3 d ul 31/3-11

Så nu var de gjort, nu har vi sett våran lilla plutt!!
Han var så fin! Helt bedårande! Och så bra man såg honom, med Alice såg man inte så bra (vi gjorde 3 d ul 4 veckor senare med henne, tro jag)

Han låg och gosade med händerna i ansiktet, precis som Alice gjorde i magen och fortfarande gör=) Han suttade på tummen, och resten av fingrarna, han viftade och vinkade och "nös" haha:P Det fick bm med på en video snutt! Såg så gulligt ut!

1,1 kilo vägde han och var 39 cm lång, ca 5% mindre än snittet men det är helt normalt. Tro upp till 20% mindre är OK. Han var så söt!

Våran fina bebis<3



Suttar på tummen/fingrarna




Han gjorde så söta miner, såg precis ut som om han log=)


Sen sa han ifrån och ville inte vara med mer på kort:P
Fick över 20 kort, jättefina!

Talk to the hand:P

Alice var mer lik Fredrik i magen, Harry är mer lik mig=)

Ett rus av lycka infinner sig här ikväll, kan inte sluta le!!

Allt var jättebra med bebisen, moderkakan och fostervattnet.

Längtan är så stor nu!


Utmaning dag 1

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.



*Heter Sabine (har ofta fått heta Sabina pga folk är så jävla dumma i huvudet och inte uppmärksammar mitt namn)
*Har ålders noja och tycker att jag är gammal (är 23år)
*Gillar inte vin och kommer nog aldrig kunna göra de heller
*Avsyr folk som klagar och är så negativa (fast jag får klaga och vara hur negativ jag vill)
*Retar mig väldigt lätt på folk ute i sammhället
*Säger ifrån när jag tycker något är fel/någon behandlas fel
*Älskar tecknat och gillar även anime
*Ville ha många barn, nu tro jag de räcker med två (2an kommer i juni)
*Älskar klänningar och fina kläder
*Har en underbar familj som betyder allt, min sambo Fredrik och våran dotter Alice och Harry i magen=)



Utmaning

Har blivit utmanad av Cecilia

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid

Jag utmanar alla mina läsare med bloggar! Berätta gärna i en kommentar att du tagit dig an utmaningen så jag kan följa upp dig=)

Idag gäller de

Bokade tiden för 3 d ul i början av februari, snart 8 veckor sedan. Tiden har gått galet fort!

Tänkte att när jag bokade tiden nu 31/3 att va långt gången jag kommer vara, en bebis överlever om den skulle födas nu. Det är en stor grej.

Jag kunde sova inatt (trodde inte jag skulle kunnat de så nervös jag var inför 3 d ul), sov jättegott! Dock vakande jag av att Fredrik höll på att möblera om i sängen vid 3. Men de var inga problem att somna om sen. Sov tills Fredrik gick upp kvar i 7, då kom Alice glad och pigg. Vi låg och gosade till 20 över 7=)

Nu vet jag inte vad vi ska hitta på idag innan vi ska åka. Känns som om jag kommer bara gå och vänta på att klockan ska bli 15 så vi kan åka upp till Göteborg=)

Mina gardiner kan jag icke sy, ska byta gardinstänger och då kanske gardinerna blir för långa/korta om jag syr dom efter de stängerna vi har nu. Kanske sätter mig och syr en liten mössa, om jag kan koncentrare mig på de=P

Nu kladdkakefrukost =D

Tjing!


Onsdag

Dagen flöt på, helt plötsligt är klockan strax 21 och ingenting blitt gjort idag ändå:P
Vi var nere på stan på fm, skulle in på apoteket och köpa neífferex och sen kika lite på hm. Självklart hade jag inte tatt med mig plånboken så vi vände inne på apoteket och gick till öppna förskolan och var där längre ist. Hade tänkt gå där inom när vi gick hem men nu blev ju Alice glad för vi var där mkt längre=)

Sen när vi gick hem efter 12 så lyckades hon somna i vagnen, och helvetet bröt ut när jag skulle väcka henne när vi kom hem. Hon vaknade uppe i hallen och blev väl chockad för hon skrek som en besatt. Gick inte att ge henne lunch så det blev välling och sängen för oss båda. Vi somnade och sov 2,5 timmar! Ändå var Alice jättetrött ikväll och jag är med såå trött.

Ska strax lägga oss. Men de där "strax" är väldigt flummigt. Kan va allt från 20 min till 3 timmar.

Nu väntas de kladdkaka och virka en ruta till min filt. Inte haft tid till att virka så mkt. Ska göra minst 75 rutor till och det hinner jag knappt tills Harry kommer.. Får lägga på ett kol nu!

Kan ju ta med mig virkgrejerna i bilen upp till Gbg imon=) Bör ju hinna virka en ruta upp iaf=) När vi kör hem kommer jag nog somna i bilen:P Så få ta med mig en kudde också!

Är nervös inför 3 d ultraljudet imon, tänk om Harry inte växer som han ska? Tänk om han är liten? Han känns inte liten dock... Han är mycket starkare i sina sparkar än vad Alice någonsin var, redan nu. Hoppas allt står bra till med honom=) Längtar så efter honom.

Nu ska jag vräka i mig lite kladdkaka, åt helvete med hur rund jag blir=) Kladdkaka är gott!

Kotten gosar med Harry=) Så här brukar hon ligga när hon ser att jag klappar på magen, lilla fröken avundsjuk:P


Sötaste busfian!


Snart är hon 1,5 år. Kan inte förstå vart tiden tagit vägen!?


Mitt i veckan

Go morrn!
Sovit så gott inatt. Kan vara för jag åter igen sluppit springa upp och kissa inatt. Somnade så sent så är ju därför.

Idag ska vi kanske traska bort till Öpnna förskolan. Är inte så sugen på de idag dock.. Men samtidigt så känns de taskigt emot Alice. Vi ska iaf se till att hon får träffa barn minst 1 gång i veckan och igår lekte hon med sin kusin som är 11 månader så träffa barn är ju avklarat för denna veckan. Men det skadar ju inte att låta henne träffa fler barn. Bara de att på onsdagar brukar de vara så små barn på ÖF. Barn runt 8 månader. Hon leker inte med så små barn. Hon gillar inte precis så små barn heller. Hoppas de blir annorlunda med Harry. Vi tror de iaf:)

Ska ju sy upp mina gardiner idag. Får väl göra de när vi kommit hem från ÖF och Alice ska sova. För gå en promenad så hon får sova gör jag inte. Jag får såna sammandragningar nu att jag kan inte gå längre sträckor. Bara att gå till ÖF som ligger knappt 1 km bort tar nästan 20 min, brukar ta drygt 10-12 min i vanlig takt. Jag får stanna upp, stå still i ca 30 sek och vänta ut sammandragningen.. Så fick jag göra när jag var gravid med Alice i vecka 38.. Så det är tidigt nu för sammandragningarna att börja. Vill inte ha en bebis så här tidigt, tidigast 1 juni får Harry komma ut. Vore skoj om han kikade ut antingen den 6:e juni på Sveriges nationaldag eller på midsommarafton=)

Nepp dagen får väl börja nu.. Ingen lust alls, vill krypa ner i sängen igen och sova färdigt men det finns inte som alternativ.

Tjing!






Tisdag

Tjohej.
Precis sett ett avsnitt av DH, utan vår kära kladdkaka. Lika bra de, smällde i oss pizza som Alice farmor och farfar bjöd på=) Vi skulle bara gå förbi och säga hej när vi kom hem från affären och då var Alice kusin och hennes föräldrar där så då stannade vi en stund, folk blev hungriga och svärisarna slog på stort och bjöd alla på pizza, så snällt av dom=)

Så haha inget av de vi skulle gjort idag blev gjort:P Skulle sytt upp gardinerna, städat och fixat. Men va fan få ta de imon. Nu orkar jag inte slänga mig på golvet och fixa med gardinerna (mäta och nåla).

Bara två dagar kvar till ultraljudet nu (har jag tjatat om de idag redan kanske?)

Nepp.. Kanske sova nu.

Funderingar

Sitter och letar efter roliga och färgglada leggings på nätet. Hittar inget:/
Haha jag är ingen leggings människa, MEN nu till sommaren måste jag ju ha något över baken och jag kommer knappast komma i mina vanliga byxor efter förlossningen. Och mammabyxor känns lagom roligt då de tygstycket kommer kasa ner för magen inte är tillräckligt stor för att hålla upp de. Så leggings och tunikor tänkte jag köra på i sommar, vilket är en helt ny stil för mig. Mixa och matcha, hallå hjälp..

Hittar knappt leggings, är de inte modernt nu i sommar eller? Vill ha färgglatt och gärna roliga mönster, och billiga med tack!

Kanske hittar något uppe i göteborg, om jag nu vågar köpa de så här innan jag fått bebis och vet min storlek. Kanske svullnar upp och går upp 10 kilo till, vem vet.

