Virka babyskor


Dessa hade jag tänkt börja virka lite på:)
I vitt och grått, neutrala färger=)

Undra hur det kommer gå haha:P

Usch

All min lust och ork försvann. Blev så hemskt nere.

Förklarar varför sen. Mkt tankar bara...

Ny vecka

Känner mig inte road över att det är en ny vecka:/
Har inte mkt planerat nu i veckan. Skulle till tandläkaren idag men dom ringde och ändrade de för tandläkaren var sjuk (säg någon som inte är det just nu liksom..) Så jag hade fått en tid i april, men då ändrade jag de till att dom kallar mig i höst ist. Man ska ju kolla tänderna efter en graviditetet, känns inte så nödvändigt att gå i april när jag ska ha barn i juni och sen ändå kommer bli kallad i höst.

Så ingenting händer i veckan. Eller jo, ska snabbt till mvc imon och ta ett prov som min bm glömde ta. Ska kolla om jag är vaccinerad emot rödahund eller ej. Fick ju min andra dos vaccin efter min förlossning då vaccinet inte bitit på mig innan. Om vaccinet inte bitit så vaccinerar dom nog inte om mig sa bm, för då biter inte vaccinet på mig helt enkelt. Få se, hoppas jag är vaccinerad.

Ska snart ta lite disk och sen ut och gå efter lunch. Tänkte kika in i garnaffären idag en snabb runda.

Suck.. jaja disken nu då..

Söndagskväll

Filmen "21" går på 3an. Har ej sett den. Hade tänkt se den.. Men sen hittade jag mitt senaste bokköp (på bokrean) och bestämde mig för att lägga mig i sängen och kika i den ist=)


Spegelvänd bild, skoj! Vet ej hur man "vänder" bilden rätt.
Iaf heter boken "Stora boken om barn"

Boken är indelad i:
-Att vänta barn
-Att föda barn
-Det första året
-Barn mellan 1-6 år
-Sjukdom, allergi och olycksfall
-Bra att veta

En bok om typ allt=)

Söndag

Idag händer de inte mkt. Fredrik är ute och fixar med sin jobbar-bil och jag och Alice är inne och segar.

Hon låg och sov fm för en liten stund sedan. Jag sitter vid datorn, helt plötsligt hör jag någon sucka bakom mig, vänder mig om och ser att Alice står där:P Håret står åt alla håll, världens flin med nappen på sne och helt nyvaken! Så jädra söt! Hon brukar alltid skrika när hon vaknar men nu hade hon traskat upp helt själv:) Jag stärckte ut armarna och hon rusar fram och kramar mig, världens gosfia!

Nu kom hon här igen, hon har varit i sitt rum och gjort nr 2. Hon går alltid iväg då, gör inte alla barn de? Så nu ska vi byta blöja och sen äta lite lunch. Kanske går ut och mata ankan vid fästningen sen. Idag är det ju lönehelg så affärerna nere i stan har ju öppet ifall vi kanske ska kika på något=)

Visst ja, sen ska vi storhandla här idag. Alltid lika tråkigt..


Suck...

Jag är så trött så jag orkar knappt hålla ögonen öppna.. Jävla dåliga järnvärde då.. Energin är i botten!

Måste sova.. Sova länge och bli pigg!

Virk Djävulen


Bara övar, men det går skit bra! Jättelätt! Gör vanliga stolpar, något annat kan jag inte:P Ska ge mig på ett mönster snart. Måste bara lära mig lite bättre=)

Morrn morrn!

Go morrn! Vatt uppe sen halv 8. Alice vaknade runt 7 men fick vara inne hos oss en stund, sen skulle hon upp.

Ska strax bada henne och sen ska hon sova en stund. Tänkte åka ner till Halmstad idag och kika lite:) Men allt beror på hur Alice sover fm. Hon ska ju egentligen inte sova på fm men sover hon inte nu innan vi åker blir det ett rent helvete sen. Och inte sover hon i vagnen heller när vi går i affärer:/ Så vi gör en fuling idag och låter henne sova på fm.

Nu måste jag rusa:) Hörs senare!!



Hej

Go kväll!
Haft en bra dag idag, men va snabbt dagen flygit förbi!
Först var vi på öppna förskolan en stund. Var bara Alice och en till liten Kille. Säkert många sjuka just i dessa tider! Men de var mysigt iaf=)
Efter öf gick vi ner till stan och mötte Fredrik och fikade/lunchade lite. Alice var så trött, vägrade äta och var så bråkig. Försökte hålla henne vaken när vi gick hem, tar bara ca 10-15 min hem från stan och ville inte att hon skulle sova då så hon inte somnade sen. Men hon somnade.. Trodde hon skulle vakna när vi kom hem och vara pigg men hon sov medan jag bar upp henne och tog av henne overallen och flis kläderna. Sov från 13-15=) Jag somnade med och sov nästan lika länge:P Gott!!

Städade lite snabbt innan Fredrik kom hem från jobbet och sen stack jag och Martina till bokrean i Sociten. Köpte en kanon bok! Allt från graviditetsveckor/förlossning/amning, till barnmats recept och relationer med barnet och syskon!

Sen gick vi till H&M och jag hittade så söta strumpor till Harry:) Så han fick dom, även då jag sagt att jag inte ska köpa så mkt mer nu:P Svårt att hålla sig! Alice har ju sjukt mkt kläder men vill ju köpa lite nytt iaf! Sen är det ju skillnad på Alice kläder och kläderna i butik nu. Ja eftersom Alice föddes på hösten så är alla kläder nästan i flis och tjocka tyger. Lite väl varmt till sommaren då Harry dyker upp. Så lite nytt måste vi köpa iaf=) Gekås nästa haha:P

Fredrik hade lånat en elgrill av Alice farmor och farfar så ikväll grillade vi:) Så sjukt mätt! Men gjorde ändå guaccamole och tryckte i mig med nachos:P Gott!

Nu ska jag nog sova, eller det beror på om Fredrik ska sova. Jag gillar inte att sitta uppe själv på kvällarna! Känns obehagligt att vara den enda som är vaken i familjen. Vet ej varför jag känner så men de har jag alltid gjort. Gäller dock bara om de är andra vuxna runt mig. Skulle jag bo själv med Alice hade jag ju inte gått och lagt mig samtidigt som henne.

Men jag är sjukt trött så de vore inte fel med att sova tidigt en fredakväll:)
Imon ska vi eventuellt till Halmstad och kika lite, sen kanske träffa E för en promenad (om jag hinner hem tills dess hon kan träffas, hoppas de!)

Godnatt på er alla!

Fredag

Så härligt, fredagen är kommen! Väldigt lustigt men veckan har vatt as seg! Trots att vi haft mkt att göra, varje dag. Då brukar ju oftast tiden gå fort ändå..

Idag har vi la ingenting att göra så.. Tänkte gå till öppna förskolan en stund. Om vi hinner dit idag vill säga. Sen städa här hemma *suck*

Idag är det 2 veckor kvar tills jag fyller 23, deprimerande som f*n:( Vill inte bli gammal! 5 år sedan jag var 18år! Ute på krogen där det är insläpp från 18 räknas jag som gammal nu.. Men jag går ju såå ofta på krogen, eller inte..
Min familj blir större och det ska ju bli kul iaf. De senaste åren jag fyllt år har inte varit så jobbiga, just för att jag haft Alice. Eller ja hon låg i magen när jag fyllde 21 men kände ändå att det var mindre jobbigt att bli äldre då. Tanken på att få se henne bli äldre och växa upp är så otroligt lockande och underbar! Så jag ska försöka njuta av min kommande födelsedag.

Önskar mig sjukt mkt också. Dyra grejer, typ flera saker för 1000 spänn stycket:P Mkt saker jag behöver nu! Men en symaskin står högst på listan=)

Nu ska jag ta mig en dusch så vi kommer iväg till öf idag.



