mig om i sängen. Just mellan bena, gör så ont varje steg jag tar.

Well ska inte klaga än, är inte i närheten med hur jag hade de med Alice. Bara 2 månader kvar till Harry ska komma så jag överlever. Känns inte så kul för Alice skull som kommer få en halvt invalid mamma nu ett tag framöver. Men jag tror hon förlåter mig=)

Nu har ju Nickelodeon junior börjat, så nu kommer inte Alice gå ifrån tvn på minst 30 min, så jag får snällt vänta med att duscha, jag litar nämligen inte på henne själv här i lägenheten hur barnsäkert vi än har de. Stolar och bord klättrar hon ju gärna upp på. Så nu får jag vänta tills hennes program är slut med att ducha, men som sagt ska inte göra något speciellt idag.

Igår trillade hon ner från en stol och rätt in i väggen med huvudet.. Men de var glömt tills idag då hon redan klättrat på stolarna i köket..

Hörs senare=)


Utmaning dag 12

Dag 12- En bild på ett ställe jag varit på


En dålig bild (taget med en äldre mobilkamera) på t-banan i Sthlm en sommar för några år sedan. Tyckte de var så snyggt målat i berget!

Dagens mage


Kan knappt knäppa denna koftan längre. Märkt detta på flera skjortor också..
Behöver lite nya kläder.. Japp.


Kotten jätteledsen. Vi har börjat med att hon ska lära sig sova sin em lur i sin egna säng. Gick inte bra alls.. Hon protesterade högt i säkert 1 timma. Sen somnade hon. Sov 20 min och nu är hon så arg, jag får inte gå en meter ifrån henne nu.

Fast nu ska vi äta mellis och sen gå ut för då kommer pappa och då ska vi gå och handla och sen se om vi kan hitta en lekplats och leka lite=) Om Kotten orkar vill säga.

Måndag

Vilken natt... Alice har vaknat och vrålat flera gånger.. Och jag har haft sammandragningar vare gång jag vänt mig om i sängen, samt vatt uppe och pinkat 3 gånger.. Inte fått mkt sammanhängande sömn alltså. Sen vaknade Alice 10 i 7 också.. Fredrik bar över henne till mig och vi båda somnade om och sov till 20 över 8! Det var skönt iaf=)

Nu ligger Alice på filtar och kuddar på golvet och kollar på Dora på Nickelodeon. Hennes favoritprogram:)
Jag ska ta mig en kopp kaffe och försöka piggna till lite. Känner mig lite förkyld idag.

Hoppas de blir fint väder, då tar vi och går en liten sväng, en bit orkar jag iaf=) Tänkte gå ut så sent så att Fredrik hinner komma hem innan vi ska gå in, så han kan hjälpa mig bära upp Alice för alla trapporna. Jag orkar inte de längre. Eller orkar gör jag la, men får ont och det känns jävligt onödigt.

Gissa gärna i inlägget här under när bebis nr 2 väntas dyka upp=)

Gissa BF och Könet



Nå vad tycker ni Harry ser ut som? Är det en liten flicka eller pojke?

På Alice 3 d ul bilder sa alla att det är klart att det är en liten tjej.
Lika enkelt att se nu?

Så gissa på Kön och sen Beräknad födsel:)
Vill ni får ni gärna gissa vikt och längd också!

Alice vägde 3645 och var 51 cm lång (bf+7)
"Harry" (som "han" kallas i magen) är beräknad att dyka upp i juni (maj om "han" är tidig och juli om "han" är sen)

Det sägs ju att andra barnet blir större och oftast dyker upp innan bf så tänkte att detta kanske kan hjälpa er att gissa lite=)


Jag gör en lista med era gissningar och länkar till er i ett annat inlägg=)


Gissa på söta ni!!! =)

Utmaning dag 11

Dag 11- Någonting jag oroar mig för.

Oj... Vart ska jag börja?

Självklart att något ska hända Alice & Fredrik. Att dom ska bli sjuka eller skadas, eller dö!
Det är de värsta som skulle kunna hända, speciellt om något hände Alice. Skulle offra allt i hela världen för henne, Fredrik också såklart men det är en helt annan känsla med sitt barn. Ni som har barn vet vad det är för känsla. När det vrider sig i magen av bara tanken på att något skulle kunna hända ens barn.. Jag kan inte tänka på de för då börjar jag gråta.