Idag blev en sån där skrutt dag. Känner inte för att göra något. Gardinerna ska jag sy upp. Men behöver hjälp med att mäta hur höga dom ska vara från golvet och lite sånt. Väntar nog på Fredrik så han får hjälpa=)

Färgade håret innan, eller ja tonade de. Blont står de på förpackningen men jag skulle mer kalla de ljusbrunt.
Ska tona om de om några veckor till lite ljusare och sen gå till frisören och klippa mig. Bra att ha de avklarat innan Harry kommer=) Klippte mig när jag var gravid i vecka 38 med Alice, vilket var så skönt! Tänkte klippa mig kort denna gången, eller mycket kortare iaf=) Egentligen hade jag velat klippa mig skit kort, typ snaggat. Ja för håret tar för mkt tid tycker jag. Fast jag får nog inte för Fredrik:P Undra om han märker att jag har en ny hårfärg när han kommer hem från jobbet..? Syns knappt tycker jag, men det luktar sån efterbehandlig jättemkt!

Resultatet.

Mitt hår börjar bli jävligt slitet nu. Ska nog se till att klippa mig i april.
Skulle jag passa i kort hår är frågan...


Tisdag morgon

Hej!
Oj va gott jag har sovit inatt! Somnade iofs sent och därför vakande jag inte inatt och behövde kissa, så sovit 6 timmar på raken! De är härligt=)

Idag är de så där grått och trist ute. Blir nog till att sy upp lite gardiner idag och plocka lite här inne. Är ju städdag idag.

Hur ofta städar ni läsare? Och hur stor yta bor ni på?
Jag gillar inte när det är "smutsigt" men ordnat kaos/stökigt går bra.
Så här hemma städar vi två dagar i veckan. Oftast i början av veckan och sen i slutet. Alice rör sig så mkt på golvet och därför vill jag ha de rent. Dammsög oftare när hon bara kröp, då var hon som en sån plattfisk och bara sög i sig allt på golvet:P

Åh ja, en glad nyhet! Babyproffsen uppe i Göteborg på Backaplan har både Teutonia och Emmaljunga vagnarna! Så vi ska åka upp dit i helgen och prova=) Så efter helgen kan vi förmodligen beställa en vagn=) Har ju inte köpt eller beställt något än.. Funderar på att köpa en ny säng till Alice så får Harry ha Alice säng. Köper en spjälsäng där man kan ta bort sidan, snart är det ju dags för det och då kan ju lika väl Alice få en sån spjälsäng nu. Har kikat på en från Brio, fast Ikea har ju också och det är nog en jädra prisskillnad där.. Fast jag gillar Brio sängarna!

De vi ska köpa till Harry:
Syskonvagn
Säng
Spjälsängsskydd
Plastad froté
Kläder (behövs inte mkt då Alice har så mkt!)
Nytt skötbordsskydd
Tyg då jag vill sy lite till våran sötnos=)

Måste börja handla lite nu innan jag blir för stor och inte orkar.
Så i helgen är det Gbg som gäller=) Vi gör det till en familjedag och hoppas på fint väder så vi kan gå i Slottsskogen och sen gå på Naturhistoriska museét=) Längtar så mkt!

Men idag är det ju bara tisdag så det är ju ett tag tills dess, MEN bara 2 dagar kvar till torsdag och 3 d ultraljud! Det ska bli spännande=)

Nu ska vi ringa pappa, det brukar vi göra nu efter 9 när han har frukost. Alice tycker det är så roligt=)

Dreggelhaklapp

Fått sytt en sån haklapp nu, busenkelt!

Har inte satt i tryckknappar än men det hinner jag göra sen:)

En trött Alice fick vara modell:)


Jag är jättenöjd!


Vad tycker ni? För att vara första gången så lyckades jag ganska så bra=)
Min symaskin gör nog mkt faktiskt! Men liite kan jag ta åt mig iaf=)

Migrän

Åh fy, vaknade med världens huvudvärk när Fredriks klocka ringde. Så ont så minsta lilla ljud och rörelse gjorde så det dunkade i huvudet. Känns som om någon borrar i skallbenet mellan ögonen. Ljus är inte så farligt men ljud och när jag rör huvudet gör extremt ont. Alvedon bet inte på detta heller då jag tog 2 vid halv 7 och inte har de blivit bättre. Rolig dag vi kommer få här hemma.. Fredrik kunde verkligen inte komma hem idag och ta Alice. Får härda ut och verkligen hoppas de blir bättre!

Ska slänga mig på soffan med allt jag kan behöva inom räckhåll så jag slipper röra mig i onödan.
Stackars Alice som får dras med mig idag=(


Teutonia team cosmo

Någon vänlig människa som läser min blogg som kanske äger en Teutonia team cosmo (eller någon annan teutonia med samma hjul som den) som skulle kunna mäta hjulen fram? Kan inte hitta mått på hjulen på nätet!

Vagnen verkar bra, lika bra som Emmaljungas fast med bättre hjul.


Måtten på framhjulen är det jag vill åt=)

Tack om någon vill göra sig besväret=)

Potträning

Ikväll skulle Alice bada, tänkte att kan ju lika väl ta av ungen naken och sätta henne på hennes potta och se ifall hon hajjar vad hon ska göra. Hon brukar nämligen ibland hämta pottan och sätta sig på den och säga "tiiissss" (med kläder på då) Så vi tänkte att vi kan la prova:) Hon satt där, inget hände och de var inge kul tyckte hon. Fredrik gav henne en bok men hon ville ändå inte sitta där. Så hon fick gå upp och vandra runt näck medan vi fixade badet. Då kommer hon in till oss på toaletten och kissar på min fot. Var av jag säger "nej Alice du ska kissa på pottan", hon blev förvånad av att hon kissade och skämdes lite, vände sig om och gick bort och satte sig på pottan! Oj va vi berömde henne! Men inte kissade hon mer där iaf. Men vi såg på henne att hon visste att där skulle hon kissat och inte på golvet/min fot.

I sommar får hon vara lite mer blöjfri så kanske hon lär sig vart man ska kissa=)

Nyvakna

Blev ingen promenad idag, vi alla var så sjukt trötta! Så Fredrik, jag och Alice gick och la oss vid halv 13 och vaknade nu. Bråttom ner till stan för min del, sen ska Fredrik och Alice hämta upp mig när jag är klar och då ska vi veckohandla, alltid lika kul..


Gäsp, jag hade lätt kunnat sovit längre, men klockan sa ifrån.


Morrn morrn!

Söndag morgon.. Solen skiner och himmlen är blå, härlig dag helt enkelt=)

Natten var orolig, Alice vakande och gnydde och hade sig. Hon drömde nog något läskigt. Sen vakande jag i ren panik av att jag drömde att jag drunknade och Fredrik kunde inte rädda mig! Jätte hemsk dröm!

Vi vaknade vid 8, fast då var ju klockan egentligen 9. Så det blev ingen sovmorgon för Fredirk. Han tyckte klockan var för mkt för att somna om, vilket jag iofs kan hålla med om.

Nu blir det våffelfrukost och sen ska jag ta mig ett bad=)
Efter de ska vi gå en promenad så Alice får sova och sen ner på stan en sväng och kika och fika=)

Lördag

Är för trött för att lägga över bilderna från kameran till datorn, skulle ju annars visat er de jag sytt. Få ta det imon=)

Nu precis har Martina, Andreas och Nelli åkt hem. Oj så trötta flickorna var nu innan dom åkte, Alice kommer somna på 5 röda sekunder nu! Fredrik håller på att lägga henne nu. Vi har ätit våfflor ikväll tillsammans, eftersom vi inte fick ätit några igår. Våffeldagen blev idag ist=)

Jag känner mig med helt sjukt trött. Ska tvätta av mig sminket och ta på mig pjamas och slänga mig i soffan med älskling. Varför är vi så trötta hela tiden? Den enda här som är pigg är Harry=)

Nu kom Fredrik, Alice somnade som en stock!


Lördags morgon

Underbar morgon! Solen skiner himmlen är blå!
Fredrik satt på balkongen i solen och jag satte mig i hans knä, vi hade bara pjamas på oss! Snacka om att det var varmt ute! Satt där en bra stund, tills Alice kom och ville komma med:P Lite för kallt för henne faktiskt. Men man kände att sommaren är påväg nu=)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig klar och gå en promenad i solen. Fredrik ska byta däck och Alice får la hänga med mig.

Sen ska vi till falkenberg och kolla på ett ställe som heter Fynda. Babyproffsen ligger där också. Måste fan bestämma oss för vagn typ NU. Kommer Harry några veckor för tidigt så kommer vi nog inte ha en vagn..
Tro vi tar en Emmaljunga Twin nitro. Man vet vad man får liksom. Teutonia funderade vi på men ingen babyaffär i närheten har den och vi hade ju gärna velat provköra den innan vi beställt den. Så blir nog inte den bara för de.

Frukost först nu kanske:)

Hoppas solen skiner hos dig också!