Mvc 24/2

Nu har jag vatt hos mvc och tatt prover och mätt magen och lyssnat på Harrys hjärta:)

Sf mått: 21
Hjärtljud: 145


Allt såg fint ut:) Bara de att mitt järnvärde var lågt, lägre än de någonsin vatt med Alice. Men jag känner mig inte trött så som med Alice. Då orkade jag knappt något alls, nu är jag som "vanligt", okej kanske lite tröttare. Sen när vill jag gå och lägga mig kl 21 en kväll? Typ aldrig:P
Mitt sf mått är mindre än med Alice också. 24 med Alice och 21 med Harry. Men jag ser ju själv att magen är mindre nu, men mer bred. Det sa min bm också, att min mage sitter långt ner och är bred. Även där sitter mina 5+ kilon:P Kan ha samma byxor som innan jag blev gravid, kan bara inte knäppa dom:P All vikt sitter på magen och tuttisarna,tråkigt nog, gillade mina lagom stora tuttar innan..Nu är det mjöktuttar all over again:P
Min bm berömmer mig hela tiden för att jag gått ner så mkt i vikt mellan mina graviditeter "inte alla mammor som tar sig för att göra de" som hon uttryckte de. För mig var de en självklarhet. Hade inte orkat gå runt med en stor mage och sen en massa övervikt en gång till.
Harry gillade inte att vi lyssnade på hjärtat, sparkade hejvilt och magen hoppade! Så vi fick lyssna lite på sidan av magen:P Då gick de:P Han ligger i "ostbåge" stil, som jag visste=)

Ska till bm om en månad, fick alla mina tider, bara en efter bf:P Förra gången med Alice hade jag säkert 3 tider efter bf.

Min bm gissade på att jag får på midsommarafton. Snacka om att Harry kommer vara full på sin födelsedag när han blir äldre och fyller omkring midsommar, jag kommer vara en orolig mamma! :P

Ni andra får gissa sen också, både på kön och bf=) Ska fixa en lista framöver till er läsare=)

Jag skulle vilja gå över, lustigt va? Men jag vill helst få så sent i juni som möjlig så jag slipper vara hemma så länge ensam med två barn. Fredrik har ju semester i slutet på juli liksom. Bara för de får jag säkert 1 juni... Grr...
Jaja Harry är välkommen när han vill=) Men kul om folk vill gissa!

Nu ska jag mysa med Alice lite<3



Mvc idag

Vaknade nyss. Somnade som vanligt när jag la Alice vid 10. Hon sover än och ska sova fram till strax innan 12 hade jag tänkt. Sen ska vi till hennes farmor som ska passa henne medan jag sticker ner till stan och besöker mvc. Dags att träffa bm igen=) Man går inte så ofta med barn nr 2 tydligen, fler än jag som väntar barn nr 2 som märkt de? Har iaf flera vänner som ska ha nr 2 nu och dom har med sagt de att man går inte på lika mkt kontroller nu. Skönt kan jag tycka, iaf nu när jag har en sån felfri graviditet:) Otroligt härligt! Har inte ont någonstans! Ingen foglossning, ingen halsbränna, och ja inget annat heller! Kanon! Dock börja kilorna öka, men va fan! Jag orkar inte bry mig, för hur jag än vänder och vrider på de så kommer jag inte bli tjock som jag va innan. Då får jag gå upp 25 kilo till och det tror jag knappast att jag gör. Kanske kommer samla på mig så mkt vikt i vatten men inte i fett mot slutet. Få se. Så länge vi båda mår bra skiter jag i de=)

Jag har en jättefin kula på magen och ser inte alls fet ut som jag gjorde när jag var gravid med Alice iaf:P Men som sagt, då hade jag redan 16 kilo mer på kroppen än vad jag hade nu när jag blev gravid:P


Älskade bulan idag<3



Så sluuuut

Puuh, va trött jag är. idag var det pannkakslunch hos Martina och Nelli=) Vi skulle vatt där vid 12 men strax där innan slog de mig att Fredrik nog inte lyft ur vagnen ur bilen igår och då hade vi ingen vagn=/ Ringde Fredrik och visst hade han oturligt nog glömt vagnen i bilen och var lånt utanför Vbg och jobbade. Men han körde in, halvvägs slog de mig att vi hade ju extra vagnen i källaren! Så vi fick ta den. Men var stressad och irriterad och kom inte till Martina fören en bra stund efter 12.. Var enda gång vi ska gå till dom kommer vi för sent! Annars är jag och Alice ganska så bra på att passa tider:P

Vi åt pannkakor, jättegott! Martina hade fått ett pannkaksjärn i födelsedags present så hon testade de. Blev inte lika gott som i stekpanna men välgodkända=) Vi stannade och lekte och sen kom Fredrik och Andreas (Martinas sambo) från jobben och fikade lite med pannkakor dom med=) Vi åkte inte hem fören nu vid 19.

Alice är supertrött. Hon ligger i sin säng och ska sova, övertrött och bara vrålar.

Vi alla är trötta idag. Ska fixa lite mat nu och sen vettitusan om inte jag går och lägger mig sen också.


Hejdå min kära vän

Häromdagen tog min bankdosa ett dopp i en vattenfylld stekpanna. Fredriks fel by the way..

Kommer inte in på min internet bank nu! Är väl inte så konstigt egentligen, MEN Fredrik kom inte heller in i måndags! Så jag har lite hopp om att det är sidan på nätet som krabbar och inte min dosa, för den verkar vara helt OK.


Satt och fejk lipade över min dosa och Alice började asflabba, riktigt bitchigt av henne:P Är mina "tårar" så roande? :P

Jag vet inte vad jag har på mitt kort! Är jag fattig eller rik? Uttagningsautomat, va är de? Hallå?

Hmm

Sitter här och är såå trött.. Undrade varför tills jag kom på att jag har ju inte sovit riktigt inatt, plus ingen vila på dagen. Så då är de inte konstigt att jag är så trött redan nu haha:P

Idag har vi vatt hemma mest. Alice var knepig och skulle sova fm iaf... Trots att jag sa att hon inte ska sova fm mer utan sova em ist så var hon alldeles för trött vid 11 så hon fick sova en stund redan då. Efter vi ätit lunch och lekt lite gick vi till stan. Kikade på en sak till Martina. Hittade inget:( Svårt att köpa till henne för hon önskar sig inget:P Få se om jag hittar något imon innan vi ska hälsa på dom:)

Sen gick jag och Alice och mötte E och hennes son och så fikade och lekte vi på Herberts. Dom har fått iordning där ganska så bra ändå. Dock hade deras ugn gått sönder så dom skulle laga den och då "brände" dom ut den eller vad E sa att dom hade sagt när hon frågade varför det var så rökigt. Sved i ögonen och var riktigt obehagligt så vi fick packa ihop och gå. Fast då hade ändå barnen lekt över en timma och Alice var trött så det var Ok iaf=) Fattar inte varför dom fick för sig att fixa med ugnen när dom hade gäster i lokalen.. Kändes ju lite knasigt.
Fredrik kom och hämtade mig och Alice så vi slapp gå hem, han sa att vi stank rök:/ Så när vi kom hem fick vi slänga av oss alla kläder och så badade jag och Alice och tvättade håret. Så nu luktar vi nog inge rök=)

Nu ska jag faktiskt bara ta mig ett glas kall oboy och sen sova. Behöver de!



Sleepwalking...

Fredrik väckte mig igår när han kom och la sig, sa speciefikt till honom när jag la mig vid 23 att väck mig inte när du lägger dig. Han trodde inte en hög med pussar skulle väcka mig? Sen kunde inte jag somna om! Tro jag somnade vid halv 2, och strax därefter vaknade Alice. Välling och blöja fick hon, men knäckte sig totalt när Fredrik gick ut från hennes rum så hon fick ligga hos oss mitt emellan. Och hon snurrade, och snurrade och snurrade.... Så jag har knappt sovit inatt! Dock vaknade inte ungen fören 8.30 och då hade hon legat still sen 7. Jag fick sova lite iaf=)

Idag ska vi ta på oss och gå och posta brev till FK som Fredrik glömt. Handla lite mat och sen leta present till Martina som fyller år idag<3 Grattis till henne!