Jag oroar mig mest för de. Självklart för Harry också, även då jag inte träffat honom är han mitt barn och jag älskar honom så otroligt mycket! Skulle gråta blod om något hände honom också! Han är en del av mig just nu men snart får jag träffa honom också, min lilla bebis!

Jag oroar mig egentligen inte för så mkt annat än min familj och hur dom mår.

Allt annat ordnar sig så som jobb, ekonomi, utbildning etc.


Söndag kväll

Skrev ett inlägg tidigare idag, glömde posta de dock:P

Har varit så upptagen idag, städat och donat här hemma. Sen ikväll har vi käkat grillat hos Alice farmor och farfar, kom nyss hem därifrån.

Ja det är väl de som har hänt idag. Inget annorlunda eller speciellt så. Har inte ens vatt ute pga att vi fick inte tid över när vi städat klart.

Alice förkylning är bättre, nu har dock jag fått ont i halsen och känner mig hängig. Förvärkarna har vatt lugna idag. Bara haft någon sammandragning när jag ansträngt mig. Känner dock av pytte lite foglossning nu, precis på samma ställe som med Alice, mellan benen i skrevet! Det knäcker liksom till när jag tar större kliv när jag suttit still. Inget som jag känner jämt utan ytterst sällan. Jag vet att redan i vecka 25 fick jag de med Alice och hade 2 veckor from hell med de.. Fredrik fick alltså hjälpa mig till toaletten på nätterna för jag kunde knappt gå när jag legat still så länge. Hoppas inte jag får de igen. De var iofs väldigt lite foglossning jag hade med Alice (om jag jämför med hur andra jag känner haft de). Nu har jag verkligen inget att klaga på när det gäller de lilla onda jag fått nu. Men värre behöver de icke bli=)

Harry har hickat hela kvällen. Sån riktig hicka som de andra kunde känna ute på magen:P Jobbigt för mig men kul att andra kan känna det nu=)

Nu ska jag kika på vad "dagens utmaning" är på min lista och sen blogga om de, sen ska jag äntligen slänga mig i soffan!

Utmaning dag 10

Dag 10- En bild på mig idag och vad jag hade på mig.


Vilket sammanträffande att jag just innan i ett inlägg visade er min nya tunika! Den och ett par jeans/mjukisbyxor hade jag på mig idag=)

Nappar

Sitter och funderar på om jag ska beställa lite nappar ifrån Mam

Men frågan är om plutten i magen kommer ta napp.. Alice hade ju inge problem med de, hon suttade som en tok på sin napp redan på BB och vi hade ingen tanke att bebisar skulle kunna ha problem med de.

Så köpa så mkt dyra nappar till pluttisen känns lite så där.. Fanns inte så många jag ville beställa till Alice, och man måste köpa för minst 20 euro för att kunna få beställa.

Mam har så jädra tråkiga nappar i affärerna! Varför kan dom inte göra lite roligare nappar och lite mer olika?


Rut mf.

Köpte en tunika i Gbg förra helgen från Rut mf. 75:- på rea, i love!

Somrig och sval, prefekt att ha nu i sommar när man är småfet efter sin graviditet:P
Notera Fredrik i bakgrunden... Han tänkte la inte på att denna bilden skulle ut på min blogg:P
Han är gravid också, vecka 35 typ så han ska ha lite innan mig;)

Självklart är även Kotten med på ett hörn:P

Vit med blåa blommor, jag tycker så mkt om den=)


Den passade jävligt bra ihop med mina blå mjukisbyxor också;)

Go morrn!

Idag vakande Alice vid 8, och Fredrik gick upp med henne och jag sov vidare till 9=)

Nu står Fredirk och bakar scones och jag väntar på att kaffet ska bli färdigt=)
Alice sitter i soffan och kollar på tv, förkyld..
Om hon inte är allt för grinig ska vi åka ner till Falkenberg så jag kan få köpa nytt garn till min filt. Dom får inte in mitt garn här i Vbg på flera veckor och jag måste ha de! Så en tur i bilen blir de kanske om hon är så pigg.

Ändrat mig ang vad jag ska ha för färg på filten, så nu får jag börja på noll igen. Så nu ska jag göra 100 rutor på 2 månader. 2 månader är inte lång tid med tanke på att en ruta tar typ 45-50 min att göra. Vill ju inte sitta hela tiden och virka, men de kommer jag la få göra nu.