Nada Våffla on the våggeldag

Blev ingen våffla idag. Åt världens kvällsmat, blev så sjukt mätt!

Sen kom vår nya granne och ville frågade om vi ville ha en sån baby walki talki (eller vad de nu kallas) för dom skulle slänga sin gamla. Självklart ville vi de, hade tänkt köpa en sån längre fram så detta var ju kanon! Alice tog våran granne i handen och skulle hänga med honom in och kolla på leksaker som dom skulle slänga, hon följde mer än gärna med in dit haha:P Sprang runt och var helt vild bland alla sakerna, dom har två pojkar som är 5 och 6 år och Alice blev så förtjust i dom=) Hon satte sig i soffan med dom och kröp nära den ena killen, lutade sig mot honom och gosade:P Sen ställde hon sig på knä och gav honom en stor kram och puss:P Så himmla sött! Hon var inte alls lite för på:P Men killen sa inget=)

Fick en hel kasse med lego och bilar, Alice älskar ju bilar! Kommer de en stor bil eller traktor när vi är ute och går slänger hon ut nappen ur munnen och vrålar "BRUUUUM BRUMMM" :P
Vi var där inne säkert 1 timma och pratade, och sen när vi kom in till oss igen så var Alice helt slut, somnade på 2 röda sek. Så våffla kändes inte som de passade just då. Kanske ta en våffelfrukost imon ist=)

Klockan är inte mkt nu men det blir nog en tidig natt då vi är så sjukt trötta både jag och Fredrik ikväll.

Imon ska jag visa er bilder på min baby haklapp som jag fick sytt idag=) Alice hjälpte till också=)

Trevlig helg alla!




Fredag

Tjohej, äntligen fredag och helg!

Idag hade vi planer på att gå bort till Öppna förskolan. Men känner mig inte tillräckligt social för de idag.. Få bli nästa vecka ist.

Så vi stannar hemma idag och städar. Skoj skoj..

Vid 6 vakande jag av mig själv, typ 2 min innan fredriks klocka ringde. Vi somnade inte om utan båda låg vakna och morgongosade till 20 över 6, och Alice hade inte ens vaknat när vi gick upp då! Så jag hann duscha och klä på mig innan Fredrik kom med Alice på armen. Hon hade legat och lekt i sin säng en stund. Helt nerkissad var hon också.. Så hon fick duscha av nederdelen av kroppen. Jävla blöjor!

Sen så har vi bara lallat runt. Dammat och dammsugit vårat sovrum, bytt sängkläder och tatt på nya. Alice har hjälpt till=) Ska nog sätta mig och sy en dregelhaklapp nu och rätt denna gången. Den första jag sydde glömde jag vika kanterna på! Men gör inget, erfarenhet ger ju färdighet=)

Oj nu kom solen, var som om någon tände en stark lampa här i vardasrummet!

Hörs senare=)


Dagens mage

Svullo och Kotten


Torsdag kväll

Vatt en jobbig dag. Ingen blogglust alls. Ska gå och lägga oss nu strax.
Skriver mer imon.

Lugn

Ingen fara med oss. Inlägget under är riktat till en annan tråkighet som jag ej vill ta upp här. Så därför godkänns inga kommentarer till inlägget under. Tack för att så många bryr er om oss, ni är underbara kära vänner och familj!

:(

Livet är så jävla orättvis ibland.

Torsdag morgon

Idag är det bara en vecka kvar tills vi ska på 3d ul uppe i Göteborg! Vi ska få se Harry, veta könet (för det var ju inte helt 100). Ser fram emot de så mkt!

Hoppas tiden går snabbt nu=) Vilket jag vet att den gör iofs;)

Jag är så trött, och har sån huvudvärk! Somnade sent igår och knappt sovit inatt.. Ska lägga mig och sova fm med fröken snart och hoppas de blir bättre så vi kan traska bort till Martina och Nelli och umgås lite=)

Annars händer de inte mkt denna torsdagen.

Köpt på Gekås

Alice fick ett pussel, som uppskattades iaf en kvart.
Tokfian pusslade innan frukosten imorse=) Pusslet kostade 30:-


Fick köpt mig ett bar härliga sommargardiner a lá 70 tal.
Jag älskar dom! Kostade 50:-


Och sen ett par vita sammets gardiner=)
Ska försöka få in lite vitt i vardagsrummet nu till sommaren. Det är annars så svart och grått här inne.
Kostade 279:- (ca)


Kunde även inte låta bli att köpa denna:P Jag är såå fest sugen och denna kommer nog användas någon gång när man är barnfri=) Vet ej vad den kostade men inte så mkt iaf!


Nöjd med mina köp=) Hoppas gardinerna blir fina nu bara!

Gekås

Vatt på Gekås en sväng ikväll. Fick köpt gardiner, trots att de inte stod på handlingslistan.

Skulle bara haft:
Tandkräm till Alice
Pads till ansiktet
Tvål

Och that´s it.

Men det blev:
Tvål
Pads
Tandkräm till Alice
Pussel till Alice
Gardiner till köket
Gardiner till vardagsrummet
Tvättmedel
Handduk
Shot spel
Tops
Påskmust

Och säkert något mer. Martina dissar att jag skriver upp vad allt kostar, men HAAAH jag har koll på vad det hamnar iaf:P Sa mellan 500-600 spänn och de gick på 558:-. Kanon ju:)

Vi åt världens godaste köttbulle baguett i kaffeterian inne på Gekås, hela 25 kronor=) Snåla smålänningar som vi är så passade de oss perfekt! Men inte fan blev man mätt iofs..

Hemma sen möttes jag av en sovande dotter och en diskande sambo, samt en kladdkaka i ungnen!

Great day verkligen! Nu snart ska vi gå och lägga oss=)


Mvc 23/3

Sf mått: 25
Hjärtljud: 132 slag

Allt såg bra ut, förutom mitt järnvärde. Vilket jag visste då jag glömt dricka min blutsaft:P Måste bli bättre på de!
Fick mitt blodgruppspapper nu, har blodgrupp A positiv. Det är den andra vanligaste blodgruppen i världen, men den vanligaste i Sverige=) Bra de, kan ta emot blod ifrån många då om jag skulle behöva de i framtiden.

Harry låg vänd med huvudet neråt och långt ner. Han vänder sig nog inte upp igen, det trodde inte min bm iaf. Alice låg också ner med huvudet tidigt, fast inte så här tidigt. Kände för ca 2 veckor sedan att magen hamnade längre ner, var nog då han vände sig neråt.

Så nu äre bara till att vänta. 3 månader kvar. Sista delen av graviditeten. Känns stressigt.

Mina sammandragningar är inte farliga iaf. Dom går ju över om jag vilar. Så bm sa att jag skulle sluta gå så snabbt och inte ta så långa promenader. Jag ska ju inte bli helt slut efter en promenad liksom. Så jag får lugna ner mig några hekton nu.




Morrn!

Idag är Alice helt blåslagen. Ett märke strax över ögat (ser ut som en liten blåtira) och röda märken på hakan. Få hoppas att denna dagen inte är fylld med lika mkt olyckor!

Tyckte hon kändes varm när vi gick upp nyss så jag tog febern på henne och det visade 37.1 grader. Och det är förhöjd temp för henne, hon brukar ligga på 36.3 när hon är helt frisk (samma som mig). Så jag vetti tusan om vi går till öppna förskolan idag. Annars hade det vatt guld om vi kunnat de, ska till mvc vid 13 och idag stänger ÖF vid halv 13 och det ligger i samma byggnad. Men jag vill inte hon ska anstränga sig och hoppa runt och få mer feber och kanske bli sjuk. Få se vad tempen visar om en stund. Just nu är hon inne på sitt rum och leker/läser böcker. Helt själv.

Nu kom hon, men hon var där inne i iaf 15 min helt själv=) Hennes rum ser ut som kriget. Måste städa där inne idag. Riktigt städa och organisera bland sakerna.

Sen idag ska jag hänga med Martina till Gekås, eller Ullared snarare. Ska till Skoboo och byta ett par skor som hon hade köpt till Nelli som var för stora. Det står på dagens planering.

Jag känner mig lite så där halv sjuk dock. Tro det är en förkylning som jag har lite så. Det går la över=)

Nu blir det frukost och sen dusch. Kanske virka mig en ruta eller två (om vi inte ska till ÖF då). Eller så kanske jag syr lite, symaskinen står ju fortfarande framme på köksbordet:P

Tjing!

Hjälmmössa

Har sytt mitt första babyplagg idag! Blev medlem på en sida där det fanns videosnuttar på hur man gjorde steg för steg samt mönster att skriva ut, as bra!