Sen efter 16 ska vi träffa E och hennes son och fika lite i stan. Så full rulle idag. Måste rusa in i duschen nu så vi hinner.

Tjing!

Helgen

Helgen var super trevlig! Som sagt, min bror och hans tjej var ju här och hälsa på oss=)

I lördags var vi på kungsmässan, fick köpt:
-3 par strumpor till Alice
-En pjamas till Harry
-2 bhar till mig
-En klänning till mig

En riktig sommarklänning! Ska ej ha den som gravid, är ju inte så varmt i juni liksom. Men resten av sommaren om jag inte känner mig för tjock för den vill säga=)
250:- på Bikbok=)


Sen på söndag var vi ju tvungna att ta en tur till Gekås:) Sebbe & Natta (bror och hans tjej) ville ju så gärna dit, dom har ju över 20 mil till Gekås i vanliga fall liksom:P
Så där fick vi shoppat lite också.
-Toarent
-Klorin
-Handsprit
-Disktrasor
-Gardiner till Alice
-Pjamas till Harry
-Bälte till Fredrik
-Födelsedagspresent till Nelli
-Mjuk tjocktröja till Alice
Sen fick Alice två presenter av Sebbe och Natta, ett lektält och ett leksett med plastbestick och muggar:)

Vi fick även köpa ett par mjukisbyxor till Fredrik och ett par till Alice, oplanerat. Fredirk hade Alice i knät när vi fikade och då måste blöjan kommit lite på sne för hon kissade igenom och både hon och Fredrik blev blöta:P Vi alla skrattade men det var ju synd, MEN Fredrik var skit nöjd över mjukisbyxorna till honom. Han tyckte dom var jättesköna och ville ha ett par till, men de fick han inte:P Alice behövde mjukisbyxor så det var bra att de blev köpt de med. Tur i oturen så att säga=)

Dom spelade även in igår när vi var på Gekås=) Mötte inspelningsteamet utanför när vi gick ut. Tänkte skicka fram Alice men de gjorde vi inte för det var pisskallt ute och alla ville till bilarna:P
Och idag börjar ju programmet Ullared på kanal 5=) De ska vi inte missa!

Alice nya gardiner för 149:- (tror jag)


Och Alice ursöta tjocktröja i storlek 98! Dom är mindre i storlekarna på Gekås (tycker jag), iaf på bodys och tröjor. Byxor är de stort i. Den var lite stor men hon kommer kunna ha den i vår/sommar.
Trots att den var äckligt rosa fick den följa med hem, dels för priset, 80 spänn, sen för att de var svara detaljer så den var lite tuffare än de där tjej rosa "snutte gull tusse tutt" söta:P Den var jättefin på, men de fick jag inge kort på såklart..



Och jag gör en fuling och lägger ut en bild på gästerna från helgen, trots att jag inte frågat innan:P
Men det gör med all säkerhet inget:)

Natta, Alice och min bror Sebbe=)

Är jag och min bror lika tycker ni? =P

Haft en underbar helg! God mat och gott sällskap!


Måndag

Morrn morrn!
Idag vaknade Alice prick 7. Lagom kul för planen var att gå till ÖF och leka lite. Men de är ju bara öppet på fm och nu kommer fröken vilja sova framåt 9.30 och sen 2 timmar.. Hon skulle vaknat efter 8 så vi hade hunnit gå på fm och så hon kunde sovit på em ist..
Få se om jag tar henne i vagnen på en promenad i en timma och sen går till ÖF. Fast de är nästan 10 minus nu... Lite väl kallt för en så lång promenad..

Nu ska jag iaf ta en dusch och göra mig iordning. Funderar på hur jag ska lösa detta med vart jag ska ha Alice när jag duschar. Hon klättrar ju ur sin stol nu, när den ligger ner (har en hokuspokus) och när den står upp så vill hon inte sitta där för då har hon ingen bricka till leksakerna. Kanske dra ut hennes spjälsäng i hallen och ställa henne så hon ser mig i badrummet. Få klura på de.

Hörs senare! Ha en bra dag alla!


Dålig uppdate

Ja jag vet, dåligt på inlägg idag! Och inte blir det något längre inlägg nu heller för jag är så sjukt trött!
Men imon kommer det en längre uppdatering över helgen och bilder på lite inköp=)

Trevlig kväll alla!

Shoppat loss=)

Shoppat gärnet idag på Kungsmässan. Alla fick något utom Fredrik. Till och med Harry fick något, en jättesöt pjamas! Alice fick strumpor och jag 2 bh och en jättesöt kläning! Bilder kommer, när jag fått tummen ur och ladda batteriet.

Nu ska brors tjej laga ryggbiff med potatisgratäng och rödvinssås:) Gott gott!
Sen filmkväll och mys<3



Lördag

Hejhej!
Igår kom min bror och hans tjej hit. Jättemysigt! Inte sett dom på ett halv år! Sjukt va tiden går fort! Dom stannar hela helgen också=)
Igår lagade vi mat till dom, baconinlindad kycklingfilé med senaps och champinjonsås. Jättegott! Och idag ska dom göra mat till oss, eller Natta ska göra mat till oss:) Hon är ju kock så hon skulle göra något gott så hon.

Alice hann de aldrig träffa igår för de kom så sent och Kotten somnade vid 20. Men imorse gick hon in till dom (dom sov i hennes rum och Alice fick sova hos oss) Hon stod länge i dörröppningen och bara tittade och undrade vilka de var. Hon kände ju inte igen dom. Men sen gick de bra efter en stund=)

Nu sover Kotten fm och vi håller på att göra oss iordning. Lutar åt att vi kör upp till Göteborg en sväng och kikar lite på nordstan. Eller kungsmässan. Få se.

Hoppas ni andra får en trevlig dag!

Dagens mage


Solen skiner idag, de syns va=) Harry flippade ut totalt när jag vände magen emot solen! Hela magen gick i vågor för han skulle göra en kullerbytta men kom inte riktigt runt! Ibland gör han så, sen liksom fastnar han på sidan typ och jag får puffa till honom:P Han är väldigt rolig och jag skrattar ofta åt hans bus:P

Har en otroligt bra kontakt med honom, på ett helt annat sätt än jag hade med Alice. Hon var "okänd" i magen men Harry vet jag ju vad han är, vilket gör att jag känner mer kontakt till honom. Känns underbart! Det är inte bara men bebis som ligger i magen utan min son/dotter (jag vet ju vad det är för kön)! Den känslan är helt underbar!

Fredag

Mina planer gick i kras rätt så duktigt.
Blir inget öppna förskolan idag. För hur ska vi hinna dit? Dom stänger vid 12 och kvart i 12 måste vi gå till stan och handla en färdimat till Alice för sen ska vi fika med Fredrik vid 12. Och innan vi skulle gått till öf var Alice tvungen att sova. Hon somnade nu vid 10 (la henne dock 9.20). Minst 1 timma måste hon sova annars blir det ingen roligt em/kväll. Så tänkte låta henne sova halv 12 och sen gå ner och fika med Fredrik bara. Blir ju bara in och vända på öf idag i så fall.. Så vi få ta öf på måndag ist. Tråkigt att vi missade de idag för idag är det bara unga föräldrar där. Jaja kommer ju fler gånger.

Sen ska vi shoppa Alice och jag=) Sorterade ut lite av hennes kläder igår. Hon har så långa ben den ungen! 92 måste hon ha nu i bena om de ska vara lagom. Så måste köpa nya mjukisbyxor också då dom går en bit över anklarna nu. Gör la inte så mkt men jag retar mig på de, även om hon oftast bara har mjukiskläder här hemma.

På öf är hon lätt längst av alla barnen. Det är bara barn upp till 18 månader där och Alice är ju snart 16 månader och alltid längst:P Hon kommer nog bli en lång och ståtlig tjej! Snyggt!