Hoppas ni har lika fint väder som vi har här i Varberg idag=)
Dock blir det ingen sol promenad för oss, jag har fortfarande förvärkar idag och ska tillbringa dagen på soffan.. Kanske en sväng runt huset bara för att röra lite på mig. Om jag orkar!


Ja nu är kaffet klart!

Förvärkar

Idag har jag haft förvärkar:( Inge skoj alls! Soffläge hela dagen. Och så länge jag inte rörde mig och bara låg ner var de ingen fara, men så fort jag steg upp och rörde mig återkom de=/.. Hoppas inte detta är något som ska vara fram till förlossningen för så längre orkar jag inte gå med detta!

Nu känns de iaf lite bättre. Ska nog lägga mig strax och hoppas de är bättre tills imon!


Utmaning dag 9

Dag 9- En bild på mig och min bästa vän


Fredrik är faktiskt min bästa vän, han råkar vara min kärlek också.

Tjejer är knepiga, oftast väldigt känsliga och komplicerade. Så därför har jag mest haft killkompisar.
De tjejkompisar jag haft har jag glidit ifrån de flesta. Vore de inte för internet så hade jag inte haft en aning om vad dom gjort idag. Antar att det blir så när man flyttar till en helt ny stad.

Men sen har jag några underbara tjejkompisar som är som guld=)

Men Fredrik är ändå en person som vare sig han vatt bara en killkompis eller tjejkompis så hade haft en stor plats i mitt hjärta.

Nu är det ju bara toppen att vi älskar varandra också!


Fredag morgon

Go morrn!
Nu vid 6 märkte jag inte ens när Fredriks alarm ringde, ändå la vi oss innan 00 igår. Måste vatt helt slut. Han stängde av de i sömnen och vi sov gott vidare. Tur han jobbarkompis ringde och väckte oss 10 i 7:P

Harry har en helt galen hicka, vibrerar i hela magen. Jag kommer nog aldrig lära mig gilla hickan. Det känns väldigt obehagigt faktiskt med detta rytmiska dunket. Vi såg han hicka på 3d ultraljudet, det såg så söt ut så nu vet jag hur han ser ut när han hickar:P

Ska ta mig en kopp kaffe nu och invänta vilddjuret. Hoppas hon är lite piggare idag.
Inte hann jag duscha innan Fredrik stack till jobbet så nu får jag sitta här i min pjyamas tills Alice vaknar. Vore hemskt synd om hon vaknade och fick skrika om jag stod i duschen, tycker jag faktiskt:P Hon vill oftast alltid flyga upp när hon vaknat och gillar inte att vänta ens 5 sekunder.
Och hennes dag ska inte behöva börjas med skrik, inte en fredag iaf=)


Harry vs Alice


Nuvarande graviditeten                   Magen med Alice 2009

Kikade igenom mina bilder och såg att jag glömt posta denna!

Någon skillnad?
Kan säga att det skilljer ganska så mkt  i vikten där, vägde ca 15 kilo med med Alice i magen.
Nu sitter magen mkt längre ner också:P

Imon äre helg!

Åh vad jag längtar till helgen!

Vi ska inte göra något speciellt, om inte Alice är frisk för då ska vi på kalas. Men hon verkar bara bli sämre så vi har inga förhoppningar om de. Hon är makalöst grinig och inte pigg alls.

Idag fick jag gått till stan, helt själv! Hittade mig en så fin blommig mamma tunika på h&m och en fin vit tunika från Vila. Harry fick ett fint set från "Newbie", åh vad jag älskar deras kläder! Så himmla söta!

Det kliar i shopping fingrarna nu=) Måste ha nya bhar och skor. Alice behöver också lite nytt.

Nu är det kväll här och vi ska gosa ner oss i soffan och slappa. Alice ligger och skriker till och från i sin säng, jättetrött men hon har svårt att komma till ro ikväll. Snart somnar hon dock, det hörs=)

Go kväll=)

Gnäll= Sjuk

Varför kan man inte vara glad och sjuk?

Alice är ett litet monster idag, ganska så pigg men så gnällig. Ingenting är bra och bara skrik och gnäll. Ska strax ge henne lunch och sen lägga henne, lägga mig med henne snarare. Har sån huvudvärk nu. När Fredrik kommer från jobbet ska jag ta en tripp ner till stan och traska runt och prova kläder. Ser fram emot att få en stund själv utan skrik och panik, för det är det fullt av här hemma. Fröken roar sig själv nu en stund, så lugnt och skönt det blev=)
Inte feber men något är det med henne. Helt svart under ögonen stackarn:(

Nu kom hon här igen och vill ha min uppmärksamhet.