En hjälmmössa! Tyget är från de där gamla påslakanet jag köpte på secondhand. Grått och vitt med igelkottar på:P Tog bara 6 timmar att göra den;) Haha men då hade jag ju Alice och hon tar sin lilla tid så jag vet ej hur snabbt de gått om jag vatt barnledig. Förmodligen inte ens 2 timmar. Svårighetsgrad 2 (av 3 steg) men jag klarade de bra tycker jag. Har ingen bebis att prova på så vet inte om banden sitter rätt eller så:P Alice docka hade för litet huvud för att prova på:/ Hoppas den blir bra iaf=) Tänkte göra en dregelhaklapp imon, fanns beskrivning på det med och det var bara svårighetsgrad 1=)

Vad tycker ni?

Jag är lite stolt iaf=)

Fy vilken dag..

Otursdag nr 1. Iaf för Alice:(

Dagen börjar med att hon är grinig. Tänkte inte mer på de, hon har ju sina dagar. Idag skulle vi träffat Emma och hennes son och sambo och lekt på leklandet. Kul! Såg fram emot de!

Idag har Alice trillat, ramlat, satt i halsen, blött, fått märken här och där som förmodligen blir blåmärken, fastnat i pallen samt i träningscyklen... Skrik och panik hela dagen. Hon hade även feber när hon vaknat från sin tupplur. Så det blev inget lekland idag. Få ta de när Alice är pigg ist. Ingen rolig dag har vi haft.

Så när Fredrik kom från jobbet gick jag ut på en promenad. Martina hängde på, skönt med sällskap=)

Kom nyss hem och har käkat lite. Sammandragningarna har vatt hemska under promenaden! Som tur är ska vi till bm imon. Sällan vi ska dit nu men imon är de äntligen dags=)

Måndag

Alice ligger och vänder och vrider i sin säng, har legat där i över 40 min nu. Hon säger inget än så hon får ligga där. Vi tror hon gör nr 2 då det inte är gjort idag. Bara de inte blir skrik och panik och hon inte ska sova ikväll..

Harry har lagt beslag på magen ÖVER naveln nu. Helt plötsligt så ligger ungen strax under mina revben med hela kroppen och trycker sig uppåt! Jag har mått illa konstant idag nästan pga de, jag blir åksjuk! Kan inte sitta ner rakt utan måste sittligga för att kunna andas riktigt. Känns inte bra alls. Som tur är ska vi till bm på onsdag och ska då höra med henne hur han ligger och om jag kan putta bort honom. Han blir så arg om jag försöker peta bort honom nämligen..

Igår kände vi olika kroppsdelar genom magen, helt sjukt häftigt hur väl man känner de! En fot där, ryggen där och huvudet:) Han är stor nu min älskling=) Och sån hicka han har.. Flera gånger under dagen! Jag mår så illa av de:S Och värre blir de la när han blir ännu större..

Idag såg vi en lite bebis på öppna förskolan. Den låg och sov i sin liggdel på goövet och Alice pekade och sa "Titta" till mig för att jag skulle se bebisen. Vi stod länge och bara kikade, Alice var intresserad faktiskt! Aldrig sett henne intresserad av mindre bebisar så förr. Kanske ett gott tecken? :)

Nu ska jag lägga mig raklång på soffan och putta bort Harry från mina revben och försöka andas lite riktigt nu när jag suttit här en stund.


Måndags morgon

Gomorrn! Uppe vid halv 7 idag.. Jag har redan duschat och tvättat håret och ska strax ta mig lite frukost. Alice är redan klar med sin frukost, sitter och leker framför svampbob nu=) Snart ska jag bada henne sen tar vi kanske en tur till öppna förskolan, få se hur trött Alice är vid 10.

Alice sa de första riktiga långa orden idag:)

Alice: Tutte?
Jag: I ditt rum, titta där.
Alice går in i sitt rum, vänder sig om i dörren, : Där mamma, titta tutte.

Hon sa det så tydligt, hade till och med r:et i där :) Mitt hjärta tog ett skutt, så stolt man blir!
Ringde Fredrik och berättade på direkten:P Han blev också helt till sig, fjantigt kanske men vi grät ju någon tår när hon tog sin första promenad genom vardagsrummet! Sånt ÄR stort när man har barn:)

Nu ska jag plocka fram de gamla påslakanet och klippa ut mitt babybody mönster som Fredriks farmor hjälpte mig med att rita igår. Få se hur detta går haha:P



Tjosan!

Haft mkt att göra idag så har ej hunnit blogga, vilket jag kan tycka är lite skönt faktiskt. För just nu äre tomt i bollen på saker att skriva om.

Kan ju berätta att nu har vi kommit fram till ett eventuellt namn till Harry samt två andra namn=) Fredrik föreslog ett namn som jag sagt för länge sedan men som han sagt nej till, känner ingen mer velig människa än han haha:P Känns skönt att iaf har några namn funderingar=)

Dagen har varit bra, en typisk söndag=) Imorse orkade jag knappt gå upp. Satt ju uppe till 2 inatt och sen kunde jag ej somna så jag var så sjukt trött imorse! Så de bidde ingen sovmorgon för Fredrik idag för jag orkade inte ta Alice:P Men de gjorde inget, sa han iaf=P Jag slappade på soffan ist, virkade en ruta till min filt haha:P Sen blev det scones! Perfekt frukost för en söndag=) Sen hör Martina av sig om jag skulle hänga med henne på en lite tripp till en affär, vilket jag gjorde=) Fick köpt 2 st ramar för små kort så nu har jag satt in varsin ul bild på barnen, så underbart fint!

Och sen på eftermiddagen så åkte vi till Fredriks farmor och farfar och fikade. Där var hur mkt folk som helst och fikade idag, sällan man kommer dit och de är bara farmor och farfar där:P

Veckohandling och mat när vi kom hem och sen har jag spenderat kvällen med att virka och Fredrik har spelat xbox=)

Nu ska jag knyta mig, Fredrik med antar jag=)


Lördagsnatt

Fredrik har somnat i soffan, och jag skulle bara stänga av datorn för typ 20 min sedan och sen gå och lägga oss. Nu fastnade jag här såklart:P

Idag har vi gjort så mkt, först gick jag och Alice 1 timmes promenad till secondhand, där mötte Fredrik oss med bilen:) Fick köpt ett påslakan i mjukt, elastiskt tyg, enkelt att öva på att sy bodys tänkte jag=) 10 hela kronor:P

Efter de stack vi till babyhuset och köpte ett par mammajeans till mig, 100:- då de var på rea, kanon!
Hörde även hur lång beställningstid det är på att få en vagn, 10-8 veckor innan bör man ha beställt! Herregud, vi har bråttom ju! Gjorde detta med vagn så mkt svårare.. Vill ju ha en där barnen är vända emot mig! Skulle inte sätta en lite kotte framåtvänd så jämte Alice. Förstår faktiskt inte de som föräldrar som gör de, ser inget positivt med de alls för den lilla minsta. Man har ju ingen uppsyn över dom alls. Sen de vagnarna man har på rad och en unge sitter undertill.. Känns ju jävligt dumt faktikskt, enda positiva är väl att den blir smal men de väger inte upp för hur dumt ungarna sitter i vagnen. Man ser ju inte den ena ungen speciellt bra då heller, vilken de nu blir som man sätter underst:S Nä på bredden måste ungarna sitta och framåt emot mig! Finns bara ett fåtal vagnar som har den möjligheten och lutar väl åt ett säkert kort, Emmaljungan.


Blev en tur till donken för att få i oss lite mat, var så där gott.. Alice fick inte donken, hon är för liten än tycker vi för att introdusera sånt. Kanske när hon är runt 2 år så kan hon få en hamburgare=) Vi äter ju sällan mkt sånt nu så känns onödigt att hon ska veta va de är, för alla ungar älskar ju donken, eller:P
Sen åkte vi till stan och gick runt där och kikade. Alice fick en tröja och en scarfs och Harry fick en tjockare huvtröja. Få se om jag byter Alice tröja, såg att de var en fläck på den=/

Sen for vi hem och jag försökte lägga Alice en stund men hon skulle icke sova.. Hon somande dock tidigt ikväll bara för de=)
Fredrik gjorde baconrisotto ikväll medan jag satte mig och virkade i lugn och ro (så mkt lugn och ro det kan bli med Alice klättrandes i soffan)

En ruta tar ca 40-50 minuter för mig att göra. Och jag är inte långsam faktiskt! Inte för att vara nybörjare! Tar sån tid eftersom man ska fästa och byta garn hela tiden.. Men tid har jag=) Behöver göra 100 stycken rutor, 25 av varje färgkombo (gör 4 olika). Ikväll har jag gjort 6 stycken:P Jag började vid 21 och nu vid 00 var jag klar med 5 stycken. En gjorde jag medan Fredirk lagade mat ju=)

Man blir trött i huvudet av att virka, kunde lagt mig vid 22 kände jag..