Alice dansar=)


Denna låten älskar hon=) När den kommer på spelningslistan så släpper hon loss totalt, lite får man se här men hon brukar dansa ännu mer haha:P

Torsdag

Idag har vi bara städat. Bytt gardiner och fixat och donat.

Vatt så trött idag! Först tog vi ju och la oss vid 7 (eftersom vi vatt uppe sen 5), och vaknade vid 9.40:) Sen ville Alice sova igen vid 13.30 så då gick vi och la oss igen, och jag råkade somna. Hade tänkt gått upp och försökt virka lite nämligen. Virka på kvällen går ej för då är jag för trött. Eller virka och virka.. Jag håller ju på att lära mig så jag gör ju fel jämt och försöker klura ut hur man gör rätt:P

Imon har vi massor att göra! Tänkt gå till ÖF en stund på fm, sen hem och äta lunch, ner till stan och köpa kläder till Alice och vitaminer till mig. Efter de ska vi kika in de nya leklandet när Fredrik slutat och sen handla lite till helgen.
Imon kommer min bror och hans tjej hit och ska stanna i helgen också=)

Så imon blir det ett tajt schema! Men såna dagar är lite kul faktiskt:)



Morgon Oboy

Sitter här och dricker varm oboy med grädde på toppen=) Mums!!

Och varför vi är uppe nu, så här tidigt (för detta är tidigt för oss!)? Jo för Alice vakande vid 3 inatt sen höll hon på till 5 och då gick vi upp. Hon låg och skrattade och busade jämte mig och var så charmig så.. Men så dags har varken jag eller Fredrik lust med sånt:/
Ska strax gå och lägga oss igen. Bara se till att hon är riktigt jädra trött innan!

Jag passade på att duscha och tvätta ansiktet nu när Fredrik gick upp, så för mig blir detta en fm lur haha:P

Nepp nu ska vi byta en blöja och göra lite välling till Kotten här.

Pannkakor!

Jag är såå hungrig!

Och de enda jag vill ha är Martinas pannkakor! Jag fattar inte hur en ung människa kan laga världens godaste mormors pannkakor! Ni vet såna ens mormor/farmor gör. De godaste i hela världen! Hon hade i galet mkt ägg minns jag iaf. Kanske ska försöka mig på de. Jag drömde nog om pannkakor, vakande nyss iaf med en kurrande mage och en sak i huvudet, just de- Pannkakor!

Har ingen sylt och inga ägg, och det snöar och blåser ut. Inte de ultimata vädret för att ta på sig och springa och handla i. Ska ändå strax iväg till bibblan och sen fika med en vän på stan.

Martina skrev nyss på fb att hon bjuder på pannkakslunch nästa vecka, detta gjorde min dag! Ett hurra för henne! :)

Bara för att jag är såå sugen på pannkakor idag är säkert inte Fredrik de, brukar vara så i denna familjen. Aldrig vill vi ha samma mat, därför gjorde vi ett matschema. Men nu har vi inte kommit igång med de igen sen vi vatt sjuka så idag vet jag inte vad vi ska äta. Hoppas han iaf vill ha pannkakor!


Onsdag

Nu ska vi sticka till öpnnaförskolan en stund. Är för kallt och blåsigt ute för en promenad men dit ska vi palla oss iaf. Har egentligen ingen lust men känner mig skyldig Alice de då vi vatt sjuka så länge. Fast otroligt nog leker hon jättebra själv idag. Knappt sett till ungen sen vi gick upp:P

Måste rusa, har satt en tid vi ska hålla, bara för att annars skulle vi adlrig komma iväg! :P

Tjing!

Dag 5

Dag 5: En gammal bild på dig själv

18 var jag nog på denna bilden. Så snart 6 år gammal.. Shit vad tiden flyger!
Är glad att jag inte befinner mig på samma ställe i livet som när bilden togs iaf, även att jag inte gillar att bli äldre:P

Dag 5

Dag 5: En gammal bild på dig själv

18 var jag nog på denna bilden. Så snart 6 år gammal.. Shit vad tiden flyger!
Är glad att jag inte befinner mig på samma ställe i livet som när bilden togs iaf, även att jag inte gillar att bli äldre:P

Dag 5

Dag 5: En gammal bild på dig själv

18 var jag nog på denna bilden. Så snart 6 år gammal.. Shit vad tiden flyger!
Är glad att jag inte befinner mig på samma ställe i livet som när bilden togs iaf, även att jag inte gillar att bli äldre:P

Vilken alla hjärtans dag!

Oj vilken härlig dag vi hade igår!

Först kommer Fredrik hem med en bukett rosor och ett sött kort:)
Blommor brukar jag få då och då men det är alltid uppskattat:)



Efter de är jag ivrig på att ge honom sin present, men jag får min först. Asken avslöjar det hela:P
Självklart ett smycke, han tyckte ett presentkort var så opersonligt och oromantiskt. Vilket jag kan hålla med om iofs. Var ett underbart vackert armband från Thomas Sabo! Jag älskar TS smycken! Har halsband och 3 berlocker men inget armband, och just de han köpte till mig igår var de jag ville ha=) Och jag hade ingen aning om att han hade tänkt köpa de så det var lite kul att få=)


Satte på de berlockerna jag har, en trollslända, ett A (som symboliserar Alice såklart=)) och en fjäder (för jag älskar fjädrar!)

Nu vill jag ha ett F för Fredrik och sen en bokstav för Harry, vad det nu kan bli för namn på den plutten.

Fredrik blev jätteglad för sin present! Tur de!

Han fick, MIG! Hehe:P En bricka med ett kort på mig ingraverat, eller hur dom nu gjort.
Han blev jätteglad verkligen, det såg jag på honom=)

Sen efter vi bytt presenter så lämnade vi Alice hos hennes farmor och åkte och hämtade smörgåstårtan.
Oj va hemskt de var! Märkte på direkten att vi fått fel smörgåstårta:/ Vi hade beställt räkor och skinka men fick räkor och lax. Det var inte problemet vad som var överst, för vi båda gillar lax. Men fyllningen i!! I den med räkor och skinka var det skinkröra och sen en räkröra, jättegott! Men i denna med räkor och lax var det ett mellanlägg med ananas och vitkål!! Fy va äckligt!! Blev såå besviken=( Hon i kassan var jätte upprörd och ville kompensera för felet så vi fick massa skinka vid sidan om sen drog hon av 75 spänn. Bra de iaf.

Efter de körde vi till hemmakväll och hyrde film, Grown ups och Predator. Grown ups var så bra! Kommer en recension på filmerna senare i bloggen=) Köpte massa godis och cola också, slog på stort haha:P

Utsvulna som vi var så kastade vi oss på smörgåstårtan på direkten när vi kom hem, och upptäckte att det var RÄTT JÄDRA FYLLNING! Så inte nog med att vi fått lax som vi båda gillar, plus skinka, plus 75 spänn billare utan vi fick rätt fyllning också! Vi fick den goda räkfyllningen och skinkfyllningen och inte den med vitkål och ananas! Vilket klipp haa:P Då var vi nöjda!!

Alice hämtade vi halv 21 och hon var så trött så hon somnade på direkten och vi kollade klart på båda filmerna:) Kom inte i säng fören vid 01 bara för de, så jag var livlös imorse när Fredrik gick till jobbet:P

Kommer bli en seg innedag för de! Sen är det kallt ute idag plus att jag har ont i halsen. Så idag gosar vi inne:)

Nu ska jag ta den sista biten av smörgåstårtan och gosa ner mig i soffan:)

Hoppas er alla hjärtans dag var mysig:)

Stressar jag upp honom?

Sitter här och undrar om jag har stressat upp Fredrik?
Jag sa till honom igår att köp inget smycke till mig.
"Va" utbrister han, "men på din blogg.."
Haha:P Ja men jag kom på att jag har ju så mkt smycken och jag vill inget ha "bara för att".
Så jag bad honom köpa ett presentkort i någon affär ist.