Utmaning dag 8

Dag 8- En dålig vana jag önska jag inte hade.

Bita på naglarna, eller ja det är en vana som kommer och går. Jag behöver inte precis göra de men det bara bli så när någon nagel går av och jag inte hittar en nagelfil.
En ovana som är jobbig är att jag alltid måste kolla så vi stängt av spisen, typ 2-3 gånger. MEN det är bara för att vi glömde göra de en gång och åkte till Gekås... Gissa om det var varmt när vi kom hem! Tacka gud för att vi den gången inte haft någon gryta på spisen, som vi brukar när vi diskat dom..
Sen dess kollar jag alltid spisen extra noga innan vi åker hemmifrån. En dålig ovana vet jag inte, men en jobbig ovana då om jag glömmer de verkligen inte kan sluta tänka på om spisen var av eller ej.

Fast vi glömde inte spisen på den gången, jag råkade slå till en knapp när jag gick förbi med skötväskan över axeln, så det var ett misstag verkligen.

Torsdag

Morrn morrn!
Vakande 05.57:) Härligt att vakna så tidigt av sig själv, iofs var jag så kissenödig så det var ju därför men jag kom upp tidigt tack vare de, Fredrik också=P

Så nu har jag redan duschat och tvättat håret och klätt på mig mjukiskläder, redo för att börja dagen=)

Tro jag ska lägga mig på soffan och virka en ruta, bör nog hinna de innan Alice vaknar. Hoppas jag.

Få se vad vi hittar på idag. Igår kväll var hon inte pigg alls. Hon fick vara hos farmor och farfar en stund medan vi var och handlade och dom sa att man såg verkligen på henne att hon inte var riktigt bra:( Ytterst lite feber hade hon på kvällen när vi la henne. Men det är för tidigt för att kunna vara vattkoppor. Fast Alice kusin var hos farmor och farfar förra veckan, en dag innan vattkopporna bröt ut på honom, vi minns inte om Alice var nere och träffade honom redan då. Iaf var Fredrik där nere och han kanske drog med sig de upp? Vattkoppor kan ju smitta via ventiler, så smittsamt är de. Men vet ej om det kan smitta så att Fredrik bar med sig de. Låter lite otroligt faktiskt.
Fast smittintervallen är la på två veckor så hon kan ju ha träffat honom, för jag vet att vi sa hej i dörren hos farmor och farfar när kusinen var där men minns ej när det var. Time will tell=)

Annars äre la någon annan skit Alice har fått nu. Eller så är hon helt frisk idag. Vet ej än.

Nepp en kopp kaffe nu och virka lite:)


Shopping sugen

Var nere på stan idag med Emma, hittade så sjukt mkt fint! Både till Harry och till mig själv=) Måste nog ner till stan imon och köpa lite för att stilla mitt shopping sug:P

Ska tvinga upp Fredrik på vinden nu och hämta påsen med Alice kläder som Harry ska ha, räkna lite och se vad vi behöver köpa. Kommer inte köpa något i storlek 50, det kommer nog Harry växa ur så snabbt och Alice hade rätt så mkt i 50.


Så mkt söta bebis kläder de finns just nu, är ju helt tokigt!

Utmaning dag 7

Dag 7- Vad jag skulle göra om jag fick en miljon.

En miljon är faktiskt inte så mkt pengar. Okej det är en bra summa men de blir inge hus för de. Annars är de ju en bra investering. Jag skulle nog spara de mesta och sen ta körkort (försöka iaf). Köpa en massa saker till Alice och Harry, och Fredrik och mig=) Men som sagt, spara de mesta=)

Onsdag

Herregud, redan mitt i veckan igen! Tiden går så fort.

Igår besökte vi ju Alice kusin med vattkoppor, så få se om hon blev smittad eller ej.

Idag vakande Alice verkligen på fel sida.. Natten har hon bökat och vaknat till och inte velat somna om. Till slut somnade hon, när Fredrik lagt henne ner och sagt godnatt.. När jag gjorde de så skulle hon inte sova, bara pappa går bra när hon ska nattas:P

Idag är hon så arg. Skit grinig.. Ingen feber men hon är hängig och klängig. Kan la knappast redan vara vattkoppor på G. Iaf har hon en dålig dag idag.