Harry har haft hicka nästan hela kvällen, rikigt obehagligt! Jag gillar inte de rytmiska dunket så längre. Alice var ju med sån, kunde hicka konstant under flera timmar, och även nu kan hon hicka jättemkt ibland (tro det hänger med sen tiden i magen, vissa har la enklare för att få hicka)

Nä nu måste jag slita mig ifrån datorn.. Min tur att gå upp imon och ta Alice. Dock sa Fredrik att han gör det ist så jag får sova för jag behöver ju de, söt min göbbe är=) Men så låter de nu, sen imon när hon vaknar halv 7 så låter det annorlunda kan jag lova:P

Hoppas ni haft en bra helg:)


Tygjakt

Nu ska jag och Alice strax bege oss på tygjakt:) Ska gå till secondhand och kika efter tyg som jag kan öva i. Hoppas de finns någe billigt och bra!

Sen stan, ska köpa lite mer mammakläder tro jag. Börjar bli trångt nu i det mesta haha:P

Projekt Babyfilt påbörjad

Fick köpt mitt garn idag=) Blev ett naturvitt, till botten. Ett blått, ett rosa, ett orange och ett grönt=) Färgglatt och fint, varken flickigt eller pojkigt:) Gillar såna färgkombos!


Så två rutor gjorda ikväll, tog tid då jag funderade mkt på hur jag skulle ha färgerna samt ser dubbelt så trött som jag är ikväll...

Vet ej hur många mer jag behöver då min förra uträkning gällde mkt mindre rutor.
Kanske gör 4 olika färgkombos, eller nöjer mig med två. Få se vad som faller mig i smaken=)

Vad tycks?

Lugn stund

Sitter här med mitt fejt kaffe, mina fejt kanelbullar och bara väntar. Väntar på att Alice ska vakna.
Det här med att man får en lugn stund och kan chilla är för tråkigt, iaf när man ska iväg och bara måste vänta. För jag kan inte göra någonting med risk för att hon skulle vakna.

Hon har sovit över en timme nu, så hon kan säkert sova en timme till. Fast de hinner vi inte, ska ju till stan och handla lite sen fika med vänner.

Ska handla mitt garn, vilket tjat om de haha! Det kliar i fingrarna efter att börja virka min filt! Och jag skulle så gärna vilja börja sy babybodysen nu. Tänkte åka till secondhand och köpa tyg där billigt och sen öva. För gå till en tyg affär och köpa "billigt" tyg till att öva blir inte billigt nog.

Hoppas jag hinner sy lite kläder tills de Harry föds iaf, har ju 3 månader på mig tills juni är här, med det går som sagt fort..

Jag är stressad till MAX. Skulle behöva typ 6 månader på oss för att förbereda oss. Vagn vet vi inte heller vad vi ska ha än. Finns inte så många som uppfyller våra krav faktiskt. Sen funderar jag på en sån sovgunga, men vet inte vart vi skulle fästa den plus att de hade kanske varit bra med en spjälsäng också. Massa funderingar och planeringar.

Och helst ska man ju vara lite förberedd. Kanske inte så kul att gå runt och handla i panik de sista veckorna smällfet. Kanske jag till och med får foglossning på slutet, för inte fan kan man gå en hel graviditet och må så underbart bra som jag mått? Mår som en prinsessa! Inte ont någonstans! När ska de vända? Haha positiv jag är nu va.. :P Men lika bra att räkna med att det kan bli jobbigt på slutet så man inte blir så förvånad om de blir de.
Fredrik sa att på håll så har jag börjat vanka som en anka när jag går:P Känner mig rund som en boll nu iaf så det är väl de enda jag känner av med denna graviditeten. Med Alice hade jag foglossning, inte mkt, halsbränna-mycket! Och ont i kroppen. Nu är jag bara rund:)

Ska nog väcka Alice snart. Annars hinner vi inte handla innan vi ska fika.

Sen ska vi tvätta hela kvällen, åh va skoj... Not..




Fredag!

Och dagen börjar med att Alice vakanr vid 8, kan de bli bättre:D
Iofs vakande hon 5.30 och vi tänkte låta henne ligga vaken till 6 och då gå upp eftersom Fredrik skulle gå upp då. Hon började yla där inne och Fredrik ropar att det är "natten" och hon ska sova, två gånger får han ropa sen blir de tyst. Fredrik gick upp vid 6 men jag sov vidare tills 8:) Jättehärligt!

Dock är jag så där seg nu, i både kropp och huvud, har sovit för länge haha:P Somnade vid 22 igår och sov tills 8 minus 2 kisspauser på natten och den lilla vakna stunden vid halv 6. Så jag har sovit väldigt länge, och gott!

Och hela Varberg är täckt med nyfallen snö, precis som det verkar vara runt om i landet (enligt min facebook iaf).
Känns lagom kul.. Alice hade fått nya vårskor som hon invigt och jag tänkte börja använda min vårjacka snart. Men nu blir de inget med de om detta ska ligga kvar. Fast de tror jag nog inte de gör så länge.

Drömt om vilket garn jag ska köpa idag, haha jag är så sugen på att börja med min filt!

Nu ska vi slappa en stund sen börja med fredagsgöran. Städdag... Jippy..

Någon som kan rekommendera någon bra film som kommit ut nyss?
Vi funderar på att hyra film till helgen=)

Dagens mage


Vägde mig idag på mvc, + 8 kilo sen inskrivningen och ca 10 sen jag blev gravid. Yes, undra hur det här kommer sluta:P.. Well jag hade ingen övervikt alls när jag blev gravid denna gången så jag är egentligen inte orolig alls. Men kanske inte behöver gå upp 1 kilo i veckan nu tills Harry är född iaf:P Men jag är så hungrig! Vill äta hela tiden och allt går ner! Till och med pasta börjar smaka gott igen:)

På kortet var det full rulle i magen, Harry når fan revbenen nu när jag sitter ner! Och han sparkar hårdare än Alice redan nu! Oj så jobbigt jag hade de med henne, fick inte sitta eller ligga ner, då sparkade hon frenetiskt på revbenen och jag grät så ont som de gjorde.. Undra hur det kommer bli i vecka 35 när Harry redan nu börjar lattja med mina stackars revben!

Torsdag

Googlade lite i morse och flimmer för ögonen var ett tecken på havandeskapsförgiftning så jag ringde mvc och fick komma dit på direkten och ta ett urinprov och kolla blodtrycket. Allt var jättebra! Förmodligen var det ett migrän anfall jag fick igår och som inte gått över riktigt än. Har fortfarande ont i huvudet fast inte så som jag haft innan idag.
Tro jag överanstärngde mig igår, för en promenad med Alice i solen på 1 timma, sen i promenad med martina på 1,5 timmar. Blev väl för mkt helt enkelt. Idag har jag bara vilat. Fikat en snabbrunda med en vän bara, det orkade jag med typ=P Är jättetrött ikväll igen. Imon ska jag köpa blutsaft, glömt köpa den i säkert 1 vecka nu! Dåligt.. Mina vitaminer är typ slut också så måste köpa nya såna också. Jag äter mkt vitaminer överlag men nu när jag är gravid äter jag speciella, plus omega 3 för gravida. Svindyra tabletter..
Måste även köpa lite järntabletter. Så jag ska ner på stan och göra de, sen träffa E och hennes son och fika lite vid 15=)

Just ja, ska nog köpa garn imon också. Eller jag vet inte.. Vet inte om jag ska ha en rosa filt eller blå än;P Ultraljudet i 3d är inte förens om 2 veckor och då får vi verkligen konstaterat vad Harry är för något. Nu vet vi typ, barnmorskor har ju sett fel förr så vi tar inget för givet än. Hoppas dock inte dom sett fel, känns lustigt att behöva ändra könet på Harry. Men jag kan ju göra en neutral filt såklart=) Vit botten och sen riktigt färgglada rutor blir nog snyggt=)

Nu ska jag vänta ut klockan så jag får gå och sova:P Sov två timmar på dagen med Alice så jag tro inte jag kommer somna snabbt ikväll, och jag avskyr att ligga och vrida mig i sängen i timmar! Sitter hellre uppe tills jag nästan däckar och sen går och lägger mig=)

Harry mår toppen i magen! Vild som f*n. Han rör sig konstant nästan. Verkar trångt där inne redan.. Har filmat honom lite, ser helt galet ut och då har jag ändå inte fått med stora sparkar och sånt! Ska se om jag kan visa er någon dag=)

Go kväll på er alla!




Osch..

Alvedon hjälper inte mot detta.. Nähä.. Känner mig så lustig, svider i ögonen och ser knappt, huvudvärk och yr! Måste vara en mkt mild form av migrän. Snart ska vi sova en stund, hoppas hon somnar och sover minst 2 timmar.. Blir det för jobbigt får väl Fredrik komma hen från jobbet och ta henne. Dock har hon varit jättesnäll nu! Hon har tjatat lite om att vi ska läsa böcker men eftersom jag inte ser någon text och har så ont i huvudet går de icke:( Hon blev lite ledsen för de. Sen har hon legat hos mig på soffan, eller stått bredvid och lekt.
Alice är skit trött nu redan, hon känns varm också. Ska ta febern på henne nu och sen tänkte jag ducsha, om jag orkar.