Han ringde nyss, "är du säker på att du vill ha ett presentkort???!"
Jag tror han är riktigt orolig nu:P
"Menade hon allvar igår? Vill hon inte ha ett halsband?", så snurrar nog hans tankar nu.

Jag vill bara ha min smörgåstårta, en mysig kväll och en bra film. Då är jag nöjd:)
Sen att se att han själv blir glad över de jag köpt till honom också, då vore jag supernöjd!

Tro ni killar blir stressade över tjejers förväntningar på såna här dagar då presenter ska ges?
Det tror jag!


Dag 4

Dag 4: En bild på en speciell tid i ditt liv


Här var hon några sekunder gammal, flög precis upp på min mage!
Så här kan jag säga att en väldigt speciell tid i mitt liv började, jag blev ju mamma!

Alla hjärtans dag idag=)



Jag gillar alla hjärtans dag! Hur kan man inte gilla de? En dag med extra mkt kärlek ju=)
Argumentet som de som inte gillar dagen kör med "men man ska visa varandra kärlek varje dag" är väl en bra grund, men en speciell dag då man gör något speciellt på är väl aldrig fel? Ska man sluta fira födelsedagar också då? För tårta kan man äta varje dag och inte just på sin födelsedag ju:P Nä jag gillar denna dagen även om många säger att det är trams och bara till för att butikerna ska få in mer cash, jag köper gärna något fint till de jag älskar även om butikerna går med vinst. Inte slutar jag köpa julklappar vid jul för att butikerna tjänar på de då heller liksom.

Så idag ska två speciella personer få något extra fint iaf!

Tro jag ska köpa en fin tröja till Alice, nallar och sån skit är inge skoj ändå. Leksaker har hon för mkt av också..
Fast få se vad jag hittar, finns ju hemskt mkt söta nallar just nu:P

Till Fredrik vet jag redan, ska hämta de idag=)

Sen ska vi ha barnvakt från ca 17-20 och då ska vi äta smörgårstårta och sen kika på en film i lugn och ro!

Vad ska ni ge bort till er/era kära? Och ska ni hitta på något speciellt? Äta något gott kanske?
Eller ni kanske inte alls ska fira lite?

I vilket fall hoppas jag ni får en underbar dag:)

Dagens mage


Mitt i städandet passade vi på att ta en magbild:) Tar sällan såna, skit dåligt jag vet!
Ska bli bättre:) Men magbilder varje dag vill ni väl inte se? Eller? :P Händer inte så mkt på en dag liksom:P

Dag 3

Dag 3: En bild på någon i din familj


Min dotter, världens sötaste lilla Alice!

Söndag

Idag vakande vi vid lite efter 10. Om vi inte räknar att Alice skulle upp vid 6 men fick välling och vi alla somnade om så gott:) Igår hängde jag en filt över vårt sovrumsfönster så det skulle bli mörkare, märkt att både jag och Alice sover bättre, och längre då:) Få köpa rullgardiner snart som vi kan ha ist.

Idag ska vi städa, har inte städat sen förra söndagen, eller där innan. Vi har ju inte ätit något så det är inte mkt disk me tallrikar, men glas. Härom dagen använde vi nog 11 glas tillsammans. Vill ju inte blanda glad när vi är sjuka och ingen minns vem glas som är vems heller. Så nu på fm ska de diskas och sen dammsugas i em och ta iordning.

För nu måste de göras, mår faktiskt mkt bättre idag. Om vi orkar ska vi ut och gå en kort runda sen i solen. Om vi orkar och hinner då. Mkt som ska göras idag som sagt.

Och jag ska duscha och tvätta håret nu snart, det ser jag fram emot så skiti som jag är nu! För vem duschar när man har magsjuka och förkylning?

Nu frukost, ska bli spännande att se vad magen säger om några mackor.

:(

Har legat hela dagen, sovit till och från. Kunde äta lite soppa och choklad nu ikväll. Choklad var lite vågat men älskling köpte för han ville göra mig glad så då kan man ju inte tacka nej:P

Jag mår såå dåligt! I hela kroppen!

Orkar inte sitta uppe mer, 5 min var allt jag orkade. Kul....:/

Jag hoppas verkligen jag mår bättre tills imon! Alice verkar ganska OK. Fredrik har börjat må bättre nu idag.
Nu vill vi bli friska!

Nu soffan igen, börjar få ont i kroppen av att ha legat ner hela dagen på den dock:/

Trevlig helg alla!

Dag 2

Dag 2: En bild på någon (några ändrar jag det till) du älskar


Gammal bild som Alice farfar tagit=)

Magsjuk

Så nu har jag haft magsjukan också.. Men jag anklagar pizzan faktiskt! Var inte fören jag ätit den som jag fick ont i magen..

Åt rester av pizzan igår vid 14. Fredrik spydde ju igår natt, också efter pizzan. Så vid 14 åt jag de. Sen vid 19 kom de som en blixt. Kände att nu jävla så spyr jag! Fredrik låg och sov och hade spannen där inne hos sig så jag flyger in och vråla att nu får han ta Alice för nu ska jag spy. Men de gjorde jag inte. Kramp i magen fram till 21 och såg ut som en ballong om magen! Över Harry då, precis där min magsäck var! Så jag fick fan nog, vid 21 stoppade jag fingrarna i halsen för att spy, vilket aldrig funkar för jag har väldigt bra/eller dåliga kräkreflexer, vad man nu kan kalla de. Kan stoppa ner hela näven i halsen utan att spy. Men igår räckte de med att vifta med fingrarna i munnen och jag spydde kaskader, säkert över 1,5 liter. Då måde jag lite bättre.

Skönt att slippa de värsta tänkte jag, oj så fel jag hade.

Sen vid 21 ger Fredrik Alice sin välling, och han gav henne på tok för mkt så allt kommer ju upp. I hela hennes säng, över hennes spjälsäng och till våran säng som stod ca 10 cm bort... Hela ungen, hela håret.. Så hon fick bada och tvätta håret... Och trots att både jag och Fredrik mådde skit så var de som att de "försvann" en stund så vi kunde ta hand om Alice.
Sen fick både jag och Fredrik så sjukt ont i magen igen! Ingen orkade ta Alice så hon var uppe länge, men hon var pigg. Hon slocknade i mitt knä vid 22.30 med pytte lite välling i magen. Bar inne henne och sen låg både jag och Fredrik på soffan i 3,5 timmar och vände och vred oss av smärta. Då fick jag fan nog, stoppade fingrarna i halsen igen, men samma sak då, kunde bara vifta med fingrarna så spydde jag 1,5 liter till säkert. DÅ gick svullnaden över min mage ner och det gick över så pass mkt att vi kunde gå och lägga oss i sängen.

Låg och svettades och hade kramp i magen fram till 05.. Sen tillslut gick de över!!

Detta var fan de värsta jag varit med om! Och att vara gravid och magsjuk gjorde det hela ännu värre!! Harry var ju sjövild i magen när jag hade såna kramer! Han tyckte väl de var obehagligt stackarn:( Så han sparkade, sparkade och sparkade. I 7 timmar höll han på när jag hade som ondast. Kändes precis som värkar. Och jag insäg att denna gången skulle de inte göra mig något om de blir kejsarsnitt. Ungen ska ut och hur skiter jag i bara de inte gör så ont. Eller ont får de la göra, men jag fixar inte känslan av att må så illa!!

Hemsk natt... Nu mår jag mkt bättre. Helt kritvit i ansiktet och magen kurrar och kroppen värker. Men jag lever=) Trodde jag skulle dö inatt faktiskt.. Så ont gjorde de.

Nu ska jag ta mig en banan. Sen om jag orkar måste jag ner till stan och hämta Fredriks alla hjärtans dags present... Usch.. Kanske gör de på måndag om jag inte orkar idag. Känns som de måste ske ett mirakel för att jag ska orka de.

Hoppas jag inte tar ut för mkt i förskott nu bara, mår bättre nu men man vet ju aldrig..


Alice vet


Min dotter vet hur gammal hon är, de ni:)
Henne kan man lära precis allt=)

Dag 1

Dag 1: En bild på en person du umgås ofta med.