Hade tänkt gå till öppna förskolan idag, men vi undviker nog de nu. Så ännu en dag inne. Gör inte mig så mkt, är skit väder ute:/ Fick inte sytt min babymössa igår, bara klippt ut tygbitarna. Kanske få de gjort idag=)

Nu ligger Alice och kollar på sitt favorit program på tv, Dora. Oj va hon älskar de! Hon plockade till sig en sportflaska med Dora på inne på Babyproffsen i Göteborg och var helt till sig och vägrade släppa den, så den fick följa med hem:) Få köpa en dvd med Dora sen=)

Nu ska jag ta mig lite frukost i lugn och ro medan Dora är på tv=)

Utmaning dag 6

Dag 6- Typ av killar jag faller för.

Glömde denna igår..

Jag skulle kunna få känslor för vem som helst i princip, så länge insidan var den "rätta". För insidan gör utsidan vacker.
Okej, de som går bort och jag inte finner attraktivt alls är korta och taniga killar. En kille ska vara lång och bred, större än kvinnan liksom. Och insidan ska vara precis som Fredriks.

Jag har aldrig mött någon som honom. Aldrig mött någon så snäll och omtänksam.
Han är rolig, enkel att umgås med och krånglar aldrig till något. En dag men honom är så enkel, tycker vi olika om något så löser vi de smidigt, vi bråkar nästan aldrig. Och om vi väl bråkar så löser vi det snabbt och att be varandra om förlåtelse är så enkelt, för vi älskar ju varandra. Annars kan jag vara ganska så långtjurig men jag är inte de med Fredrik.
Vi har samma åsikter och är väldigt lika, men också så olika som natt och dag. Han anser att bor man ihop så delar man på allt, inklusive att städa och laga mat etc. Han värnar om mig och att jag ska må bra, aldrig att han skulle låta mig laga maten om jag hade ont i ryggen till exempel. Han vill mig så väl och det värmer så i hjärtat att han är sån. Jag är sån också så det är så härligt att han tänker som jag där och jag vet att om han kommer hem och de ser ut som kriget här hemma så städar han utan problem för jag inte har orkat är en tillräckligt bra ursäkt=) Han ställer alltid upp för mig och jag för honom.

Han är min soulmate, det tror jag absolut och han är en perfekta killen och typen av killar jag faller för.



Projekt smitta Alice

Idag ska vi åka och hälsa på Alice kusin som har vattkoppor. Tänkte försöka smitta henne med de innan Harry kommer så jag slipper ha två sjuka barn sen när väl någon får de längre fram. Vattkoppor är extremt smittsamt, luftburet så jag hoppas hon kommer få de. Själv har vi alla haft vattkoppor här så vi kan inte få de igen (hört med 1177 för säkerhetsskull). Skönt de=)

Och skönt om hon får de nu så hon inte smittar Harry med vattkoppor från dagis sen. Vore hemskt synd om pluttisen fick de så liten:(

Någon som vill ha en dos vattkoppor sen kanske? Om Alice blir smittad då. Lite kul att se om hon blir smittad, hon har ett bra immunförsvar den ungen och smittas inte så lätt.




Tisdag

Igår fick vi beställt vagn. Blev en helsvart Emmaljunga twin nitro med sån mjuklift. Så nu har vi de avklarat=)
Ska bara köpa madrass och spjälsäng sen också.

Köpte mig ett par graviditets leggings igår, kommer nog inte ha dom innan Harry kommit, om de inte är väder för de vill säga, men kommer ha dom sen i sommar för dom var så goa=)

Idag är de skit grått och trist ute. Ska nog regna hela dagen. Så vi håller oss inne idag. Kanske sy lite. Har fortfarande lite tyg kvar från mitt påslakan som jag köpte för en 10a på secondhand.
Köpte en mössa på secondhand också, tänkte att jag skulle försöka sy en lika dan mössa, bara rita av den:) Ska se om jag kan de! Hoppas jag får lite tid över till de idag=)
Måste ta tag i min virkning också, måste virka en ruta om dagen men jag har vatt lite dålig på de nu ett tag så jag ligger nog mkt efter:/ Det är kul att virka men känns lite stressigt nu=/

Idag vakande Alice 20 över 8!! Underbart att få sova så länge=)

Nu ska jag duscha och göra mig klar inför dagen=)


Utmaning dag 5

Dag 5- Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.