Tur är väl att det ska bli sämre väder idag, har inget emot att vara inne en dag med sämre väder faktiskt!

Återkommer när jag mår bättre, tjing!

Morrn..

Undra vad som hände igår.. Helt plötsligt så börjar allt snurra och jag kan inte se texten på facebook, den var för liten! Kan inte fokusera med ögonen! Set inte åt sidorna knappt, precis som om ögonen svullnade igen fast de inte gjorde de. Lite "fylle" syn liksom. Fredrik fick hjälpa mig i säng. Sen så somnar min hand och det börjar sticka i den och sen i ansiktet, jätteobehagligt var de! Förmodligen var det pga att jag var så trött och höll på att få migrän. Somnade innan 22 och sov till 6 men är ändå jättetrött och har ont i huvudet. Ska ta mig två alvedon nu och lägga mig på soffan. Hoppas Alice håller sig lugn idag! Ska lägga henne om en stund, hon vakande 6 och vatt uppe med Fredrik så hon verkar redan lite trött nu tycker jag! Hoppas hon somnar och vi sover typ 3 timmar=)




Onsdag

Av någon anledning känns de som fredag. Dock skönt att de inte är fredag för jag är så trött och ska strax gå och lägga mig. Väntar bara på att klockan ska bli lite mer så det känns mer "okej" att gå och lägga sig:P Halv 21 känns lite väl tidigt faktiskt.

Vi pallade oss till öppna förskolan idag. Var mysigt:) Sångstund och lek med de andra barnen=) Sen fick Alice lunch där och så gick vi 1 timma längs med havet i solen=) Jättehärligt! Har fått mina första små fräknar nu haha:P

Sen vare hem och vila en stund sen stack jag ut och gick en promenad på 1,5 timmar med Martina, mysigt=)

Nu ligger jag här på soffan och har ont i halsen och är såå trött. Så strax sängen för min del.

Bara 15 dagar kvar tills vi får se Harry igen<3

Morrn morrn!

Fattar inte hur snabbt klockan går! Vi gick nyss upp, men det var för över en timma sen! Jag är såå trött, som vanligt. Fast idag känner jag mig hängig och har lite ont i halsen. Få hoppas de går över och inte blir något av de=)

Idag ska vi eventuellt till öppna förskolan, om jag orkar. En liten stund orkar jag nog, hoppas jag.

Nu sitter jag här och dricker fejk kaffe. Alltså kaffe utan koffein. Riktigt gott faktiskt!
Och självklart står Alice bredvid.


Jag får aldrig sitta ifred vid datorn, inte ens 5 min. Konstigt för lägger jag mig i soffan och kikar på tv så går hon iväg och leker och låter mig vara ifred en bra stund. Datorn är väl mer intressant för fröken=)

Tjing tills vidare!


Premiär för DH

Ingen skvallrade för mig om att Dh har premiär ikväll klockan 21! Av en slump såg jag reklamen innan idag! Så nu har vi laddat upp med kladdkaka, ett super gott recept från Emelie:) Den står i ugnen och är strax klar!

Längtat så mkt efter Desperate Housewives! Äntligen!


Många rutor...

324 rutor på 80 dagar, då behöver jag virka typ 4 om dagen.

Jädra filt.

Dagens mage


3 månader kvar till juni:)


Vår<3

Idag är det riktigt vårväder ute=) Vi ska gå ut på en långpromenad efter lunch, just nu är vi inne och plockar lite. Har sytt lite som behövs sys, men inge kul att sy sånt precis.

Ska ta lite mellis nu och sen läsa lite böcker. Alice är så förtjust i de och kommer jämt med böcker som hon vill jag ska läsa. Få ta en tur till bibblan och låna lite böcker, måste ändå lämna tillbaka en bok som jag lånat.

Älskar detta vädret, snart är sommaren här=)

Fisken

Hittade en sida där man kunde kika lite på sitt stjärntecken


Om du är född 11-20 mars så är dina Lyckodagar:

    • 10 - 20 januari
      11 - 21 maj
      13 - 23 juni
      11 - 22 november





13-23 juni, ja det är kanske då Harry tänkts dyka upp=)

Kanske 21 maj också om han är tidig men de hoppas jag inte


Fredriks tecken Lejon:

Om du är född 14-22 augusti så är dina Lyckodagar:

    • 10 - 20 april
      12 - 17 juni
      13 - 23 oktober
      12 - 22 december


12-17 juni, intressant! Lagom för Harry att dyka upp:)



Måndakväll

Tjohej! Sitter här helt sjukt sugen på något gott! Men finns inget hemma mer än muffins.. Och jag vill inte ha mer muffins nu..

Hade velat trolla fram kladdkaka, trolla ja. Är på tok för trött för att baka.

Denna veckan kommer gå fort känns de som. Har lite saker för oss vilket kommer fördriva tiden ganska så mkt.

Alice har diskat med mig idag, lagt in tvätten och plockat undan i sitt rum (plockade undan och sen fram allt igen haha). Hon har börjat bli så hjälpsam, men det handlar om att hon härmar oss. Hon ska vara med och plocka i allt, vilket är supermysigt till viss del. Det går snabbare att vika tvätten och lägga in den själv, men att se henne skina som en sol när hon får hjälpa till gör inget att det tar dubbelt så lång tid=)

Häromdagen sa Fredrik att han är så stolt över henne, och så stolt över att vara hennes pappa och hur mkt han älskar henne/oss:) Han brukar säga mkt sånt, det värmer att höra hur mkt han älskar oss, sin lilla familj:)
Känner precis samma sak, världens stoltaste! Underbar känsla att var mamma, undra hur det kommer bli att vara mamma till två. Mkt tankar som far runt i huvudet. Tror Alice kommer bli en bra storasyster dock även om jag oroar mig lite=)
Inte långt kvar tills Harry kommer=) Jag räknas la snart som höggravid tro jag=) Snart är våran pluttis här!

Ne nu tusan blir de någon muffins iaf:)

Natt natt!

Måndag

Alice vaknade 4.20 och skulle upp. Hon fick välling och somnade om 20 min.. Sen vakande hon och guess what, de var fortfarande natt så hon fick inte komma upp då heller. Sen blev de tyst och vi somnade la om halv 6, lagom till Fredrik klocka ringde 5.50... Sen snozzade han i typ 15 min, och jag somnade mellan varje gång! Han gick upp och strax innan han gick vid 7 råkade han väcka mig igen.. Och nu mår jag skit.
Jag vakande illamående och med världens huvudvärk och är sååå trött i kroppen. Vet att det är pga att jag vaknat och somnat om så många gånger, blir alltid så då! Känner mig riktigt bakis liksom.

Så idag blir det inte öppnaförskolan som jag tänkte igår kväll. Tar de senare i veckan ist.
Ska sätta mig och sy upp Alice gardiner sen. Kanske tvätta lite sen i em också om jag orkar.
Fast när Alice lägger sig och sover kommer jag garanterat somna med henne, sen har hela dagen gått:P

Vilken är finast?


Gjorde den lilla rutan nyss, så enkelt!

Men frågan är om jag ska göra det lätt för mig eller svårt..
Den stora rutan är enklare just för att de är större nål, men då blir det inte lika tätt som i den lilla rutan. Och vilket är mysigast att ha som filt? Får nog lägga på minst 2 varv för att den lilla rutan ska bli lika stor som den stora, vilket är så jobbigt för man måste ju byta garn hela tiden=/

Men jag föredrar en tät filt framför en mer luftig. Om jag bara gör en ruta varje kväll hinner jag lätt färdigt med filten tills Harry kommer=) Ska nog köpa garn på fredag!

Vilket garn tycker ni? Bomull? Eller ulligt? Bomull är la kanske skönast till sommaren!?

Nu ska jag sova, sjukt trött som vanligt..

Fick bytt pedalen till symaskinen på Gekås idag så nu ska den funka:) (dom tesatde den på Gekås och sa att den funkade iaf)

Great

Lyckas få en symaskin där de är glapp i sladden, så vi får ta en tur till Gekås och byta. Gör inte så mkt, hade ändå inte tänkt göra något spceillt idag. Men trist att jag inte kunde sy upp Alice gardiner nu på fm=/
Kanske hittar någe fynd på Gekås:) Tro dock inte dom fått in så mkt nytt sen i torsdags;)

Så idag ska vi göra de, mkt mer hinner vi inte med då halve dagen snart gått;)


Mönster jakt

Åkte upp och letade mönster i Kållered idag. Fanns inget hemma men hon kunde beställa (ej omlott). Men då går jag hellre till en affär här i stan och beställer därifrån. Omlott bodys finns knappt, hämtade ner Alice babykläder och jag trodde faktiskt hon skulle ha mängder med omlott men icke. Knappt några alls! Så skiter nog i omlott..