Den person jag träffar mest är självklart Alice. Så därför en bild på oss, tycker denna är så fin=)
Här var hon bara någon månad, mitt älskade lilla hjärta!

Fredag

Hej alla!
Idag mår jag och Alice bättre. Fredrik mår dock skit. Kräkte inatt. Typiskt. Men kanske var pizzan vi åt? Jag fick också ont i magen men jag kräkte inte eller så.

Alice är pigg, bara lite snorig. Jag är trött i kroppen men mår helt OK. Skulle till och med kunna tänka mig gå ut sen:) Men skiter nog i de försäkerhetsskull=)

Harry är pigg också, som vanligt=)

Ska ta mig lite frukost, hade glömt de haha:P

Ska ni hitta på i helgen då?
Vi kanske ska på kalas imon, om vi mår så pass bra.
Vilket jag hoppas!

Nu kommer gnällfian här och vill någe, hörs sen!

Tjing!

Uppdrag: Bild

Jag fick ett uppdrag av Emelie om
jag inte kunde göra detta i bloggen:)

UPPDRAG: Bild!

Dag 1
: En bild på en person du umgås ofta med.
Dag 2: En bild på någon du älskar
Dag 3: En bild på någon i din familj
Dag 4: En bild på en speciell tid i ditt liv
Dag 5: En gammal bild på dig själv
Dag 6: En bild på du och en vän du inte varit med på länge
Dag 7: En bild som du aldrig lagt upp
Dag 8: En bild på en person som du saknar
Dag 9: En bild på en person du kan berätta allt för
Dag 10: En bild som påminner dig om gamla tider
Dag 11: En bild på en person som alltid ställer upp för dig
Dag 12: En bild på dina djur
Dag 13: En bild på en tid du saknar
Dag 14: En bild från i sommras
Dag 15: En bild på en person som alltid gör dig glad
Dag 16: En bild på någon/några du alltid har roligt med
Dag 17: En ny bild på dig själv
Dag 18: En bild på någon du aldrig kommer släppa taget om
Dag 19: En bild som gör dig glad
Dag 20: En bild på din första vän

Suck..

Alice har haft mer diarré:( Hon är helt blek ungen. Hon vill inte äta eller dricka heller. Vi gör allt. Fick i henne en halv burk med 6 månaders mat, utan bitar och sånt. Köpte de innan när jag köpte blåbärssoppa till henne. Kräker hon så är det ju skönt med mat som inte innehåller mkt bitar tänkte vi. Så nu är det 6 månaders burkar som gäller tills hon blir bättre.

Jag pallade mig ner till stan. Höll på att dö. Kände när jag var på väg ner att fan jag får vända för jag svimmar. Men jag fixade de och nu mår jag skit x2. Fredrik stack och hämtade pizza. De enda jag är sugen på. Mat och sånt har jag aldrig problem med när jag är sjuk (iaf bruakr jag aldrig ha problem med de). Inte pizza och hamburgare iaf! :P Så nu blir det pizza och hoppas de får stanna i magen! Har lite ont men de kan vara för att jag är hungrig också.

Har bäddat med Alice madrass på golvet och filtar och gosedjur. Tänkte hon kunde ligga där och gosa medan vi åt. Nu håller hon på att möblera om ist. Fattar inte hur hon orkar med de, hon är ju helt slut och kritvit i ansiktet.

Nu pizza:)

Stackars oss=(

Tyck synd om oss!! Vi är såå sjuka:(

Alice började ju vara dålig i tisdags, jag lite så också. På tisdagskvällen när vi sitter och äter så kräker hon. Vi tänkte att hon satt i halsen. Sen vare inge mer med de. På onsdag är jag ju skit dålig. Orkar knappt röra mig. Feber och ont i halsen... Alice var gnällig hon med, hade diaré på morgonen, hela blöjan och jamasen full... Fredrik mådde skit när han kom hem från jobbet också. Som tur var fick Alice gå ner till farmor och farfar någon timma på onsdagen så vi fick vila lite. När hon kommer upp fiser hon som jag vet inte vad! Sen diaré igen. Får ställa ungen i duschen och duscha av henne. När hon kommer upp och jag sitter och torkar henne kräker hon över hela sig själv, mig, toalettgolvet och Fredrik. In me henne i duschen igen, av med våra kläder och städa/tvätta. Men inatt var de lugnt. Hon har legat inne hos oss, vi lyfte in hennes säng. Hon har fisit hela natten stackarn=( Men inge mer kräk eller diaré. Idag var Fredrik hemma från jobbet också. Jag kände att jag mår så jävla dåligt så att om hon började kräkas och så skulle jag inte orka ta de. Fredrik mådde inte heller helt 100 idag så han stannade mer än gärna hemma idag. Nu ligger dom båda och sover och jag har precis duschat och tvättat håret. Inte gjort de sen i tisdags! Äckligt men jag har ju vatt sjuk, eller är ju sjuk.

Egentligen orkar jag inte sitta här. Men jag måste. Idag är sista dagen som jag kan beställa de jag ska ge Fredrik på alla hjärtans dag. Så jag måste kika efter en sak här på datorn och sen ner till stan! Jag orkar verkligen inte men vad ska jag göra. Men nu sen jag duschade har jag börjat få ont i magen så få se om jag kommer ner till stan sen eller ej.

Den enda som är pigg är Harry. Helt vild i magen! Det gör mig lite smått åksjuk när han bökar omkring så.

Nu ska jag göra de som jag egentligen satte på datorn för och sen slänga mig på soffan igen.

Hoppas ni andra är friska och krya! Tydligen många som är sjuka nu:(

Fuck

Jahapp, då var jag sjuk nu också. Kan inte svälja för jag har så ont i halsen och det trycker i öronen och huvet dunkar, känner mig varm också men fryser samtidigt. Usch, när ska vi äntligen bli helt friska, hela familjen? Det här med att må sämre vissa dagar och sen bättre igen för att efter någon dag återgå till att må skit är för tråkigt. Låt oss få vara sjuka färdigt! Gaaah...


Kommer nog få halsfluss.. Fuck.

Hoppas innerligt att jag slipper de!

Nu ska jag sova, sova bort detta!!

Barn bortskänkes

I ca 15 minuter sov hon. Sen hörde jag ett vrål och helt plötsligt stod hon i hallen med sin nalle. Hade lagt henne i våran säng nämligen. La mig jämte henne igen och försökte ca 30 min men hon skulle inte somna om. Hon vaktade på mig ist. Så nu ligger, nej ändrar de till står, hon i sin säng och skriker. Jag känner att jag orkar inte ha en sån kväll, en sån kväll som blir så trevlig när hon inte sovit på dagen. Alla föräldrar vet hur den kvällen brukar se ut.. Ska tillägga att hon är förkyld nu också, så det är extra tetigt nu.

Iaf har jag bestämt att vid 16 lämnar jag huset, ensam. Jag ska till stan och kika efter något till Fredrik och då får han ta vilddjuret.

Tycker synd om henne nu när hon är så ledsen. Får väl komma upp då.. Jag ger mig för enkelt.


Funderingar inför 14 februari

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på för skoj till Fredrik.
Det är svårt att köpa till killar!
Till en tjej är det ju skit enkelt!
Först, rosor- röda i massor!
Sen ett sött kort
Sexiga underkläder (ok kanske inte till en gravid valross men men)
En söt fotoram med ett kort på sig och sin älskling
En god parfym
En vacker klänning
En ring
Ett halsband
Ett armband
Något annat smycke

Men till kille...
...?
Och nu tänker vi Fredrik.
Inga smycken, för sånt har han redan och sen vet jag knappt vad han skulle gilla.
Parfym, jo visst men han gillar bara svindyra parfymer och jag tycker alla luktar lika dant:P Okej den han har med rosor luktar så gott:)
Spel, såå oromantiskt!!

Jag har ingen idé alls.