Oj, många saker!
I matväg hade jag velat ha en stor smörgårstårta med massa räkor och lax!!

Jag är lite smått hungrig nu:P

Men sommar står högt på listan över de jag vill ha just nu! Vill ha sommar och våran lilla bebis hos oss=) Vill ha värme och sol, kall öl till grillat och lång semester för Fredrik=)

Just nu får jag nöja mig med att en go säng står och väntar på mig för något annat jag vill ha just nu är en god natts sömn, vilket jag tänker ta mig nu=)

Måndag

Go morrn!
Idag sov Alice till halv 9! Underbart! Måste vara att det inte blir så ljus i hennes rum nu pga rullgardinen. Själv vaknade jag 10 över 8 och tyckte de var så ljust att klockan måste vara minst 10.

Vi har ätit frukost och kikat lite på tv, nu ska jag duscha och sen ska vi nog gå och mata ankan vid fästningen. Är så soligt ute idag=) Kommer väl blåsa som f*n bara för de..


Ny header

Nå vad tycks?

Nu vet jag att inte alla kan se min header, har inte hunnit klura ut hur jag ska kunna fixa de..

(uppdatera sidan om du inte ser någon ny header)


Dagens mage


2,5 månader kvar.. Magen känns redan lagom stor för BF.

Utmaning dag 4

Dag 4- Mina mål/drömmar/önskningar

Mina mål är väl att utbilda mig och få ett jobb. Det känns som prio 1. Ta körkort är väl ett annat, men det är mest Fredrik som vill de. Jag är inte så intresserad, mest rädd faktiskt. Men han envisas om att han ska minsann lära mig. Få se om han lyckas=)

Mina drömmar går hand i hand med mina mål. Jag vill verkligen bli lärare, jag skulle trivas så bra som de!
Skulle vilja flytta till en marklägenhet. Är ingen hus-människa så hus går bort. Men kanske ett mini radhus och en pyttetomt framöver. De vore lite mysigt=)

Önskingar.. Jo att alla i min familj få må bra och ha det bra. Jag önskar inte så mkt mer än att vi få må bra och vara friska. En massa penagar vore inte fel iofs. Men jag anser att sånt kan vem som helst få, de vi har finns inte i alla familjer och det är ren och underbar kärlek=) Med min familj menar jag Fredrik och Alice, det är min lilla familj=)


Mums!

Åh vilka goda kroppkakor de blev=) Meningen var att vi skulle göra dom, men de blev Fredrik som gjorde dom helt själv=) Jättegoda verkligen!

De andra tyckte också om kroppkakorna=) För ja dom var faktiskt himmelsk goda!

Efter middag gjorde Fredrik kladdkaka så vi fikade kvällsfika också=)

Nu har precis folk gått och Alice åkte i säng bums, hon var så trött efter att ha lekt med sin kusin=)

Vi ska la ta iordning lite och sen ska nog jag lägga mig. Fredrik satte sig vid tvn för de gick någon film han ville se. "Taken" heter den och handlar om en flicka som blir bortförd och såld som slav i Europa. Jag har sett den och vägrar se om den.. Riktigt hemsk.

Dagen har gått sjukt fort!
Imon äre måndag och ny vecka, unda vad vi ska hitta på då.

Hoppas ni haft en bra helg?

Söndag

Idag började dagen klockan 20 över 8. Alice vakande och Fredrik hämtade henne och så låg vi alla och gosade till kvart i 9 i våran säng. Sen vare bara upp och städa. Har undvikit att städa, alltså riktigt städa- ta undan saker dammsuga överallt och fixa, hur länge som helst. Känns iaf som de. Och idag kommer ju Farmor & Farfar och Alice kusin + föräldrar och äter kroppkakor. Då måste man ju städa, är väl regel på att ha de fint när de kommer gäster hihi:P

Alice sover och jag ska strax ta tag i att sy upp lite gardiner. Har inte fått gjort de än och de har hängt uppe snart 1 vecka för att mätas haha:P

Alice & Jag innan imorse=)


Hysteriskt kul att räcka ut tungan tyckte Kotten=P


Nepp inta soffläge tills de Fredrik kommit tillbaka från affären (hoppas han handlar lääänge haha)

Utmaning dag 3

Dag 3- Min favoritårstid och varför

Svårt... Jag gillar egentligen alla, på olika sätt. Fast i början på juni är ändå bästa tiden! Juni över lag brukar vara en härlig månad:) Så ja jag gillar väl mest sommaren. Om jag fick välja att bo i ett land där endast 1 årstid fanns skulle de vara ett varmt land. Fast va tråkigt att inte få se snö och sen alla vårblommorna och längta till sommaren, och hösten men alla fina färger! Ni ser, svårt val.