Efter de blev det en sväng in på Ikea, var ju där förra helgen också haha=P Blev en stekspade och 100 värmeljus. Behövligt! Sen åkte vi hem=)

Kvällen har jag spenderat med att leta igenom Alice babykläder. Fredrik trodde jag skulle lipa när jag såg kläderna och tänkte på hur stor hon blivit men icke, är så stolt och glad över hur stor och duktig hon är att henne vill jag inte ha tillbaka som en liten bebis igen. Nu ser vi alla fram emot de nya tillskottet i familjen=) Kommer ej behöva köpa mkt kläder till Harry heller! Bara byxor för alla Alice byxor var i sånt där varmt tyg, vad de nu heter:P Mkt kläder var uttvättade tyvärr.. Men lite bodys och några pjamaser hittade jag=) Längtar så mkt nu!

Nu ska jag slänga mig på soffan och dricka min mjölk som jag kände ett otroligt sug efter. Sen sova.. Min tur att gå upp med Alice imon nämligen.

Hoppas ni haft en bra lördag! (För oss har det känts som söndag!)


Mönster

Letat mig tokig på nätet efter mönster till omlottbody men hittar inget=(

Någon som vet? Har kikat på de mesta men inget har omlott!!

Jag vet inte hur man ritar egna mönster sen heller, har inte en susning om sånt!

Min Födelsedag

Min födelsedag i bilder, tänkte de kunde vara lite skoj=)

Dagen började med att vi städade, självklart skulle Alice hjälpa till=)


Sen passade vi på att äta lite muffins innan vi dammsög, smart drag för det blev verkligen smuligt efter muffins ätandet=P


Sen strax innan vi skulle gå ut började de snöa...


Mycket!


Alice stod länge i fönstret och bara tittade, kan tro att hon aldrig sett snö förr!


När Fredrik kom hem blev det dricka i form av sprite med en jordgubbe=P


Alice kom och såg vad jag drack och skulle självklart smaka...Hon älskar sånt som är kolsyrat den ungen!


Jag fick bestämma maten och valde självklart både min och Fredriks favoriträtt, Paella!
Finns inget godare! (Kan skriva receptet i ett annat inlägg om någon önskar)


Mätt och belåten mamma fick paket på soffan=)


Fick en passande bok!! :P


Fick även en symaskin!!! Nu ska de sys!!!!


Sen kom svärmor upp och fick då en ljushållare men den har jag ej kort på:/ Fin fin iaf!

Sen blev det fika och självklart tårta med choklad och jordgubbsfyllning
23 ljus och jag lyckades blåsa ut alla haha:) Alice var helt fasinerad!


Dagen avslutades med lite magbilder när kameran ändå var framme:)
Börjar bli rund och go nu haha:P

Alice ville både klappa på magen och komma upp till mig:P

Älskade bula, långt ner har jag magen denna gången:)


Det var min födelsedag, och den var helt perfekt=)
Tack alla som grattat, fått hur mkt grattis som helst på bloggen, facebook och via sms=)

Födelsedagen


Här blir de ingen sovmorgon eller tårta på sängen bara för man fyller år:P Upp vid 7 och mötas att detta söta lilla troll är ändå bättre=)

Idag blir jag 23 år! Känner mig gammal och grå, lite så iaf:) Var på Gekås igår och jag fick välja en fin present som jag visar er sen! Nu ska vi göra oss iordning och se vad vi ska hitta på:)

47 Muffins och 1 mormorsruta

Idag har vi bara vatt innne, är inget kul väder ute alls=/
Men då får man göra det bästa av att vara inne, baka!

47 st muffins, både choklad och vanliga och tiger=D Jag gillar bäst choklad och Fredrik gillar vanliga bäst:P Sen blandade jag ihop några till tigermuffins också, kanske är det så att Alice gillar tiger bäst? Lika bra att göra sånna med tänkte jag så alla blir glada=)

Sen lånade jag upp svärmor till att passa Alice medan jag tvättade lite, Alice sov så farmor höll henne sällskap en stund. Passade även på att virka min första mormorsruta nu medan Alice ligger däckad, så stolt jag är! Svärmor tyckte den var jättebra virkad:) Yes va nöjd jag blev! Detta är min passion! Enkelt och roligt! Skiter i de j*vla babyskorna, blir bara fel hela tiden och efter att ha virkat dom typ 6 ggr så ger jag upp.. Sorgligt men sant, jag som aldrig ger mig. Men vill inte lägga virk grejen åt sidan så därför måste jag påbörja något annat virkprojekt för att inte tappa lusten. Så nu ska jag göra en babyfilt i mormorsrutor:) Kanske gör skorna sedan när jag blivit lite bättre=) Man ska ju aldrig säga aldrig=)

Tog bara ett garn jag hade hemma för att öva, ska inte vara grönt och vitt så i min filt.


Kanon nöjd över min första ruta!


Vill köpa garn och virka min filt nu genast haha:P

Någon som gillar att virka mormorsrutor där ute och har något tips på fina färger som funkar ihop?

=D

Yeay fått tillbaka min hotmail nu!

:/

Vilken dag igår....
Alice var fruktansvärd hela dagen. Jag var helt slut. Kunde inte gå ut heller för snön yrde helt besatt. Fredrik kommer hem tidigare, tack och lov för de=)

Skulle kika in på min hotmail, den är blockerad.. Någon har "snott" den:/ Så jag fick skicka en begäran om att få tillgång till kontot igen till support. Var tvungen att skriva så många av mina msn kontakter som möjligt, och seriöst vem fasen lägger en mailadress på minnet? Det gick ju som de gick.. Sen skulle jag även skriva lite av mina mail som jag hade, kunde knappt komma på några där heller! Så jag vet inte om jag kommer få tillbaka min hotmail/msn. Så alla som har mig där ni får blockera mig och sen ta bort mig om jag inte får tillbaka den, vilket jag bör veta ikväll. Jävla skit..

Köpa ett bättre virusprogram kanske..

Alice levde jävel till klockan 02 inatt. Skulle inte sova, sov kanske 20-30 min åt gången. Till slut somnade vi alla iaf. Och Alice sover än! Vi vaknade inte fören 7.40 så Fredirk hade försovit sig lite:P

Ska nog gå in och väcka fröken nu. Eller ta mig frukost.. Gillar dock inte att avbryta min heliga frukost så väcker nog henne först, men är så sjukt hungrig!

Snö, wtf??

Alice vakande vid 6.. suck..
Vid halv 9, efter 2,5 konstants skrik och grinande la jag henne med en flaska välling. Först då var hon tillräckligt trött. Lite feber hade hon också. Så hon fick en alvedon och vi båda gick och la oss. Tänkte att vi går ut efter lunch ist och går en liten promenad. Vi sov 3 timmar! Och när vi vakande yr snön helt galet och marken är helt vit! Vi som trodde våren hade kommit hit=/ Alice bara stod och tittade på snön, pekade och utbrast "där, titta"! Sen fick jag inte tyst på henne. Hon tjatade om snön i säkert en kvart:P Så det blev ingen promenad idag.

Jag känner mig trött och hängig. Men vi ska ändå storhandla idag och kika på en födelsedagspresent till mig. Usch dagen närmar sig.. Ska göra det bästa av den:) God mat och tårta=)

Har så mkt tankar och funderingar kring vagn, säng, och andra saker till Harry så jag blir tokig. Finns så jävla mkt fula syskonvagnar, ingen bra som jag vill ha! Jo en, men Alice var för lång för den. Ska kika på några till annars tar vi en nödlösning och satsar på ett säket kort. Säng tyckte Fredrik vi kunde köpa en från Ikea men jag tycker inte dom har fina spjälsängar där:/ Vill ju ha en sån sovvagga till Harry också. Få se om jag hittar en jag gillar=)

Bebis shoppa ska ju vara kul men nu tycker jag bara är jobbigt. Närmar mig slutet på denna graviditeten fort och känns som jag inte hinner med!


Matvrak

Uff, känner mig hungrig konstant! Det går en liten stund efter de jag ätit och sen är magen tom igen=/ Tryckt i mig 4 muffins och en semla idag, ska ge mig på min andra semla nu hehe.

Hur många semlor har du ätit idag?


Väldigt nyttigt av oss att ha en sån här dag till semlornas ära haha:P

Varit på Ljusparty ikväll också:) Det var mysigt! Beställde ett 12 pack med votivljus med två olika lite mer sommriga dofter=) Längtar så tills sommaren! Dels för solen och värmen och självklart efter lille plutten i magen=)

Nu min semla sen sängen=)

Morrn..