Nallar går feting bort. Det ger jag kanske till Alice. Inte till Fredrik. Är så sjukt trött på nallar!

Någon idé på något lite speciellt?


Känns lite så..

Vi skulle gått ut och käkat också.. Men jag som gravid och inte gillar mat.. Njee är itne så lockande. De enda jag vill ha är smörgårstårta:P De hade ju vatt något!

Fredrik om du läser min blogg, så får du gärna överraska med smörgårstårta!
...Och de du gjorde igår kväll;)





Tisdag

Åh fy.. Knappt sovit inatt. Och de har inte varit Alice "fel". Nä det har ju stormat som fan. Kan inte minnas stormen Gudrun men fasen va de blåste inatt! Vaknade vid 2 och kunde inte somna om. Fredrik vakande också, eller jag råkade väcka honom, men jag trodde han var vaken först så därför började jag prata med honom:P Sen kunde inte han heller somna om. Men jag somnade långt efter honom. Konstigt nog vaknade inte Alice, det var jag säker på att hon skulle så som de blåste!!

Alice är jätteförkyld och jag har ont i halsen. Yes..

Nu orkar jag inte sitta här mer, soffläge idag!

Kommentera gärna inlägget under om namn till Harry söta du!

Tjing!


Idé om namn till "Harry"

Vill ni hjälpa till med namn till Alice syskon?

Tjejnamn är sååå enkelt!

-Lova
-Eleni
-Lovisa
-Maja
-Enya

Kan lätt fortsätta på den listan!

Killnamn

-Harry
?

Så jag behöver fler killnamn som passar med Alice.
Och inga namn som börjar på A eller som är för "nya" så som Liam, Milo, William etc. Dessa namn är fina också men vill mer ha ett "gubb" namn. Harry är ju ett typiskt sånt namn. Men vad mer än Harry då?
Har ni något fint tjejnamn så får ni säga det också om ni vill=)

Alla ideér välkomnas=)


Våran plutt:)

Krämig kycklingsås med pasta

Gjorde detta underbara härom dagen, verkligen så gott!

Ni får lita på mig för det är kopierat från en mattidning så finns ingen länk med bild, men åh det är så gott! Och enkelt!

2 portioner
1 paket bacon
300gram kycklingfilé
1 gullök (så mkt man tycker passar)
1 burk champinjoner (så mkt man tycker passar)
2 dl creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 tsk fransk senap (smaka av i såsen om de ska vara mer, vi tog så mkt men i receptet står det endast 1 tsk)

Strimla kyckling och fräs i en stekpanna, lägg i baconet och fräs med, i med löken och champinjonerna och stek färdigt.
Tillsätt creme fraichen och matlagningsgrädden och senapen. Krydda med peppar och lite salt efter smak.
Servera med pasta.

Ändrade måtten lite, och la till matlagningsgrädde (för det blev för tort annars)
Så testa detta, och senapen är de viktigaste så glöm inte den!


Tråk

Tänkte bara tala om hur tråkigt jag har de just nu. Alice sover och jag sitter här tyst. Hon kommer nog inte sova så länge till så då blir det full rulle igen, om hon är lite piggare vill säga.

Vet inte vad jag ska göra. Har ont i ryggen idag igen så blir inget städat för min del.. Finns verkligen inget att göra:/
Har ingen fantasi heller. Skulle vilja pyssla med något men vad är frågan. Skulle haft en symaskin, då hade jag kunnat lära mig sy och sytt kläder till barnen=) Kanske ska önska mig en symaskin när jag fyller år:P Är det svårt att sy sånt tro? Måste väl finnas böcker om hur man gör? Har noll koll!

Nepp bli tjock på soffan får de bli idag, en sån dag får man ha som gravid, eller några såna dagar;P

Min förkylda kotte

Idag vaknade jag med stora planer. Skulle till öppna förskolan och sen gå på stan och efter de en promenad. MEN Alice var så förkyld så vi sket i de. Hon var dålig igår med men jag hade hoppats på att de vatt en "en dags förkylning", men icke.. Nästan rinner och hon nyser. Är helt röd i ögonen stackan:/ Så blir till att vara inne idag.

Ska strax lägga henne med lite välling. Hon verkar trött lilla Kotten.
Harry är pigg dock, full rulle som vanligt i magen. Igår sparkade han mig så mkt och hårt när vi skulle sova att det gjorde riktigt ont. Kändes som Alice sparkar i typ vecka 35!!! Jag riktigt skrek till när han sparkade så hårt. Undra hur detta kommer bli när man väl kommer till vecka 35..

Köpt så fina kläder till Harry, men i färg så ni kommer garanterat veta vad det är för kön om jag visar er:P MEN jag kan visa en sak sen, för det är i en neutra färg iaf=)

Nu ska jag lägga Alice och sen gotta i mig lite chokladbollar som Fredrik gjorde igår till vårat söndagsmys:) Han gjorde ett chokladbolle hjärta till mig också, det är kärlek haha:P

Tjing!!


Ninja Assassin

Igår hyrde vi film och det blev Ninja assassin.

Mkt blod, överallt. Mkt.. Men den var väl så där.. ingen "wow" film utan OK.
Skaparna av Matrix hade gjort den så jag förväntade mig en underbar film men icke:/


Jag älskar ninjor dock så därför får den ett plus i kanten=)

Seg söndag

Usch va sega vi är idag då.. Ingenting blir gjort..
Ska gå och mata ankan sen, de är de enda som står på schemat idag.

*Gäsp*

Dagens mage


Uff, börjar känna mig rätt orörlig med bulan nu..

Lördag

Oj vilket fint väder idag! Och oj va dåligt jag mår.. Har huvudvärk och täppt i näsan.. Ska gå ner till stan iaf och byta Alice jeans, komma ut och röra lite på mig iaf.

Bokade precis tid för 3d ultraljud i Göteborg! Ska bli kul att se Harry så som vi såg Alice=) Och nu när jag har moderkakan där bak bör vi se bättre än med Alice. Hon var ju typ fixerad också när vi kom dit, eftersom vi hade det så sent. Så denna gången har vi de lite tidigare, fast inte än på över 1 månad. Men tiden går snabbt:)

Nu ska jag borsta tänderna och göra mig helt klar och sen ska vi gå ut=)


Helg!

Vilken go dag vi haft=)

Först träffade vi Martina och Nelli på Öppnaförskolan. Såg knappt röken av Alice där inne. Alla de andra barnen satt i närheten av sina föräldrar, inte Alice.. Hon bara stack! Inte blyg alls! Gick runt och klappade på de vuxna och lekte med alla barnen. Det var ganska många där också. Hon kikade efter mig någon gång ibland, mer än så brydde hon sig inte om mig. Och jag lät henne hållas, hon ville ju inte ha mig flängandes efter henne utan försökte springa ifrån mig om jag kom för nära ändå:P Känns bra att hon var så självständig och ville leka själv med de andra barnen. Kommer förhoppningsvis gå bra med dagis då=)

På tal om dagis så tyckte kösammordnaren här i Vbg att en sen inskolning bör gå, med tanke på att hon blir storasyster i juni. Allt beror ju på hur Alice tar det. Men hon tyckte inte vi skulle skola in henne i början av augusti för det var för tidigt. Kanske i slutet eller i september. Hoppas det kommer gå bra! Egentligen vill jag inte ha henne på dagis så tidigt... Jag tycker hon är för liten, men 15 timmar i veckan bör gå. Hon tycker ju om barn och jag kommer ju ha Harry att ägna mkt tid åt. Få se=) En bra plats går före en dålig plats så det kan ta ett bra tag innan vi får en bra plats iaf.

Efter lek och bus på ÖF så gick vi alla ner på stan. Köpte jeans och tröja till Alice, och även Harry fick en body och byxor och en liten mössa=) Det ska ju var jämnt mellan syskonen:P

Därefter mötte vi upp Fredrik och så gick vi alla och lunchade på café ströget. Så gott!!!