Trött är förnamnet..

Vi kom iväg strax efter 9 imorse! Helt otroligt, bara 20 min "sena"=)
Och vi var nog hemma en stund innan 19=P

Var uppe i Backa 10.20 och inne på Babyproffsen i en timma. Kikade på vagn. Och japp de får bli en Emmaljunga twin nitro. Finns inte så mkt att göra, våran Kotte är för lång för alla andra vagnar. Vi vill iaf att hon ska sitta och ligga bekvämt, och det gör hon endast i den vagnen, iaf av de vagnarna som man kunde ha barnen emot sig.
Så på måndag måste vi beställa en sån vagn och mjuklift till plutten i magen.

Blir en säng till Alice från Ikea, sen är de större köpen avklarade. Harry får ha Alice gamla bilstol och hennes spjälsäng. Ska köpa spjälsängsskydd och madrass + lakan och plastadfrotté. Sen äte nästan klart. Tro vi hinner nu på 2,5 månad=)

Dagen idag har vatt bra. Efter babyproffsen så var de strax dags för lunch så vi gick lite där uppe och kikade på Cubus och sen åt vi på Burger King. Efter de åkte vi till Nordstan och gick där fram och tillbaka. Alice somnade i vagnen och sov iaf en stund (1 timma och 15 min).

Köpte:
Jeans till Alice
Tröja till Alice
Body till Harry
Overall till Harry
2 par byxor till Harry
Kofta till Harry
Linne till mig
Tröja till mig
Puder till mig

Jag behövde lite nytt, Alice med. Harry behöver egentligen ingenting så för Alice har ju så sjukt mkt kläder.. Men det är ju sååååå roligt att köpa bebiskläder så jag kan inte låta bli helt enkelt!

Efter Nordstan var vi så trötta så vi brydde oss inte om att åka till museét idag. Tänkte att vi åker om någon helg igen och tar bara och gå på museét då ist och skippar andra affärer. Jag orkar inte gå runt så mkt och att gå i Nordstan var hemskt jobbigt. Jag höll på att svimma! Nä men usch va jobbigt iaf. Sen vi kom hem har jag legat på soffan, halft avliden. Nu ska jag nog be Fredrik hjälpa mig nåla upp lite gardiner. Eller så skiter jag i de och går och lägger mig. Trött är som sagt bara förnamnet!

Harry är helt vild, sparkar och har sig och när han sparkar så mkt får jag sammandragningar! Jobbigt som tusan för de kommer ju när jag ligger still, då börjar han leva jäkel. Och är jag inte stilla så får jag sammandragningar pga de. Fortsätter detta blir det nog en tidig bebis och ingen midsommar bebis som min barnmorska gissade på.
Avskyr dessa sammandragningar, fast än gör de inte så ont och de är ju bra iaf=)

Nä jag skiter nog i gardinerna och lägger mig ist. Får lyssna på min kropp nu och den orkar inte vara uppe och igång längre.

Kul att lägga sig innan 22 en lördag:/




Lördag morgon

Morrn morrn!
Klockan stod på 7 idag, Fredrik var redan vaken när den ringde vilket var skönt för han kan vara seg på morgonen men nu var inte så fallet=) Alice sov tills halv 8. Kanske gjorde rullgardinen sitt eller inte. Var betydligt mörkare i henens rum nu iaf!

Nu ska vi göra oss iordning, ta tempen på Alice först. Den har vatt lite högre nu till och från i 3 dagar, ingen feber men högre än vanligt. Är nog någon bacillilusk hennes kropp slåss emot. Hoppas hon vinner så hon slipper bli sjuk=)
Uppdate: Hon hade ingen feber och inte precis högre än vanligt så vi åker=)

Vid 9 har vi tänkt åka, hoppas vi kommer iväg då. Brukar alltid bli att vi blir sena. Men icke idag!

Skriver en rad ikväll när vi kommit hem, hoppas på mkt fynd idag! Bara tiden räcker till!

Tjing!