Vid 6 skulle Alice upp idag. Så hon steg upp med Fredrik och jag fick "sova" till 20 i 7 då han skulle åka till jobbet. Var lagom pigg då jag vakande vid 4 och inte kunde somna om på ett bra tag=/ Alice har nog smittat mig med sin förkylning, känner mig inte riktigt pigg:( Hoppas det blir bättre tills senare! Ska på Ljusparty ikväll=)

Så trött.. Och Alice är så mammig. Hon har gått som en svans efter mig nu i en halvtimma. Hon ska hjälpa mig, ser hon att jag tar en sak och ska lägga tillbaka den där den ska vara springer hon före dit och öppnar den lådan/skåpet, lite gulligt=) Nu "lurade" jag in henne på sitt rum så jag kan få 5 minuter själv, för längre än så får jag nog inte nu. Ska strax duscha och göra oss iordning och sen gå ner till stan vid 10 och kika lite.

Och nu kom Alice, tog ca 3 minuter.


Bad blogger

Dålig uppdatering här på bloggen. Har ej haft tid! Alice är mammig x 10 och när jag väl sitter vid datorn är det kik på facebook samt lite spaning efter babysaker som kommer först:P Är så sugen på att köpa! Men ack, ska först upp och rota genom Alice klädlådor=)

Frågan är om vi ska köpa en spjälsäng eller en vagga som man fäster i taket. Kan vara skönt att ha bebisens sovplats där Alice inte precis når, men läskigt att hänga Harry högt upp:/

Vad tycker ni?
Jag vet att hon kommer inte låta bli honom i en låg vagga.. I en spjälsäng får han nog vara ifred, men tänkte att en vagga i taket är kanske lite "luftigt" på sommanren. Jag vet inte..

Idag har vi vatt ute på en 1,45 minuters promenad längs med havet=) Är helt röd i ansiktet:P Kanske solen, eller ansträngningen haha:P För jobbigt var de!


Vad då mammig?

Dagens mage


Mitt hjärta är alltid framme och ska klappa på magen,
kärleksfull storasyster<3

Ser du min header?

Hur många ser inte min header? Hade varit bra om ni kunnat svara så jag vet om jag behöver fixa den eller ej. Vet att den nog inte syns i Explorer tyvärr..

Jag ska fixa de, framöver.. När jag får tid.

Gos gos


Nyss käkat och sitter här och gosar=)
Alice leker vovve, därför är tungan ute på bilden, för så gör ju vovvar haha:P

Vatt i Kungsbacka en sväng och sen upp till Kållered och en tur in på skopunkten och Ikea.
Blev inge köpt i Kungsbacka och inget på skopunkten heller. Fanns inga snyga skor. Inte ens till Alice=( Hon är ju för liten för att ha storlek 24 (där börjar de större storlekarna på de fina skorna) så hon får ju fortfarande ha "babyskor" och allt till tjejer är så äckligt rosa och fjantigt:( Hittade as tuffa skor i storlek 24 men över 3 cm för stora tyvärr=(

På Ikea köpte vi en nattlampa till Alice, en gul måne=) Och sen en insektsnätsparasol till att ha på ballkongen så man kan sitta där på sommarkvällar=)

Nu ska nattlampan sättas upp och sen ska Alice sova. Vi ska kika på film och softa i soffan, vatt iväg hela dan och jag är så trött! Känner att graviditeten gjort sig påmind idag med trötta svullna ben och någon sammandragning.

Längtar efter sängen=)

Lördag

Go morrn!
Strålande väder ute! Ska strax hoppa in i duschen och sen ut och gå en runda=)

Vaknade vid 6, då skulle Alice upp. Men Fredrik gick in och sa att det är natt och hon ska sova lite till, duktig som hon är la hon sig ner och var iaf tyst, vet ej om hon somnade eller låg och lekte/bajsade. Vid kvart i 7 hojtade hon om att gå upp nästa gång så då gick Fredrik och Alice upp. Jag hade tänkt att kunnat fått sova fram till 9.30. Men vid halv 9 väcker dom båda mig med nybakade scones och chokladmjölk=) Fredrik hade bakad både vanilj och vanliga scones, vilken god frukost! Älskar när han gör frukost till mig, så mysigt!

Så dagen har börjat jättebra! Alice är mindre snorig idag och alla är pigga och glada=)

Om vi hinner hade jag velat åka och kika på lite skor på skopunkten, bara titta. Inga vårskor än:P
Ikea ligger ju jämte så kanske sticker in dit och kikar lite också=)
Det är iaf vad jag vill, få se vad vi sen hittar på=)

Vill ha


Jag gillar inte precis brunt. Men denna var så fin!
Här hittar ni den
Funderar starkt på att klicka hem den, eller kika efter något liknande på Gekås;)
Jag snål? Nähä pengamedveten heter de! :P Gekås, here i come!

Vad tycker ni om väskan och vad skulle den passa till för kläder tycker ni?

Liiite fläckig..

Skratta inte när du borstar tänderna.


(nej det är ingen tutt-bild, notera tandkrämsfläckarna doh..)

Snorunge

Vaknade av fredriks klocka kl 6. Sen pussade han mig hejdå och nästa gång jag vaknar så är klockan 8.15=) Somnade om och sov så gott! Låg kvar i sängen tills Alice skrek, då var klockan 8.20 så vi vakande typ samtidigt=)
Och oj va snorig hon är! Snorer riner ur näsan hela tiden! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, jag avskyr snor och det kryper i hela kroppen när hon kommer med snor i hela ansiktet och håret och ska gosa. Kräk, bajs ja vad som helst utom snor!

Men hon är pigg. Jättepigg. Knappt sett till ungen sen vi gick upp, hon är och leker på sitt rum.

Idag är det städdag, jippy. Så det är la det jag ska pyssla lite med dag annars händer de inget. Vi går nämligen inte till öppna förskolan idag så som Alice snorar. Känns inte så kul att möta så snoriga ungar på såna ställen, tycker inte jag iaf! Så då ska vi ju inte heller gå dit.

Yes!

Imon är bästa dagen på hela veckan! Fredag!

Och förmodligen kommer vi bara sitta hemma.. Alice är så hemskt snuvig! Hon har varit jättegrinig idag=/ Fast pigg och glad framåt kvällen. Få se, kanske är hon bättre tills imon=)

Blev inget bad idag, ska ta det nästa vecka ist=)

Nu ska jag sätta mig och virka för Fredrik behöver datorn. Mina små babyskor börjar ta form:) Eller ja, test skora då. Dom blir inge bra men jag lär mig ju än då länge=)

Go morrn!

Sovit illa inatt. Drömt hemska drömmar. Ni kan nog gissa om vad om ni kikar i inlägget här under.

Iaf så hoppas jag dagen blir bättre än min natt varit. Alice nyser och snorar, yey! Förkylning var precis var vi behövde! Hon verkar hängig och varm också. Suck.. Få se vad vi hittar på idag bara för de.

Martina och jag pratade om att gå och simma ikväll. Hade la vatt skoj. Måste leta upp min bikini och prova den bara:P

Usch va grinig Alice är..
De senaste 3 dagarna har hon stått jämte mig och skrikit för hon har helat hänga på min arm hela tiden. "Mammma mmmaa mmaa mamma maamaa" hör jag HELA tiden.
Undra om det är för att hon håller på att bli sjuk eller det är någon fas hon kommit in i. Märkt att hon börjat sakna folk nu också. När någon går så skriker hon och blir upprörd. Och om hon ser att jag gör mig iordning för att gå blir hon helt vild och svansar runt bena på mig och vrålar:/ Går jag då utan henne blir hon jätteledsen. Men folk måste ju gå ifrån henne, jag måste ju kunna gå ifrån henne.. Men det är hemskt jobbigt när hon blir så ledsen=(


Usch

Jag ryser av tanken på att jag umgåts med en mödare.
Skulle kunna berätta ett och annat men väljer att inte göra de här i bloggen.

Stackars Johanna, stackars hennes familj och vänner! Hoppas Andreas åker in för mord.


Anderas och jag sommaren 2008.

Fy så tragiskt!

Efterlyst

Ikväll måste ni se efterlyst. En man från Växjö är med idag. "Fotografen" från Växjö som hade ihjäl en 17 årig tjej. Vet mkt väl vem han är. Vet inte alla i Växjö de?

Kamera fjant


Fy fan..

Så trött jag är!! Har vatt aktiv idag och kanske pga de eller pga att jag knappt sovit inatt så är jag så sjukt trött. Det blir bara värre och värre de här med tröttheten. Jag orkar inte hålla mig vaken! Ser dubbelt så trött är jag!

Iaf så har jag vatt på mvc idag, tatt rödahunds prov som ska skickas och kikas på ifall jag är vaccinerad eller ej. Sen lunch hos svärmor, promenad med Alice, fått nytt element i vårat sovrum, vatt och handlat garn med Martina, handlat mat med Martina, lagat mat, ätit mat och sen slocknade jag i soffan.

Imon är de full rulle igen. Träffa Martina och Nelli på fm sen hem så Alice få sova och sen kommer nog E in till stan och kanske skulle träffa henne och resten av hennes familj då. Få se.

Åh va jag längtar efter min underbara säng! Fasen, den är inte bäddad... Hemsk det är när man är så trött och helvetes sängen ej är bäddad... Suck.

RSS 2.0