Åh va Alice var trött när vi var klara! Gick en promenad med henne vid havet, tänkte att hon skulle fått sova.. Men icke.. Sov knappt en halvtimma sen skulle hon inte åka mera vagn. Så vi fick gå hem. Hon skulle inte sova hemma heller.. Så gissa om hon var trött nu ikväll.

Nu har Fredrik bakat en kaka, en sån färdimix som jag köpt:P Kanske blir gott! Lite smidigare för honom tänkte jag, han kan ju baka så en sån mix är egentligen inte nödvändligt här. Men sparar tid ju=)

Bjuder på en bild på min söta Kotte! Så här brukar hon sitta när jag sitter vid dator:)


Trevlig helg på er alla!!

Morrn!

Här sitter jag, redan duschad, påklädd (ja i mjukiskläder) och sminkad. Ska strax äta frukost. Hoppas jag hinner de innan Kotten vaknar! Hon sover som en lite gris i sin säng=)

Fy vilket väder idag! Idag är en sån dag man inte vill gå ut. Som tur är bor jag inte långt ifrån stan så dit ner ska vi palla oss idag iaf.

En snabb frukost nu då.

Åh jaa idag är det ju fredag! Ska inte göra ett piss i helgen, och va underbart skönt!
Ska ni hitta på för skoj?

Kvällsblogg

Go kväll!
Nyss hemkommen från ett Mary kay party hos Lina, trevligt trevligt=)
Huden är mjuk och go nu=) Jättesugen på att köpa lite såna produkter, men ska vänta tills jag inte är gravid och alla graviditetshormoner är ute ur kroppen, för nu är min hy lite lustig... Litar inte på att jag får ett bra resultat, bytte ju serie när jag var gravid med Alice och hyn blev hemsk! Men sen när jag provade de lilla jag hade kvar från den serien efter de jag fått Alice så verkade det vara mkt bättre. Så får ta och köpa de när jag blir "frisk" som Fredrik så fint uttrycker de:P

Imon äre öppnaförskolan med Martina och Nelli=) Är bara unga föräldrar på fredagar så det ska bli lite mysigt=) Inte behöva känna sig så jädra ung imon kanske när alla kommer vara jämngamla:)

Nu ska jag sova.. Så hemskt trött! Inatt hade jag ju sovit som en liten gris, snarkat och haft mig. Fredrik undrade om jag ville "höra", han hade spelat in mig den jäveln! Jag snarkade som en riktig karl!! MEN detta sker endast om jag är supertrött och sover djupt eller är gravid med svullna slemhinnor. Så jag hade all rätt att snarka då=)


Torsdag

Åh fick för mig att de var fredag idag.. Suck, en hel dag kvar tills dess!

Idag vakande jag vid 8, Alice vid halv 9. Så jag är sååå utvilad! Igår somnade jag som en gris, brukar alltid ligga och prata med Fredrik en stund innan jag somnar men igår så märkte jag knappt att han kom och la sig, typ 10 min efter mig. Fredrik hade inte kunnat sova, så han berättade att jag hade snarkat såå mkt:P Antingen för att jag var så trött eller för att jag är gravid. Harry var nog också trött för han var lugn igår kväll när jag skulle sova. Var nog så trött för jag inte sovit på fm som jag brukar. Få se om jag tar mig en lur med Alice sen eller om jag går ut på en promenad med henne. Verkar vara så lurigt väder idag, antingen kommer de bli fint eller så kommer de regn. Jag hoppas lite på regn så jag får sova:P

Nu ska jag nog föreslå ett bad för Alice. Hon ska ändå bada idag och då kan hon lika väl bada med mig nu på fm=)

"Vill du bada med mamma Alice?"
"AAAAA"

Sen stack hon ut i hallen mot badrummet:)


När vi badade i måndags=)

Alice 15 månader


Vikt : 12,2 kilo
Längd: 84 cm

Min tjej är så lång och ståtlig:)
Finaste flickan i världen!

Onsdag

Känns som fredag idag, för vi brukar alltid ha mkt att göra på just fredagar konstigt nog. Och idag har vi varit iväg hela dagen nästan.

Hade vid på bvc vid 10, gick hemifrån vid lite efter 9 så Alice skulle kunna somna i vagnen och sova en stund. Icke att hon skulle sova.. Hon vaknade ändå vid 7 och var såå trött vid 9, men skulle ändå inte somna. Sen var det en sväng in på Bvc. Våran bvc sköterska blev såå glad över att vi ska ha en till bebis, klapapde mig på magen och sa "åh va kul att ni ska ha en till, ni som är så fina och underbara föräldrar, detta var en rolig nyhet" Jag gillar våran bvc sköterska:) Hon är så snäll=)

Sen idag så var det premiär för den nya öppnaförskolan på Bvc så det bjöds på tårta där, de kunde inte jag motstå! Så vi lekte där en stund och åt tårta:P Efter de mötte vi Emma och hennes son och lunchade på stan och sen fick barna leka lite:) Fredrik kom även dit och fikade lite med oss. Ni kan tro att Alice var trött när vi väl skulle gå hem. Hon somnade på direkten när vi börjat gå hem, så jag gick en längre runda så hon fick sova iaf 1 timma.

Och nu har vi precis kommit hem och sitter här och bara slappar. Skulle träffat en vän sen i em men hon hade fått magsjukan:/ Så vi ska träffas en annan dag, men de gör inget för jag är såå sjukt trött! Känner mig inte gravid alls, fören en sån här dag kommer. Då märks de i huvudet och liiite i kroppen. Än är jag foglossningsfri och fri från andra besvär, bara trött! Fast än är de inte dags för järntabletter!

Men såå trött! Nu ska jag lägga mig med Alice på soffan en stund. Hon är inte färdisoven märkte jag.. Grinfian..


Känner mig så tjock.. Alla mina 4 kilon sitter verkligen bara på magen och tuttisarna!
Fast kilorna får gärna sätta sig där, hela 6 kilon till som jag MAX ska gå upp:P Haha drömma kan man ju:P
Men om jag går upp 20 kilo till nu så väger jag inte ens så mkt som jag vägde när Alice var en månad gammal! Så jag har några kilon att röra mig på om vi säger så;)

Alice, Aka Picasso


Världens vackraste teckning gjord av världens goaste lilla Kotte:)

Varför sparkar bebisen?

Harry har börjat svara på mina puffar på magen. Hysteriskt roligt! Han är väldigt aktiv må jag säga. Nu mera känner jag sparkar när jag står upp och inte bara när jag sitter stilla.

Nyss tog jag mig ett bad. Harry och jag=) Han sparkade hejvilt och jag tänke att vattnet kanske är för varmt..?
För varför sparkar en bebis egentligen? Alice sparkade för att hon ville ha plats, det var uppenbart:P Men det verkar som om Harry "söker närhet" på ett annorlunda sätt än vad Alice gjorde. Han verkar mera nyfiken, redan nu.


Jag har inge svar på varför han sparkar så mkt, förhoppningsvis är det för att han vet att jag är hans mamma och han vill träffa mig=) Man kan ju hoppas:)

Gårdagens köp

Pjamasköpet igår

Zebra tema:)


Däääär är zebran (Alice visar för er som inte ser den)


Hon kommer bli så söt i dessa=)

Zzz..

Jag är såå trött!

Alice har ju börjat matvägra lite smått.. Och igår skulle hon varken äta upp sin kvällsmat eller ens ha sin godnatt välling. Så vi visste att hon skulle vakna inatt och vara hungrig. Vilket hon gjorde strax innan 2. Sen skulle hon inte somna om. Så jag har fått vatt uppe med henne till iaf 7 imorse. Sen somnade vi på soffan och sov till halv 9. Nu snart ska jag lägga Alice för en fm lur och jag hoppas innerligt att hon sover minst 2 timmar så jag kan få sova också. Hon brukar sova minst 2 timmar så jag tro nog hon gör det även idag.

Vi har börjat nysa här också.. Vet ej om jag är förkyld eller att jag mår skit är för att jag knappt sovit något i natt. Time will tell.

Godnatt!

RSS 2.0