Fredag

Idag blev det en tur till stan=)
Hämtade ut ett gratis vänta barn paket från apoteket, fick en flaska och lite olika produkter från sebamed (eller vad det nu hette). Tog mig hur lång tid som helst att gå hem från stan och jag var helt slut.. Är väl ca 1,5 km till stan så det är inte långt.. Men börja nog bli för gravid för att orka nu helt plötsligt bara(eller så var det en sån orkes-lös dag). Har börjat känna mig som jag kände mig mot slutet av graviditeten med Alice. Lite jobbigt för det är tidigt att vara så här i kroppen. Ingen foglossning eller så, bara sammandragningar och trötthet. Orkar inte ens gå till och från stan längre liksom..
Börjar känna mig begränsad till att vara inne bara för de, inte kul alls:/ Men Alice är duktig till att gå själv så man kan ta henne i handen och gå runt huset för en liten mini promenad iaf. Nu blir det ju varmare också så Alice tycker det är så skoj att hon får gå och titta på allt så=)

Kikade efter gardinstång på stan men köpte ingen för jag orkade inte ta den på vagnen.
Men Fredrik köpte den när han var ute och handlade däremot så den ska vi sätta upp imon.

Efter vi vatt på stan kom Martina och Nelli och lekte en stund, och helt plötsligt är klockan över 21!
Förstår inte hur fort denna dagen gått egentligen.

Imon få vi se om vi åker upp till Gbg, om alla är friska och mår bra åker vi:) Hoppas på de=)

Någon som blivit lurade idag?
Jag tro inte jag gått på något idag.. Iaf inte vad jag vet nu=)
Och i år är de nog första året som jag inte försöker lura någon heller=P
Förra året drog jag till med att vi skulle ha en till bebis:P Några gick på de faktiskt. Vet att jag tänkte för mig själv att nästa första april ska jag ha en liten bebis i magen iaf, och det har jag fast inte är han så liten tycker jag haha:P

Nu har vi precis ätit en sen middag av kycklingtacos i pita med massa grönt och guccamole. Skönt att äta så här sent ibland, för då får man äta ifred=) Alice la vi lite efter 20 när hennes rullgardin åkt upp. Få se hur dags hon vaknar imon, hon brukar vakna efter ljuset i vanliga fall så imon kanske hon sover längre=) Det är vårat mål:P

Nu ska jag gosa ner mig i soffan jämte Fredrik och bara mysa:)
Trevlig helg alla!


Utmaning dag 2

Dag 2- En person jag vill träffa just nu

Åh, egentligen ingen just för sekunden. Sitter här i de lugna och bara njuter, Alice sover ju fortfarande!

Men de jag skulle vilja träffa är såklart Fredrik, hade varit heaven om han kommit hem från jobbet och sagt att de inte var mkt att göra idag så dom fick sluta redan nu=) Alice får jag garanterat träffa om en stund, eller ja nu.. Hon ropade precis "mamma" sötfian.

Harry skulle jag också vilja träffa, fast det får jag ju göra om 3 månader så jag kan vänta tills dess=)


Tidigt fredagsmys

Här sitter jag, nyduschad, påklädd och insnurrad i en filt och dricker en kopp kaffe. Världens rusk väder ute idag. Lite mysigt ändå. Tyst är de också. Alice sover! Hon tar sig en lite längre sovmorgon idag, vilket är helt OK för mig.

Idag ska vi, beroende på hur Alice mår (hon hade förhöjd temp igår) gå till stan. Måste köpa nifferex, blutsaft, kolla på tyg och köpa gardinstång. Fanns ju ingen fin på Ikea igår (vi hann ju med Ikea snabbt efter ultraljudet och köpte en rullgardin och bestick).
Sen måste vi gå inom öppna föskolan och hämta våran fönsterfärgs-hand vi gjorde i onsdags. Kanske stannar där en stund beroende på vad klockan är.

Hoppas bara Alice mår bra idag, och speciellt i helgen! Imon ska vi ju upp till Gbg igen och på söndag kommer Alice kusin + föräldrar och farmor & farfar och äter kroppkakor här, ska tillägga att vi aldrig gjort de innan.. Inte ens sett någon göra de! Haha vi börja fundera på om vi tagit oss vatten över huvudet! Men de får la gå. Hur svårt kan de vara liksom? :P


Någon som gjort kroppkakor?
Tycker ni om de?


Ps, försök inte lura mig idag för jag tar allt med en nypa salt och mitt gravidhumör är inte något skämtsamt precis:)

RSS 2.0